Fenerbahçe kruipt door oog van de naald en blijft in titelrace

Zondag, 6 mei 2018 om 17:02Gijs Freriks • Laatste update: 18:11

Fenerbahçe is op het nippertje aan duur puntverlies ontsnapt. De Gele Kanaries leken zondag met 1-1 te remiseren tegen Bursaspor, maar pakten in de blessuretijd toch nog de volle buit: 2-1. Fenerbahçe heeft net als Galatasaray en Medipol Basaksehir 66 punten, maar koploper Galatasaray moet nog in actie komen.

Fernandão kroonde zich tot de matchwinner in Kadiköy, want de Braziliaan maakte in de negentigste minuut zijn zesde competitiedoelpunt van het seizoen. Hij was pas na 78 minuten ingevallen voor Roberto Soldado. Fernandão kon de bal aannemen na een voorzet van Hasan Ali Kaldirim en drukte met zijn linker af.

Bursaspor was na 68 minuten op voorsprong gekomen door toedoen van Furkan Soyalp, maar twee minuten later werd het via een eigen doelpunt van Moussa Sow gelijk: 1-1. Met Vincent Janssen in de ploeg (de spits viel na zeventig minuten in voor Aatif Chahechouhe) wist Fenerbahçe dus toch nog de drie punten te pakken. Bursaspor eindigde het duel met tien man, want Titi kreeg rood. Ook wisselspeler Kubilay Kanatsizkus moest 'vertrekken'.


Poll

Een terechte zege voor Fenerbahçe?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door clutch)

Hahahaha 2 rode kaarten eigen doelpunt ex-speler, 9 minuten blessuretijd wat heb je nog meer nodig
Lang leve Aziz yildirim!!

6 mei 2018 om 17:15

Rode kaart was terecht rood, kan er ook niet meer van maken voor je, 9 minuten blessuretijd is logisch aangezien de trainer van Bursa minutenlang de scheids wilde aanvallen, en dan over Sow. Was het niet Demba Ba, jullie ex-speler die heel opzichtig een kans tegen jullie miste nadat jullie voorzitter nog 3 dagen voor die wedstrijd zei dat hij Ba na de zomer bij BJK wilde hebben?

6 mei 2018 om 17:22

Turkse slot van een competitie is nooit anders geweest in Turkije. Alle clubs doen het. Alle spelers laten zich leiden door emoties. 1 waarheid, géén Turkse team zal het ver schoppen op deze manier. Alle clubs moeten grondig worden veranderd. Om te beginnen met een nieuwe regering en zeker weten een goede minister van Sportzaken. Want een feit is dat ze werkelijk waar er niks van bakken op grote toernooien zoals de olympische spelen, wk of ek s

6 mei 2018 om 18:19

Nee Demba Ba was degene die van 25 meter op de paal schoot en bijna de 3-2 maakte tegen ons. In tegenstelling tot Sow die de bal in zijn eigen doel kopt.

6 mei 2018 om 18:55

Idd precies dat

6 mei 2018 om 17:17

Als je de wedstrijd had gevolgt in plaats van op livescore te kijken, zou je beter kunnen weten. Moussa raakte de bal heel ongelukkig, terwijl hij even later bijna scoorde maar volkan knap tegenhield. Ten derde is een van die twee rode kaarten aan een wisselspeler, maar dat wist je vast ook niet omdat je het alleen via livescore hebt gevolgt. Verder verdiende fener zeker de overwinning, maar de bal wilde het nog spannend tot het einde houden.

6 mei 2018 om 17:19

Ongelukkig aangeraakt? Heb nog nooit iemand zien koppen met zijn hoofd naar achteren gebogen

6 mei 2018 om 17:29

Jij hebt zeker van Nistelrooij en Crespo nooit zien spelen.

6 mei 2018 om 17:37

Als sow echt een bedoeling had om fener te helpen, zou die zijn positie waar volkan een fout begin en erna knap hield gewoon rustig naast of uit schieten. Dat was paar minuten na zijn eigen goal. Verder raakte hij uit balans bij de goal en als hij de bal zou laten, zou janssen een scoringspositie zou krijgen was het alsnog niet goed.

6 mei 2018 om 18:31

@emre42

Je vergelijkt 2 aanvallers die moeten scoren met iemand die de bal weg moet koppen om het doel te verdedigen?..

Een eigen doelpunt van Moussa Sow, 2 zeer onterechte rode kaarten, en het wegsturen van een trainer. Fijne zaken boys!

6 mei 2018 om 17:18

Hoe kan je de twee rode kaarten onterecht noemen als een daarvan aan een wisselspeler is terwijl je niet eens weet wat hij heeft gedaan of gezegd? Want daar lieten ze niks van zien. Zijken om het zijken.

6 mei 2018 om 17:20

En die rode kaart op het veld was ook overduidelijk rood, die gozer komt daar met vol haat in op Janssen man. Heel Bursa speelde alsof ze een kampioenswedstrijd aan het spelen waren, Gaziantepspor 2011 vibes.

6 mei 2018 om 17:24

Precies, de meeste mensen die hier komen reageren volgen de wedstrijd via livescore en gaan daarmee conclusies trekken. Ik dacht ook gelijk aan gaziantep 2011, maar helaas waren we toen aan kop en moeten we nu afwachten.

6 mei 2018 om 17:26

Per wedstrijd worden er ongeveer 10 van zulke overtredingen gemaakt. Ik zie niet 10 rode kaarten per wedstrijd elk weekend. Tevens zie je (wissel)spelers altijd klagen bij de scheids na een rode kaart, mocht 'ie de scheids uitgescholden hebben, is het terecht. Dan heb ik erop niks te zeggen. Maar de rode kaart van Titi was maximaal geel.

6 mei 2018 om 17:33

Bal was allang weg toen titi hem raakte, voor geel zou ik ook niet zeuren maar als de scheids op dat moment als natrappen beoordeeld wat ik zeker begrijp, is rood ook gewoon een normale beslissing. Verder op het feit dat je de tweede rode kaart erbij noemt is meer zeuren om het zeuren want is totaal niet relevant van het resultaat, waardoor ik niet begrijp waarom je het erbij noemt omdat je ongerechtigheid ruikt.

6 mei 2018 om 17:33

Je heb klagen en je heb een coach die als een wilde tekeer gaat broer, en dat laatste was echt het geval.

6 mei 2018 om 17:19

Wat voor effect heeft het rood krijgen van een wisselspeler en het 2 meter verplaatsen van de trainer (van de dugout naar letterlijk 2 meter naar achteren in de eerste stoelen van de tribune) op de score gehad?

6 mei 2018 om 17:28

Het wegsturen van de trainer kan zeer grote gevolgen hebben voor de mentaliteit van een team. Ze missen leiding en eventuele tactische wisselingen worden zo niet (tijdig) doorgegeven. Dat lijkt me logisch.

6 mei 2018 om 17:29

Flacko hij stond serieus 2 meter meer naar achteren dan eerst. Hij behoudt gewoon contact met zn assisten en zelfs de spelers op het veld.

Wat een onkunde van Fener zeg. Soldado heeft echt een targetman naast zich nodig want de ballen die hij klaarlegt voor de middenvelders worden totaal niet benut. Kritiek uiten op deze verdediging heeft ook totaal geen zin omdat ze gewoon bar en bar slecht zijn.

Fener leeft nog (dank u Sow) dat is het belangrijkste, kijken hoe GS zometeen met de druk omgaat.

13 tegen 10 man. Moussa sow heeft gescoord en firat heeft een lekkere assist gegeven.

De rode kaart van tite is de cruciale moment van de wedstrijd. Eerst wordt er een overtreding gemaakt op tite en daarna geeft hij een schandalige rode kaart aan tite. Dat is nooit rood! Dat was gewoon een gele kaart en niks meer. Er is een positie van een fener speler die staat op de been van een bursa speler waarvoor er geen rood gegeven is.

Firat does it again en het verbaast me echt niet meer + een mooie doelpunt van furkan.

6 mei 2018 om 17:28

Firat had 2 assists met het uitdelen van 2 penalty's kunnen geven. Hij moet even een paar beelden van Alex terugkijken, dan wordt ie misschien nog Assist krali.

6 mei 2018 om 17:36

Ik denk dat hij eerder een valbuena idool is aangezien hij hem niet kan wegsturen met een 2de gele kaart terwijl hij een overduidelijke schwalbe maakte.

6 mei 2018 om 17:42

Klopt achteraf gezien natuurlijk, maar ik stond te schreeuwen tegen hem dat hij gewoon een vrije trap moest geven, was echt een goede schwalbe. Neem hem dat niet kwalijk

6 mei 2018 om 17:48

Big brother ik mag jou wel. Je bent tenminste eerlijk. Als ik met andere fener supporters in contact kom, dan zijn ze zo blind als wat. Ze kunnen dan bijvoorbeeld niet toegeven dat het een schwalbe was.

6 mei 2018 om 17:54

Haha die kleine flashte me vandaag gewoon 2 keer, hij deed er ook eentje op de punt van de 16 😂

6 mei 2018 om 17:57

Je praat wel over eerlijk en blind maar je loopt al dagenlang hier complottheorieën rond te slingeren. Ik kan jou ook wel vertellen dat Valbu een schwalbe maakte, sterker nog, ik kan je ook wel vertellen dat die rode kaart misschien toch nét donkergeel was. Maar helaas bestaat die kaart niet. Maar ik kan je ook vertellen dat alle Istanbulclubs (Basaksehir tegenwoordig ook) de arbitrage vaak in zijn voordeel heeft en de Anadoluclubs vaker de sjaak zijn. Dat is gewoon reëel zijn, vraag het maar aan een random Sivas of Bursasupporter.

6 mei 2018 om 18:09

@ Big brother lol 😂😂😂

@alex17
Dat zegt de gast die zegt dat senol gunes met een pruik is geraakt en hem een acteur noemt. Iemand die denkt dat een ziekenhuis akkoord zou gaan met een ernstige wonde. Ik wil niet met jouw in dicussie gaan, want dan ga jij weer terug beginnen met je zielige complot theorieën.

Pff wat een eigen doelpunt zeg. Aziz doet het goed en scheids moest fenerbahce rood geven! Stond letterlijk op kuit van Bursa speler. En rode kaart van bursa was zeker niet terecht, daarvoor moest al gefloten worden voor slijding van fener.

Haha heerlijk al die reacties! Als jullie al zo branden, kan ik mij niet voorstellen hoe jullie spelers zich voelen! VCL is zo goed als binnen nu, kijken of we ook de eerste plek nog kunnen pakken. Alle druk ligt nu bij GS voor straks.

6 mei 2018 om 17:43

Iedereen is helemaal triggered bro, terwijl niemand van de top 3 mag klagen qua arbitrage. Quaresma die bijna elke wedstrijd bijna enkels breekt, laatst nog die buitenspelgoal van Gala. Daarbij kan je die rode kaart vandaag
ook gewoon geven. Zwaar, maar wel terecht imo.

6 mei 2018 om 17:48

Ja, ach laat ze lekker hun gang gaan. Ik ben al bijna 10 jaar lang op voetbalzone. Het is altijd hetzelfde liedje met een aantal hierzo wanneer Fener 90 minuut de winnende maakt.

Denk dat het nu wel heel duidelijk is geworden..Fenerbahce zal kampioen worden (gemaakt). Ze verdienen de fair play prijs want bijna elke team die sluit de 90 minuten af met minder dan 11 man tegen FB. Nog sterker FB zal de dubbel pakken dit seizoen!Gatverdamme om zo gesteund te worden..dan liever mn eer&trots behouden!En ja Moussa Sow?die blijft doelpunten maken voor zn oude club..triest allemaal!

Allereerst wil ik voetbalzone erop attanderen dat Bursaspor met 10 man speelde en niet 9. De tweede rode kaart werd gegeven aan een reservespeler.

Bursaspor speelde een geweldige wedstrijd en ik wil hun complimenteren met hun spel. Voor een team die 3 dagen niet is gaan trainen vanwege het feit dat hun spelers niet zijn uitbetaald, hebben ze een puike prestatie neergelegd. Vooral de keeper Harun heeft geweldige ballen eruit gehaald.

Maar voor iedereen die nu met complottheorieën gaat komen, haal je gekleurde bril a.u.b. eraf. De rode kaart was 100% terecht. Als je alleen kijkt naar de overtreding zou je zeggen “ach zo hard is dit toch niet”, nee dat klopt ook. Mensen kijk naar wat er hiervoor gebeurd, hij ging naar de grond en verwachtte een vrije trap in zijn voordeel. Toen dit echter niet gebeurde ging hij natrappen. Zijn overtreding had niks met de bal te maken en het is vandaar ook 100% terecht dat er een rode kaart werd gegeven. Wat betreft het eigen doelpunt van Moussa Sow, ik hoef als Fener-supporter jullie niet uit te leggen wat voor persoon Moussa is. Die man is kwa karakter een van de meest rechtvaardige spelers die er rond lopen. Na de wedstrijd zag je Moussa huilend op de grond zitten vanwege zijn eigen doelpunt.

Tot slot, Akisharspor speelt zometeen tegen Galatasaray en ze hebben alle recht om niet voluit te gaan. Die club is momenteel volop gefocust op de finale die donderdag plaatsvind (Bekerfinale). Dit klinkt zuur, maar het is wat het is. Ja ze zitten momenteel niet veilig, dat is het enige lichtpuntje die ik hieruit kan halen, want zelfs 1 punt betekent voor Akishar dat ze niet degraderen. Ah fin, we zullen het zo zien...

Fernandao die op een been trapt, Valbuena met een schwalbe met al een gele kaart op zak, Josef die een slaande beweging maakt. Ik heb niks meer te zeggen over dit seizoen. Ik kan niemand de schuld geven behalve onze spelers en trainer. Aan die andere dingen zijn we al gewend, maar wij moesten als een kampioen voetballen. Dat hebben we niet gedaan. Galatasaray is de terechte kampioen.

6 mei 2018 om 18:52

Is galatasaray al kampioen dan?

6 mei 2018 om 18:57

Dit geven ze niet meer weg.

Ik denk niet dat Sow het doelpunt expres heeft gescoord zoals de meesten het beweren maar wat heeft fener de laatste wedstrijden incl. De eerste wedstrijd van Besiktas (waarin ze letterlijk in de titelrace zijn gehouden) de TFF mee zeg. Om letterlijk ziek van te worden dit.

Op sportschool pak je steeds zwaardere gewichten om jezelf uit te dagen..
In het begin kan je maar 2x ipv 10..
Naarmate je oefent lukt 10x ook..

In Turkse competitie worden de grote 3 niet uitgedaagd..Ze winnen toch wel..
Meestal door de scheidsrechter of de bond..
Anders door spelers die zich misdragen (, arda,Emre,Volken, Sabri eten. .)

En dan speel je Europees of een interland en dan zak je door het ijs..
Want je ontwikkeld je in Turkije niet..
En in het buitenland durven onze turkse"helden" zich niet te misdragen..
De UEFA/FIFA kennen in tegenstelling tot de Turkse bond geen genade...

Clutch en BJK-Q7

Ik zie jullie sinds de titel onmogelijk is geworden voor jullie alleen maar azijneiken, en niet alleen hier op VZ. Je kan klagen over de club of je had dat paar jaar terug ook kunnen doen toen de scheidsrechter even meezaten met Besiktas.

Maarja, het is logisch dat supporters niet (graag) zien wanneer de scheids helpt. Doe ik eerlijk gezegd ook niet en de rest ook niet.

6 mei 2018 om 21:28

Ik zou even de statiestieken rondon de penalties en rode kaarten voor en/of tegen erbij halen. Dan zul je wel zien of Besiktas gematst wordt of niet. Zeker vergeleken met fb en gs. Ik kan je garanderen dat je dan nooit meer beweerd dat Besiktas vaakst gematst wordt. Check even voor de gein de afgelopen vijftien seizoenen.

6 mei 2018 om 21:46

Vorig seizoen hadden we de scheidsrechter heel vaak tegen maar wisten we alsnog te winnen. Probleem is dat als je wint, niemand het over de scheidsrechters heeft. Maar als Quaresma tegen Bursaspor de bal wegtrapt en zijn voet belandt op de rug van een speler van de tegenstander, miljoenen mensen daarover beginnen te zeuren terwijl de speler in kwestie dat niet eens doet.

En ik zeg zelf al dat wij het aan onszelf te danken hebben dit seizoen, maar dat betekent niet dat de scheidsrechters in de laatste weken zo'n grote rol moeten spelen. Dat is nergens voor nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe


728 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Attila SzalaiVerdediger50
Luiz GustavoMiddenvelder50
B. Osayi-SamuelMiddenvelder51
M. TisserandVerdediger40
M. GümüşkayaMiddenvelder40
S. AzizVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

54 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren