‘Nu is dat niet mogelijk, omdat de spelers van City in potentie beter zijn'

Woensdag, 2 mei 2018 om 13:34Chris Meijer • Laatste update: 13:32

Met Thierry Ambrose, Angeliño, Paolo Fernandes, Manu García, Thomas Agyepong en Pablo Marí heeft NAC Breda dit seizoen de nodige spelers gehuurd van Manchester City. In de toekomst wil de Parel van het Zuiden het aantal huurlingen in de basiself verminderen. Met zelf opgeleide of aangetrokken spelers wil NAC het kapitaal op het veld versterken.

“Nu staan gemiddeld vier tot vijf spelers van City in de basis. Het is de bedoeling dat onze eigen spelers steeds meer gaan spelen. Op dit moment is dat niet mogelijk, omdat de spelers van City in potentie beter zijn dan onze eigen jongens”, verklaart Hans Smulders, technisch directeur bij NAC, in gesprek met BN/De Stem. “Als we het gat kleiner kunnen maken, zal er een tendens ontstaan dat we steeds minder City-spelers in de basis hebben staan.”

Het betekent overigens niet dat er verandering komt in het aantal spelers dat jaarlijks tijdelijk wordt overgenomen van Manchester City. “Onze samenwerking gaat ook veel verder dan het leveren van spelers alleen. Manchester City helpt ons met veel kennis, nieuwe methodieken en middelen. Daar moet je als coach voor openstaan”, stelt Smulders. “Stijn Vreven doet dat, maar de nieuwe coach zal er nog meer aandacht aan moeten schenken.”

Afgelopen week werd bekend dat er na dit seizoen een einde komt aan de samenwerking tussen Vreven en NAC. “We gaan ook steeds meer mensen inzetten op dat vlak. Dat vereist ook meer managementkwaliteiten van de trainer”, besluit de technisch directeur van NAC. Mitchell van der Gaag, Ernest Faber en Maurice Steijn werden reeds in verband gebracht met de vacature in Breda.


Poll

Kan NAC Breda zich handhaven in de Eredivisie zonder huurlingen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door ledenis)

Snap dat je liever eigen spelers in de basis hebt staan maar Angelino en Garcia zijn toch waanzinnig goede spelers voor NAC. Die zouden bij de gemiddelde subtopper ook tot de beste spelers behoren.

2 mei 2018 om 14:03

Klopt. Laten we hopen dat er volgend jaar weer 2 van zulke krijgen, maar ik betwijfel het. De meeste zijn toch van het niveau Ambrose, Fernandes, Mari... Dat is ook niet onaardig, maar niet heel veel beter dan wat je zelf transfervrij allemaal kan aantrekken. Het verschil is dat we er 6 krijgen die echt gratis zijn en dan kun je dat geld wat je bespaart investeren in spelers die je zelf aankoopt. Zo hebben we dat met Vloet, Koch en Mets ook gedaan.

Angelino en Garcia naderen een niveau dat ik in 23 jaar niet veel gezien heb bij Nac. Dan moet ik terug naar het tijdperk ten Cate. Toen hadden we Penders, Engelaar, Schreuder, Stewart die allemaal top waren voor NAC en Europees voetbal haalde.

2 mei 2018 om 14:07

krijgt nac werkelijk 6 spelers gratis? dat zou een.superdeal zijn. zeker als nac ook inspraak heeft op welke spelers dat zijn. moeten ze wel verplicht een X aantal wedstrijden spelen?

2 mei 2018 om 14:21

NAC betaalt alleen woonruimte en een auto voor deze spelers. Elke maand vliegt iemand van NAC naar City om te praten met en te kijken naar spelers waarvan NAC vind dat het een welkome aanvulling op de selectie is. Ze scouten deze spelers dus eigenlijk gedurende een jaar. Aan het einde van het seizoen gaat er een lijstje met kandidaten naar City welke NAC graag het seizoen erop zou willen lenen. Dan is het aan City en de speler in kwestie daar akkoord op te geven. NAC bepaalt dus tot op zekere hoogte zelf welke speler komt. Er is geen verplichting qua speeltijd, dat hebben we vorig jaar wel gezien met Faupala en Barker. Die voldeden niet, en zijn in het geval van Faupala zelfs eerder terug geroepen.

Tel erbij op dat NAC een klein percentage (ik geloof 2%) opleidingsvergoeding krijgt als een speler die bij NAC heeft gespeeld verkocht wordt, en een vergoeding mocht die speler het eerste van City halen, ongeveer 200k per jaar krijgt om te investeren in de trainingsaccommodatie plus gebruik mag maken van het scoutingsapparaat van de City Group en je mag concluderen dat dit voor een club als NAC een heel interessante deal is.

2 mei 2018 om 14:22

Ja die krijgen ze echt gratis en nee, die hoeven niet een verplicht x aantal wedstrijden te spelen. Sterker nog. Als ze verkocht worden door city krijgt nac een opleidingsvergoeding van city

Als je ziet hoe belangrijk Unal is geweest voor Twente vorig jaar samen met die Slovaak ( kom even niet op zijn naam ) . Dan is het niet meer dan logisch dat kleinere clubs spelers willen blijven huren van City. Want ik denk dat Nac het niet had gered dit seizoen zonder Ambrose , Garcia en Angelino. Dat waren toch wel de belangrijkste spelers. En dan is de vraag wat je belangrijker vind. Kans op handhaving te vergroten door spelers te huren. Of toch je eigen spelers gebruiken met een grotere kans dat je uit de Eredivisie word geknikkerd.

2 mei 2018 om 15:13

Bedoel je Celina ? Maar idd. Ik vind t zelf wel n beetje jammer dat t zo moet, maar t is niet meer dan logisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Jong PSV294
11.VVV-Venlo26-7
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. HayeMiddenvelder215
B. van SchuppenMiddenvelder204
R. SeuntjensAanvaller2010
N. OlijKeeper220
P. KestensAanvaller192
D. MaloneMiddenvelder180
J. AntoniaAanvaller150
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

1 fan
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren