‘FIFA wil miljarden binnenhalen met twee lucratieve toernooien'

Dinsdag, 24 april 2018 om 09:14

De FIFA organiseert een buitengewone vergadering om twee lucratieve toernooien te presenteren, zo meldt de BBC. Als het aan de wereldvoetbalbond ligt, wordt het WK voor clubteams uitgebreid en moet er een wereldwijde ‘Nations League’ komen. Al met al moeten de toernooien voor een omzet van ruim twintig miljard euro zorgen in de periode tussen 2021 en 2033.

De FIFA Council, de opvolger van het uitvoerend comité en het belangrijkste orgaan van de wereldvoetbalbond, zou de plannen wel zien zitten. Om die reden komt men medio mei bij elkaar voor een buitengewone vergadering en de kans is groot dat er dan groen licht wordt gegeven voor de plannen. FIFA-voorzitter Gianni Infantino liet eerder al weten dat er investeerders gevonden zijn voor de plannen.

De clubs hebben de FIFA verzocht om het aantal wedstrijden te verminderen en men is er bij de wereldvoetbalbond van overtuigd dat aan de wensen van de clubs tegemoet gekomen wordt. Het deelnemersveld voor het WK voor clubteams zal uitgebreid worden naar 24 clubs, waarvan de helft uit Europa komt. De FIFA-versie van de Nations League is afgekeken van de Europese versie, die dit najaar van start zal gaan.


Poll

Juich jij deze plannen toe?


15 reacties (laatste reactie door mattdr)

Tja, het WK voor clubteams is toch wel een beetje een troosteloze competitie geworden, dus wat mij betreft mogen er wel wat teams bij. Hopelijk ook wat interessantere locaties om het te organiseren zoals de VS o.i.d. De Nations League zat er al aan te komen, weer een goede cash cow voor de FIFA

20 miljard extra omzet is mooi,en een groot bedrag waar Fifa veel mee kan doen.

24 april 2018 om 09:53

Waar kun je zoveel omzet halen voor de zaken die er echt toe doen? Hongersnood doet er toe. Hoe gaan wij 20 miljard omzet creëeren om die 20 miljard aan hongersnood te besteden. Als jij het weet help ik je! Wat de FIFA met hun geld doen moeten zij toch zelf weten? Als zij zoiets kunnen organiseren waardoor ze nog meer geld verdienen zie ik het probleem niet... het wordt door mensen als jij en ik in stand gehouden. Hoe meer voetbal wij leuk vinden hoe meer geld zij verdienen...

24 april 2018 om 10:01

Ben het met je eens. hoop dat Fifa die 20 miljard goed besteedt.

24 april 2018 om 10:53

Precies helemaal mee eens, de champions league is al onzin, kampioenen van ieder land zouden standaard mee moeten doen en niet 4 uit spanje 3 uit engeland en bepaalde competities niet is gwn pure onzin, mja doen we niks tegen

24 april 2018 om 12:02

Probleem is dat er helemaal word vergeten waar het om gaat. De kwaliteit van al het voetbal en niet de kwaliteit van de 20 grootse teams of de beste 5 competities en de rest kan stikken. Maak als voetbalbond nou eens beslissingen die het totale voetbal goed doen , trek transfer Windows gelijk , ga met regeringen/ eu praten over contracten , spelers uit eigen land etc etc

Dus het wordt een soort wereldwijde champions league wat erbij komt. 12 clubs uit Europa en hoe gaan ze die dan selecteren? Wordt zo weer iets waardoor de grote clubs nog meer geld gaan genereren en de kleine clubs nog verder achter gaan lopen.

De clubs willen minder wedstrijden, de Fifa organiseert een extra groot toernooi en daarmee voldoen ze aan de eisen van de clubs. Op welke manier dan?

Alsof de top teams zitten te wachten op NOG meer wedstrijden. Die spelen er al teveel. Dat is echt niet goed voor de spelers. Geef die gasten rust en niet nog een toernooi, omdat de Fifa meer geld wil verdienen....

Betalen die lui ook belasting? En aan wie? Switzerland?

24 april 2018 om 12:59

Ligt eraan waar het handelend bedrijf geregistreerd staat en waar ze daadwerkelijk de werkzaamheden en transacties voldoen.

De Grote teams hebben al hun zin gekregen met een andere Uefa champions league opzet, waardoor de kloof al enorm gaat worden wat betreft geld.

De Fifa komt nu mooi met de overtreffende trap om de grote clubs van nog meer geld te voorzien.

Ja top.

Ik ben nu toevallig het boek FIFA Maffia aan het lezen. Het is echt schokkend hoe corrupt de FIFA is. Europese landen zouden er goed aandoen om zich duidelijk uit te spreken of afstand te nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Karim El Ahmadi wilde graag zijn carrière afsluiten bij Feyenoord en zijn contract verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren