Ajax-captain Joël Veltman zes tot negen maanden uitgeschakeld

Maandag, 23 april 2018 om

Ajax moet het lange tijd stellen zonder aanvoerder Joël Veltman. Onderzoek heeft maandag uitgewezen dat de verdediger de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft gescheurd. Veltman wordt op korte termijn geopereerd. De verwachte hersteltijd is 6 tot 9 maanden, zo meldt Ajax via de officiële kanalen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

72 reacties (laatste reactie door kapsteyn)

Sneu voor hem. Na zijn uitstekende eerste seizoenshelft had ik hem een mooie transfer naar Duitsland wel gegund. Krijgt niet altijd van iedereen de waardering die ik vind dat hij wel zou moeten krijgen en vaak populair de zondebok gemaakt. Gaat je goed Joël, dan maar lekker bij Ajax blijven.

23 april 2018 om 17:18

Exact.

Het leek op een gegeven moment zelfs apart als je Veltman wã©l graag zag spelen. Omgekeerde wereld natuurlijk, is een ajacied in hart en nieren, klaagt nooit en werkt kneiterhard. Hoop dat zn contract verlengt word en dat hij sterker terugkomt.

23 april 2018 om 17:25

Dat zijn toch geen kwaliteiten die je als eerst opnoemt bij een Ajax speler. Hij werkt hard en klaagt nooit zijn kwaliteiten die je spelers van het niveau Immers, te wierik etcetera toedicht. Veltman staat er bij gebrek aan beter en daar wordt hij toch ook naar beoordeeld. Hij is aanvallend niet sterk en verdedigend kan hij net mee door zijn passie en het harde werken waar je het net over had. Ik begrijp daarom wel dat er meer Ajacieden zijn die hem minder graag zien spelen.

23 april 2018 om 17:31

Dat zou ik niet eens kwaliteiten noemen, het zijn gegevens die er bij mij voor zorgen dan ik een speler die hard werkt en nooit klaagt nooit af zal zeiken. Helaas denkt 80% van mijn mede ajacieden daar anders over als ik zo de forums lees.

23 april 2018 om 17:39

Prima maar Ajax is Ajax, dan verleng je een contract toch niet puur uit empathie. Blijkbaar zien zowel de supporters als de technische staf dat hij tekort komt, anders hadden ze niet al twee andere rechtsbacks aangetrokken en hem “afgezeikt”. Ik snap je punt dat het afzeiken van spelers die alles geven not done is, maar bij Ajax verwachten ze meestal het hoogste en dan kan ik er ook wel inkomen dat als je Veltman in de basis ziet dat zoiets iemand op de zenuwen kan werken.

23 april 2018 om 17:40

Hard werken is zeker een kwaliteit. Joel is een strijder! Als je 11x Veltman opstelt heb je al voor 50% het kampioenschap binnen.

23 april 2018 om 17:42

@Nielsfleuren, ik zeg nergens dat hard werken geen kwaliteit is. Ik geef aan dat er bij Ajax meer gevraagd wordt dan hard werken en niet klagen. Vandaar dat het merendeel van de supporters hem liever kwijt dan rijk zijn.

23 april 2018 om 17:48

@gio dan verleng je toch juist zijn contract? Hij heeft vele diensten voor Ajax bewezen en als je wilt laten zien dat er wel degelijk nog warmte is binnen de club (wat ik de laatste tijd wel een beetje mis bij ons), dan laat je nu zien dat dat er wel is door een echte Ajacied gewoon te steunen. En het is ook niet zo dat hij een contract cadeau krijgt hè? Hij heeft gewoon erg degelijk gespeeld.

23 april 2018 om 17:50

Maar Giodinho heb je dan liever Kluivert ? Die heeft wel kwaliteit maar te weinig inzet.

23 april 2018 om 18:01

@kw91, nou als ik Ajax111 moet geloven dan vind het merendeel van de supporters dus juist niet dat hij dat contract heeft verdient door erg degelijk te spelen. Ajax heeft nu twee andere rechtsbacks aangetrokken, lijkt mij dat zij dat niet zomaar hebben gedaan en lijkt mij ook een bevestiging dat zij twijfelen aan de kwaliteiten van Veltman. Als zij hem dan nu een nieuw contract gaan aanbieden is dat in mijn optiek alleen maar om empathische redenen.

23 april 2018 om 18:03

je bedoelt dat Veltman naast hard werken,onder druk goed moet blijven combineren ? ipv soms onbesuisd hard 'te werken'?

23 april 2018 om 18:03

@Janssen, het hoeft toch niet of/of te zijn. Arias bij PSV is toch een prima voorbeeld van een speler die hard werkt, maar ook de kwaliteiten heeft die bij een topclub gevraagd worden.

23 april 2018 om 19:15

Veltman is verdedigend sterk, had zijn slippertjes, maar tot anderhalf jaar geleden, is dat wel voorbij. Ik vind Veltman opbouwend ook goed. Zijn felheid is ook waardevol.

23 april 2018 om 19:24

Veltman is juist iemand die niet een van de sterkhouders is in een kampioensteam. Zowel in Europese wedstrijden als ook in de Eredivisie wedstrijden veel cruciale fouten gemaakt die hebben geleid tot tegendoelpunten en uitschakeling. Dat doelpunt van FC Twente in de laatste seconden van de bekerwedstrijd laatstelijk, vond ik illustratief voor Veltman. Net even te vaak op de verkeerde plaats. Een goedzak, maar geen winnaar. Een harde constatering en niemand gunt hem deze blessure, maar het is niet voor niets dat Ajax andere backs voor zijn positie heeft gehaald - al zijn die nou niet bepaald een verbetering, moet een wrange conclusie zijn. Maar dat terzijde....

23 april 2018 om 20:55

Een betere vervanger voor hem halen is moeilijk, want veltman is namelijk gewoon een goede verdediger. Als men hem nu gewoon eens beoordeeld op hoe hij speelt ipv het luisteren naar VI tv, dan had men hem op handen gedragen. Veltman zou zich met gemak staande houden in elke top competitie.

23 april 2018 om 22:26

@Musi26
Veltman is geen goede verdediger. Komt alles tekort. Inzicht, snelheid, duelkracht, lengte etc. Dat heeft niets met ergens naar luisteren te maken maar gewoon met vaststellen van zijn tekortkomingen. Ook in het buitenland zijn ze niet gek want als jij als 26 jarige nog in de eredivisie speelt, is er wat mis met je. In dit geval een gebrek aan kwaliteit.

Wow dit had ik niet verwacht. Geen transfer voor hem dus.. hopelijk heeft hij een voorspoedig herstel in het vooruitzicht!

23 april 2018 om 18:35

Veltman ging er denk ik zelf ook wel van uit dat dit zn laatste jaar bij Ajax zou zijn, die zal nu echt een tijd depri thuis zitten aangezien een transfer niet meer doorgaat

Ik hoop dat Veltman snel weer mag herstellen, dit gun je niemand.

Wat een domper zeg om zo lang uitgeschakeld te zijn. Kristensen speelt nog niet overtuigend, hoe zit het met orajuela?

23 april 2018 om 17:18

Meeste mensen zullen Orejuela niet direct een betere optie vinden dan Kristensen gok ik, persoonlijk vond ik Orejuela tegen Volendam in aanvallend én verdedigend opzicht beter dan alles wat ik tot nu toe van Kristensen heb gezien. Vraag is of Orejuela dat vol kan houden, hij leek mij in ieder geval erg gemotiveerd.

23 april 2018 om 18:06

Orejuela speelt natuurlijk wel bij Jong Ajax waar de tegenstand ook beter is dus we moeten ook nog maar zien of hij hetzelfde niveau kan halen in de ED.

Erg zuur voor hem. Ik denk ook dat hij deze zomer een transfer zou maken, die kans is nu ook verkeken.

Ai geen fan van Veltman maar dit gun je hem dan ook weer niet. Hoop voor hem dat die spoedig herstelt.

Sneu voor die jongen, hoop dat hij goed hersteld en er weer boven op komt

Heel vervelend voor hem. Juist op het moment dat hij op weg leek naar een transfer, gooit zo'n zware blessure doet in het eten. En daarna is het maar afwachten of een club de gok met je aandurft. Dat gun je niemand.

Klote nieuws voor hem. Zit een eventuele stap er sowieso niet in deze zomer. Sterkte

Triest nieuws dit, ook al was het te verwachten. Hopelijk herstelt die goed, speelt die nog enkele maanden in Ajax 1 en verdient die zijn welverdiende transfer naar het buitenland. Het is deze ras-Ajacied gegund!

Ai ai ai.. ik heb precies hetzelfde gehad 2 jaar geleden. Is een erg lang proces om weer goed te herstellen.

Dat zat er dik in. Erg vervelend voor die jongen, die toch al niet in een fijne periode zat. Hopelijk zien we hem dit kalenderjaar nog in actie,

Wat een drama voor Veltman. Ook voor Ajax. Wat dat betreft past het bij dit seizoen. De gifbeker was blijkbaar nog niet helemaal leeg

Dit is voor Veltman een persoonlijk drama voor zijn carriere. Hij zal er ongetwijfeld sterk uit komen, maar zalcwaarschijnlijk pas in januari zijn eerste wedstrijden gaan spelen. Je kan immers hersteld zijn van zo'n blessure, maar je hebt nadat je hersteld bent een flinke inhaalslag te maken qua conditie. De positie is bezet. Transfer kan hij vergeten. Ajax zou zijn contracr met een jaar moeten verlengen en lekker Veltman behouden voor de toekomst. Dan maar gene buitenland, voor Ajax is het een prima speler en eigenlijk hoort hij een publiekslieveling te zijn gezien zijn spel en inzet.

23 april 2018 om 17:27

Verlengen zou ik pas doen als je weet hoe zijn herstel verloopt.

Ondanks dat ik Veltman een heel vervelend mannetje vind, wens je dit natuurlijk niemand toe!! Hoop dat ie snel (lees: 6 maanden ipv 9) weer kan terugkeren op het veld!

Das knap klote, ik had verwacht dat hij dan zijn transfer in Januari kon maken maar zelfs dat zit er dan ws niet in.

Wat een klote nieuws voor die jongen zeg.. Hopelijk hersteld hij snel en haalt hij zijn oude niveau neer. Veltman is namelijk een meer dan nuttige speler voor ons. Slimme gozer die te veel kritiek aan zijn adres krijgt. Dan verdient die jongen niet.

Beterschap Joël!

23 april 2018 om 17:26

zeker sneu voor hem, maar wat betreft de kritiek verdiend Ziyech die ook niet natuurlijk. die voegt nog veel meer toe aan het elftal als Veltman. blijkbaar is het Ajax publiek gewoon erg kritisch

23 april 2018 om 22:44

Waarom zou ik het over Ziyech bij een Veltman bericht hebben? Overbodige opmerking dus.

Dit is vooral voor de verdere verloop van zijn carriere vervelend. Werd langzamerhand toch wel als ongewenst gezien bij Ajax, en een transfer deze zomer was dan ook een kwestie van tijd. Dat gaat dus sowieso niet door, en Ajax zal de voorbereiding voor volgend seizoen ook ingaan zonder Veltman in hun plannen. Dus grote kans dat hij in de vergetelheid komt en straks bij de middenmoot van de Eredivisie mag rond banjolen.

23 april 2018 om 17:26

Ongewenst? Hij is captain, de beste verdediger van Ajax dit seizoen (en na Botteghin van de eredivisie) en speelde alles vast in de basis, uitgezonderd het eind van t seizoen toen de kampioenskansen al voorbij waren.

23 april 2018 om 22:06

Daarom hebben ze 2 nieuwe backs aangetrokken, zijn aanvoerdersband afgepakt en wisselspeler gemaakt....

23 april 2018 om 22:44

@hangover96 Kom op zeg. Man speelt al jaren in de eredivisie en is al die tijd door het buitenland genegeerd. Ik kan zo al twee handen vol verdedigers in de eredivisie opnoemen die beter zijn. En Botteghin?? Wat heeft die dit seizoen laten zien dan?

Erg sneu voor Veltman. Hoop dat zijn revalidatie goed verloopt!

Fucked up! Schijtseizoen voor m. Sneu!

Dat is een flinke tegenvaller, zeker als hij deze transferperiode een mooie stap wilde gaan maken. Hopelijk herstelt tie snel om alsnog een mooie club in het buitenland te vinden!

Vond hem altijd matig als speler en vond hem altijd bijzonder irritant in het veld en in interviews, maar dat komt ook wel omdat ik Feyenoorder ben, maar dit gun je niemand. Hoop dan ook voor hem op een spoedig en volledig herstel.

Sneu voor hem. Dit gun je geen enkele speler, je hele carrière staat op het spel. Toch mag hij van geluk spreken dat hij deze blessure oploopt bij Ajax, en niet na een transfer. Dan was hij in een putje beland. Nu heeft hij de garantie dat Ajax hem weer terug laat komen ergens begin 2019. Hopelijk herstelt hij goed, kan hij eind volgend seizoen alsnog laten zien wat hij in zijn mars heeft en een transfer maken. Ajax zal hem voor een schappelijke prijs van de hand doen.

Hij is niet mijn favoriete speler maar dit vind ik heel erg voor hem ik hoop dat hij ma zijn revalidatie weer kan voetballen

Ai, dat is slecht nieuws. Was ergens wel te verwachten, maar toch. Veltman zal zich nu moeten richten op een lange revalidatie en daarna nog minuten bij Ajax. Zie hem geen transfer maken in de zomermaanden. Hopelijk komt hij er sterker uit. Als men en zeker ook als speler.

Er was geen ongelukkiger moment. Geen zomertransfer, geen wintertransfer (tegen die tijd is hij uit beeld, want dan speelt hij pas net weer).

Sneu voor die jongen, en ongelukkig voor alle partijen. Het kan aan mij liggen, maar ik had het idee dat Veltman na dit seizoen wel is een transfer had kunnen maken. In dat opzicht gebeurd het op een erg ongelukkig moment.

Ja Veltman kan een enorme lul zijn op het veld, maar dit gun je niemand. Sterkte

Sterkte Joël. Wat een klote seizoen voor hem. Dikke streep eronder. Voor de groep is het goeie gozer, zal nu niet weggaan. Ik mag hem wel, vind hem echt niet slechter dan Kristensen, dus blijf maar lekker

Tja zuur dit. Was er wel bang voor. Sterkte met het herstel. Wat een domper voor Joël dit.
Had wel verwacht dat Veltman Ajax zou gaan verlaten. Maar nu weet Overmars dat hij hoe dan ook op zoek kan gaan naar een vervanger.

Dit is toch wel minder prettig voor Veltman en Ajax natuurlijk. Veltman is naar mijn mening de beste rechtsback van Nederland op misschien Arias na en het is daarom jammer dat mensen hem altijd bekritiseren.

Een stap naar het buitenland kan hij nu wel vergeten denk ik, hij ligt er waarschijnlijk tot januari uit en zie dan nog maar een stap te maken op je 28ste na 1 half seizoen gespeeld te hebben. Toch zonde voor hem, denk dat de Bundesliga namelijk wel bij hem zou passen.

En bedankt he soentjes voor een domme overtreding zonder enige intentie om de bal te spelen. Echt top dat dit soort dingen niet bestraft worden met rood.

Jammer voor hem, alhoewel ik vind dat hij achteruit is gegaan is zijn spel. De laaste wedstrijden vind ik hem het probleem in.de defensie

Dat wordt dus gewoon een kwestie van herstellen en hopen dat je het na de winterstop een beetje kan aansluiten. Uithuilen en opnieuw beginnen jammer genoeg. Ik was net benieuwd of hij het in een grotere competitie zou kunnen bolwerken.

Zwaar kloten voor die jongen, veel sterkte en een spoedig herstel!

Ik vind het soms een rare snuiter, maar dit gun je niemand.
Dus Veltman ook niet, ik duim voor hem en een goede herstelperiode. Hopelijk zit ie aan de korte kant van het schema.

Ik pleit er voor om als je iemand de wedstrijd uit schopt, ongeacht of er wel of niet een kaart voor is getrokken, je dan in aanmerking moet komen voor een schorsing met een duur die gelijk staat aan de duur van de blessure van je geblesseerde tegenstander.
Ik zie veels te vaak spelers veel te hard er in gaan. Ik moet dan bijvoorbeeld ook nog wel eens denken aan de karatetrap van Strootman tegen Spanje of de elleboog van Wouters tegen Engeland. Gewoon langdurig schorsen na zo'n overtreding.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

167 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 9 1 3 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax bereid om begeerde Joël Veltman ‘gouden handdruk’ te geven

Ajax ziet Joël Veltman deze zomer liever niet vertrekken. West Ham United heeft zich onlangs bij het management van de verdediger gemeld. Het contract van Veltman met Ajax loopt nog een...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 16 juli
Arsenal gaat de terugkoopoptie op Ismael Bennacer niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren