VZ telt af - ‘Messi heeft een pistool tegen zijn hoofd en moet winnen…’

Donderdag, 17 mei 2018 om 19:53Robin Bruggeman • Laatste update: 19:52

Het WK in Rusland gaat op 14 juni van start met een wedstrijd tussen het gastland en Saudi-Arabië. Voetbalzone telt met een serie van dertig artikelen af naar het begin van het eindtoernooi, met vandaag een aflevering over de moeizame relatie tussen Lionel Messi en het legendarische Albiceleste van de nationale ploeg van Argentinië.

Door Robin Bruggeman

Negen Spaanse landstitels, vijf Spaanse bekers, viermaal winst van de Champions League en vijf Ballons d’Or ten spijt moet Messi in het Argentijnse voetbalpantheon altijd één naam boven zich dulden. Diego Armando Maradona won weliswaar veel minder prijzen op clubniveau, maar zorgde er door zijn land in 1986 tot wereldkampioen te kronen in één klap voor dat zijn naam de geschiedenisboeken in zou gaan als de grootste voetballer die zijn land, in ieder geval tot nu toe, heeft voortgebracht.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Messi heeft in de afgelopen jaren wel de kans gehad om na de Olympische titel van 2008 ook een ‘echte’ prijs te winnen met zijn land. In 2007 was hij als twintigjarige van de partij toen Argentinië verrassend de finale van de Copa América verloor van Brazilië. Zeven jaar later kreeg hij met de verloren WK-finale een nieuwe domper te verwerken, terwijl de Argentijnen in 2015 en 2016 in de finales van respectievelijk de Copa América en de Copa América Centenario tweemaal na strafschoppen het hoofd moesten buigen voor Chili.

Die laatste verloren eindstrijd, waarin Messi in de penaltyreeks zijn elfmetertrap miste, zorgde bij de ster van Barcelona voor zoveel teleurstelling dat hij besloot om een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten. Dat nieuws werd in een groot deel van Argentinië met ontzetting ontvangen, maar niet iedereen in het Zuid-Amerikaanse land toonde zich even rouwig om het besluit van de sterspeler: “Messi is een Spanjaard. Laat hem in Spanje blijven. Wij Argentijnen hoeven hem niet en hebben hem ook niet nodig”, verwoordde journalist Gabriel Arnello de sentimenten die leven bij een deel van de Argentijnse bevolking.

Lionel Messi trok op jonge leeftijd naar Barcelona.

In tegenstelling tot Maradona en latere sterren als bijvoorbeeld Carlos Tévez en Sergio Agüero speelde Messi nooit voor een club in de Argentijnse Superliga. De aanvaller begon zijn voetballoopbaan weliswaar in de jeugd van Newell’s Old Boys en maakte zes jaar deel uit van de jeugdopleiding van de club uit zijn geboortestad Rosario. Toen duidelijk werd dat La Lepra niet bereid waren om de duizend euro per maand die de met groeiproblemen kampende Messi nodig had voor een hormoonbehandeling neer te leggen, meldde Barcelona zich echter in Argentinië.

Het toen dertienjarige supertalent vertrok daarna met zijn ouders naar Catalonië en groeide in het Camp Nou uiteindelijk uit tot een van de beste voetballers aller tijden. Keerzijde van deze beslissing is echter dat de Argentijnse voetbalfans de doorbraak van Messi niet van dichtbij hebben meegemaakt en hem nooit hebben kunnen koesteren bij een van de grote clubs die het voetbalgekke land rijk is. Als gevolg hiervan bestaat er een zekere afstand tussen een deel van de fans en de man die Argentinië in Rusland de zo begeerde wereldtitel moet bezorgen.

Dat deze sentimenten zeker niet door de hele bevolking worden gedragen bleek al snel nadat Messi bekendmaakte te stoppen als international. Overal in het land werden acties georganiseerd om de dribbelaar van gedachten te doen veranderen en in september 2016 was hij weer van de partij toen de kwalificatiereeks voor het WK van deze zomer met een interland tegen Uruguay van start ging. Messi vierde zijn rentree in stijl door in die wedstrijd de enige treffer voor zijn rekening te nemen en bleek ook in het restant van de wedstrijden in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep van levensbelang.

Zonder Messi, die door blessureleed een deel van de duels aan zich voorbij moest laten gaan, haalde La Albiceleste slechts 7 uit een mogelijke 24 punten, terwijl met de aanvoerder in de ploeg 21 uit een mogelijke 30 punten werden binnen gehengeld. Ondanks deze enorme verbetering met Messi binnen de lijnen kwam het voor de Argentijnen aan op de laatste wedstrijd tegen Ecuador en in Quito kwam het team van bondscoach Jorge Sampaoli al na 44 seconden op achterstand. Messi nam zijn landgenoten vervolgens echter bij de hand en zorgde er met een hattrick hoogstpersoonlijk voor dat zijn land niet voor het eerst sinds 1970 verstek hoefde te laten gaan op een WK.

In Rusland zullen de ogen van 44 miljoen Argentijnen eens te meer gericht zijn op Messi. Eind maart werd met de 6-1 oefennederlaag tegen Spanje pijnlijk duidelijk hoe afhankelijk het team is van zijn captain en bondscoach Sampaoli hoopt dat zijn pupil met die druk om weet te gaan: “Messi heeft een pistool tegen zijn hoofd genaamd het WK en als hij niet wint, wordt hij neergeschoten en gedood. Als gevolg hiervan kan hij niet genieten van zijn talenten. Wat ik ervaar is dat alle negativiteit rond de nationale ploeg hem beschadigt.”

Sampaoli lijkt tijdens het toernooi echter wel bereid om de teugels in de handen van zijn beste speler te leggen: “Dit zal zijn team worden. Hij is de beste van allemaal en hij is volwassen genoeg om het team op zijn schouders te kunnen dragen. Dit zal zijn team worden”, was de keuzeheer onlangs duidelijk tijdens een perspraatje. Sampaoli krijgt bijval van de Claudio Tapia, de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond. De bestuurder waarschuwt echter ook dat Messi het niet in zijn eentje zal kunnen: “Het voetbal heeft zich genivelleerd. Wij hebben de beste speler ter wereld, maar we moeten hem wel helpen. Hij kan het niet in zijn eentje. Hij is erg volwassen en het is een voorrecht om hem in de ploeg te hebben. Hij is de nummer één, hij heeft de ambitie en hij moet dit WK winnen”, legde Tapia recentelijk uit aan La Nación.

Lionel Messi kondigde na de verloren finale van de Copa América Centenario al eens zijn afscheid als international aan.

Bij Messi en een deel van zijn meer ervaren ploeggenoten lijkt het idee te heersen dat het WK in Rusland een van de laatste kansen wordt om prijzen te winnen met de nationale ploeg. De aanvaller zelf viert tijdens het toernooi zijn 31e verjaardag, terwijl belangrijke ploeggenoten als Nicolás Otamendi, Javier Mascherano, Ángel Di María, Sergio Agüero en Gonzalo Higuaín inmiddels de dertig naderen of al (ruimschoots) gepasseerd zijn.

“Wij hebben het gevoel dat, als we geen wereldkampioen worden in Rusland, de enige overgebleven optie is om het op te geven. Ik droom ervan de prijs te winnen in Rusland. Het is mijn wens om iets soortgelijks mee te maken als we in 2014 deden in Brazilië. Je kunt alles goed toen en het toch niet redden, zoals Argentinië deed in Brazilië”, vertelde hij in maart bij het Argentijnse tv-programma La Cornisa. “Ik merk overal dat mensen willen dat het een goed WK wordt voor mij, dat er een verlangen is om mij te zien winnen.”

“De waarheid is dat mij dat heeft geraakt, dat er in alle hoeken van de wereld gewacht wordt tot Argentinië kampioen wordt en die prijs aan mij wordt gegeven. Dat is indrukwekkend”, gaat Messi, die in de Argentijnse pers ook een ‘nu of nooit’-gevoel signaleert, verder. “Er heerst een gevoel dat dit de laatste keer is dat een groot deel van dit team samen zal spelen. Het lijkt erop dat het feit dat we drie finales hebben gehaald ons niet helpt. Helaas hangt het natuurlijk allemaal af van de resultaten. Dat is ook de reden dat er zo over deze groep wordt gedacht, toch? Dat we drie finales hebben gehaald die we helaas niet konden winnen. Daarna is er veel over ons gezegd, men denkt niet dat we dichter bij een titel zijn gekomen en dat dit onze laatste kans is. Als het niet lukt zullen zij deze hele groep spelers vragen of zij het nationale team willen verlaten.”

De WK-reeks:

14 mei: ‘De vraag is niet óf het stadion zinkt, maar wanneer’

15 mei: Britten tergen Russen met Nazi-vergelijking: ‘Leg dat maar uit’

16 mei: Bondscoach wil nieuw trainingsregime: ‘Spanje loopt 60 jaar voor’


Poll

Denk jij dat Argentinië het WK gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door dejan)

Messi moet helemaal niks. Messi moet gewoon spelen zoals hij altijd doet en de rest van het team mag eens een keer 200% geven ipv de doorgaans 50% die ze geven. Higuain moet iets, higuain moet stoppen met 100% kansen missen.

17 mei 2018 om 01:17

Ben Barca-fan en Messi liefhebber, maar om de schuld op Higuain te steken is belachelijk! "messi moet helemaal niks, Higuain moet iets". Besef jij niet hoe belachelijk dat klinkt? Deze redenering gebruiken (dikwijls) "Messi-haters" (man, wat haat ik dat woord). Hele rare beredenering van jou.

17 mei 2018 om 04:12

Ach, ik kijk elke wedstrijd van Argentinië en je mag het belachelijk vinden prima. Maar als Messi niet thuisgaf in de laatste kwalificatie wedstrijd dan stonden ze er gewoon niet op het WK. Maar meneer schoot er wel even een hattrick in op 3 km boven zeehoogte. Het is elke keer hetzelfde verhaal met Argentinië.

17 mei 2018 om 08:36

@jesuismoi je snapt toch wel wat ie bedoelt? Natuurlijk moet Higuain niks, maar in alle 3 de finales heeft Messi Higuain panklare ballen gegeven die hij normaal gesproken voor Juve met zn ogen dicht maakt.
T zou makkelijk zijn als hij dat deze zomer ook doet voor Argentinie

17 mei 2018 om 08:48

Messi zelf heeft natuurlijk ook de nodige missers gemaakt. Zo heeft hij nog nooit weten te scoren in de knockout fase van een WK en tijdens de Copa America van 2015 maakte hij 1 doelpunt door een penalty te benutten in de openingswedstrijd. De laatste Copa editie ging het dat wel beter tot aan de finale. Veel mensen vergeten dat Messi ook niet sterk speelde en ontzettend veel kritiek kreeg. Zelfs van zijn eigen familie.


17 mei 2018 om 09:24

Hij speelde erg goed in de copa 2015 en gaf veel assists. Hij werd daarom ook verkozen tot speler van het tournooi. Misschien niet helemaal verdiend maar je kan niet slecht spelen en die prijs winnen.

17 mei 2018 om 12:53

toch zal hij wel willen knallen denk ik. Ronaldo heeft zijn land aan een grote prijs geholpen, dat zal Messi willen evenaren neem ik aan

17 mei 2018 om 14:27

ik denk dat Messi daar totaal niet wakker van ligt.

Hij wil het wk winnen omdat dat het wk is...niet omdat ronaldo ook een keer een ek gewonnen heeft. Dat zal hem n zorg zijn

17 mei 2018 om 21:24

“Ook een keer een EK gewonnen heeft” alsof het geen prestatie is. Hij heeft met Portugal een EK gewonnen, niet met Frankrijk of Duitsland. Een elftal zonder echte sterspelers los van Pepe. Dat is nogal een groot verschil met Argentinië. Argentinie heeft tot 2015 altijd hele sterke selecties gehad. Op papier zijn ze matig (verdediging en middenveld) maar ze hebben echt belachelijk veel aanvallende kracht. Argentinie is nog altijd het tweede land van Zuid Amerika dus hij had best wel een prijs mogen winnen met hun. Argentinie heeft tot dit jaar altijd een hele sterke selectie gehad op alle posities

ik zie argentinië zeker kans maken vooral als messi er zin in heeft

17 mei 2018 om 07:47

Maar daar ligt ook gelijk het probleem. (Wat ook in de tekst terug te lezen is) Argentinië is te afhankelijk van Messi, en juist dit probleem gaat Argentinië de kop kosten.

17 mei 2018 om 14:49

Denk het juist niet, achterin erg matig evenals de keeper. Mussachio, Garay en Rulli zijn er volgensmij niet bij, Otamendi heb je nog maar die houdt niet alles alleen tegen, Tagliafico prima back maar geen wereldtop. Mascherano was altijd zo belangrijk voor Argentinië achterin, die tackle tegen Robben in 2014.. Het lijkt me erg lastig om bondscoach te zijn van Argentinië, zoveel keuze voorin en het land verwacht een grote prestatie.

Iedereen heeft het verlangen om hem te zien winnen? Iedereen hoopt dat het een goed WK wordt voor hem? Bedoelt hij niet Argentinië? Misschien is het gek vertaald of lees ik het in de verkeerde toon maar het valt mij op dat Messi het wel veel op zichzelf richt. Los daarvan mag een oude bekende van mij het WK wel winnen, dat kan een Argentinië zijn maar bijvoorbeeld ook Engeland.

17 mei 2018 om 08:38

De kans dat Engeland wint lijkt me wel heel klein...die hebben wederom een matige selectie en niet een speciale speler zoals portugal of argentinie.

De selecties van Duitsland, Spanje en Frankrijk zijn veel sterker.

17 mei 2018 om 12:29

Harry Kane in vorm vind ik wel degelijk een "speciale speler". Hij moet het nu maar eens voor Engeland laten zien.

Messi hoeft helemaal niks te bewijzen. Zeven wedstrijden in een knockout-toernooi gaan helemaal niks afdoen aan zijn glansrijke carrière. Hij laat al 10 jaar op rij een absurd hoog niveau zien.

Zelf denk ik dat Argentinie niet voorbij de kwartfinale komt. Dat elftal draait langs geen kanten en dat middenveld is imo ontzettend matig. Het helpt ook niet dat buiten Messi bijna niemand naar behoren presteert. Titelkandidaat zijn ze naar mijn mening niet echt (tenzij alles meezit en messi weer een supergoede dag heeft). Er zijn gewoon naar mijn mening te veel landen die een bredere, betere en completere selectie hebben.

17 mei 2018 om 15:07

@cholo10 natuurlijk moet je wel iets laten zien op zo een toernooi als je de beste speler ter wereld word genoemd. hij heeft ook geen team van koekenbakkers dus de verwachtingen wat betreft Messi liggen terecht hoog. dit zijn de toernooien waarop je je zelf moet laten gelden en je status moet waar maken.

het WK is het meest belangrijke voetbaltoernooi, daar worden sterren geboren en maken sterren hun status waar.

kijk bv naar een Zidane die op dat moment de beste speler ter wereld werd genoemd en die titel ook gewoon waar maakte door Frankrijk naar de WK winst te leiden

17 mei 2018 om 20:46

Nee die 7 knock-out wedstrijden doen idd niet af van zijn carrière. Maar winst van het wk zou hem de meest magische sportcarrière ooit geven maar als hij hem verliest blijft er toch de nare nasmaak achter van het net niet.

Hij hoeft niks te bewijzen maar wat als het dit jaar weer niet lukt? Dan stopt die denk ik (weer) met Argentinië En dat kan je echt niet maken tegenover de Argentijnen. Is toch wel een smet op ze carrière als die na het wk weer gaat stoppen met Argentinië.

17 mei 2018 om 09:26

Hij heeft in een interview deze week aangegeven te blijven wanneer het wk niet wordt gewonnen.

17 mei 2018 om 20:47

Ja totdat ie weer een penalty mist. Dan zegt ie echt wel doei doei. Dan weet hij dat hij er niks zal kunnen winnen, en als hij niks kan winnen heeft hij dat hij er niks te zoeken.

In Argentinie hebben ze ook nog een levende legende genaamd Mario Kempes,had een groot aandeel in het winnen van wk 1978 met 6 goels en geweldige dribbels en actie's en was de winnaar van de gouden schoen en de gouden bal dat jaar. Ja Messi is veel beter maar voor de Argentijnen telt maar een ding en dat is het wk winnen.

Eigenlijk vind ik dat deze groep waarover gesproken wordt best een prestatie heeft geleverd door deze finales te halen. Het had in 2014 wel moeten gebeuren voor Argentinie en Messi, al vond ik het meer dan terecht dat Duitsland hem uiteindelijk won, zij waren de besten. Helaas leven we in een wereld waarbij het nodig is om spelers van dergelijke kwaliteit te bekritiseren alsof hij niks voorstelt.. zijn 'vijanden' staan nu al klaar om los te branden op het moment dat gebeurt wat onvermeidelijk is. Argentinie is namelijk imo niet in staat om de finale te behalen gezien de zwakke achterhoede. Jammer dat het zo loopt voor zon grote voetballer maar wat zou het mooi zijn als ze vriend en dus vijand compleet verassen in Rusland.

In alle finales heeft hij het af laten weten.
Voor mij is Maradona toch een paar klassen beter.
Als hij echt zo goed goed is en buitenaards of wat zijn fans hem ook noemen, dan had hij van al die finales minimaal 2 beslist!
Maar nee, hij liep er vaak bij als een ongemotiveerde zoutzak rond..

17 mei 2018 om 12:33

Iemand met zo'n profielfoto zulke teksten zien uitslaan maakt me misselijk. Zielig ventje ben jij om de boel zo te provoceren terwijl je weet er kilometers naast te zitten.

17 mei 2018 om 12:38

Man man man, moet dit nou? Alleen omdat je voor Real bent (en op Ronaldo geilt)? Messi gaf in elk van de 3 finales meerdere panklare assists, als Higuain scherp was, zoals hij bij zijn club wel vaak is, had Messi inderdaad 2 van die 3 finales opgebroken en wellicht beslist inderdaad. Maradona is een paar klassen beter, really? Omdat hij een keer met z'n hand gescoord heeft op een WK? Waarom heeft die man nooit een Europacup 1 gewonnen dan en Messi wel meermaals de CL? Waarom heeft Maradona niet 5 keer de Ballon d'Or (of toen nog wereldvoetballer van het jaar) gewonnen? Die ene prijs met je land maakt je niet ineens enkele klassen beter hoor. Ook Messi (en bijv. Cruijff, die won ook geen prijs met Nederland) horen bij de besten allertijden. Als je dat niet kan inzien heb je echt erg veel last van je Real-brilletje man.

17 mei 2018 om 13:50

Omdat hij een keer met z'n hand heeft gescoord, really? Heb jij Maradona wel eens zien spelen? Laat je liefde voor een speler niet de mate van perceptie beïnvloeden voor een andere speler.

Eveneens kon Maradona nooit de gouden bal winnen, omdat hij destijds wegens zijn nationaliteit nooit ervoor in aanmerking kwam. Zo een scheve vergelijkingen heb ik eerlijk gezegd zelden gezien, zelfde als je zegt waarom Messi nooit de Serie A heeft gewonnen.

En wat betreft het befaamde 'brillen' verhaal en het bijhalen van Real Madrid, wat voor samenhang heeft zijn opinie nou in hemelsnaam met dat hij voor Madrid is. Ik ben een die hard fan, maar de grootsheid van Messi zal ik nimmer nooit ontkennen. Het beeld dat jij probeert te schetsen is weer heel krom, alleen omdat iemand voor Madrid is en door een 'brilletje' kijkt betekent het niet meteen dat diegene dan ook de reputatie van Messi probeert neer te halen. Dat heeft andere redenen.

Dat ene prijs met je land zorgt er wel voor dat een speler een grotere faam en eer heeft in dat land, daar draait deze discussie vooral om.

17 mei 2018 om 14:26

Oke, natuurlijk was dat ook een overdreven stelling van mij, Maradona heeft veel meer laten zien dan dat maar de eerlijkheid gebied wel te zeggen dat ook hij zonder die handsgoal misschien geen WK titel op zijn naam had, ze wonnen die wedstrijd immers maar met 1 goal verschil.

Maradona heeft dan weliswaar een WK gewonnen, maar buiten die titel won hij slechts 1 Uefa cup, 3 landskampioenschappen (waarvan 1 met Boca) en 3 nationale bekers. Zet dat af tegen 4 Champions Leagues, 3 Europese supercups, 3 WK Clubs, 9 landstitels, 6 nationale bekers (en dan ook nog 4 mondiale finales: 1x WK en 3x Copa) en ik denk niet dat je kunt stellen dat Messi minder gepresteerd heeft dan Maradona..

Je kunt stellen dat het fan zijn van Real er niets mee te maken heeft maar dat betwijfel ik ten zeerste. De manier waarop hij Messi beschrijft lijkt verdacht veel op afgunst, maar dat kan ook aan mij liggen!

Verder ben ik het met je eens dat een prijs met je land winnen een speler grotere faam geeft, absoluut. Waar ik het echter niet mee eens ben is de stelling "speler X heeft geen Wk/ek/copa gewonnen dus die is per definitie een klasse minder dan speler Y die dat wel heeft gedaan". Messi heeft al zo onnoemelijk veel gewonnen en is al 10 jaar zo ongelooflijk dominant samen met CR in deze tijd. Behoort gewoon tot de grootsten aller tijden.

Voor mij is hij, ook zonder WK titel op zak, van dezelfde orde grootte als Maradona, Cruijff, etc. Een pionier voor het voetbal. Sommige mensen denken daar echter anders over.

17 mei 2018 om 15:12

Diegenen die Messi niet in dat rijtje scharen kunnen beter naar 'n ander sport gaan kijken.

Tevens stel ik nergens dat Messi minder heeft gepresteerd dan Maradona, (tenminste, als dat laatste zin in je tweede alinea voor mij is bedoeld.)

Ik denk dat jij de impact van Maradona onderschat, zijn prestatie op de WK van '86 is een van de beste individuele verrichtingen in het voetbal, eveneens zijn trip naar Napels. Stel dat Messi nu zou vertrekken naar Udinese, haar de eerste Serie A titel zou schenken om het een jaar daarna nog een keer te winnen. Tel erbij op dat Messi ervoor zou zorgen dat Udinese haar eerste Europese prijs zou pakken, dan ben je als speler en legende meer dan onsterfelijk. Natuurlijk, de erelijst van Messi is prestigieuzer en groter dan die van Maradona, maar context is ook belangrijk.

Met betrekking tot Argentiniã£â£ã¢â«, het is vanzelfsprekend dat er druk op de schouders ligt van Messi en ik weet zeker dat hij zichzelf voor de laatste keer wilt bewijzen, niet dat hij dat hoeft hoor. Hij heeft nog steeds geen prijs gepakt met Argentiniã£â£ã¢â« en dat zou bij elke topspeler knagen, zeker bij iemand als Messi. Stel dat het hem lukt deze zomer, dan ben ik er zeker van dat zijn nalatenschap en grootte voor het voetbal verdubbelt.

Hoop op een finale Argentinië - Brazilië. Voor mij zijn dat de mooiste voetballanden ter wereld!

Ik hoop gewoon dat ronaldo of messi wint 1 van die 2 moet een wk gewonnen hebben. En het liefst nog dat ze in de finale tegen elkaar spelen.(ik mag dromen☺)

17 mei 2018 om 16:13

Laten we dit maar niet hopen, dat wordt een al modder gooien tussen de fans en aanhangers van beide kampen. Dan wordt het geen Argentinie - Portugal maar een Messi - Ronaldo, je moet dat niet willen. Die door de media gecreëerde rivaliteit heeft helaas al veel te veel mensen opgefokt en teveel wedstrijden kapot gemaakt.

18 mei 2018 om 10:30

Messi tegen Ronaldo in de WK finale. Denk dat dat echt de meest beladen wedstrijd ooit zou zijn. Ongekende spanning.

Prima artikel, het wordt inderdaad nogal tweeledig beleefd in Argentinie. De vergelijking met Maradona zal je helaas blijven houden en verwachtingen zullen er ook blijven zijn, maar dit zou met elk groot voetballand het geval zijn als men een speler had van het kaliber Messi.

Het is jammer dat het tot op heden niet is gelukt voor hem, ik geef Argentinie dit jaar zeker kans. Men heeft een goede coach en hopelijk besluiten ze eens de beste spelers te selecteren in plaats van allerlei middelmatige namen.

Mensen hier beweren dat Messi heeft gefaald of dat het juist aan teamgenoten ligt en die niet 100% geven is een illustratief voorbeeld hoe onzinnig er allemaal over dit gebeuren wordt gepraat. Natuurlijk ligt het niet alleen aan Messi en natuurlijk ook niet alleen aan andere spelers. Een prijs met een land winnen is gewoon enorm moeilijk, Argentinie heeft al jaren een erg onevenwichtige selectie met veel goede aanvallers maar minder kwaliteit op het middenveld en de verdediging. Tel daarbij op dat er vaak twijfelachtige selecties zijn samengesteld door bondscoaches met een twijfelachtige spelopvatting, om over al dat gedoe in de bestuurswereld van de Argentijnse bond maar te zwijgen. Daar zullen eerder antwoorden liggen dan op het veld.

17 mei 2018 om 17:36

Ik heb tot nu alle wedstrijden van Argentinië bekeken onder Sampaoli. Toch heb ik elke keer twijfels bij zijn manier van spelen en de spelers die hij oproept. Wat vind jij zo goed aan hem dan?

Messi heeft een matig team om zich heen. Hij is goed, maar krijgt niet genoeg ondersteuning van de rest. Teveel zwakke plekken in het team. Hoop dat hij schittert en gekke dingen gaat laten zien en hopelijk dat de rest zich aan hem optrekt. Wie weet wat voor moois er kan ontstaan. We zullen het gaan zien...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 7
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië3623
3.Ecuador2410
4.Uruguay19-6
5.Colombia17-1
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
W. SamuelUnknown
N. GonzálezAanvaller50
E. MartínezKeeper60
F. ArmaniKeeper10
M. AcuñaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

3782 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 12 1 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Argentinië wint mét Tagliafico en Martínez: ‘We kregen niet eens water’

Argentinië heeft donderdagavond lokale tijd een zwaarbevochten overwinning in en tegen Chili afgedwongen. Het WK-kwalificatieduel in Calama eindigde in 1-2 dankzij onder meer een schitterend doelpunt van Angel Di María. Lisandro...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren