‘Wonder van Leeuwarden’ brengt FC Dordrecht naar halve finale

Zaterdag, 5 mei 2018 om 23:20Dominic Mostert • Laatste update: 23:59

FC Dordrecht heeft zich op miraculeuze wijze geplaatst voor de halve finale van de play-offs om promotie. De Schapenkoppen leken kansloos na een 1-4 nederlaag tegen SC Cambuur, maar maakten die achterstand goed door zelf met 1-4 te winnen in de reguliere speeltijd. Er moest een penaltyreeks aan te pas komen en daarin maakten de Zuid-Hollanders geen fout: 5-3.

Een 1-4 achterstand wegpoetsen leek een haast onmogelijke opgave, maar dat is precies wat Dordrecht voor elkaar kreeg in Leeuwarden. Daar zag het in de eerste helft absoluut niet naar uit. Bij rust leidde Cambuur met 1-0 dankzij een doelpunt van Issa Kallon. De missie van Dordrecht bleef desondanks onveranderd: nog steeds moesten de bezoekers viermaal scoren om kans te blijven maken op een plek in de halve finale.

Al die vier doelpunten vielen in de tweede helft. Vlak na de onderbreking was Jeremy Cijntje verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Een half schot van Jafar Arias kwam terecht bij Cijntje, die de bal achter Erik Cummins wist te schuiven. Dordrecht was fel uit de kleedkamer gekomen en leek te geloven in een comeback. De 1-2 volgde niet veel later: Arias schoot uit de kluts raak. Dat Dordrecht kon terugkomen in de wedstrijd, was ook de verdienste van de debuterende keeper Menno Bergsen. Hij had een uitstekende redding in huis na een enorme kans voor Kevin van Kippersluis.

Niettemin bleef Dordrecht domineren en uit een strafschop volgde de 1-3: Sai van Wermeskerken haalde Antonio Stankov neer en Denis Mahmudov benutte de buitenkans. Enkele minuten later nam Mahmudov ook de 1-4 voor zijn rekening. In de verlenging had Cambuur de overhand, maar bleef Dordrecht overeind. Zodoende moesten strafschoppen uitkomst bieden. In de reeks maakte Dordrecht geen enkele fout, terwijl Daniel Crowley wel miste namens Cambuur.


Poll

Hoop je dat FC Dordrecht promoveert naar de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door marnix88)

Heb de wedstrijd niet gezien maar... HOE DAN?!?

5 mei 2018 om 23:25

Bizar. Cambuur was het helemaal kwijt na de 1-2.Dordrecht Gewoon verdient

5 mei 2018 om 23:34

Cambuur die een offday had en dordrecht die opeens begon te scoren

6 mei 2018 om 00:44

Cambuur die waardeloos speelt de tweede helft.

Wat een ongelofelijke ontknoping, Cambuur mag zich doodschamen ondanks dat Dordt wel een paar keer nog goed weg kwam. En wat ben ik blij dat mijn club Hamer heeft weten te strikken, wat een heerlijk gifkikkertje met ook nog eens een goede techniek.

5 mei 2018 om 23:26

Wie moet hij precies vervangen? Saymak of Thomas? In ieder geval goed gehandeld van Zwolle!

5 mei 2018 om 23:29

Ik denk gezien zijn instelling eerder Ryan Thomas, Saymak speelt wat aanvallender. Zou daarom ideaal zijn als we daarvoor Gustafson weten te strikken maar aangezien jouw club ook geïnteresseerd is wordt dat een kansloze missie haha.

6 mei 2018 om 08:49

Zou wel mooi zijn als Gustafson naar PEC of Utrecht. Twee clubs die altijd goed voetbal (proberen) te spelen. Vind het zelf jammer dat hij weg gaat bij ons. Denk dat jullie er veel plezier aan kunnen beleven mits hij komt.

Schapekoppen! Hebben we iets in de Eredivisie te zoeken? Nee, maar we zijn wel een rondje verder! Op naar de volgende wedstrijd.

5 mei 2018 om 23:30

Begin langzamerhand te denken dat Dordrecht eerder wolven zijn in schapenkleding . Wat een vermaak en wat een strijd van ze zeg! Hopelijk halen jullie het gewoon, vooral na die 3-3 tegen Nec.

Wat een verhaal zeg. Thuis 1-4 verliezen, door blessures moet een 18 jarige keeper debuteren in de return, de assistent trainer op de bank als reserve keeper, slechts 4 andere wisselspelers, 1-0 achter bij rust en dan zo terug komen.

Geweldig voor Dordrecht.

5 mei 2018 om 23:31

Die 18 jarige keeper speelde dan ook echt een geweldige wedstrijd, en dat met die druk. Indrukwekkend hoor en heerlijk om te zien.

6 mei 2018 om 01:50

Druk? Die was er pas tijdens de pingels daar heb je pas wat te verliezen als keeper. Dan is het 1 tegen 1.

6 mei 2018 om 08:32

Die jongen is 18, debuteert en speelt de terugwedstrijd van een knockoutronde. Geloof me, er is weldegelijk druk! Bij penalty's is er dan nog meer druk. Des te meer respect voor die jongen!

6 mei 2018 om 12:37

Tuurlijk het is je debuut, maar niemand verwacht wat van je dus je kunt vrij keepen.

Hoe kan je dit nog weggeven?.
Ik heb alleen klein deel verlenging gezien en penalty's. Maar hoe dan?!
Ik had dit nooit verwacht.

@voetbalzone penalty was 5-3 in voordeel Dordrecht. Geen 5-4

Mooie stunt van Dordrecht maar die gasten van Cambuur mogen nog wel tot morgenochtend strafrondjes lopen. 5-1 voor na 3 helften, dat mag je toch niet meer weggeven

Wat een wedstrijd!

Sparta tegen Dordrecht wordt een mooie pot. In Spangen zullen ze nog wel even terugdenken aan de nacompetitie van 2014.

5 mei 2018 om 23:30

Daar heb je zeker gelijk in, wedstrijden tussen Sparta en Dordt zijn altijd knotsknettergek, zeker in de NaCo, worden doodsbenauwde weken voor mij en al mijn mede-Spartanen😅😅

Ongelofelijk hoe Cambuur dit nog uit handen heeft gegeven. Volgend jaar dus sowieso FC Twente, GA Eagles en Cambuur in de JL!

Als je een 4-1 voorsprong die je in een uitwedstrijd hebt behaald niet kan verdedigen, dan verdien je het ook niet om in de eredivisie te spelen. Zo'n selectie moet zich kapot schamen.

Had van Halst het toch goed gezien met Hake wegsturen. Weet niet wat hij gedaan in de rust, maar zijn ploeg was de 2e helft totaal de weg kwijt.

6 mei 2018 om 01:45

Hake is gewoon een hoede trainer als je kijkt wat verbeek bij Twente had gedaan lag het niet aan hake

Wij kunneen ook werkelijk waar nooit een keer fatsoenlijk in die play offs spelen he...

5 mei 2018 om 23:33

Ik vind het ook wel balen, wedstrijden tussen onze clubs hebben altijd wel wat. Hoe zit het trouwens met dat nieuwe stadion van jullie? Al concrete plannen?

6 mei 2018 om 02:54

Die zijn er, maar er komt nu iets anders op de plaats waar het stadion zou komen staan. Er zijn afspraken niet nagekomen. Hier in Leeuwarden worden wij er gek van.. ondanks het erg fijn is dat we nog jarenlang voetbal kunnen zien in een echt stadion midden in de woonwijk. Niks mis mee. Puur voetbal beleving

5 mei 2018 om 23:44

Was ook wel een beetje lucky vorige week in Dordrecht.. niet te geloven dat dit nog weg te geven was.

Als neutrale toeschouwer een absoluut pareltje van een wedstrijd. In de eerste helft zag je Dordrecht het aardig lastig hebben, maar na het inbrengen van de twee verdedigers in de rust kwam er veel meer voetbal in en bleef Dordrecht aandringen. Op basis van de tweede helft heeft Dordrecht dit volledig verdiend. De penalty was echter geen penalty, maar verder leek Blom de wedstrijd prima onder controle te hebben. Heel benieuwd naar de halve finales, vermaak was er zeker!

5 mei 2018 om 23:56

De penalty was wel een breekpunt, op dat moment gaat Dordrecht er nog meer in geloven. Verder onthoudt hij cambuur 2 penalties.

6 mei 2018 om 00:20

Ik ben totaal niet van het afkraken van scheidsrechters. Maar manmanman die Blom fluit echt altijd tegen cambuur als hij in lwd is. Ik kan me nog goed een 6-1 verlies tegen psv herinneren, waarbij een handsbal van v/d streek in de 7e minuut werd bestraft met rood en een penal. Deze scheids heeft iets tegen Cambuur.

6 mei 2018 om 00:39

Met die penalty zat Blom er inderdaad naast, maar verder was hij op geen fout te betrappen. Bij al die zogenaamde strafschopgevallen was er niets aan de hand.

6 mei 2018 om 00:59

Cambuur heeft geen penal verdiend inderdaad. Maar de timing van die penalty voor dordt en de mentale aspecten waardoor de spelers van Cambuur het nog meer lieten afweten waren wel doorslaggevend. Ik was na het verlopen van de reguliere speeltijd verbaasd dat Dordt niet nog een vijfde heeft gemaakt.

6 mei 2018 om 08:17

Dordrecht maakt hands in het strafschopgebied easy aan de andere kant van het stadion te zien was. En speler van cambuur maakt volgens Blom een schwalbe terwijl zijn schoen uit getrapt wordt en er dus weldegelijk contact is geweest.

6 mei 2018 om 08:29

Hier duidelijk te zien. @MikeVerweij (Mike Verweij)

En voor deze ‘schwalbe’ kreeg Xander Houtkoop geel in plaats van een strafschop ... Geblunder Blom en verkeerde zuinigheid @KNVB kost @SCCambuurLwd hoop geld. (Blijft topprestatie @fcdordrechtnl !!!)

https://twitter.com/MikeVerweij/status/992880521880461312

Schandalig. Cambuur moet zich schamen. Je zet 7500 man die trouw het hele seizo3n kwamen voor luk in 45 minuten. Doet gefeliciteerd..maar voor Cambuur heb ik geen goed woord over.amateurs dat zijn het. Niks profs
Amateurs

Wat een geweldige voetbalavond. Voetbal zoals voetbal bedoeld is. Charme van playoffs, geen poulefases zoals de 'grote europese toernooien'.
Met maar een fractie van de begrotingen van de grote Europese clubs hebben deze clubs het publiek een avond voorgeschoteld die niet snel vergeten gaat worden.

5 mei 2018 om 23:31

Ik zal dit idd niet snel vergeten.. helaas

5 mei 2018 om 23:39

Als ik deze wedstrijden zie heb ik ook erg zin in onze wedstrijd donderdag! Word een mooie strijd!!

5 mei 2018 om 23:44

Ik vind het super dat we tegen elkaar spelen. De supporters zouden door elkaar moeten gaan zitten als voorbeeld voor vele anderen!

6 mei 2018 om 01:54

Volgens mij zijn er bij beide wedstrijden een verplichte buscombi...

6 mei 2018 om 02:05

Nee, die verplichte buscombi is inmiddels geschrapt.

Dit is de eerste Jupiler leaugue wedstrijd die ik kijk, maar zeker niet de laatste. Is wel vermakelijk, na een dagje genieten van het mooie weer.

Ik heb vooral genoten van hoe Dordrecht het geloof terug kreeg in de tweede helft en van die keeper van Dordrecht. Naast dat die keeper gewoon een geweldige wedstrijd keepte, verlegde die soms ook nog wel is mooi het spel met zijn trappen.

Ik ben bang voor Dordrecht dat Sparta toch wel een hele stap te groot blijft. Maarja lekker boeien gewoon genieten van het avontuur en zien waar het schip strand.

JAAAAAAAAAAA!!! Ben benieuwd naar de matches tegen Sparta!

Heenduel verliezen met 1-4, het trainingskamp schrappen, met 4 wissels de return in gaan, een debuterende 18 jarige keeper, een assistent-trainer als reservekeeper op de bank en dan na penalties doorgaan in de play-offs. Wij leven in 2018, FC Dordrecht in 3186.

Hulde en respect voor Dordt!
Zo zie je maar weer. Never give up.
Succes tegen Sparta

Leuk voor Dord. Ze hadden het er net op fox over dat Dordrecht een begroting heeft van 1,8 miljoen. Dat kan je toch bijna geen profvoetbal meer noemen.

6 mei 2018 om 00:16

Er zijn zeker clubs met minder in de JL en dan heb je nu twente die nog zeurt dat hun begroting "maar" 20 miljoen is...

Waarom denk je dat iedereen moe wordt van de "jong" teams? Omdat er spelers instaan die duurder zijn dan complete clubs

Ongelofelijk ook die reactie van schilder. Alsof hij denkt ach ja we hebben we verloren ik krijg mijn salaris toch wel

5 mei 2018 om 23:45

Deze wedstrijd maar vanaf de verlenging gezien vanwege het feesten na de overwinning van almere, maar denk dat deze 2 wedstrijden reclame zijn voor het voetbal #allesismogelijk

5 mei 2018 om 23:46

Ja inderdaad. Mijn mond viel ook open van verbazing, vooral de laatst zin ‘we zijn niet zo goed als iedereen denkt’

6 mei 2018 om 09:40

Hij heeft zeker een punt. Het is misschien niet wat je wil horen op dit moment, maar uit was de overwinning geflatteerd en vandaag was ook met vlagen ook weer tenenkrommend slecht. De laatste rij met 6 overwinningen zaten ook veel wedstrijden bij die net zo goed verloren hadden kunnen worden. De selectie is niet zo goed dit seizoen, zo eerlijk moet je zijn. Het maakt het wel extra zuur dat scheidsrechters en cambuur in belangrijke wedstrijden gewoon niet samen gaan. Man man man, als ik zo even nadenk kan je er wel een hele lijst van maken, maar de voornaamste is Koen Brack die een tweede geel krijgt in de play offs tegen Roda JC voor een schwalbe terwijl dat toen ook een penalty had moeten zijn. Nu krijgt de tegenstander penalty's cadeau en cambuur krijgt er van 2 momenten waarbij je een penaal kan geven niet een.

Toen ik een tijdje terug perongeluk Cambuur op fb noemde als een van de voorbeelden van het mindere niveau van de jupilerleague en bleek dat ik mij niet helemaal goed ingeleefd en geïnformeerd omtrent hun toeschouweraantallen werd ik door een van de spelers van Cambuur betiteld als huigelaar. Ik heb vanavond en eerder deze week gekeken naar de eerste wedstrijd en blijf van mening dat het niveau van Cambuur gewoon Jupiler league is en ze Niks te zoeken hebben in de ere divisie en hetzelfde geld voor dorderecht! Wel heb ik mij vermaakt en vond ik dorderecht over twee wedstrijden echt de betere al was het verschil klein en waren er momenten dat Cambuur had moeten doordrukken.
Verder ben ik als Ajacied voor Sparta en begrijp dat zij niet op een derby (loterij) zitten te wachten maar dit moet Sparta kunnen doen!

6 mei 2018 om 00:18

De bovenste groep van de jl en de onderlaag van de ed is altijd inwisselbaar. Qua begroting zaten ze in de ed bijvoorbeeld net boven Excelsior (6.5mil vs 5.8mil). Qua aantal supporters (rond de 8.5k in de ed en 7.2k in jl) doen ze het ook niet slecht. Qua spel doen ze niet echt onder van eerder genoemd Excelsior of vergelijkbare clubs. Het is dus allemaal lood om oud ijzer. Persoonlijk vind ik Cambuur wel in de eredivisie passen, de supporters zijn aanwezig en fanatiek (hoewel soms lomp), het voetbal kan verassend leuk zijn en de Derby met Heerenveen levert altijd heerlijke wedstrijden op. Op basis van je visie zou ik je geen huigelaar noemen maar ik vind je Cambuur hier wel te kort doen, tenzij je van mening bent dat de plek 14 - 18 clubs eigenlijk niets te zoeken hebben in de eredivisie.

6 mei 2018 om 08:34

St.mass ik had een reactie geplaatst omtrent de weerstand tegen jongteams in de Jupiler league en ging te kort door de bocht toen ik de lage toeschouwer aantallen aanhaalde en daarbij ongefundeerd Cambuur noemde (beter moeten nakijken gewoon) maar ik heb heel het jaar de Jupiler gevolgd op vrijdag en vind het niveau bedroevend ook nog eens mede door al die lelijke kunstgras velden.
Overigens vind ik Excelsior ondanks zn lage begroting fantastisch voetbal spelen en echt van hoger niveau dan Cambuur denk dat Cambuur meer niveau Sparta is maar nog steeds een tandje minder.
Ik wordt steeds meer voorstander van een kleinere eredivisie met 14 clubs daaronder een Jupiler zonder jong teams ook met 14 clubs waar de KNVB stevig in moet investeren hier kan je denken aan echte velden aanleggen in die stadions, budgetten voor spelers geven (ieder team gelijk) en de verplichting aan iedere eredivisie club om 2 spelers uit eigen opleiding af te staan voor verhuur die de KNVB dan weer uitzet bij de club die bij die spelers zou passen..

6 mei 2018 om 13:13

Dit is in elke sport gelijk, bij formule 1 heb je ook meer dan Merc, Fer en RB, heeft een Haas iets te zoeken daar? Eigenlijk niet maar het is leuk dat ze er zijn. Dat het voetbal van een cambuur nog ver van de stabiele eredivisie clubs zit ben ik met je eens maar vergeet niet dat PEC en Cambuur niet lang geleden op hetzelfde niveau zaten. Een club moet wel de kans krijgen om te groeien. 2014 en 2015 werd cambuur volgens mij 12e in de ed (2014 ben ik zeker, 2015 was iig niet veel lager). Ze werden door alles en iedereen geroemd om hun lef en aantrekkelijk spel, de supporters verdienden ook snel een positieve naam en 'de hel van Leeuwarden' werd een feit. De kleine clubs voegen zo veel charme toe aan de eredivisie, ik herinner mij nog kampioenschappen die tegen kleine clubs verloren (ajax) of uitgesteld (feyenoord) werden. Ben je die kleine clubs kwijt dan ook die verassende momenten en bijbehorend drama. Een voordeel van het mindere niveau in Nederland is dat geen enkele wedstrijd een zekerheidje is, kijk bijv. maar hoe feyenoord het tegen kleinere clubs doet de laatste jaren (zeg ik als feyenoorder). Het zou in mijn optiek dan ook enorm zonde zijn om die laatste clubs te verliezen, ongeacht welke 4 dat dan zijn. Los van het feit dat 26 wedstrijden per seizoen wel een beetje weinig is voor de liefhebbers. Ik snap dus volledig wat je bedoelt qua kwaliteit maar hoop oprecht dat plek 14 - 18 altijd gevuld zullen blijven, en dat het liefst met fatsoenlijke streekclubs zoals Cambuur, waar voetbal niet beleefd maar geleefd wordt.

6 mei 2018 om 13:16

Ik begrijpcm trouwens dat je punt verder gaat dan cambuur maar gezien het artikel waar deze comments onder staan vind ik ze het perfecte voorbeeld om aan te tonen dat ze zeker waarde hebben. Ben trouwens nog vergeten dat Cambuur het ook lekker doet tegen ED clubs in de beker (2 jaren terug Ajax en Utrecht er uit gegooid en in de 1/4 finale op penalties verloren van AZ na een geweldige wedstrijd). Anyway, dit wordt waarschijnlijk een gevalletje agree to disagree en dat is wat mij betreft prima

Nooit verwacht dat er wederom zoveel doelpunten zouden vallen.

Zowel de wedstrijd van Almere City als Dordrecht waren toch redelijk hoog in de quotering bij een over 4.5 optie. Mooi meegenomen!

Bedankt Dordrecht!

I love Dordrecht als ajacied gewoon chille club

Als Blomke nou even fantsoenlijk scheidst dan had het een hoop gescheeld

Ongelofelijk slecht van Cambuur. Zei hadden de wedstrijd in handen en hadden een serieuze kans om te promoveren en dan geven ze het zo weg. Voor FC Dordrecht heb ik alleen maar respect. Als je uit verslagen positie zo terugkomt dan verdien je wel even een veer in je reet. Ik heb genoten!

6 mei 2018 om 08:14

Wat een afgang van cambuur.en dat noemen zich profs.ze zijn nog te lui om een scheet te layen.ben trouwens wel blij met hamer goed gedaan van pec

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Telstar18-15
19.TOP Oss13-11
20.FC Dordrecht10-22
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. BossinKeeper170
PascuMiddenvelder170
N. AgrafiotisAanvaller165
E. BiberoğluMiddenvelder150
T. HölscherMiddenvelder152
S. MeijerAanvaller143
A. MiceliMiddenvelder132
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Dordrecht.

32 jaar
4 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren