‘Ik heb hier geen woorden voor, we moeten ons helemaal kapot schamen’

Zondag, 6 mei 2018 om 08:23Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:55

Na een zenuwslopende strafschoppenreeks werd SC Cambuur zaterdagavond in de Jupiler League Play-Offs uitgeschakeld door FC Dordrecht. Na 120 knotsgekke minuten stond er 1-4 op het scorebord, dezelfde uitslag als in het heenduel in Zuid-Holland. Dordrecht nam vervolgens de penalty’s beter (5-3) en zodoende wacht Cambuur een nieuw seizoen in de Jupiler League.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

SC Cambuur is terecht uitgeschakeld


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door cambuur1960)

Inderdaad moet Cambuur zich kapot schamen. Wat een slappe zooitje was dat na de 1 - 1. Dordt terecht door op basis van 1 helft, de laatste💪

Pure gemakzucht. Ze dachten dat ze er al waren. Dordrecht scoort en gaat er in geloven. Cambuur kan dan de mentale knop niet meer omdraaien. De sneeuwbal begint langzaam naar beneden te rollen en voor dat ze het weten wordt het een lawine. Dit gebeurt niet vaak, maar Dordrecht verdient veel respect dat ze er nog voor gingen. Als neutrale toeschouwer was het een leuke wedstrijd met veel drama.

En dan te bedenken dat Cambuur in Dordrecht een Nog ruimere overwinning had kunnen neerzetten. Hadden ze het maar gedaan... De 'sleeping giant' slaapt nog een jaartje door, helaas. Niet handig allemaal met het oog op het nieuwe stadion in de nabije toekomst.

Ik zag in foto's hoe Kallon zijn doelpunt uitbundig aan het vieren was met wisselspelers. Op die manier feest vieren, had ik persoonlijk pas gedaan als de wedstrijd voorbij is.

Cambuur sluit op de Cambuur manier af dit seizoen. 1-0 voor bij rust en in 45 minuten geef je alles weg. Amateuristisch, maar dat is ook Cambuur. In Dordrecht zat het al mee en gaf je, jezel

6 mei 2018 om 10:46

Jezelf een super uitgangspositie. Maar als je dat thuis niet vast kan houden, n je ook niks. Alle credits naar Dort, het is verdiend en Foeke kan aan de slag. Deze armoedige bende, moet grondig gerenoveerd worden.

6 mei 2018 om 11:50

Als je uitgangspositie zo 'zeker' lijkt te zijn, dan is het voor veel clubs blijkbaar lastig om dan nog alles te geven. Terwijl de tegenstander dat in de return juist wel kan (om het goed te maken). Dat hebben we in de champions league afgelopen weken ook steeds gezien. Wellicht is het beter om je eerste wedstrijd niet zo overtuigend te winnen

Je spelers waarschuwen voor een alles of niets mentaliteit bij de tegenstander is natuurlijk niet genoeg als trainer. Je moet spelers handvaten geven. Wat houdt het alles of niets spelletje in? Schuift de centrale verdediger door naar het middenveld? Komt er een extra spits bij? En hoe moet het elftal tactisch reageren op deze verschillende scenario’s.
Dat is je taak als trainer, niet waarschuwen en zeggen dat ze zich er tegen moeten wapenen. Juist uitleggen hoe ze zich er tegen moeten wapenen.

6 mei 2018 om 12:50

Inzet, passie en strijd. Overal vol ingaan en je benen uit je lijf lopen. Die inzet is (zeker als je al met 4 doelpunten vrij staat en met 1 been in de volgende ronde) best lastig om te motiveren. Je zag in de champions league ook een vol gemotiveerd Roma tegen een gemakzuchtig Liverpool. Dt gedrag zit nu eenmaal in de mens.

De selectie heeft te weinig kwaliteit en gisteren: mentaliteit. Ik was ontgoocheld. Boerlage mist niveau, maakt altijd teveel fouten. Mannes is 10x beter, maar die laten ze vertrekken. Een echte afmaker hebben we ook niet, al doet Barto zijn best. Hopen dat Roberta zich verder ontwikkelt. En dat Hake eindelijk ziet dat je afscheid moet nemen van Daniëls. Die loopt als een kip zonder kop op het veld en raakt meer dan 90 van de 100 keer de bal kwijt. Gelukkig speelde die gisteren niet mee. Jammer dat een speler als El Baad niet meer kansen krijgt. Sai was gisteren één van de weinige lichtpuntjes. Ik zou hem met zijn voetballende vermogen links op het middenveld zetten. Nu Daniël Crowley weer vertrekt, moeten we weer op zoek naar creatief vermogen. Ik vraag me af wat Booy kan binnen halen, maar heb nog weinig vertrouwen in deze TD.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
I. KallonAanvaller183
T. BoereAanvaller143
S. StevensKeeper190
A. BanguraVerdediger183
R. UldriķisAanvaller125
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

11 fans
Coach, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren