‘Het is zeker mogelijk te scoren vanuit mijn eigen strafschopgebied’

Zaterdag, 5 mei 2018 om

Ederson Moraes kan reeds terugkijken op een geslaagd debuutjaar in het shirt van Manchester City. De Braziliaanse doelman wist na zijn komst van Benfica direct met zijn nieuwe werkgever beslag te leggen op het kampioenschap in de Premier League en oogstte bovendien al de nodige lof met zijn manier van keepen. Moraes zegt te genieten van de druk die op zijn schouders rust.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door sirius)

Zou legendarisch zijn alleen de kans lijkt mij miniem. Altijd wel een spits die hem binnentikt in dat geval.

5 mei 2018 om 19:37

De kans is miniem, maar elke maand scoort er wel een keeper met een uittrap. Twee weken geleden scoorde Jo Coppens nog zo bij Carl Zeiss Jena.

Wat een legende ook die Ceni, al was ik zelf altijd wel meer fan van Chilavert. In kleine competities als de Eredivisie of de Belgische competitie zou het wel leuk zijn om eens een scorende keeper te hebben.

5 mei 2018 om 20:00

Zo knap is het nou ook weer niet. Hij had een goede traptechniek en scoorde weleens een vrije trap en hij nam de penalty's. Zo kom je als doelman natuurlijk wel aan de doelpunten. Bovendien ben ik wel benieuwd hoe vaak het mis is gegaan en de tegenstander ineens richting een leeg doel sprintte.

5 mei 2018 om 20:27

Ceni scoorde ruim 100!!! goals. Niet 10. Als je dat niet knap vindt dan zul je nooit ergens onder de indruk van zijn.

5 mei 2018 om 23:59

Het overgrote deel waren penalty's, aangevuld met wat vrije trappen. Natuurlijk heeft zoiets wel een waarde, maar men moet het niet gaan overdrijven. We praten hier niet over een doelman die jarenlang de eerste doelman van de nationale ploeg is geweest en vreselijk veel bereikt heeft. Sterker nog, ik denk dat velen hem uberhaupt nooit hebben zien keepen.

Een doelman moet zich gewoon bezighouden met z'n taak, ballen tegenhouden. Tenzij een doelman een specialist is in standaardsituaties, scoort een doelman incidenteel hooguit een paar keer in z'n gehele loopbaan en dat gaat bijna altijd per ongeluk. In Europa zou Rogerio Ceni aanzienlijk minder scoren. Hier kun je een doelman niet zomaar vrije trappen en strafschoppen laten nemen. Daar zijn de belangen veel te groot voor en je bent heel erg kwetsbaar als de bal in het spel blijft en de tegenstander richting een leeg doel countert.

5 mei 2018 om 21:59

In zuid Amerika voetballen ze enkel voor de lol, zeker geen belangen. Niet serieus te nemen je reacties aangaande dit topic, ceni zou in Europa met zo veel gescoord kunnen hebben bij de juiste club in een grote competitie. En Ederson is een enorm voetballende keeper, dus logisch dat hij daarin een uitdaging ziet en ceni als voorbeeld heeft.

5 mei 2018 om 23:55

Denk je serieus dat er in Europa niet 1 doelman rondloopt met een uitstekende traptechniek? Natuurlijk wel. Neemt die doelman de vrije trappen? Natuurlijk niet. Geen enkele (europese) club gaat dat risico nemen, want als de bal in het spel blijft, heb je een groot probleem. Dat lijkt me toch niet heel lastig om te begrijpen...

6 mei 2018 om 02:12

Je had onlangs in de Bundesliga een keepert die de pingels nam, Butt is de naam speelde onder andere bij HSV, Leverkusen en Bayern.

Hoeveel was hij voor gekocht? 41 a 51 mil? Ik vomd het belachelijk. Dat sooet bedragen is alleen voor Buffon neergelegd. Maar hij was dan ook absolute wereldtop. Maar hij heeft redelijk mijn tegendeel bewezen. Erg goede keeper! Nog niet wereldtop als buffon, en weet niet of hij dat ooit word, maar hoort zeker bij de betere in Europa. Hij lost zijn bedrag al aardig af

5 mei 2018 om 20:40

Edit: toen buffon werd gekocht, was hij nog geen wereldtop, maar je zag aan alles, dat hij dat wel zou worden.*

6 mei 2018 om 00:20

Buffon is natuurlijk een legende, maar weet 100% zeker dat Guardiola liever Ederson heeft als keeper dan Buffon. Past perfect in zijn manier van spelen. Erg goede keeper en ben benieuwd of hij Alisson uit de basis krijgt bij de Braziliaanse ploeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Actuele wedstrijden

53 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Manchester United is Jadon Sancho niet vergeten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren