Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leganés ontploft na bizar moment: ‘Dit had hij bij Real Madrid niet gedaan’

Real Madrid boekte zaterdagavond met hangen en wurgen een 2-1 overwinning op Leganés. De streekgenoot incasseerde in de eerste helft van de ontmoeting in het Santiago Bernabéu twee tegendoelpunten en had pech met twee pogingen op het aluminium. In de tweede helft verkleinde Leganés de nadelige marge en was het vooral aan doelman Kiko Casilla te danken dat de bezoekers niet alsnog met een punt vertrokken.

Ignacio Iglesias Villanueva haalde zich in de uiterste slotfase de woede van de spelers van Leganés op de hals. De dienstdoende arbiter had twee minuten blessuretijd aangegeven en floot in minuut 92:05 af. Dat was echter het moment dat Nabil El Zhar van plan was om op doel te schieten. Leganés was woedend en uiteindelijk deelde Iglesias Villanueva een rode kaart uit aan de hevig protesterende Gabriel Pires.

“Je bent slecht, heel slecht”, zou Gabriel hebben gezegd, zo valt in het scheidsrechtersrapport te lezen. Diego Rico was ook woedend. “Als dit een kans voor Real Madrid zou zijn geweest, had hij zeer waarschijnlijk niet afgefloten. Dit had hij bij Real Madrid niet gedaan”, claimde de linksback van Leganés.

Asier Garitano kon echter weinig met de protesten van zijn spelers. “Als er al enkele seconden waren verstreken, had de scheidsrechter het bij het juiste eind. Hij heeft in dat geval zijn werk goed gedaan”, benadrukte de coach van Leganés. “We waren dicht bij de 2-2, maar hij floot af en dat was voor sommige spelers te veel. Nu gaan we zonder punten en een speler minder voor de volgende wedstrijd naar huis.”

1
2

De keren dat een scheidsrechter precies op tijd affluit is denk ik ook op éã©n hand te tellen. Er wordt altijd wel ergens tijdgerekt, wissels, oponthoud etc. Maar ik persoonlijk vind dat een scheidsrechter pas hoort te fluiten indien een aanval is afgelopen, oftewel de verdedigende partij heeft de bal heroverd en deze richting middenlijn heeft gebracht.

Maar goed, wie ben ik..

29 april 2018 om 10:44

Dat is ook zeker waar, maar in de spelregels staat niet dat je niet mag fluiten als er een aanval bezig is..

Tijd is tijd. Soms is dat in je beleving heel vervelend en soms denk je dat komt goed uit. Zeer extreem voorbeeld 1978 Brazilie-Zweden waar een doelpunt van Brazilie uit een corner niet werd toegekend omdat tijdens de vlucht van de bal de tijd was verstreken.

29 april 2018 om 09:25

Nee zo werkt het niet, je fluit niet op de seconde af midden in een aanval, dit gebeurt nooit, letterlijk nooit. Dan moet je zuivere speeltijd invoeren. Zoals de beste man terecht opmerkt, bij Real was dit bij een 2-1 achterstand nooit van z'n leven gebeurt hoor!

29 april 2018 om 12:03

Oh wat vreselijk toch dit soort reacties.

"bij Real was dit bij een 2-1 achterstand nooit van z'n leven gebeurt"

Want Madrid heeft natuurlijk altijd alles mee? Dit seizoen nog een keertje voorgevallen dat Madrid bij een achterstand of gelijke score (ben het even kwijt) geen corner meer mocht nemen omdat de ref affloot op de seconde. Vreselijk frustrerend inderdaad, Vooral aangezien er 3 minuten bijgeteld werden terwijl de tweede helft alleen al het spel 6-7 minuten stil had gelegen door tijdrekken. Maar nee, Madrid heeft altijd alles mee

29 april 2018 om 12:57

Nee Madrid heeft helemaal niet alles mee. Maar ik weet wel vrij zeker dat een scheids bij Real of Barca, of in Nederland bij Ajax of PSV, of in Engeland bij United of City niet bij een 2-1 achterstand zo op de seconde affluit, dat doen ze gewoon niet. Wat mij betreft heeft Leganes dus alle reden om kwaad te zijn. Bij grote ploegen gebeurt dit niet en bij de kleintjes wel.

29 april 2018 om 09:32

Nu geef je ook precies een voorbeeld aan van een WK die was verkocht, omdat het gastland Argentinie kampioen moest worden en daarbij niet door de grote rivaal Brazilie uitgeschakeld mocht worden. Dat had niks met 'tijd is tijd' te maken, maar puur met manipulatie. Als het echt 'tijd is tijd' was geweest in 1978, had die scheidsrechter voor het nemen van de hoekschop afgefloten, want toen waren de 45 minuten van de 2e helft al voorbij. Nu floot ie af na 45 minuten en 7 seconden.

29 april 2018 om 09:35

Tijd is tijd? Misschien voor jou maar elke scheidsrechter gaat daar anders mee om, dat is 99/100 keer variabel. En zoals hij zegt, dat zou de scheid bij Real niet gedaan hebben, bij Barca ook niet. Ik kan me de frustratie goed voorstellen.

Het was een beetje een raar moment inderdaad. Maar ik snap de ophef verder niet zo, wat een slechte pot was dit zeg. Ging echt nergens over, daarnaast is het nu ook niet zo alsof die speler een op een stond of zo en de scheidsrechter een halve minuut te vroeg floot, volgens mij precies op tijd.

Wat een sterke reactiezeg van Garitano. Tegen zijn spelers in. Prijst de scheidsrechter en geeft het gelijk. Wat een klasse

Het ziet er uit als een bizar moment om af te fluiten.
Hij had de kans om te fluiten op het moment van die lange bal.
Vervolgens kopt Casemiro die bal, weer een moment. Daarna legt Toni Kroos de bal met de borst neer, weer een moment. Maar hij lijkt precies te wachten tot het moment dat die speler van Leganes de bal panklaar legt op de 16.
Kan natuurlijk zijn dat hij zijn fluitje pakte op het moment van Kroos en dat daar nog 1-2 seconden tussen willen fluiten en fluiten zat. Die zou wel begrijpelijk zijn, aangezien Real de eerste aanval had afgeslagen.

Ontzettend frustrerend zoiets inderdaad. Het probleem is dat sommige scheidsrechters een 'gevaarlijke' situatie laten uit spelen en sommigen punctueel affluiten. Als elke scheidsrechter nou consequent hetzelfde deed kregen we dit gezeik niet.

Overigens denk ik dat deze scheidsrechter het fluitje aan de lippen zet en wil blazen bij balverlies van Leganes, dat die bal alsnog bij een aanvaller terecht kwam had hij volgens mij niet zien aankomen. Beetje lastig maar het is wat het is.

Overigens een fantastische reactie van die coach. Meer coaches zouden zijn rust en kalmte moeten hebben

Así así así zingen ze vaak in Spanje als Real weer eens wordt bevoordeeld. En helaas niet alleen in Spanje maar ook in de Champions League. Het is echt ongelooflijk dat de scheids precies op dat moment affluit. Dat zou hij niet gedaan hebben als Ronaldo op het punt stond om te scoren.

Het is toch al algemeen bekend dat Real Madrid telkens de arbitrage mee heeft.