‘Jammer, we hebben twee ongelooflijke penalty’s niet gekregen’

Woensdag, 2 mei 2018 om

AS Roma won woensdag met 4-2 van Liverpool en kwam een doelpunt te kort om een verlenging uit het vuur te slepen. Federico Fazio legde de schuld na afloop deels bij de arbitrage, die i Giallorossi geen strafschop gaf na een handsbal van Trent Alexander-Arnold. Eerder had ook Edin Dzeko om een penalty gevraagd.

“Dit zou een consistente groei kunnen laten zien, dus we moeten dit podium volgend seizoen opnieuw bereiken en dan voortborduren op wat we hebben gepresteerd”, doelt Fazio voor de camera van Mediaset op de knappe zege in het Stadio Olimpico. “We hebben goed voetbal gespeeld. Het is jammer, zeker omdat we twee ongelooflijke penalty’s niet hebben gekregen.”

“Daarnaast telde de scheidsrechter maar drie minuten blessuretijd bij… We moeten hoe dan ook positief blijven denken, moeten alle positieve dingen uit de wedstrijd meenemen, ondanks die twee niet toegekende penalty’s. We moeten met opgeheven hoofd afscheid nemen van het toernooi en verdergaan”, besluit de 31-jarige verdediger uit Argentinië.

Liverpool bereikte woensdag voor de achtste keer de finale van de Champions League/Europacup I. In de eindstrijd in Kiev nemen the Reds het op tegen Real Madrid: een herhaling van de finale van 1981. Liverpool was toen in Parijs door een doelpunt van Alan Kennedy met 1-0 te sterk voor de Koninklijke.


Poll

Had AS Roma ten minste twee strafschoppen moeten krijgen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door grzegorz krych)

Wel leuk dat deze man voor het gemak even de rode kaarten van Roma weet te vergeten... En de eerste penalty die Mane had moeten krijgen. En de penalty in de 93e minuut die ze nooit hadden moeten krijgen. Opportunisme ten top.

2 mei 2018 om 23:05

Ja, want een penalty in de 93e min als je nog 2x moet scoren terwijl je al 2x eerder een penalty moest hebben heb je echt veel aan. Zijn gewoon benadeeld. Roma had 1x rood moeten hebben en Liverpool 1x dat ook nog

2 mei 2018 om 23:07

Vind ik niet Dzeko ging met de bal naar buiten, dat we never een rode kaart voor karius

2 mei 2018 om 23:09

Die penalty in de 93e minuut was voor de gokkers. En deze 'als, als' claims heb je niks aan, want stel Liverpool had hem wel gekregen in de 5e minuut en was tot 3 goals tegen Roma gekomen, had Roma het misschien allang opgegeven. Onzin dus, de scheids moet gewoon beter fluiten.

2 mei 2018 om 23:25

Henker: niet voor Karius, maar voor Arnold die een zekere goal tegenhoudt met z'n hand..

3 mei 2018 om 08:05

Arnold krijgt die bal van minder dan een meter op zijn hand geschoten. Had nooit tijd om daar op te reageren. Penal had het zeker moeten zijn maar echt geen rood.

3 mei 2018 om 18:30

Ging al liggen voordat er contact was.

2 mei 2018 om 23:06

Exact min gedachte. Die laatste pingel was duidelijk een goedmakertje verder hebben ze echt niet van de scheids verloren

3 mei 2018 om 00:18

Penalty op mane??? Heb jij wel de goede wedstrijd gekeken? Zo een lichte contact, die bal zou er ook nooit in zitten. Als die van ramos tegen lewa niet werd gegeven, hoe wil je dat deze wordt gegeven. Roma heeft gwn niet verdiend gewonnen, want ze hadden nog meer verdiend. Roma is gwn door naar de finale in de ogen van iedereen die de regels van voetbal kent. Italiaanse clubs zijn altijd al benadeeld met als de italiaanse elftal.

3 mei 2018 om 00:31

Een overduidelijke duw in de rug is een overtreding. In de 16 is dat een strafschop. Iedereen die de regels van voetbal kent, weet dat. Wat een calimerogedrag hier van de Italiaanse bezoekers. Alle Italiaanse clubs altijd benadeeld? Laat me niet lachen.

3 mei 2018 om 08:16

Grootspraak van iemand die ene club support die door doping en omkoping 2 CL titels in de kast heeft staan. Als er toch 1 club is die de scheids in het verleden heeft beïnvloed is het wel Juve.

3 mei 2018 om 10:41

“Gwn” onzin wat je hier verkondigt, want “iedereen” die de regels van het voetbal kent weet dat een overtreding in het strafschopgebied een penalty is. En dit was wel degelijk een overtreding. Roma heeft helemaal niets verdiend, het laatste doelpunt niet en na die schaartackle op Mane al helemaal niet. Bal op Alexander Arnold is ook geen penalty want hij springt, staat op een meter afstand, en bal wordt tegen zijn hand aangeschoten. Zo’n bal zou nooit hands moeten zijn en ook die van Klavan niet. Waar ik het wel mee eens ben is een penalty in de Karius situatie, waar Karius gewoon dom uitkomt en Dzeko vloert en er onterecht buitenspel gevlagd wordt. Maar kappen met, zoals FrisianReds zegt, dat calimerogedrag. Zal wel iets typisch Italiaans zijn dan.

Niet huilen. Penalty in Liverpool was geen penalty en die laatste in blessuretijd was ook een lachertje. Arm hangt gewoon naast het lichaam.

2 mei 2018 om 23:08

Die laatste in blessuretijd is natuurlijk veel minder cruciaal voor de wedstrijd dan die andere twee die niet worden gegeven.

Penalty in Liverpool was discutabel, aan de andere kant ging aan de 1e goal daar een overtreding vooraf en de 3e was buitenspel. Genoeg scheidsrechterlijke fouten dus, lijkt me duidelijk dat de VAR er moet komen.

En natuurlijk zijn spelers hypocriet, net als coaches en fans. Uiteindelijk zal de bitterheid verdwijnen en de trots van de CL campagne blijven. Maar vanavond nog ff niet.

2 mei 2018 om 23:16

Was geen buitenspel. En die penalty in blessuretijd tellen ze maar wat graag mee natuurlijk bij die eventuele niet gegeven penalties. Anders ben je niet door...

2 mei 2018 om 23:27

Was net buitenspel, maar heel close.

En dat meetellen werkt niet helemaal zoals jij het zegt? Als de grens geen buitenspel vlagt en de scheids de juiste beslissing neemt, is het (mits de penalty zit uiteraard) 3-2 en 11 tegen 10 met nog 40 minuten te gaan.

Dat verandert de wedstrijd compleet. Net zoals een penalty voor Mané in de eerste tien minuten alles verandert.

Een hoop 'als' dus en dat is het jammere, wordt nu meer over de scheids gepraat dan over beide ploegen.

2 niet gekregen en 1 wel waar ik mijn twijfels bij heb! Uiteindelijk gewoon een leuke pot met veel doelpunten gezien. Liverpool fans gefeliciteerd! En succcea in de finalen.

Die bal van TAA is nooit ofte nimmer rood, was gewoon onopzettelijk. Karius had inderdaad rood kunnen krijgen. Overigens makkelijk om over die twee strafschoppen te zeuren, die laatste was er imo geen (geeft die slappe zak van een ref ook enkel omdat hij twijfelde aan zijn eerdere beslissingen en hij nu toch geen invloed meer had) en verder had Mane er ook eentje verdiend.

Al bij al hebben ze over de penalty's niet zoveel te klagen. Ze hadden er 2 verdiend terwijl ze er slechts 1 kregen maar Liverpool werd er dus ook een door de neus geboord.

Enkel die rode kaart voor Karius had wel echt invloed kunnen hebben.

Liverpool overigens een verdiende finalist imo. Ik ben benieuwd. Enkele mensen lijken Liverpool geen kans te geven en ik vind ze achterin ook heel erg zwak hoor maar als Liverpool er zin in heeft zijn ze toch een wervelwind.

2 mei 2018 om 23:21

Tuurlijk had TAA daarvoor rood moeten krijgen als de scheids een penal gaf. Was precies hetzelfde als Suarez bij het WK '10. Als hij er niet met z'n hand had aangezeten was 't gewoon een goal.

2 mei 2018 om 23:29

Is dan gewoon geel + penal

2 mei 2018 om 23:29

Probleem met de hands-regel is dat opzet er geen onderdeel van is. Het gaat om de hand die naar de bal beweegt. Als dat niet bewust gebeurt, dan is het wel een pingel maar geen rood. Die van Suarez was de moeder aller bewuste penalties. Dat was vanavond anders. Roma had er wat mij betreft zeker twee moeten hebben, maar er zaten in mijn ogen geen rode kaarten bij.

2 mei 2018 om 23:46

Natuurlijk niet, dit is een 100% goal tegenhouden met je hand ( je ziet ook zijn hand naar de bal bewegen). Dits zeker rood. Stel die penal zit er niet in, dan is het gwn keihard genaaid.

2 mei 2018 om 23:46

Natuurlijk niet, dit is een 100% goal tegenhouden met je hand ( je ziet ook zijn hand naar de bal bewegen). Dits zeker rood. Stel die penal zit er niet in, dan is het gwn keihard genaaid.

3 mei 2018 om 07:29

Dat ga jij niet beslissen hoor, dat staat gewoon zo in de nieuwe regels.

2 mei 2018 om 23:28

Kansen hebben ze zeker, maar ik denk toch dat als onze backs het op de heupen krijgen het een fiesta kan worden. Daar liggen echt veel mogelijkheden, Arnold en Robertson moeten te pakken zijn, zijn toch de zwakste posities van Liverpool.

Onze spel ligt Liverpool ook niet, we hoeven niet te domineren in balbezit of aan een vast plan te houden om een wedstrijd te winnen. Grootste gevaar is natuurlijk de voorste linie, het moet van hen komen wil Liverpool de finale winnen.

En vergeet voor het gemak de twee zuivere strafschoppen die ze in de eerste 10 minuten tegen hadden moeten krijgen eventjes...

2 mei 2018 om 23:09

2? Die van Mané kan ik begrijpen, maar die overtreding op Wijnaldum, als het al een overtreding is, was gewoon buiten de 16

2 mei 2018 om 23:15

Ik doelde idd op die van Wijnaldum.. het was zeker een overtreding op het randje 16. In de ziggosport studio zeiden ze dat het er wel eentje was...

2 mei 2018 om 23:22

Contact was erbuiten zover ik kon zien.

Iig, scheids was gewoon drama vandaag en in Liverpool was het ook niet al te best. Uiteindelijk Liverpool terecht door vanwege 50 hele slechte minuten van ons in de uitwedstrijd

Maar trots op de jongens, gevochten als wolven de hele CL lang. Hopelijk kunnen ze dat meenemen de competitie in voor het slot.

2 mei 2018 om 23:51

Giallorosso89

Volledig eens met je reactie. We hebben het weggegeven op Anfield, niet vanavond. Ben ook enorm trots op de ploeg na deze campagne. Na zovele jaren nog eens met opgeheven hoofd Europa kunnen verlaten. Nu knop omdraaien en de champions league verzekeren voor volgend seizoen. Aan 6 op 9 hebben we voldoende als ik me niet vergis!

Ik vond de gegeven penalty veel te makkelijk, maar ze hadden op andere momenten best een penalty kunnen krijgen. Maar roma had ook makkelijk rood moeten krijgen en het zat niet mee in de blessuretijd. Er werd hooguit 1,5 min gespeeld van de 3. Maar in totaal vind ik niet dat roma iets tekort kwam. Het zat soms tegen en soms mee maar al met al mogen ze niet echt klagen vind ik

Mane had een penalty moeten hebben. Roma had mogelijk recht op twee penaltys. Eentje werd buitenspel gegeven. Die laatste penalty, was er geen. De penalty op Anfield was er geen.

Jammer, je hebt er ook 1 cadeau gekregen.

Roma had er twee moeten krijgen, Liverpool 1. Uiteindelijk had Roma de vele kansen gewoon moeten afwerken, want het waren er wel wat.

Succes in de finale Liverpool. Ik gun jullie de overwinning tegen Real.

Liverpool heeft waarschijnlijk netzo als Real Madrid ook de scheits omgekocht, het lijkt mij in vervolg beter om de VAR in te huren en dan het publiek laten beslissen of het een penalty is of niet of buitenspel etc. Zo voorkom je omkopingen en heb je een eerlijl verloop van het spel.

2 mei 2018 om 23:20

Het publiek? Haha kom nou?

3 mei 2018 om 01:35

Haha, riekt toch wel sterk naar ironie dit.

3 mei 2018 om 04:08

Zou er dan ooit nog een uitwedstrijd gewonnen worden?

2 mei 2018 om 23:28

Weinig kunde in deze reactie, want het voetbal overheerste van twee kanten in deze halve finales en niet de scheids zoals bij vel uefalona of uefaliga potjes.

3 mei 2018 om 01:06

Het publiek laten beslissen is een van de meest onzinnige dingen die je kon zeggen. Het publiek is zo subjectief.

Liverpool heeft waarschijnlijk netzo als Real Madrid ook de scheits omgekocht, het lijkt mij in vervolg beter om de VAR in te huren en dan het publiek laten beslissen of het een penalty is of niet of buitenspel etc. Zo voorkom je omkopingen en heb je een eerlijl verloop van het spel.

2 mei 2018 om 23:19

Ja, dat lijkt me een goed idee. De onpartijdige fans laten beslissen.

2 mei 2018 om 23:28

Hij bedoelt dat de scheids zich nu juist te veel laat beïnvloeden door het publiek, en dat hij de VAR wil zien.

Ik snap die mensen niet die zeggen ' tja hadden ze maar die kansen moeten afmaken'. Dus omdat de scheidsrechter zulke grote fouten maakt, moet jij als ploeg dus nog beter zijn en nog meer doelpunten maken. Waar slaat dat op. Dus het is net zo als je een remontada maakt , mr dam komt de scheids zeggen van jaa mr je moet toch nog 2 doelpunten maken. Dit is natuurlijk 10x onzin. Je bent niet verplicht om nog meer doelpunten te maken dan je hoeft alleen omdat de scheids steeds zulke fouten maakt.

2 mei 2018 om 23:59

Klopt wat je zegt, maar ook als Roma-fan geef ik toe dat Liverpool ook wel wat nadeel kende door de ref. Ik word dan eerder boos om het gebrek aan afwerking voorin bij ons. Onze aanval is gewoon veel te matig voor dit niveau. Dzeko is de enige topaanvaller die we hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Juventus3611
3.Lazio3321
4.Cagliari2912
5.AS Roma2911
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. KolarovVerdediger154
E. DžekoAanvaller156
G. ManciniVerdediger141
N. ZanioloMiddenvelder143
Pau LópezKeeper140
J. VeretoutMiddenvelder131
J. KluivertAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.

1 fan
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 10 december
De zaakwaarnemers van Lautaro Martínez gaan komende week om de tafel met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren