Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man City na vierklapper nog één treffer verwijderd van doelpuntenrecord

Manchester City neemt na het veiligstellen van de landstitel geen gas terug. Het team van Josep Guardiola won zondagmiddag met 1-4 van West Ham United en komt daardoor op 93 punten, met nog drie wedstrijden te gaan. De landskampioen vijzelde het seizoenstotaal bovendien op tot 102 doelpunten; alleen Chelsea (103 in 2009/10) maakte er ooit meer in een seizoen.

Er waren nog minstens twee mijlpalen die Manchester City dit seizoen kon bereiken: honderd doelpunten en honderd punten in de competitie. De eerste barrière werd al tegen West Ham doorbroken, toen Declan Rice de bal na 26 minuten in eigen doel werkte. Kevin De Bruyne sprintte langs de zijlijn en bracht de bal voor het doel, waarna Rice het leer ongelukkig verlengde. Hij zorgde daarmee voor de 0-2; eerder in de wedstrijd had Leroy Sané de score al geopend. De Duitser probeerde het van zo'n twintig meter, zag zijn schot van richting veranderen en liet doelman Adrián zodoende als aan de grond genageld staan.

Sinds het seizoen 1931/32 (Everton in 32 wedstrijden) had een club in Engeland niet meer zo vroeg in het seizoen al een totaal van honderd treffers. De feestvreugde werd echter getemperd door het aansluitingsdoelpunt van Aaron Cresswell. De linksback krulde een vrije trap van net buiten het strafschopgebied achter doelman Ederson. Eigenlijk had West Ham een strafschop moeten krijgen, daar de overtreding binnen het strafschopgebied werd gemaakt, maar dat deerde Cresswell dus duidelijk niet. in de blessuretijd van de eerste helft had Adrián een knappe redding in huis op een venijnige poging van Raheem Sterling, waardoor West Ham in de wedstrijd bleef.

In de tweede helft liep Manchester City echter toch weer uit naar een marge van twee. Het voorbereidende werk kwam van Sterling, die vanaf rechts opstoomde en Cresswell uitkapte. Hij vond Gabriel Jesus, die vrij stond voor het doel en geen fout maakte. In zijn 25 wedstrijden als basisspeler voor Manchester City in de Premier League was de Braziliaan direct betrokken bij 24 doelpunten (18 treffers, 6 assists). Landgenoot Fernandinho maakte er halverwege het tweede bedrijf 1-4 van en daarom hebben the Citizens nog maar een goal nodig voor het competitierecord. Volgende week proberen Guardiola en de zijnen het record te breken in de thuiswedstrijd tegen Huddersfield Town.