Hertha heeft talent binnen: ‘Hij heeft een goede opleiding gehad bij Ajax’

Donderdag, 3 mei 2018 om

Javairô Dilrosun vervolgt zijn loopbaan bij Hertha BSC, zo heeft de club donderdag bekend gemaakt via de officiële kanalen. De negentienjarige linksbuiten komt over van Manchester City, waar hij over een aflopend contract beschikte. De Nederlandse aanvaller heeft een contract voor meerdere jaren getekend bij de huidige nummer tien van de Bundesliga.

Dat Dilrosun zou gaan vertrekken bij de kampioen van Engeland was al even bekend en onder meer Juventus, Benfica, Borussia Dortmund, RB Leipzig en Valencia werden in de afgelopen weken in verband gebracht met de komst van de international van Oranje Onder-20. Hertha is de concurrentie echter te slim af geweest: “We houden hem al lange tijd in de gaten en hebben zijn ontwikkeling intensief gevolgd”, legt algemeen directeur Michael Preetz uit.

“Hij heeft een geweldige technische en tactische opleiding gehad bij Ajax en Manchester City. Hij is snel en speels en we zijn erg blij dat we hem ondanks de concurrentie van een aantal bekende clubs hebben kunnen overtuigen om voor Hertha te kiezen.” Dilrosun maakte tussen 2006 en 2014 deel uit van de jeugdopleiding van Ajax. In dienst van Manchester City Onder-23 kwam hij de afgelopen twee seizoenen tot 27 wedstrijden, waarin hij eenmaal scoorde en 8 assists afleverde.


Poll

Denk jij dat Javairô Dilrosun gaat slagen bij Hertha BSC?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door ajax1969)

Tja... kunnen allemaal wel weer hetzelfde verhaaltje gaan typen hier; te vroeg vertrokken voor het geld, eeuwig worden verhuurd/doorverkocht. Lees je ook mee Justin??

3 mei 2018 om 12:28

Nogal een rare sneer, als hij volgend jaar een aantal wedstrijden meepakt dan is het toch een prima carrièreverloop?

3 mei 2018 om 18:22

Zie het maar als het verhaal van de nieuwe ? Waar we nooit meer iets van gaan horen

3 mei 2018 om 12:28

Of je leest het hele verhaal, er staat toch duidelijk dat hij in belangstelling stond van een groot deel van de europese top. Lekker makkelijk zeggen dat elke nederlandse speler die in het buitenland van club verwisseld gelijk alles te vroeg heeft gedaan.

3 mei 2018 om 13:13

@boboela

Als ik het hele verhaal lees, dan lees ik vooral: ‘onder meer Juventus, Benfica, Borussia Dortmund, RB Leipzig en Valencia werden in de afgelopen weken in verband gebracht met de komst van de international van Oranje.’

Volgens mij is er een verschil met ‘in verband gebracht worden’ vooral door de media en ‘in belangstelling stond van een groot deel van de europese top’ zoals jij zegt dat er duidelijk zou staan en dat op die wijze vrij vertaalt.

Daarnaast vind ik het rijte met daarin overwegend clubs als Herthe BSC Benfica, RB Leipzig en Valencia nou niet echt ‘een groot deel van de Europese top’.

Hertha BSC is een momenteel een aardig stabiele middenmoter/subtopper in de Bundesliga, maar ten opzicht van Manchester City toch wel een paar stapjes terug. Of hij ooit serieus zicht zou hebben op een basisplaats bij de Engelsen, is zeer onwaarschijnlijk.

3 mei 2018 om 13:27

Ja maar ten opzichte van Ajax aardig wat stappen vooruit. En Man C wilde zijn contract verlengen dus het is niet zo dat Man C geen vertrouwen in zijn kunnen had. Plus hij is nog maar 19 dus kan nog alle kanten op, van met Barça in de CL t/m naar Twente in de JL

3 mei 2018 om 13:37

Tsja, Hertha BSC of Ajax, dat is een kwestie van smaak. Maar Hertha aardig wat stappen vooruit op Ajax? Op zijn leeftijd had hij als bovengemiddeld talent bij Ajax misschien al zijn debuut in de Eredivisie gemaakt. Ik persoonlijk had me liever in Amsterdam geleidelijk blijven ontwikkelen. Vanuit daar kon hij net zo goed nog alle kanten op.

Ook al wilde City verlengen, dan was het verhuren en uiteindelijk doorverkopen geweest, zoals dat bij zoveel aangetrokken talenten gebruikelijk is. Als hij het bij de huurclub goed had gedaan, dan kon men er weer wat miljoentjes bijschrijven. Zoniet, dan had een laagvlieger ‘m wel goedkoop of gratis opgehaald.

Een risicootje voor een rijke club waard om hem nog even wat langer vast te leggen. Wat is vertrouwen hebben in hem dan nog waard? Voor de bankrekening van de club misschien.

3 mei 2018 om 14:50

Eigenlijk is dit een stap die zijn carrière kan redden. Als hij bij City was gebleven, dan was hij waarschijnlijk jarenlang verhuurd geweest en uiteindelijk door de achterdeur vertrokken. Nu kiest hij op zijn 19e voor een club waar hij waarschijnlijk gaat spelen. Als hij zijn opleiding bij Ajax had afgemaakt, was dat waarschijnlijk het punt waar hij dan nu ook beland was. Verstandige keuze, denk ik zo.

3 mei 2018 om 13:04

Helemaal eens met Inbra. Te vroeg vertrokken, over 4 a 5 jaar speelt hij bij Twente in de Jup.
Als de topclus hem echt wilde hebben dan hadden ze hem wel weten te strikken. En als hij echt zo goed zou zijn dan had hij al wel minuten in het eerste gemaakt van Manc.

3 mei 2018 om 13:07

@jan:
haha ja want je maakt ook wel zo even minuten in het eerste van City....
Zo armoedig zooitje wat daar in het eerste speelt. Vreemd dat hij daar geen basis is.

Nog al een groot verschil geen basis bij City of Jpl.....

3 mei 2018 om 14:10

@Capis

In de bijvoorbeeld League Cup op je 19de wat speelminuten krijgen, mocht hij als een uitzonderlijk talent door Guardiola worden gezien, is toch niet zo’n rare gedachte? Uiteraard is de PL geen vanzelfsprekendheid, maar wat minuutjes krijgen in een wedstrijdje in de League Cup had gekund.

3 mei 2018 om 14:47

@buitenspelval:
Maar dan alsnog is dat de wereld top toch? Daar onder zit nog een Heel groot gat voor je in de JPL terecht komt.

Een stap achteruit vanaf City s al vaak een stap vooruit vanaf hier.

3 mei 2018 om 15:00

Maar als, met alle respect, Zinchenko wel minuten krijgt in de competitie én in de beker en Dilrosun niet zegt dat in mijn ogen wel iets over zijn kunnen.

Ik laat mij overigens graag verrassen en hoop voor hem dat hij het wel haalt. Maar helaas zijn er meer minder succesvolle verhalen dan positieve.

3 mei 2018 om 15:18

Of het zegt iets over het gebrek aan linksbacks bij City, want dat is waar Zinchenko (en ook Delph bijvoorbeeld) speelden, die eigenlijk een middenvelder is/was. En Dilrosun daarentegen is een aanvaller.

Pep hield gewoon erg vast aan zijn selectie. Zelfs het Engelse supertalent Foden kwam maar sporadisch in actie. Het hoeft allemaal niet per se iets te zeggen over zijn potentie. Deze stap naar Hertha is gewoon een goede stap.

3 mei 2018 om 13:04

@ibracadabra:
En wat is er fout aan deze stap dan?
Heeft zich blijkbaar prima ontwikkeld. Is nog heel jong en maakt nu een mooie/goede stap.

Hoe is hier iets negatiefs uit te halen voor Kluivert?

3 mei 2018 om 14:22

Justin Kluivert zal het moeilijk krijgen in deze fase van zijn ontwikkeling en zijn leeftijd bij een vermogende Europese topclub en de kans is aanzienlijk dat hij geen basisplaats gaat veroveren. Fysiek komt hij nog veel te kort. Zich nu ontwikkelen en wedstrijden pakken is belangrijk op deze leeftijd.

Dilrosun stond in de jeugdopleiding van Ajax bekend als groot talent en de aanvallende posities waren dun bezet. De kans, dat hij al in het eerste elftal had gedebuteerd was groot geweest, net als Kluivert er al een seizoen op heeft zitten.

Daarnaast is het maar de vraag of Dilrosun bij Hertha gelijk een basisplaats zal krijgen, dus of het een goede stap is, is nog maar afwachten.

3 mei 2018 om 14:53

Hier is niets negatiefs uit te halen. Het kan echter wel een tip zijn om niet de stap naar een topclub te maken. Als je ziet dat zo'n Dilrosun voor minuten kiest bij een middenmoter in Duitsland, dan kan ie daaruit afleiden dat spelen misschien wel belangrijker is dan bij een grote club op de bank zitten.

3 mei 2018 om 16:15

Maar hij heeft zich nieteens zo sterk ontwikkeld, is gewoon de 4e aanvaller in het 2e team van Man City en zal de 10 volledige wedstrijden niet hebben gehaald dit seizoen. Een vriend van me uit Manchester (wel veel nauwer betrokken bij de jeugd van United) zei eind vorig seizoen al dat de club niet per se met hem verder wilde. Nu jaar later loopt hij uit contract en mag hij weg, is een degelijke speler maar hoort niet bij de toptalenten van Nederland en ook niet bij de van City.

3 mei 2018 om 14:48

deze jongen zat in een goede u18 lichting zoals ,timothy mensah, Fernandes, Kongolo, allemaal jongens die in grote scouting boeken gegraveerd zijn.maar nu langzaam hun eigen pad gaan bewandelen.zo zie je dat men de wegen van een voetballer niet zelf kan uitstippelen.

Dat is een flinke stap naar beneden!! Als het hem nu niet lukt speelt hij over twee jaar in de Jupiler. Het kan verkeren....

3 mei 2018 om 12:43

Is juist een prima stap indien hij daar nu speeltijd gaat pakken. Prima club en spelen in de Bundesliga. Als hij daar niet slaagt zijn er zeker nog enkele vangnetten voordat hij in de JL terecht komt.

3 mei 2018 om 12:48

Stap omhoog lijkt me? Van een club waar je nooit verder dan een jeugdelftal komt, naar een club in de bundesliga.

3 mei 2018 om 13:02

@gabsstra

Hoezo?

Zonder gein ben wel eens benieuwd naar onderbouwing voor deze stelling???

3 mei 2018 om 13:55

Wat een onzin! Bruma is bijvoorbeeld ook eerder mislukt bij HSV en kon zich in de eredivisie bij PSV gewoon terugknokken. Misschien is dit een minder groot talent maar mocht het bij Hertha niet lukken dan gaat hij echt niet zo maar naar de jupiler league.

3 mei 2018 om 14:54

Bruna was uitgeleend aan HSV, toch?

Lijkt me op het oog toch een prima stap voor hem. Gaat naar een sterke competitie waar jonge spelers gewoon hun kansen krijgen en speelt nu bij een mooie middenmoter waar hij zich kan gaan laten zien. Het is niet dat hij weer naar een Juventus vertrekt en waarschijnlijk weinig kansen gaat krijgen. Als hij echt talent heeft kom hij wel bovendrijven.

Dilrosun was bij Ajax inderdaad een talent, maar bij City was hij dat opgegeven moment niet echt meer. Werd wel steeds opgeroepen voor de jeugd elftallen van Oranje en daar kon je ook wel zien dat hij zich niet echt verder heeft ontwikkeld.. Ik volg hem nu al jaar niet meer dus wie weet, misschien heeft hij grote stappen gemaakt nu. Wens hem in ieder geval heel veel succes.

Vind je hem dus achteruit gegaan t.o.v. z'n periode bij Ajax qua talent? Zijn anderen hem voorbij gestreefd of is hij niet verder ontwikkeld. Bedoel was in z'n Ajax ook bijv. fysiek vooruit t.o.v. leeftijdsgenoten of zit het hem daar niet zo in...

Denk jij dat hij zich bij Ajax wel door had ontwikkeld dan t.o.v. z'n ontwikkeling bij City?

3 mei 2018 om 16:10

Ik snap niet waar dat supertalent, toptalent ding vandaan komt bij Dilrosun verder. Hij moest een keer met 16 met de o19 mee door interlandperiode en scoorde voor Oranje o16 een hattrick tegen Engeland en opeens was hij een toptalent in de media. Kijk de reacties van het topic uit '14 er maar eens op terug, amper Ajacieden die maalde erom dat hij vertrok. Toen was Fosu-Mensah nog niet weg maar stond in belangstelling van Man U en dat was veel en veel erger. Dat was een toptalent, Dilrosun was een interessante speler maar niet veel beter qua talent als een Millen Baars die we vorig seizoen naar Man U zagen vertrekken na een ruzie met Vink. Hij had wel al vroeg voordeel dat hij redelijk ver was fysiek, niet per se in pure kracht maar vooral atletisme. Vertrek van Peeters en Dilrosun was jammer maar niet per se erg, vertrek van Fosu-Mensah was vanaf dag 1 al pijnlijk en is momenteel ook de gene die hardste op weg is het bij de ploeg waar hij naar vertrok te gaan maken. Fosu-Mensah, Malen, Familia-Castillo en Redan waren allemaal gewoon grootste of 1 van de grootste talenten van hun geboortejaar in Nederland. Dat is Dilrosun niet en ook nooit geweest, zekerheidje voor Ajax 1 was hij ook niet als jeugdspeler. Toen waren de verwachtingen van Cerny en Dekker nog veel hoger.

3 mei 2018 om 19:11

Je heb gelijk in de wedstrijd tegen Engeland scoorde hij volgens mij 3 doelpunten.de aangever van bijna alle doelpunten waren van Fernandes.maar wel bij zeggen toen speelde dliruson wel top in die periode.

3 mei 2018 om 19:03

Bij een Ajax zijn technisch begaafde jongens op het juiste plek voor doorontwikkeling dan een Engelse club waar het meer gaat om het fysieke.

De zoveelste 'domme voetbaltalent' die zich laat leiden door euro's. Allemaal dombo's die zo vroeg vertrekken! Je hebt zeer zeker talent Javairã´ Dilrosun, maar talent komt door gebrek aan speelminuten of een anti-voetbal speelwijze niet tot wasdom in het buitenland. Dat ga je merken of merk je nu al. Hetzelfde geldt voor Kluivert jr.

Dilrosun, we zien je waarschijnlijk over een paar jaar terug in de Jupiler League of Topklasse. Het gaat je goed pik.

3 mei 2018 om 15:01

Wat is er dom aan dan?
Anti-voetbal speelwijze, ja want Ajax speelt mooier voetbal dan City....

Meer dan genoeg gasten die via dej eugd van City en dergelijke de wereld top halen. Niet direct op hun 20ste nee, want het niveau is daar hoger. Maar komen er zat hoog terecht. Maar zal wel frustratie zijn dat hij weg is gegaan bij Ajax...

3 mei 2018 om 15:21

Want alleen in Nederland (of Ajax?) leren we hoe we moeten voetballen? Deze jongen is nog altijd maar 19 jaar en gaat nu bewust kiezen voor speelminuten bij een middenmoter.

Als je echt goed bent, kom je wel bovendrijven. Kijk bijvoorbeeld naar de vele Belgen die veelal een stap naar het buitenland/topclubs maakten.

Dilrosun is het volgende talent wat te vroeg vertrokken is uit Amsterdam. Hij heeft nu een mooie bankrekening voor een 19 jarige, maar z'n voetbalcarrière? Had deze jongen niet via Ajax bij Hertha terecht kunnen komen? Daar gaat het mij om. Natuurlijk is het erg lastig om nee te zeggen tegen het grote geld, maar tenslotte is hij geen bal verder opgeschoten. Al die jongens die in hun tienerjaren zijn vertrokken. Is er nou eentje die echt iets heeft gepresteerd op het voetbalveld? Iemand nog gehoord over Mink Peeters? Deed het ook fantastisch bij Real of moet ik zeggen VVV? Natuurlijk is er nooit de garantie dat het blijven in Nederland jou beter maakt, maar buiten het geld zie ik echt weinig redenen waarom men zo vroeg zou moeten vertrekken.

Ken de beste jongen niet, maar hoop dat hij veel aan spelen toe komt, de pannen van het dak af speelt en iets kan toevoegen aan het NL elftal.

Op zich geen slechte keuze, al is het voor hem te hopen dat dit niet een niveautje te hoog is. Bundesliga is toch weer een niveau (of meer) hoger dan de eredivisie. Als het daar weer bij een jong team spelen wordt, dan raakt zijn carriere op een dood spoor. Zo jong is hij niet meer, wordt volgende maand 20.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hertha BSC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Hertha BSC36-7
12.FSV Mainz 0536-14
13.SC Freiburg32-15
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
O. DudaMiddenvelder2810
V. LazaroMiddenvelder272
D. SelkeAanvaller273
R. JarsteinDoelman290
F. LustenbergerMiddenvelder250
A. MaierMiddenvelder240
V. IbiševićAanvaller249
Voor de complete selectie: Clubpagina Hertha BSC.

In de wandelgangen

Maandag 22 april
Napoli heeft een bod van twintig miljoen euro uitgebracht op Agustín Almendra van Boca Juniors. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren