‘Ik vind persoonlijk dat ik vrij weinig meer te zoeken heb in Nederland’

Donderdag, 3 mei 2018 om

Hakim Ziyech wil komende zomer hoe dan ook vertrekken bij Ajax. Het contract van de middenvelder in de Johan Cruijff ArenA loopt door tot medio 2021, maar desondanks wil hij weg. De Marokkaans international zegt in een interview met het Algemeen Dagblad dat hij is uitgeleerd in de Eredivisie. “Ik vind persoonlijk dat ik vrij weinig meer te zoeken heb in Nederland.”

Ziyech maakte in de zomer van 2016 voor elf miljoen euro de overstap van FC Twente naar Ajax. Na twee seizoenen in Amsterdam zegt hij klaar te zijn voor een nieuwe stap. “Ik heb een nieuwe uitdaging nodig. Op een gegeven moment is het tijd om te gaan. Natuurlijk heb ik ook mindere wedstrijden gespeeld, maar ik voel gewoon dat ik een trigger nodig heb in een andere omgeving.”

Door zijn doorlopende contract kan Ajax besluiten om niet mee te werken aan een vertrek. “Absoluut, maar daar zie ik het niet fout gaan”, zegt Ziyech. “Toen ik hier kwam heb ik al gezegd dat ik na twee jaar eventueel verder wilde kijken. Ik heb daar nu ook met Marc (Overmars, directeur spelerszaken, red.) over gesproken. Als alles klopt voor Ajax en voor mij dan zie ik het niet stuklopen.”

Ziyech werd eerder dit seizoen nog uitgefloten door een deel van het Ajax-publiek en kreeg na de verloren wedstrijd tegen PSV, waardoor de Eindhovenaren de landstitel grepen, fysiek belaagd door een supporters van Ajax. Dat heeft volgens Ziyech niet meegespeeld in zijn besluit om te vertrekken. “Nee, als dat niet was gebeurd, had ik er hetzelfde over gedacht.”


Poll

Begrijp jij het besluit van Hakim Ziyech?


Gerelateerd

71 reacties (laatste reactie door medellin)

Ik vind hem juist helemaal niet uitgeleerd! Hij is goed op het moment dat alles meezit, maar een wedstrijd kantelen kan hij bijna niet! Daarnaast vind ik dat hij zich bij interviews altijd een beetje aangevallen voelt, alsof hij van alles moet goed praten.

3 mei 2018 om 23:19

Is dat niet zo met elke aanvallende middenvelder? Dat ze slechter zijn zonder bal. Maar Ziyech heeft dit seizoen ook laten zien verdedigend het werk te kunnen doen. Hij is er klaar voor.

3 mei 2018 om 23:31

vond je zidane, Litmanen, kaka, enz slecht zonder bal? Misplaatste arrogantie. op 1 jaar bij twente na, nota bene als verkapte buitenspeler heeft hij nooit constant gepresteerd

3 mei 2018 om 23:38

Wat vind jij constant presteren? Iedere week 2 assist en een goal maken? Er zijn maar weinig wedstrijden dat hij écht door een grens is gezakt.

3 mei 2018 om 23:40

Kap nou eens met dat 'misplaatste arrogantie'. Pak de dikke Van Dale een keer en zoek op wat arrogant betekend.. Ook echt mateloos populair om alles maar te pas en te onpas arrogant te noemen. Als iemand een andere mening dan je heeft is dat niet per se arrogant he? En als het over een Ajacied gaat is het ook niet per definitie arrogant.

4 mei 2018 om 08:23

Beetje dubbel. Spelers als Vertonghen, Eriksen, Suarez, zelfs Klaassen waren duidelijk klaar in hier. Ze pakten hun team wekelijks bij de hand en ontstegen de eredivisie. Ziyech is een ander type, misschien wel een meer verfijnde voetballer dan hen allemaal. Hij is een volboed. Maar heb het idee dat hij hier nog geen seizoen op volle kracht heeft gespeeld. Bij Twente was niet representatief omdat er 9 man in zijn dienst speelden. Bij Ajax heeft hij leren verdedigen en zien we wat hij kan, maar het zou mooi zijn als hij nog een jaar alle monden zou snoeren, want de kritiek komt niet uit de lucht. Hij zou echt het team een niveau omhoog moeten trekken, week in week uit. Het is heel duidelijk dat het niet gaat gebeuren maar ik zou het leuk vinden en het hem gunnen als er een titel kwam die duidelijk aan hem te danken is. Nu zal ik hem toch herinneren als iemand met talloze fluwelen passjes maar ook veel te weinig doelpunten.

3 mei 2018 om 23:32

Snap niet welke wedstrijden jij kijkt. Hij heeft vaak genoeg assists gegeven of doelpunten gemaakt om Ajax op voorsprong te zetten.Heerlijke persoonlijkheid in interviews beter dan al die spelertjes die mediatraining gehad hebben.

4 mei 2018 om 00:07

Ajax 'supporters' begrijpen nog steeds niet dat Ziyech verreweg de beste speler is die zij de aankomende 10 jaar live gaan zien. Het is werkelijk bedroevend dat Blind en met name Van Basten deze speler niet op waarde hebben geschat... Blijkbaar zit er in het DNA profiel van een aantal 'liefhebbers' iets fundamenteel niet goed. Ijdelheid?

Ik hoop dat Ziyech een club treft waar zijn kwaliteiten optimaal benut gaan worden. Het is niet relevant in welke competitie hij gaat spelen. Klasse verloochend zich nooit.

4 mei 2018 om 07:51

Amen, ergens ver weg van Ajax. Ik zou een Valencia of Sevilla wel iets voor hem vinden.

4 mei 2018 om 08:20

Daar gaat hij het niet redden. We vonden Klaassen ook zo goed. Ik vind het voor Nederlandse begrippen een topspelers.
Maar goed het verschil is tegenwoordig ontzettend groot met de topcompetities.

Vergeet niet dat Ajax met hun kwaliteiten altijd een situatie creëren dat ze één-op-één komen te staan en een mannetje meer hebben lopen wanneer ze aanvallend omschakelen.

Tegen ploegen uit de eredivisie lijkt het heel wat. Zodra ze tegen teams spelen die gelijk of beter zijn is de “shine” van Ziyech stukken minder en juist tijdens deze wedstrijden vond ik hem in negatieve zin opvallen.

Ik blijf erbij dat hij nog niet klaar is NL. Hij heeft Ajax nog niks gebracht en niet het verschil gemaakt door bijv wedstrijden over de streep te trekken en daardoor een prijs gewonnen.

We kunnen ze niet vergelijken met elkaar maar een van Ginkel heeft dat dus wel weten te presteren en die is in mijn ogen wel klaar voor een stap hoger op maar zelfs hij zal moeten aanpoten om een scenario als Klaassen te voorkomen.

3 mei 2018 om 23:43

@afnanticus
Dat ben ik wel met je eens. Wanneer het niet loopt, gaat Ziyech vaak over tot het behalen van eigen succes. Dan komen alle schoten (lees losse flodders) met de logische fluitconcerten tot gevolg. Verder iemand wanneer hij wegvalt niet vervangbaar in de huidige selectie. Snap ook met de ambities van Ajax verder wel dat hij het hoger op zoekt

4 mei 2018 om 03:54

Als er een speler een wedstrijd kan kantelen dan is het Ziyech wel. Lochisch dat die zich vaak aangevallen voelt. Als er 1 a 2 momenten uit een wedstrijd worden gepakt dat die ff niet mee terug gaat, en geconcludeerd word dat die bij balverlies lui is en niet mee verdedigd, weinig meters maakt. Aantal gemiste vrijetrappen op een rij, zonder analyse hoeveel er tussen de palen eindigden of hoeveel daadwerkelijk kansloos werd gemist. Of dat het zwaar uitgelicht word hoevaak die balverlies in een wedstrijd heeft geleden, zonder daarbij te vermelden hoeveel succesvolle passes hij verstuurd heeft, überhaupt hoeveel passes er verstuurd zijn, of dat zijn medespeler de pass verprutst. Ziyech is een sieraad, denk altijd vooruit

Was te verwachten helaas. Sevilla zou een prachtkeuze zijn voor hem. Daar kan hij zich verder ontwikkelen met Nzonzi en Banega achter hem.

3 mei 2018 om 23:22

Eens. Heb het ook al meerdere keren aangegeven dat Sevilla het beste bij hem past. Denk dat hij daar wel kan slagen.

3 mei 2018 om 23:29

Een Frankfurt ofzo

3 mei 2018 om 23:45

Ik gun Ziyech alles maar ik blijf met zo'n leeg gevoel zitten na zijn periode bij Ajax. Dit had ik ook met Theo Janssen.

Dan haal je zo'n geweldige speler binnen en dan komt het er niet volledig uit, alsof er een rem op staat en dat ligt denk ik toch aan Ajax en de manier hoe ze willen spelen en de spelers rond zo'n speler.

4 mei 2018 om 00:03

@Medelin Ben ik niet met je eens. Echte toppers komen juist ontzettend bovendrijven. Was zo met Sneijder, ook zo met Suarez, vervolgens met Eriksen. Geen van alle liet een leeg gevoel over. Ziyech net als Janssen zijn het gewoon net niet. Prachtige spelers met een smetje. Janssen leefde er niet echt voor en Ziyech lijkt dat laatste stapje niet te kunnen zetten. Hij vervalt telkens in oude fouten. Creëert ongeveer net zoveel kansen als Eriksen, maar met echt veel meer balverlies. Gewoon omdat hij overal op het veld vol risico speelt. Eriksen was de hartslag van het elftal, Ziyech meer het creatieve brein. Waar het aan ligt weet ik niet, maar alle coaches geven hem alle vrijheid in het veld. Terwijl bv Sneijder, maar ook Eriksen keihard aangepakt zijn door hun coach.

4 mei 2018 om 00:12

Het ligt niet aan Ziyech dat Ajax geen kampioen is geworden. Kampioen wordt je met een team. Als Ziyech bij PSV had gevoetbald en van Ginkel bij Ajax dan was waarschijnlijk de uitslag nog steeds dat PSV kampioen werd en Ajax 2. En dan was van Ginkel zogenaamd de loser geweest hier op het forum. Ik vind t allemaal zo'n gelul. Lullen om het lullen.

4 mei 2018 om 02:30

Ik vond Ziyech onder Bos echt heel goed spelen ook juist zonder bal. Daarna werd het minder.

5 mei 2018 om 14:08

@ninja

Ziyech is een leuke speler maar ook geen absolute topper. Enkel had ik er wel meer van verwacht.

En zoals ik aangaf bij Jansen, hoe hij bij Twente speelde zorgde hij wel voor gevaar en dat werd gemist bij Ajax.

5 mei 2018 om 14:09

@kraan

Sommige spelers doen het nu eenmaal beter wanneer het team rond hun gebouwd wordt en zij hun spelletje kunnen spelen. Wanneer ze in een team staan met alleen maar toppers of het niveau van iedereen 'gelijk' wordt gebracht komt het er vaak niet meer uit. Zie je vaak genoeg en is niet lullen om te lullen.

Succes met je volgende uitdaging magician, wat heb ik van je genoten. Nu hopen dat Ajax nog een mooi bedrag kan overhouden aan hem.

Hij heeft dit inderdaad vooraf gezegd en ik denk dat hij ook wel de kwaliteit heeft om bij een Lyon, Sevilla, Valencia, Lazio, etc. uit de voeten te kunnen. Ik ben benieuwd welke clubs zich binnenkort concreet voor hem gaan melden. Doet hij het goed in Rusland kan er wel een lekkere transfersom uitgesleept worden. We gaan hem zeker weten missen, een speler die zo ontiegelijk veel kansen creëert hebben we sinds Eriksen niet meer gezien (in heel de Eredivisie denk ik).

3 mei 2018 om 23:25

Roma kwam deze winter al met een bod van 35 miljoen. Ik denk dat zij deze zomer weer gaan komen. Hebben ook 100 miljoen met CL verdiend dus kunnen ook wat besteden.

3 mei 2018 om 23:31

35 miljoen zal aardig in de buurt komen van wat Ajax wil zien denk ik, ik denk dat er dan wel zaken gedaan kunnen worden!

3 mei 2018 om 23:33

Edit: maar goed, hopen op een uitblinkende Ziyech op het WK. Hoe meer geïnteresseerde clubs hoe beter, laat ze maar lekker tegen elkaar opboksen en de prijs omhoog stuwen

Heeft hij al aangegeven iedere 2 jaar een nieuwe stap te willen maken. Hoop dat je er een mooie club voor hem komt dat is mss voor beide partijen ook wel het beste gezien alles. Hakim bedankt!

Uitgeleerd???? Wat een joke. Iemand die top voetbalt als het meezit maar zodra het niet loopt met het elftal weigert om het elftal bij de hand te nemen die zegt dat ie uitgeleerd is. Laat me niet lachen. Veel succes Hakim

3 mei 2018 om 23:38

Jij bent een joke, als je vindt dat Ziyech nog moet blijven spelen in Nederland. Die is gewoon klaar voor de volgende stap. Misschien gun je het hem niet zo zeer om andere redenen, die wil ik dan heel graag horen

Hij heeft zijn carrière mooi uitgestippeld tot nu toe, van Heerenveen via Twente (toen subtop) naar Ajax. Maar hij wil misschien iets te veel. Zie Ziyech op zijn goede dag soepel meedraaien in de Europese subtop, maar als de man zijn dag niet heeft kan hij beter in de jupiler league gaan ballen

Kan alleen maar beter worden met betere spelers rondom hem. Hij is de beste speler in de Eredivisie en kan die stap nu maken. Veel mensen hebben weer de drang om hem neer te halen en vinden zijn uitspraken weer ongepast omdat hij geen prijzen heeft gewonnen. Dat doe je als team, niet alleen. Individueel is hij uitgeleerd in Nederland, is dat zo erg om te zeggen? De gunfactor bij Ziyech ligt zo laag en ik vind dat jullie echt zielige figuren zijn die een leven moeten zoeken.

Uitgeleerd????? Nou als hij dan maar een andere club gaat laat hem dan aub niet de vrije trappen nemen want daar lijkt hij veel op Gudelj want die kreeg ze ook niet tussen de palen.

4 mei 2018 om 03:21

Ziyech krijgt de bal weldegelijk tussen de palen. Do oh zo geliefde Schone die als vrijetappen koning word gezien heeft als ik het gied heb, evenveel vrijetrappen gepromoveerd tot doelpunt, en dat ook nog is uit meer pogingen.

4 mei 2018 om 10:32

Ja 1x op de 10

Je bent nooit uitgeleerd, maar ik snap wel dat hij nu aan een vervolgstap denkt. Ajax begrijpt dat ook en zal niet sputteren tegen het feit dat Ziyech zal vertrekken, ze zullen alleen wel een behoorlijk prijskaartje om Ziyech zijn nek hangen. Maar goed, in de huidige voetbalwereld hebben zat clubs een rijke eigenaar, een behoorlijke vette rekening of anders wel een goed gevulde pot met TV-gelden.

Ik ga hem wel missen in ieder geval, hij liet regelmatig geweldige dingen zien in de Arena. Ik wens hem veel succes in het buitenland, bij welke club het ook mag zijn.

4 mei 2018 om 03:25

En juist om verdere stappen in zijn ontwikkeling te maken wilt die vertrekken. ajax zal niet blij zijn met zijn uitspraken omdat dit zijn marktwaarde doet dalen. Ziyech zal zijn keuze ook op basis van trainer maken. Heeft die in verleden meerdere malen aangegeven.

In de Eredivisie valt er niks te leren. Het niveau is zo belabberd dat het niveau van de betere spelers nauwelijks te pijlen valt. De ene keer gaan ze moeiteloos mee zoals een Sanchez de andere keer spelen ze niks klaar zoals een Klaassen. Dus begrijp wel dat hij zich ergens anders wil gaan meten op een niveau dat dichterbij het mondiale gemiddelde ligt

Ik verwacht dat hij een niveau hoger niet aan kan en eigenlijk vind ik hem niet eens goed genoeg voor Ajax. In Nederland raken we in kattezwijm als een of twee knappe passes geeft maar feitelijk laat hij het vaak afweten.

4 mei 2018 om 03:41

Speler met meeste key passes. Kan een wedstrijd kantelen, verfijnde trap techniek, kan zowel een diepte pass op de stropdas van zijn medespeler leggen als de ultieme steekpas geven. Beschikt ook over scorend vermogen. Zaak jawel dat die de juiste club uitkiest, een die ook bij zijn spel past.

4 mei 2018 om 07:29

Leuk die statistieken over key passes maar in de wedstrijden waar hij op zou moeten staan zie ik hem niet.

4 mei 2018 om 07:31

Volgens mij gun je het hem niet. Overal waar die jongen aan de slag is gegaan, net als Quincy Promes bijvoorbeeld, wist hij zich naadloos te ‘integreren’ in het team en werd hij, over de gehele linie gezien, steeds beter. Waarom zou hij het niveau bij een club als, als ik de ‘roddels’ mag geloven, AS Roma niet aankunnen?

4 mei 2018 om 12:37

Waarom niet? Omdat hij fysiek en mentaal geen topspeler is en een elftal niet op sleeptouw kan nemen.
Het AS Roma publiek zal z'n houding en gedrag ook nooit accepteren.
Wordt een kansloze missie bij AS Roma en zeker geen basisplaats. Met een reserverol zit ie verongelijkt voor zich uit te staren en dan is z'n krediet meteen verspeeld.

Bij Ajax zal hij niet verder komen. Het niveau is zo omlaag gegaan daar dat hij beter inderdaad naar bijv een semi topclub in Spanje kan gaan. Ook de waardering in Amsterdam was ver te zoeken dit jaar, al werd dit op het laatst kunstmatig geprobeerd te verbloemen. Men kwam er achter dat de rest rondom hem niet van hoog niveau was. Zonde want dit soort spelers tikken wel dat niveau wat men na wil streven daar in Amsterdam.

Ziyech kan denk ik makkelijk mee bij elke Europese subtopclub, hij is ook veruit de beste middenvelder in de Eredivisie vind ik.

in Nederland word hij vaak ondergewaardeerd terwijl het voetballend gezien de meest geweldige speler is die ik de afgelopen jaren in Nederland heb zien voetballen. hier worden over het algemeen hardwerkende, nuttige teamkrachten blijkbaar meer gewaardeerd als iemand met creativiteit en flair in zijn spel want Ziyech lijkt vaak meer kritiek te krijgen dan wie dan ook in de Eredivisie

Hij is absoluut een goeie speler en doet prachtige dingen, alleen vind ik hem niet bij Ajax passen. Hij is een speler waar een team omheen gebouwd moet worden, want dan komt hij het beste tot z’n recht. Op dit moment is hij niet goed genoeg voor de echte top en ik betwijfel of hij ooit de echte top zal halen. Ik hoop dat hij een club vind met harde werkers om zich heen die in dienst van Ziyech spelen, dan komt het wel goed met hem, maar in de Europesche subtop.

zyyech is een klasbak en kan makkelijk een stap omhoog aan. niet uitgeleerd is natuurlijk onzin, want hij is nog enorm wisselvallig, heeft nog geen cl gespeeld en is nooit kampioen geworden. maar misschien is 'ie wel zo wisselvallig omdat hij meer uitdaging nodig heeft.

de eredivisie stelt met het jaar minder voor, het rechterrijtje komt nauwelijks boven topklasse niveau uit en er komen steeds meer kunstgrasvelden... het is simpelweg geen competitie waar je voor de sportieve uitdaging, de centen of de allure speelt, want dat is er allemaal niet te vinden. ga lekker naar een sevilla, lyon of lazio, daar kan je makkelijk mee!

Eens. Ik zag laatst zijn stats en schrok oprecht van hoe goed die waren. Zeker met al die kritiem op hem. Als hij met zo veel fouten (en redenen voor kritiek) zulke statistieken kan overleggen, lijkt het met duidelijk dat hij ergens naar toe moet waar hij die fouten niet mag maken en, hopelijk, wel vergelijkbare stats kan laten zien.

Spannend dat een ieder zich weer geroepen voelt om even haarfijn uit te leggen om aan de hand van zelfverzonnen systemen/theorieën hoe Ziyech moet worden beoordeeld. Echt heel apart.

Ziyech, veel succes met de rest van je carrière. Breng fans in vervoering, doe je ding, focus op familie en vrienden. Eet lekker, luister naar goede muziek en relax daar waar mogelijk.

Was te verwachten, hoop dat hij een mooie club vindt die echt bij hem past. Gun hem het beste.

Uitstekende speler uiteraard voor de Nederlandse competitie.
Maar zal niet verder komen de de Europese subtop.
Vond bijvoorbeeld dat Klaassen veel meer zijn stempel kon drukken op het spel van Ajax.
Kijk waar Klaassen nu staat...

Hakim Ziyech, de meest over gewaardeerde speler van de eredivisie. Ik vind het absoluut geen topper. In de omschakeling doet hij nauwelijks mee. Ja hij heeft een geweldige pass maar daar probeert hij ook alles mee te doen. Ik zie dan veel liever een Marco van Ginkel in je elftal. Veel meer een teamspeler en verbinder dan deze egoïst.

4 mei 2018 om 08:37

Dan weet jij niet goed wat echte voetbal is. Een liefhebber ziet het goeie in een speler als Hakim Ziyech, en dat weegt meer door dan het slechte. Hoe kan je Ziyech egoist noemen, dat is echt frappant! Hij heeft het record kansen creëren verbroken dacht ik? Stond op naam van ene Eriksen.

Als hij dan nog een egoist is heb jij er echt geen verstand van.

4 mei 2018 om 08:58

Ja kansen creeren. Als je 600 keer per wedstrijd op goal schiet verbreek je dat record al snel he! Ziyech is een zwaar overgewaardeerde speler. Gaat op WK ook helemaal geen rol van betekenis spelen. Mark my words!

4 mei 2018 om 12:12

Echt alles proberen om je statement duidelijk te maken, ongelooflijk!

Je snapt toch wel dat ik doelde op kansen voor ploegmaten creëren? Wat ga je nu zeggen als tegenreactie? Kan je niet genieten van mooie, technische voetballers misschien?

Gaan we nog geen 5 minuten missen en gaat in het buitenland geruisloos naar een roemloos einde. Geen speler van de buitencategorie,behalve als het over ego en zelfoverschatting gaat. Is nooit beslissend geweest in grote wedstrijden en loopt met een air alsof wij blij mogen zijn dat hij een Ajax shirt aanheeft. Mooie strik omheen en veel poen en wegwezen en dan graag jongens van het niveau De Ligt en Frenkie de Jonge er voor terug. Daar zitten de grote clubs voor op de tribune niet voor deze zelfingenomen mooi weer voetballer.

Ik zou niet weten welke club bij hem past. Duitsland word ie overlopen , hetzelfde in Engeland. Hij is ook totaal nog niet uitgeleerd naar mijn mening. Met de bal aan de voet is ie meestal(!) grandioos alleen ik mis het slimme lopen ala Jari Litmanen. Die in 90 minuten 15 x voor t goal kwam. Tuurlijk hij is de aangever maar met alleen dat gaat hij het naar mijn mening , in een andere competitie , niet redden.

Hij is nog lang niet klaar voor het buitenland. Ergens gaat er bij deze jongen iets mis en dat zit in zijn karakter. Qua aanleg heeft hij voldoende talent maar alleen op talent ga je het niet redden. Je moet karakter tonen en dat karakter heeft hij niet. Dat is overduidelijk.

Daley Blind werd ook door het Ajax publiek uitgefloten maar rechtte zijn rug en het jaar daarop was hij speler van het jaar. Het Ajax pubjiek heeft hem die eer nu al gegeven terwijl hij eigenlijk een waardeloos seizoen achter de rug heeft. Bespaar mij zijn statistieken die uiteraard waar zullen zijn maar aan mijn waarneming mankeert niks. En ik heb een Ziyech gezien die geen meerwaarde was voor Ajax. Integendeel, zijn spel droeg bij aan de negativiteit rondom het elftal.

Hakim trekt een elftal niet mee op sleeptouw. Als het slecht gaat, wil hij zich juist profileren met technische hoogstandjes en onmogelijke steekpasjes.

Maar goed, Hakim heeft zijn keuze gemaakt en ik gun hem het allerbeste maar vooral een mooie spiegel.

Heeft veel te weinig laten zien op de momenten dat het minder ging. Mooi weer voetballer die veels te weinig met zijn talent doet. Voor Ajax is het te hopen dat er clubs zijn die dat niet zien en de hoofdprijs willen betalen.

Ja hij is klaar hier. Hij heeft Ajax in 2 jaar tijd naar niks geleid. Gewogen en te licht bevonden.

Hij heeft niets te zoeken.in het buitenland, want daar is hij niet goed genoeg voor.. Bij een grote club wordt hij gebruikt voor bankvullig zie maar Klaas En bij Everton

Over Ziyech zullen de meningen altijd verdeeld blijven, maar hij heeft iig niets gewonnen met Ajax. Ik had stille hoop dat hij zoveel eergevoel had dat ie nog 1 jaar zou blijven bij Ajax en met een kampioenschap op zak afscheid neemt. Nu blijft toch het gevoel hangen van Ziyech is het uiteindelijk net niet en hij overschat zichzelf ook een beetje. In Spa, Italië, Dui en Eng is het nog een nobody en heeft hij alleen wat te zoeken bij een middenmotor. Voor de absolute top komt ie fysiek en mentaal te kort en zit z'n ego hem in de weg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

241 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Flirts over en weer leiden Matthijs de Ligt naar walhalla én jeugdheld

De kogel is door de kerk: Matthijs de Ligt zet zijn loopbaan voort bij Juventus. De ex-verdediger van Ajax werd maandenlang gelinkt aan diverse grootmachten, maar uiteindelijk heeft Juventus de stopper...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
De vader van Neymar heeft een ontmoeting met de clubleiding van Juventus op het programma staan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren