Titeldroom van Napoli loopt gigantische knauw op door Simeone

Zondag, 29 april 2018 om 19:59Dominic Mostert

De titelkansen van Napoli hebben zondagavond een enorme deuk opgelopen. De ploeg van Maurizio Sarri zag Juventus zaterdag op de valreep winnen bij Internazionale (2-3) en moest zelf zegevieren bij Napoli om het gat terug te brengen tot een punt. Dat lukte niet: Napoli stond al vroeg met tien man op het veld en ging met 3-0 onderuit door een hattrick van Giovanni Simeone. Met nog drie wedstrijden voor de boeg is de achterstand op Juventus dus vier punten.

Het werd al na zeven minuten duidelijk dat het een loodzware avond zou worden voor Napoli. Verdediger Kalidou Koulibaly, een week geleden nog de gevierde man door zijn late doelpunt tegen Juventus (0-1), deelde de doorgebroken Simeone een trap uit. In eerste instantie wees arbiter Paolo Mazzoleni naar de stip en gaf hij geel. Na toepassing van de VAR bleek dat de overtreding buiten het strafschopgebied werd gemaakt: Mazzoleni maakte er een directe rode kaart en een vrije trap voor Fiorentina van. De nerveus ogende Sarri voerde meteen een defensieve wissel door, maar kon de 1-0 daarmee niet voorkomen.

Simeone werd gelanceerd door een lange bal van Cristiano Biraghi, dook op achter drie verdedigers en speelde de uitgekomen José Reina door de benen. In de tweede helft werd het alleen maar erger voor Napoli. Na ruim een uur kreeg Simeone de bal vlak voor het doel voor de voeten en de zoon van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone maakte geen fout. Vlak voor tijd werd het nog 3-0 via opnieuw Simeone. Napoli moet daarom hopen dat Juventus punten laat liggen in de wedstrijden tegen Bologna (thuis), AS Roma (uit) en Hellas Verona (thuis); zelf neemt Napoli het nog op tegen Torino (thuis), Sampdoria (uit) en Crotone (thuis).


Poll

Wordt de titelstrijd in de Serie A nog spannend?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door renaz_juve)

Dit is een verhaal voor een roman. Napoli wint bij juve door koulibaly waardoor ze nog kans hebben. Een week later ongekende wedstrijd van inter tegen juventus en dezelfde koulibaly die zijn ploeg dupeert!!!!!

29 april 2018 om 20:37

Noujaa.. Ik heb ergere (vooral bewustere) overtredingen gezien dat enkel geel opleverde.. Een overduidelijke poging de bal te spelen, ietwat lomp en laat maar de aanvaller was er nog niet volledig langs. Als dat wel zo was, had de aanvaller ook niet tegen zijn been aan kunnen lopen zoals het nu gebeurde. Het is weliswaar een overtreding maar meer een ongeluk dan een bewuste actie. Ik had denk ik geel getrokken.

29 april 2018 om 20:39

Maar mooi dat jij de wedstrijd niet floot. Als jij geen doorgebroken man kan herkennen doordat er fysiek contact is dan hoor je ook helemaal niet te fluiten natuurlijk.
Ik vind 't allemaal wel mooi zo. Lekker op naar de 7e op rij.

29 april 2018 om 23:33

Tja dat is interpretatie. Ik kijk liever naar de regels om juist de persoonlijke interpretaties te vermijden, de overtreding was er en die was rood waard. Dus terecht gegeven.

29 april 2018 om 20:45

Pijnlijk dit, maar het is geen verrassing. Sinds eind februari loopt het al niet meer bij ons. Veel spelers zijn uit vorm, sommige zijn uitgeput en van het flitsende spel is haast niks meer te zien. Het mag duidelijk zijn dat onze selectie te klein is om tot het einde te strijden voor de titel. Vorig week hebben we een tik uitgedeeld aan Juve en vandaag hebben wij juist een flinke dreun gekregen. De titel zal wel nu naar Juventus gaan, maar wat hoop ik dat er nog een verassing aan zit te komen in dit gewéldige Serie A seizoen.

De titel zal wel weer naar Turijn gaan. Jammer dit...

29 april 2018 om 20:41

Jammer? Prachtig bedoel je! Zit er tenminste een team in POT 1 volgend seizoen voor de CL die dat al jaren verdiend.

Jammer dit, hoopte echt dat Napoli eindelijk de titel kon winnen. Hopelijk blijft de mamager en versterken ze de team zodat het volgend jaar wel lukt!

29 april 2018 om 20:07

Ja echt he. de team ook.

Op naar 7 op een rij.

30 april 2018 om 00:34

Volgens mij is er geen reden voor jou om hier zout in de wonden te strooien bij alle Napoli fans.. Kinderachtig.

1 mei 2018 om 00:28

JIj denkt mij beter te kennen dan ikzelf? Voor mij is er voldoende reden. Dat er wellicht voor jou geen reden is betekent niet dat je jouw beredenering op mij moet projecteren. Hoogmoedig.

Ik was hier dus al bang voor. Iedereen kijkt naar Juve, en we vergeten even dat wij dus zelf ook nog lastige wedstrijden voor de boeg hadden. Titelstrijd helaas over. Gefeliciteerd Juve, volgend jaar proberen we het gewoon nog een keer, en komt de scudetto naar Napels.

Wat zijn het toch ook een stel lapzwansen... Koulibaly, vorige week nog de held en nu de schlemiel. Wat geven ze het hier weg. Nu kunnen ze het denk ik wel vergeten.

Ik snap dat zovele het Juve misgunnen, puur doordat ze het Napoli gunnen, maar als je zo vaak de kans hebt om Juve te pakken en je doet het niet, dan mag de gunfactor nog zo hoog zijn, maar dan verdien je het ook niet. Meest attractief spelend team van de Serie A 2017-2018, maar gewoon niet het meest constante. Al is het nog niet helemaal gedaan.

29 april 2018 om 20:13

Het is officieel nog niet gedaan. Maar zoals je zelf al zegt, ook al zou Juve nog punten verspelen, dan zal Napoli waarschijnlijk hetzelfde gaan doen. Zo gaat het al het hele seizoen.

29 april 2018 om 20:28

Lol alsof Juve het wel verdiend. kijk alleen al naar de arbitrage gister

29 april 2018 om 20:35

"woonplaats: Napels"

Huilie huilie omdat Juve een achterstand wel kan ombuigen en Napoli alleen maar meedoet om de titel omdat Juve een stap achteruit gedaan heeft in kwaliteit in de verdediging.
Volgend seizoen weer een paar nieuwe Cb's en het is al 8 op een rij in Maart.

29 april 2018 om 20:41

Ik zou niet te vroeg juigen, wij hebben Younes volgend seizoen

29 april 2018 om 20:44

Als het goed is zijn jullie hem in de zomer alweer kwijt

29 april 2018 om 20:47

Napoli gaat een leegloop zien. Veel spelers spraken van een 'Scudetto-pact' aan het begin van het seizoen, daardoor bleven veel spelers die aanbiedingen elders hadden. Denk dat je Reina, Mertens, Ghoulam, Albiol en Koulibaly gewoon kwijt raakt in de zomer.

29 april 2018 om 23:35

Dat zal wel meevallen, Reina is komend seizoen 36 jaar. Er zijn niet veel clubs die hem dan willen kopen. De rest die je noemt zijn prima spelers maar Napoli vraagt ook altijd de hoofdprijs. Laat er eerst maar clubs komen die hun kunnen betalen.

30 april 2018 om 14:49

Reina is einde contract en gaat wellicht naar Milan.

Het zou mooi zijn als Simeone zijn zoon haalt naar Atletico want het is wel een klasbak aan het worden misschien kan hij nog mee met het Argentijns elftal als Ageuro gebleseerd is

29 april 2018 om 20:18

Simeone vertrekt na dit seizoen

Met 3-0 komt Napoli nog goed weg. Tsja als je na 6 min met 10 man staat. Juve had de titel al op zak maar zag Napoli in de buurt komen. Deze nederlaag zag ik aankomen.

Vicino geel na video beelden een rooie kaart! Juventus voordeel!
Pjanic ja iedereen begrijpt direct wat ik bedoel!
Juventus voordeel!
Koulibaly geel na video beelden een rooie kaart!
Juventus voordeel!

Juventus supporters waar twijfelen jullie ?? Jullie zijn al eerder gepakt met omkoop! Hoe durven jullie nog een VOETBAL FAN te zijn!

29 april 2018 om 20:24

Was ook gewoon rood voor vicino, je moet mandzukic zijn been maar eens opzoeken, serieuze wonde. Stop met janken, de titel komt weer naar ons.

29 april 2018 om 20:30

Enige fout was geen 2e geel geven aan pjanic. De rest is gewoon terecht. Seizoen staat niet alleen op deze episodes. Napoli heeft het zelf laten liggen. Eigen schuld.

29 april 2018 om 20:37

Lol. Maar je weigert te noemen dat Napoli geen penalty tegen kreeg?
Koulibaly kreeg geen rood in eerste instantie omdat rood + penalty dubbel is en ze dat in Italie wel herkennen. Toen bleek dat de bal er buiten moest, was rood gewoon terecht.
Vecino stampt op Mandzukic, is ook gewoon rood.
Pjanic had ook rood moeten zijn, dat is 't enige waar je gelijk in hebt.

29 april 2018 om 20:37

Lol. Maar je weigert te noemen dat Napoli geen penalty tegen kreeg?
Koulibaly kreeg geen rood in eerste instantie omdat rood + penalty dubbel is en ze dat in Italie wel herkennen. Toen bleek dat de bal er buiten moest, was rood gewoon terecht.
Vecino stampt op Mandzukic, is ook gewoon rood.
Pjanic had ook rood moeten zijn, dat is 't enige waar je gelijk in hebt.

29 april 2018 om 21:08

Waarom toch altijd naar anderen kijken? Napoli heeft de punten verspeeld tegen ploegen waar je het niet verwacht. Je kunt geen 38 wedstrijden top zijn met 14 spelers. Juve heeft er 24 en rouleert. Napoli heeft ook veel in de blessuretijd gescoord. Anders was het al langer gedaan geweest.

29 april 2018 om 21:08

Haha wat joii wat heb jij gegeten

29 april 2018 om 21:19

Bro.. Ik heb speciaal voor jou ingelogd. Hou je gewoon stil en accepteer. Juventus heeft een veel langere adem dan Napoli heeft. Deal with it..

Sted..

29 april 2018 om 23:46

Afgezien Pjanic snap jij het niet zo. Hoe durf jij je zelf nog als VOETBAL FAN te zien?

Dik verdiende overwinning van Fiore!. Niks Napoli laten winnen om Juve dwars te zitten. Tuurlijk zou het leuk geweest zijn om eens een andere kampioen te mogen begroeten, maar niet zonder slag of stoot. De hoop op EL voor Fiore blijft zo ook nog even in leven.

Belangrijk voor ons was de terugkeer van Badelj op het middenveld. Simeone kan een hele goede spits worden. Batigol in spe?? De rode kaart, wel terecht, hielp ons ook in het zadel.

29 april 2018 om 21:10

Grazie Fiorentina. Simeone was groots. Ook Chiesa en saponara waren geweldig. Deze is voor Davide Astori.

29 april 2018 om 21:38

Geen dank. Deze is ook voor Davide, absoluut !
Iets heel anders, gewoon uit nieuwsgierigheid. Je nickname Palombo geinspireerd door de voetballer Angelo Palombo?

29 april 2018 om 21:55

Klopt. Helaas kon hij de stap naar de top niet maken. Bij Sampdoria was hij fantastisch. Bij de nationale ploeg had hij teveel concurrentie.

Forza Viola! Jammer dat Fiorentina per ongeluk de titelstrijd beslist, maar 3-0 tegen Napoli is wel lekker hoor. Ookal is het tegen 10 man. Zo kan een kleurloos seizoen toch nog in een mooie Europese kwalificatie eindigen. Voor Davide! #DA13

Jammer. Ik denk dat velen Napoli graag kampioen zien worden. Laten we hopen dat volgend jaar iemand anders kampioen wordt. Bayern-praktijken zie ik niet graag

30 april 2018 om 09:06

Juventus staat nog steeds aardig wat kampioenschappen voor op Bayern. Juventus - praktijken is een betere benaming.

30 april 2018 om 12:31

Over 3 jaar mag het. Dan hebben we hem tien keer gepakt en mag Roma hem 1 keer pakken jahahahahha..

Typisch voor Napoli, so close but yet so far. Die fans waren al in euforie en dachten dat het al binnen was. Stonden aan de luchthaven al aan het feesten. Best wel pijnlijk en zielig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Napoli

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli1512
4.AS Roma127
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
G. Di LorenzoVerdediger50
K. KoulibalyVerdediger52
Mário RuiVerdediger50
E. ElmasMiddenvelder51
Fabián RuizMiddenvelder52
L. InsigneAanvaller51
H. LozanoAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Napoli.

0 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren