Vitesse wacht drukke transferzomer: ‘Zeker vijf nieuwe spelers’

Zaterdag, 5 mei 2018 om

De selectie van Vitesse staat na dit seizoen voor een groot aantal wijzigingen. Diverse spelers zullen na hun huurperiode terugkeren naar Chelsea en daar zullen nieuwe spelers voor in de plaats komen. Om aan de ambities van de club te voldoen, mikt technisch directeur Marc van Hintum op meerdere versterkingen. “Er zullen zeker vijf nieuwe spelers bij gaan komen.”

Van Hintum wil in ieder geval een nieuwe doelman aantrekken die de strijd zal aangaan met Remko Pasveer. “We hebben dit seizoen gezien wat er gebeurd is”, aldus de oud-voetballer over de slechte prestaties van Pasveer, die uiteindelijk zijn basisplaats kwijtraakte. “Ik weet dat hij veel beter kan. Er zijn bepaalde omstandigheden geweest waardoor hij minder gepresteerd heeft. Dat zijn privé zaken en dat weet natuurlijk niet iedereen. En Pasveer heeft ook wedstrijden voor ons gewonnen, neem bijvoorbeeld Ajax.”

Van Hintum bevestigt dat FC Groningen-doelman Sergio Padt is beeld is bij Vitesse. “Als we iets halen, dan willen we ook echt kwaliteit anders moet je het niet doen. Dat past ook bij onze ambities”, aldus de td, die naar verluidt al informeerde naar zijn vraagprijs. “Hij staat wel op ons lijstje, maar we hebben ons niet concreet gemeld bij die club.”

Vitesse wil structureel spelen om een plek bij de eerste vijf van de Eredivisie. Een aanval op de traditionele top drie zit er volgens Van Hintum niet in. “Die kloof is gewoon te groot”, laat hij weten. “Twee jaar geleden kwamen hier 13 nieuwe spelers binnen, vorig jaar 11. We zullen wel weer aardig aan de bak moeten dus. Van 85 procent van deze selectie loopt het contract door, maar er zullen zeker op vijf of zes posities nieuwe spelers gaan komen. Ook omdat er best aan een aantal van onze spelers getrokken kan worden. En we zitten met onze huurspelers die in principe weer terug gaan naar Chelsea”, besluit Van Hintum, doelend op Fankaty Dabo, Matt Miazga Mason Mount.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door sirius)

Het zal me niet verbazen dat men toch een poging gaat wagen bij pec. Thomas( echter heeft PSV ook interesse ), namli( die interesse was er in de winter al ) en misschien een poging saymak. Al wil deze graag naar zijn thuisland. Verder zou ik gustafson proberen aan te trekken.

5 mei 2018 om 14:25

Thomas gaat voor een mooi bedrag weg, weet niet als Vitesse dat wil betalen. Denk hieraan + 3 miljoen in die buurt. Saymak moet wel kunnen want die is transfervrij. Namli is nog niet klaar voor die stap, ziet er prachtig uit wat hij doet maar nauwelijks rendement. Laat hem eerst rendement maken bij PEC en dan de stap omhoog.

Goede namen stille wille.
Ik zou gaan voor Sergio Padt, Gustafson, Namli en Mokhtar mocht Linssen weggaan.
Als er 1 van komt dan mogen we al blij zijn maar ik ben bang dat er weer een aantal onbekende buitenlandse jongens bijkomen nu Slutsky aan het roer staat.
Ps El Khayati is ook niet verkeerd.

Uiteraard heeft hij het hier over betaalbare en vooral ook haalbare kwaliteit. De meeste nieuwelingen zullen overigens weer eenjarige huurlingen zijn van de grote broer uit Engeland denk ik zomaar. Ach ja....we zullen zien waar Vitesse het volgend seizoen weer mee gaat doen....het meest benieuwd ben ik naar de nieuwe trainer Slutski.

Een goed beleid en een duidelijke visie voor de lange termijn is niet overbodig bij Vitesse. Je kunt wel overal geld tegenaan gooien, maar als Vitesse op de voet van de afgelopen jaren doorgaat, zal het nooit een stabiele club worden. Je moet als club zorgen dat je jongens als Baker of Traore zelf scout zodat je financieel ook de vruchten kan plukken als de spelers rijp zijn voor een stap hogerop.

5 mei 2018 om 19:09

Vitesse heeft met Rashica, Nakamba, Vako en in mindere mate Zhang laten zien dat er echt wel een degelijk scoutingnetwerk staat. Echter plukken we ook vruchten van de klasse die de huurlingen van Chelsea brengen. Zonder Baker en Miazga hadden wij de Beker niet gewonnen vorig jaar..

5 mei 2018 om 19:45

Maar het zijn allemaal korte-termijn oplossingen en je zult toch kapitaal op het veld moeten hebben staan, wil je als club stappen maken. Ik schreef ook niet dat ze geen degelijk scoutingsnetwerk hebben. Ik denk alleen dat er niet een duidelijke visie is en dat er meer uit de club te halen is dan nu gebeurt. Ik weet niet hoe de club er financieel voor staat en wat ze te besteden hebben op de transfermarkt, maar je kunt natuurlijk niet eeuwig afhankelijk blijven van Chelsea-huurlingen.

7 mei 2018 om 22:46

Er is geen geld voor voldoende kwalitatieve aankopen. Voorlopig moeten we het echt hebben van transfervrije spelers. Spelers als Serero,Bruns en Foor. Er zullen wel wat aankopen worden gedaan maar dat moeten echt buitenkansen zijn. Van Wolfswinkel was zon speler. Vitesse hoopt op jongens die elders niet helemaal uit de verf zijn gekomen en in Arnhem weer aan het voetballen komen. Zie Van Wolfswinkel, Matavz, Buttner, Beerens, Serero, Castaignos. In sommige gevallen pakt dit goed uit, in sommige gevallen niet. Daarna word de selectie aangevuld met Chelsea spelers die van goede kwaliteit zijn. Tegenwoordig mag Vitesse gelukkig al wel bepalen op welke posities zij versterkingen nodig achten. Het begrotingstekort is dit jaar volgens mij positief. Maar dat heeft te maken met de verkoop van Rashica en de EL. Vorig jaar was het - 5 miljoen als ik het goed heb. De rus vult dit aan tot 0. Dus er is geen schuld.

Een nieuwe doelman is een must. Padt zou een ideale versterking zijn. Daarnaast proberen om Mount nog een jaar te huren. Verder zal er een backup spits moeten komen. Veel slechter dan Castaignos kan niet. ... En misschien deze zomer eens vol gaan voor Kadioglu van de buurman. De overige posities zullen waarschijnlijk voor de verdedigende posities zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper100
E. DasaVerdediger100
A. BrojaAanvaller105
L. OpendaAanvaller105
D. DoekhiVerdediger90
M. WittekVerdediger90
O. DarfalouAanvaller93
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

10 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren