Borussia Dortmund laat punten liggen in jacht op Champions League-ticket

Borussia Dortmund heeft puntverlies geleden in de strijd om directe plaatsing voor de Champions League. De formatie van trainer Peter Stöger bleef in de uitwedstrijd tegen Werder Bremen steken op een 1-1 gelijkspel. De voorsprong op Bayer Leverkusen, de huidige nummer vijf van de Bundesliga, bedraagt met nog twee duels te spelen vier punten.

Stöger ruimde in Bremen opnieuw een basisplaats in voor Jadon Sancho, die vorige week met een doelpunt en twee assists van zeer grote waarde was in de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen (4-0). De achttienjarige aanvaller werd de jongste Engelse doelpuntenmaker in de Bundesliga. Eerder dit seizoen was Werder Bremen nog te sterk voor Borussia Dortmund (1-2), wat uiteindelijk tot het ontslag van Peter Bosz leidde.

Dortmund begon goed aan het treffen in Bremen en kreeg al snel mogelijkheden via Lukasz Piszczek en Marco Reus. De goede start leverde de ploeg van Stöger na negentien minuten al een treffer op. De bal viel in het strafschopgebied voor de voeten van Reus, die niet twijfelde en hard raak schoot: 0-1. De aanvaller kreeg in de eerste helft de mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar hij wist een fraaie pass van Mario Götze niet te promoveren tot doelpunt.

Op slag van rust wist Werder Bremen via Thomas Delaney de gelijkmaker te produceren. In de tweede helft ging Borussia Dortmund nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Reus raakte de paal, terwijl ook Manuel Akanji een goede kans liet liggen. Werder-doelman Jiri Pavlenka bleek een sta-in-de-weg en zorgde er uiteindelijk voor dat het duel in een gelijkspel eindigde. Dortmund verzuimt zo in punten gelijk te komen met nummer twee Schalke 04, maar heeft nog altijd een goede uitgangspositie om het Champions League-ticket veilig te stellen.

Gaat Borussia Dortmund zich kwalificeren voor de Champions League?