‘We zijn heel tevreden, maar ADO mag voor hem nooit het eindstation zijn’

Woensdag, 2 mei 2018 om

Wilfried Kanon speelt al sinds 2013 voor ADO Den Haag en is ook dit seizoen weer een belangrijke schakel in de verdediging van de ploeg van Alfons Groenendijk. De kans is echter aanwezig dat de 21-voudig international van Ivoorkust bezig is aan zijn laatste weken in de Hofstad, aangezien er vanuit verschillende hoeken belangstelling wordt getoond voor de stopper.

“Er wordt geïnformeerd, er ligt op dit moment geen concreet bod”, legt manager voetbalzaken Jeffrey van As uit aan Voetbal International. Kanon heeft nog een vierjarig contract, waardoor ADO zich in een goede uitgangspositie bevindt. De Hagenaars rekenen zich echter niet rijk. “We zijn heel tevreden met Wilfried, maar ADO mag voor een international van Ivoorkust nooit het eindstation zijn. Dat hebben we ook gezegd toen hij hier vorig jaar voor vijf jaar bijtekende. We wachten af wat er gaat gebeuren”, gaat de bestuurder verder.

Als Kanon daadwerkelijk vertrekt, wordt de vacature mogelijk intern opgevuld. Shaquille Pinas werd enkele maanden geleden uit de selectie gezet omdat hij niet inging op een contractvoorstel van de club. De jonge verdediger staat vanwege zijn amateurcontract nu in de belangstelling van AZ en FC Utrecht, maar ADO gaat alsnog een poging doen om hem aan boord te houden. Van As is zich daarnaast ook bewust van sluimerende belangstelling voor Björn Johnsen: “Maar onze topscorer laten we natuurlijk niet zomaar gaan.”


Poll

Vind jij dat Wilfried Kanon toe is aan een volgende stap?


Gerelateerd

11 reacties (laatste reactie door ajaxf1)

Raar dat ze nu opeens Pinas wel willen binden, biedt hem dan meteen dat betere contract aan en laat hem af en toe invallen om te wennen. Daarnaast vind ik Kanon niet super bijzonder en ik begrijp niet hoe hij 21 voudig international is. Bailly van United en Gnagnon zijn beiden beter toch? Die Johnsen zie ik verder komen.

2 mei 2018 om 15:16

Volgens mij speelt hij bij Ivoorkust als back.

2 mei 2018 om 15:27

Gnagnon? Die is 21 jaar, heeft een poos lang voor Frankrijk gespeeld. Die Gnagnon bedoel je toch?

3 mei 2018 om 08:54

Goku

Die bedoel ik ja, is toch een talent dacht ik.

2 mei 2018 om 17:01

Die kansen boden ze Pinas maar omdat meneertje dacht dat hij het mannetje was na 4 goede wedstrijden ging hij hoge eissen stellen. Van amateur naar supercontract en dat in vier wedstrijden. Haha zo het werkt het niet. Daarbij mocht hij in zijn handjes wrijven met ADO want anders speelde hij nu ergens in de hoofdklasse. Onrespectvol en ze zijn gek dat ze hem een contract willen aanbieden. Lekker laten gaan. Zit niet goed in het koppie.

Blijkbaar volg je ADO te weinig. Kanon is een steunpilaar, is krachtig en heeft ervaring. Kan ook op rechts uit de voeten. Daar speelt hij idd ook tijdens de wedstrijden van Ivoorkust.

2 mei 2018 om 17:39

Wat een onzin. Kanon is een topper en zou bij elke eredivisie club in de basis staan. Er is geen cv in Nederland die zoveel duels gewonnen heeft als Wilfried kanon. Waarom speelt hij nog steeds bij ado ? Hij Komt nergens door de medische keuring.

3 mei 2018 om 05:56

Frenkie de Jong won de meeste duels, hoe raar dit ook klinkt.

Dat slaat in als een bom. Moge een waardige vervanger gevonden worden en ADO omhoog sturen. Graag wel een andere Chinees om dit voor elkaar te krijgen dan de huidige, maar goed.

2 mei 2018 om 14:21

Die Nick Kuipers is het dus niet,mischien dat meisner als die weer hersteld is van zijn been breuk weer terug gehaald kan worden! Ook niet alles met Tommie samen maar wel beter dan die Kuipers achterin!! Dat gaat m niet worden!! Mischien die van Eijden die van NEC naar AZ gegaan is!! Is ook op een dood spoor beland maar voor ADO een goede verdediger!!

Kanon is op zich al een beest als die het veld op komt,dwingt zowieso al iets af met zijn Afrikaanse mentaliteit er bij...denk dat ADO hier ook niet zo maar een prikkie(3 miljoen) voor moet vragen maar rond de 5 a 6 miljoen gezien hij nog een 4 jarig contract heeft,een steunpilaar is in de verdediging samen met Tommie,ja en Pinas was niet te vrezen op het moment van contract besprekingen over de hoogte van zijn salaris,nu kanon hoogst waarschijnlijk vertrekt komt er een ruim salaris vrij(gezien een speler van buiten de EU) dus kunnen ze Pinas dan ook meer gaan bieden,vraag en aanbod! Maar ook deze Pinas moet niet gelijk euro tekens gaan zien,eerst bewijzen om constant te presteren!! Maar ADO moet dalijk wel weer gaan bouwen aan een nieuw team,hopen dat die Chinees nu wel wat geleerd en gezien heeft van het beleid bij ADO momenteel!! Chapeau ADO!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Actuele wedstrijden

4 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 ADO Den Haag 30 1 6 0
2017/2018 ADO Den Haag 25 1 1 2
2016/2017 ADO Den Haag 28 1 6 0
2015/2016 ADO Den Haag 14 0 1 0
2014/2015 ADO Den Haag 15 0 2 1
Laatste voetbalnieuws

Veldwijk kan nederlaag Zuid-Afrika met korte invalbeurt niet voorkomen

Ivoorkust heeft maandag in het Al Salam Stadium een krappe overwinning geboekt op Zuid-Afrika in de groepsfase van de Afrika Cup. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na rust en...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 26 juni
Er komt spoedig een einde aan de transfersoap rondom Angeliño. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren