Besiktas moet boeten en wordt uitgesloten van bekerdeelname

Zaterdag, 5 mei 2018 om

Besiktas kwam afgelopen donderdag niet opdagen toen het restant van de bekerkraker tegen Fenerbahçe uitgespeeld moest worden en heeft nu van de Turkse voetbalbond te horen gekregen dat het daar flink voor moet boeten. De TFF laat zaterdagmiddag in een officiële verklaring namelijk weten dat de club van Ryan Babel en Jeremain Lens volgend seizoen uitgesloten wordt van bekervoetbal.

De halve eindstrijd tussen de twee grootmachten uit Istanbul werd op 19 april gestaakt nadat er ernstige rellen hadden plaatsgevonden op de tribune. Besiktas-trainer Senol Günes kreeg daarbij een voorwerp tegen zijn hoofd gegooid, waarna hij medische zorg moest ondergaan, en zijn spelers vluchtten de catacomben van Sükrü Saracoglu Stadion in. Met nog 33 minuten officiële speeltijd op de klok zou de wedstrijd eigenlijk afgelopen donderdag uitgespeeld moeten worden.

Besiktas voelde hier na de gebeurtenissen van half april echter niets meer voor en liet in een verklaring weten niet op te komen zullen dagen. Terwijl de spelers van Fenerbahçe al bezig waren aan de warming-up, bleek dat zij daad bij woord hadden gevoegd en thuis waren gebleven. Naast een reglementaire 3-0 nederlaag zullen de Zwarte Adelaars volgend seizoen dus niet om de Turkse beker kunnen strijden. Fenerbahçe neemt het in de finale op tegen verrassing Akhisar Belediyespor.


Poll

Een terechte maatregel van de Turkse voetbalbond?


Gerelateerd

77 reacties (laatste reactie door real8madrid)
5 mei 2018 om 14:20

Ik vind dit overigens wel een terechte maatregel en volgens mij geldt dit in Nederland ook zo. Als je als club niet komt opdagen dan wordt je uitgesloten, veel moeilijker hoeft het niet te zijn. Dat de eerdere beslissing om over te spelen totaal een foute is, dat doet daar verder niets aan af.

5 mei 2018 om 14:27

Nijogeth

Dat is correct! Niet komen opdagen wordt door de Knvb (ook) altijd streng bestraft. Kan ook niet anders. Zodra je dat als bond ooit zou toestaan, dan is het hek echt van de dam.

5 mei 2018 om 14:29

Precies dit. Ik ben nou niet geheel objectief als Fener-fan (wat ik wel probeer) maar als elke club die zich benadeeld voelt maar niet gaat komen opdagen, dan wordt het wel echt een zooitje.

5 mei 2018 om 18:11

De Knvb volgt gewoon de regels. Wat er in de regels staat word toegepast. Dan is het logisch. Als het zon situatie was geweest als in Turkije waar ineenkeer een regel word veranderd na een wedstrijd van Besiktas om een speler daarvan te schorsen voor 6 wedstrijden voor vloeken. Tjaa en dat is dan nog maar 1 voorbeeld van de tig andere dit seizoen.

5 mei 2018 om 18:23

Maar deze regel was al bekend en besiktas wist de consequenties als ze niet kwamen opdagen en wat wil je nu dat de bond zijn regels voor besiktas gaat veranderen ?

Mooie corrupte boel daar. Wereld op zijn kop.

5 mei 2018 om 14:16

Hoe concludeer jij uit dit item dat het een “corrupte boel” is? Ze komen niet opdagen, moet de voetbalbond hun een andere datum geven?

5 mei 2018 om 14:30

Besiktas is niet op komen dagen, terecht dat ze een straf moeten krijgen. Is er een precedent dat je vervolgens een seizoen wordt uitgesloten van deelname?

5 mei 2018 om 15:01

Jeonowlt

Je eerste twee zinnen zijn op zichzelf relevant, want dat je om nadere onderbouwing vraagt voor een boude stelling dat vind ik vrij normaal.

Maar vervolgens maak je een enorme slipbeweging en kom je op een zijstraat uit die echt niets te maken heeft met de stelling over de 'corrupte boel' waar jij het over wilt hebben. Want los van het feit dat pedofielen hier geen '2 maanden cel' krijgen maar gewoon forse straffen en er natuurlijk geen 'pedopasjes' bestaan, wát is precies je punt om dát aan te halen eigenlijk? In Turkije bestaat geen corruptie, wánt in Nederland worden pedo's met fluwelen handschoentjes aangepakt????? Wat is dat voor nonsens?

En inderdaad, hier geldt een behoorlijk uitgebreide vrijheid van meningsuiting, dat klopt inderdaad, maar je moet niet net doen alsof iedereen maar altijd alles mag zeggen. Want dat is gewoon niet zo. Kijk naar Wlders. Is gewoon veroordeeld. En terecht!

Maar nogmaals, omdat hier dingen niet brandschoon zijn mag er geen kritiek zijn op hoe de competitie in Turkije verloopt? En waarvan we al jaaaaren weten dat er hele rare dingen gebeuren en dat de competitie al tijden in handen is van (georganiseerde) misdaad die via de Oosterse gokmarkten wedstrijden fixen en beinvloeden?

Of wilde jij echt hier met droge ogen beweren dat er in Turkije echt niks aan de hand is (met het voetbal) en dat de competities allemaal 100% eerlijk en zonder inmenging verlopen? Nou, dan ben je wel bijzonder naief vind ik. Er zijn al zat boeken, artikelen en documentaires geweest waarin dit allemaal al aan de orde is geweest.

5 mei 2018 om 16:27

Ik volg het turkse voetbal niet maar dit slaat alles. Besiktas verdiende een 3-0 regelementaire overwinning, hooligans worden hier beloond bah!!

5 mei 2018 om 17:53

Matchfixing, inmenging van 3e partijen etc etc zulke voorbeelden heb je in elk land. Helaas draait er zoveel geld rond in het het commercieele voetbal dat het niet te houden is. Dat is overal zo. Ik weet niet of het je bedoeling was om dat zo stellen dat het alleen maar in Turkije gebeurd maar zo komt het wel lichtelijk over. In Turkije is er nog een groter probleem dan matchfixing. Namelijk mensen in het bestuursorgaan van de voetbalbond, die willen allemaal dat hun eigen club van de top 3 in Turkije(Besiktas, galasaray, fenerbace) er altijd goed vanaf komt. De wedstrijd die werd gestaakt tussen feber en Besiktas moet volgens de regels en wetten worden veroordeeld. Maar wat gebeurd er, iemand of een groep mensen die proberen hun club te redden door te zorgen dat deze wedstrijd afgespeeld zal worden. De fans van fener gooien bij elke hoekschop objecten op het veld, munten aanstekers zelfs een bos huissleutels. Moet er dan echt iemand doodgaan voordat er word opgetreden? En dan heb je nog een groep dat komt aanzetten met complottheorien over die mensen die zaten te gooien met dingen. Dit zou allemaal opgezet zijn door een of andere boosachtige groep die chaos in het land wil creeeren.???? Helemaaaal debiel. 31 personen opgepakt als resultaat en van die 31 hebben er 24 langer dan 4 jaar een seizoenskaart bij fenerbahce. Ja en dan nog roepen dat het allemaal opgezet is, de trainer van Besiktas theater heeft gespeeld, hij liet zich zelf vallen, waren geen echte hectingen op zijn hoofd, het rapport van de ziekenhuis klopt niet, er werd gern bloed gezien etc etc etc. Zulke bullshit kom je tegen op turkse tv door mensen die allen hun eigen club willen verdedigen. Door al deze dwaze gebeurtenissen heeft het bestuur van Besiktas met haar leden een vergadering gehouden en er werd gestemd over deze wedstrijd. Zullen we het uitspelen of komen we als een vuist tegen deze poppenkast dat er word gespeeld. Het is duidelijk dat het resultaat een protest is tegen deze poppenkast.

5 mei 2018 om 14:20

Weet iemand toevallig of Fenerbace bestraft is voor het wangedrag van haar supporters?

5 mei 2018 om 14:23

Voor zover ik weet een boete en 3 thuiswedstrijden in de beker zonder toeschouwers. Alleen is het natuurlijk belachelijk dat het alleen bekerwedstrijden betreft.

5 mei 2018 om 15:54

Zo werkt het. Je wordt bestraft in de competitie waar jij je misdraagt, in dit geval de beker. Simeone is ook geschorst voor europese wedstrijden. Nu valt de beker en competitie los van elkaar natuurlijk maar wees blij dat ze bijv de finale zonder supporters moeten doen en niet de straf in de competitie kunnen voltooien.
Wat ik eigenlijk ook bedoelde is dat het normaal is/zou moeten zijn. Als mijn auto niet door de APK komt heeft dat geen gevolgen voor mijn motor, ook al staan ze beide ingeschreven bij hetzelfde instituut (bwr). Scheve vergelijking, ik weet het, maar mijn punt zou duidelijk moeten zijn. Misschien dat iemand van de Turks sprekende leden van deze site de regelementen van de Turkse bond na kunnen gaan om te kijken of hier iets over geschreven staat? Een sanctie is namelijk wel iets anders dan een standaard schorsing. Indien er niets over vermeld staat mag de bond n.a.v. richtlijnen dus een passende sanctie opleggen (en persoonlijk vind ik zonder publiek spelen in de beker passender dan ook de competitie er bij pakken). Indien het duidelijk in het regelement beschreven staat dat jij de juiste conclussie hebt getrokken ben ik de eerste die het toe zal geven. Tot die tijd zal ik beter op mijn woordkeuze letten want al bedoelde ik het niet als feit, ik kan wel zien waarom je het dacht.

5 mei 2018 om 16:34

Als je niet weet waar je het over hebt, kan je beter niet praten. Sorry, maar je deelt alleen maar foutieve informatie. Beker en competitie is landelijk, dat valt onder dezelfde voetbalbond. Europese wedstrijden vallen onder de UEFA. Daarnaast wordt een speler die rood krijgt in de beker ook geschorst voor de competitie. En de finale is geen thuiswedstrijd dus Fenerbahce mag gewoon MET supporters de finale spelen.

5 mei 2018 om 17:40

Leg jij dat de turkse bond uit of zal ik ze een email sturen?

5 mei 2018 om 17:59

Het is grappig dat Besiktas is bestraft tujdens een bekerfinale begin dit seizoen waardoor wij in de competitie een wedstrijd zonder toeschouwers moesten uitspelen??? Straf door een wedstrijd in de beker heeft geen consewuenties voor de competitie???

De eerste Turkse drama die ik weer heb gezien sinds Kuzey Güney en Ezel.

Ik hoop dat er nu clubs zoals GS zichzelf uitsluiten van deelname volgend seizoen. Mag Fener de beker wel hebben de komende jaren.

5 mei 2018 om 17:47

Niemand die jullie gaat missen, maar GS zit financieel al helemaal in de stront dat hoor jij te weten. Als ze een heldenrol willen spelen is dat niet komend seizoen, want ze kunnen elke cent nu goed gebruiken. Hoe dan ook, juiste straf gegeven door TFF. Elke club wordt weleens zwaar genaaid en niemand maakt daar een heisa van. Nu het Besiktas is moet er een uitzondering worden gemaakt? Zijn ze de wedstrijd tegen GS vergeten, waar 50000 man het veld instormden. Of het vechtpartij tegen de fans van Lyon? Ze moeten niet doen alsof hun engelen zijn...

5 mei 2018 om 17:53

Emre42 Oh en alleen Gs zit financieel in de stront? Mensen zijn helemaal gek geworden hier?? Je doet alsof Fener helemaal gezond is haha... Gala en Fener hebben zo een beetje de zelfde schulden, en niet zeggen nee Fener heeft minder, jullie club laat alleen de schulden van de dernek zien. Nooit van de hele club.

5 mei 2018 om 18:02

Zijn ze daarvoor bestraft? Ja dus waarom doe jij alsof jouw kleurgenoten engels zijn? Met omkoping zijn jullie zelfs niet bestraft door de bond. Zulke grote vrienden zijn jullie

5 mei 2018 om 18:04

Fener is een stuk gezonder dan GS, dat weet iedere mens die de boel een beetje volgt. GS heeft de ziel van zijn mannelijke basketbalteam moeten verkopen. Dat heeft jullie ex voorzitter zelf aangegeven. Hij wilde het helemaal opdoeken als ik het mij nog goed kan herinneren. GS moet binnenkort voor de zoveelste keer een pva laten zien aan de Uefa. Dit is al de zoveelste keer de afgelopen maanden. Die van Fener was meteen de eerste keer al goedgekeurt. Daarnaast is er nog altijd sprake van 1 jaar buitensluiten van Europees voetbal. Fener laat trouwens alleen de schulden van de voetbalclub Fenerbahce zien, maar denk jij dat Fener bij de andere sportbranches miljoenen schulden heeft? Dat denk ik niet vriend.

5 mei 2018 om 18:10

Mijn kleurgenoten zijn gelukkig (grotendeels) nog altijd Turks en geen Engels. Ten tweede, laten we alle omkopingen in de geschiedenis van het Turkse voetbal onderzoeken. Kijken wie met schone handen eruit komt?

5 mei 2018 om 21:40

Je weet dat ik ook engelen bedoelde maar als jij zo graag de grapjas wilt uithangen prima. Turks of engels keniaans duits vietnamees dat maakt helemaal niks uit. Ten tweede laat ze dat maar eens echt onderzoeken. Ik heb daar lak aan wie met schone handen deruit komt jaof nee. Alles wat niet door de beugel kan ,moet bestraft worden. Ongeacht de consequenties wat daaruit kan volgen. Gerechtigheid, eerlijkheid, transparantie in het turkse voetbal. Ook al is het ver te zoeken momenteel. Jullie waren het toch na de verloren kampioensschap (bursa) die alles kort en klein sloegen en vervolgens alles in de fik zetten? Jullie zijn engelen jaa. Jullie zijn meer het uitschot in turkije wat er op de tribunes zit.

Ik snap de situatie vanuit het oogpunt van Besiktas wel, maar je kunt natuurlijk niet zomaar niet op komen dagen. Dan weet je dat een voetbalbond er hard tegen optreedt. Een jaar uitgesloten voor bekervoetbal is overigens wel een hele felle straf naast een reglementaire 3-0 nederlaag. Een flinke boete was wellicht meer op z'n plaats geweest.

5 mei 2018 om 14:24

Dit is helemaal geen hele felle straf want dit is precies eerder gebeurd. In 1998. Trabzonspor-Fenerbahçe, Fener met 10 man en Otto Baric, toenmalig coach van Fener kreeg een steentje in zijn rug en ging theatraal naar de grond en de spelers van Fener verlieten het veld met de verwachting op een reglementaire overwinning. Uitkomst : Fenerbahçe een jaar schorsing van de beker en een reglementaire 3-0 verlies.

Ik wil niets horen over corruptie blablabla want de enige reden dat Besiktas het veld niet is opgegaan is omdat ze wisten dat ze met 10 man geen kans zouden maken met een slechte uitgangspositie. Niet uit zogenaamde protest naar de regering toe want de voorzitter van Bjk is de grootste Erdo-fan van heel het Turkse voetbal, Basaksehir niet meegerekend dan, die zijn gewoon van Erdogan zelf.

5 mei 2018 om 14:30

Waar heb jij het nou weer over? Ik heb het woord corruptie helemaal niet gebruikt en geef gewoon m'n eigen mening over de situatie.

5 mei 2018 om 14:35

Mijn tweede alinea was niet naar jou persoonlijk gericht maar meer in het algemeen op veel reacties afgelopen dagen waar er gesproken werd over corruptie en vriendjespolitiek en weet ik veel wat. Excuses voor het misverstand.

5 mei 2018 om 15:36

Aub zeg..geen kans haha..je doet nu net alsof Fener een Bayern, Barcelona of R. Madrid is..Besiktas maakt hier een statement over het onrecht dat ons is aangedaan..saillant detail is dat wij jullie met 10 man en zonder keeper met 3-4 hebben verslagen in jullie stadion..denk je dat een Besiktas bang is voor een team dat 6-2 heeft verloren van “met alle respect” Boluspor en uitgeschakeld is in de uefa cup door Vardar..Erdo-fan zeg je..Erdogan is supporter van Fenerbahce dus wat is je punt?Je reactie slaat echt kant noch wal..

5 mei 2018 om 18:05

mensen in het bestuursorgaan van de voetbalbond, die willen allemaal dat hun eigen club van de top 3 in Turkije(Besiktas, galasaray, fenerbace) er altijd goed vanaf komt. De wedstrijd die werd gestaakt tussen feber en Besiktas moet volgens de regels en wetten worden veroordeeld. Maar wat gebeurd er, iemand of een groep mensen die proberen hun club te redden door te zorgen dat deze wedstrijd afgespeeld zal worden. De fans van fener gooien bij elke hoekschop objecten op het veld, munten aanstekers zelfs een bos huissleutels. Moet er dan echt iemand doodgaan voordat er word opgetreden? En dan heb je nog een groep dat komt aanzetten met complottheorien over die mensen die zaten te gooien met dingen. Dit zou allemaal opgezet zijn door een of andere boosachtige groep die chaos in het land wil creeeren.???? Helemaaaal debiel. 31 personen opgepakt als resultaat en van die 31 hebben er 24 langer dan 4 jaar een seizoenskaart bij fenerbahce. Ja en dan nog roepen dat het allemaal opgezet is, de trainer van Besiktas theater heeft gespeeld, hij liet zich zelf vallen, waren geen echte hectingen op zijn hoofd, het rapport van de ziekenhuis klopt niet, er werd gern bloed gezien etc etc etc. Zulke bullshit kom je tegen op turkse tv door mensen die allen hun eigen club willen verdedigen. Door al deze dwaze gebeurtenissen heeft het bestuur van Besiktas met haar leden een vergadering gehouden en er werd gestemd over deze wedstrijd. Zullen we het uitspelen of komen we als een vuist tegen deze poppenkast dat er word gespeeld. Het is duidelijk dat het resultaat een protest is tegen deze poppenkast.

Logisch. Recht in eigen hand nemen mag sowieso niet. Natuurlijk zou Fenerbahçe ook een straf moeten krijgen.

5 mei 2018 om 14:27

Fener heeft ook een straf gekregen, 3 wedstrijden zonder toeschouwers en een boete van 1,6 miljoen lira. Maar onze spelers stonden wel gewoon op het veld om te wedstrijd door te spelen.

5 mei 2018 om 14:38

Die straf vind ik vrij licht, ik had het terecht gevonden als ook Fener uitgesloten was, of dat BJK een reglementaire overwinning had gekregen na de rellen.

5 mei 2018 om 14:46

Rellen? Er is een pruik op het hoofd van Senol Gunes gegooid en daarna heeft Besiktas paar foto’s de wereld ingeslingerd van een hecting waarvan de echtheid hééél erg discutabel was. Nou keur ik niks goed, maar in het verleden hebben Aykut Kocaman, Fatih Terim en Eric Gerets ook aanstekers en steentjes op hun kop gekregen maar heeft geen van allen gevraagd om staking van de wedstrijd. In mijn optiek, heeft Senol Gunes een Oscar-waardig performance neergezet.

5 mei 2018 om 15:15

Dat is natuurlijk een beetje overdeven. Sinds wanneer worden clubs uitgesloten voor een competitie vanwege het wangedrag van hun supporters? Besiktas moet gewoon de wedstrijd uitspelen en genoegen nemen met de starf die de bond Fenerbahce oplegt.

5 mei 2018 om 15:47

Rellen ja!Quaresma kon bij alle vier de hoeken geen corners nemen vanwege het gooien van voorwerpen..de scheidsrechter heeft 2/3x laten omroepen..5 hechtingen discutabel?waarom omdat je geen bloed zag?dat is het jullie willen bloed zien..de dokters hebben verklaard dat er niet altijd bloed hoeft te zijn als je hoofd open ligt..denk je dat een man van 65 hechtingen laat zetten als er niks aan de hand is?denk je dat een prof.dokter meedoet om nephechtingen zet en een persconferentie geeft hierover?Fener riep dat het om eoa coup ging van krachten buitenaf..wat is er gebeurt?niks..Besiktas heeft gewacht totdat de scheids de wedstrijd staakte dat is alles..jij praat alleen maar je eigen gare trainer na..jullie trainer is een schizofreen en heeft een obsessie wat Besiktas aangaat..hij neemt ons naam meer in de mond dan zijn eigen team..ik persoonlijk vindt het lekker dat we volgend jaar niet meedoen aan deze gare beker..het zorgt alleen maar voor ellende..krijg je rood dan geldt dat ook voor in de competitie maar moet je als fener zonder toeschouwers spelen dan is dat alleen maar in de beker..hoe krom is dat?Waarom kreeg Besiktas zware straffen in de beker toen de pleuris uitbrak in Samsun?Waarom kreeg Besiktas zware sancties toen er rellen waren in t Olimpiyat stadion in de beker?Zelfs jullie eigen trainer zegt dit is een hele sterke beslissing van Besiktas!

5 mei 2018 om 15:48

Als je dat al licht vindt, zal je het verbazen dat het alleen 3 thuiswedstrijden in de beker betreft. Dit zijn de nietszeggende wedstrijden in het begin van volgend seizoen. Wat een straf he...

5 mei 2018 om 16:24

Alex17, jullie kunnen wel blijven roepen dat het om een pruik gaat (terwijl op beelden te zien is dat de pruik iets van 3 meter achter Senol Gunes belandt), maar feit is dat hij wordt geraakt door een zilverkleurig object. Senol Gunes kan volgens jullie een Oscar krijgen, maar zelf liegen jullie de boel bij elkaar. Eerst is het een pruik, vervolgens is het een opgezet spel, dan weer is het toneel van Senol Gunes. Volkan Demirel die doodleuk roept dat je de wedstrijd ten allen tijde moet uitspelen, vergetende dat hij van het veld liep tijdens een interland.

Dat Terim en Gerets niet om staking vroegen, is hun probleem. Als de trainer van de tegenstander wat op zijn hoofd krijgt en hij moet daarvoor hechtingen krijgen, wordt de wedstrijd gewoon gestaakt. Maar jullie zijn het natuurlijk gewend dat Fener een hand boven de hoofd wordt gehouden.

5 mei 2018 om 16:52

Eerst Aykut Kocaman een schizofreen noemen, en een paar zinnen later een quote van hem als support voor je argument gebruiken. Raar, kan je dat even verklaren?

Dat was ingecalculeerd voordat ze besloten om niet te komen neem ik aan. Deze straf zag je van ver aankomen.

Vond het sowieso nogal een hypocriete boel. Wat ik van de Besiktas fans heb gezien zijn ze geen haar beter. Ga je dan flauw lopen doen omdat een andere club net zulke kutfans heeft.

5 mei 2018 om 16:40

Wat heb je gezien dan van de Besiktasfans?Voor zover ik weet is er nog nooit een echte varkenskop op het veld gegooit door welke turkse fans dan ook🤔 beetje rare reactie van je

5 mei 2018 om 16:56

Een scheidsrechter van achter aanvallen en proberen K.O te slaan is niet veel beter dan een varkenskop

5 mei 2018 om 18:36

Hoe ze het vorig jaar in Lyon op stelten hebben gezet bijvoorbeeld. Met mensen op de vuist gaan.

uiteraard veralgemeen ik he. 98 procent van de Besiktas fans zijn doodnormale mensen die gewoon van een potje voetbal willen genieten, maar dat is bij elke club waar men schande spreekt over de fans zo natuurlijk.

Dit is toch logisch? Als de bond beslist dat die pot opnieuw gespeeld moet worden, moet je gewoon komen. Had dan desnoods met jeugdspelers komen spelen uit protest.

Een goede straf, zoiets zat er al aan te komen. Nu moet het bestuur van Besiktas erover nadenken of het allemaal waard was.

Wel vreemd dat Fener dan volgend jaar wel in de beker mag uitkomen. Ik zou die dan ook gelijk uitsluiten van deelname, want zulke rellen kan gewoon niet en zo voelt de club het zeker wel.

5 mei 2018 om 14:59

Lol dan hebben we weinig teams over elke jaar. Gezien wat er daar in turkije aan rellen gebeurd. Probleem is gewoon dat niemand aangepakt word of verantwoordelijk gehouden word. Gewoon de betrokken fans zwaar aanpakken en voor de straf oplaten draaien. Desnoods een strafzaak van maken en oppakken. Diezelfde fans kunnen gewoon volgende wedstrijd weer na binnen en heeft geen tot amper gevolgen. Dit telt voor alle turkse clubs en tuurlijk de tff.

5 mei 2018 om 15:52

Wel leuk, dan is de beker gelijk een soort van sportiviteitsprijs.

Dit is niks nieuws. Dat besiktas uitgesloten zou worden volgend jaar wisten ze al toen ze niet kwamen opdagen. Het staat letterlijk woord voor woord opgeschreven in "madde 8/1 en 46/1" dat als je niet komt opdagen welke straffen er volgen. ik weet de nederlandse woorden daar niet voor om het volledig te vertalen, maar jullie snappen het wel. En Besiktas heeft geen recht meer op zijn inkomsten van de beker van dit seizoen, wat ze terug moeten inleveren. Ik vind het wel vreemd dat dat niet is vermeld in dit artikel.

Zoals verwacht, Fenerbahce wordt weer een hand boven het hoofd gehouden, schandalig. Vanaf nu gaat elke club met spullen gooien om in de bekerfinale te komen.

5 mei 2018 om 15:01

Ik denk dat een Fener of een Galatasaray wel gewoon waren komen opdagen en de wedstrijd gespeeld hadden. Besiktas kwam niet en is uitgesloten zo moeilijk is dat niet. Er gebeurd elke jaar behoorlijk wat in de velden daar en de straffen zijn altijd lachwekkend zoal voor club als de relschoppers.

5 mei 2018 om 16:25

Volgens mij was het toch echt Galatasaray die een paar jaar geleden bij de kampioenswedstrijd bij het basketballen niet kwam opdagen. Dus hoezo denk je dat ze wel waren komen opdagen?

Goed statement van Besiktas. Na deze rellen had de Turkse bond Fenerbahçe uit het toernooi moeten zetten en Besiktas door moeten laten gaan. Wereld op zijn kop dit. Groot gelijk dat Besiktas niet op is komen dagen.!

2 vechtende vogels leuk om te zien haha. De voorzitter van de voetbalbond een ex besiktas voorzitter nog 3 jaar terug en fener die altijd gematst wordt daarzo. Moge de schoonste kampioen worden ( Galatasaray)!

Boeten? Dit is voor mij een beloning, ze mogen die onzin beker stoppen waar de zon niet schijnt. Nu kunnen we ons volgend seizoen volledig richten op de competitie, van mij mogen we ook expres uitgeschakeld worden in Europa. Je doet er alles aan om het Turkse voetbal goed te vertegenwoordigen in Europa en je krijgt stank voor dank van de Turkse bond. Ze kunnen de pot op.

5 mei 2018 om 18:18

We laten toch altijd B-spelers spelen tot we een "waardige" tegenstander spelen. Nu kunnen we ons inderdaad beter focussen op de competitie!

Mooi zo, doe maar paar jaar erbij. Dan kunnen we ons focussen op punten pakken voor Turkije in Europa en de Turkse competitie. De eerste volgende wedstrijd in 2020 nog meer scheldkanonnen of niet komen opdagen.

Eerlijk is eerlijk, in Turkije is het bij alle clubs dezelfde liedje. Mensen gedragen zich gewoon niet, niets langs het veld, niet in het verkeer, niet in de regeringszaal, altijd wel problemen. En telkens maar wijzen naar anderen! Maar als het toch gebeurt dit soort incidenten, dan maar zonder publiek en uitsluiten bij herhalingen. Zoals de uefa voorschriften het bepalen. 1 keer kan, maar niet keer op keer....

Oke tff heeft een besluit genomen en besiktas moest zich daaraan gwn houden. Want als jr niet deelnam wist je dat je 3-0 zou gaan verliezen en volgend jaar ook geen deel mocht gaan nemen. Besiktas wist wat voor boete ze zouden gaan krijgen als ze niet deel zouden gaan nemen. Dus ga nu maar thuis achter tv zonnepitte vreten en de finale kijken fiko en senol.

Er zijn gewoon maatregelen genomen zoals het hoort om gelijk regelementaire straf 3-0 verlies te geven door toedoen van supporters dat zou ook onterecht zijn, alleen zou het bjk goed uitkomen aangezien ze al 1 rode kaart hadden hier ging het allemaal om, de straf van tff is volledig terecht , in de cl hebben de feyenoordfans ook regelmatig wangedrag getoond , ik heb niet 1 keer gezien dat ze regelmentair verloren door toedoen van supporters , wel moesten ze de duels zonder supporters afwerken , dat is wat de bond nu ook gedaan heeft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Caner ErkinVerdediger10
PepeVerdediger11
Andreas BeckVerdediger10
Duško TošicVerdediger10
Ricardo QuaresmaMiddenvelder10
Necip UysalMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.

87 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 oktober
Rick Karsdorp zou in de belangstelling staan van Feyenoord. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren