AS Roma werkt goede generale repetitie af voor visite van Liverpool

AS Roma heeft zaterdagavond de derde opeenvolgende zege in de Serie A geboekt. De ploeg van trainer Eusebio Di Francensco was in het eigen Stadio Olimpico met 4-1 te sterk voor Chievo. De Romeinen treden komende woensdag in de Champions League aan tegen Liverpool, dat een 5-2 zege uit de eerste halve finale verdedigt. Kostas Manolas, Alessandro Florenzi en Cengiz Under kregen zaterdag rust, terwijl Kevin Strootman, Diego Perotti en Gregoire Defrel in de ziekenboeg zitten.

AS Roma legde in de eerste helft de basis voor de zege. Niet alleen scoorde het team van Spalletti tweemaal, ook werd een doelpunt van i Giallorossi afgekeurd en raakte men tweemaal het aluminium. Roma kwam in de zesde minuut goed weg toen een inzet van Lucas Castro de lat raakte, maar nam daarna het heft in handen. Na een pass van Radja Nainggolan vanaf links werkte Patrik Schick van dichtbij de 1-0 binnen en vijf minuten voor rust was het Edin Dzeko die een pass van Aleksandar Kolarov vanaf links met een volley beantwoordde: 2-0.

Federico Fazio kopte tussendoor de bal op de verste paal en ook een inzet van Stephan El Shaarawy was hetzelfde lot beschoren. Laatstgenoemde zag ook een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden, na inspraak van de video-arbiter. De tweede helft was amper tien minuten oud toen Roma met tien man verder moest. Juan Jesus was iets te handtastelijk jegens Roberto Inglese in het strafschopgebied en kreeg rood. Chievo deed echter niets met de elfmetertrap: Alisson raadde de intenties van Inglese.

Ondanks de ondertalsituatie ging AS Roma door met maken van doelpunten. El Shaarawy startte een rush op eigen helft, kon niet worden afgestopt en rondde beheerst af: 3-0. Dzeko nam in de 67e minuut de 4-0 voor zijn rekening. Nainggolan ontving een verre uitworp van Allison, waarna hij de bal aan de Bosniër gaf. De aanvaller mikte het leer in de linkerhoek. In de slotminuten zorgde Inglese met een rake kopbal voor de eretreffer van de bezoekers. Door de zege komt Roma, dat derde staat, op zeventig punten. Stadsgenoot Lazio heeft drie punten minder en treedt zondag aan tegen Torino, in Turijn.