Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AS Roma kent zorgeloze generale voor Champions League-kraker op Anfield

AS Roma heeft zaterdagmiddag een prima generale repetitie beleefd voor de Champions League-kraker tegen Liverpool van aankomende dinsdag. I Giallorossi kenden op bezoek bij SPAL weinig moeite met de laagvlieger en stapten uiteindelijk met een 0-3 overwinning van het veld af. De Romeinen nemen door deze zege de derde plaats weer steviger in handen, al komen concurrenten Lazio en Internazionale later dit weekend nog in actie.

Eusebio Di Francesco koos er met het oog op de eerste wedstrijd in de halve finales van de het miljardenbal voor om onder meer Daniele De Rossi en Edin Dzeko rust te geven. Kevin Strootman verscheen wel aan de aftrap voor de Romeinen en was na een dik halfuur betrokken bij de openingstreffer. De Oranje-international zette de aanval zelf op en leek vervolgens de voorzet van Lorenzo Pellegrini binnen te kunnen tikken. Een voet van verdediger Francesco Vicari was echter net iets eerder bij de bal, waardoor hij het eigen doelpunt op zijn naam kreeg.

Het was te danken aan Alex Meret dat SPAL niet met een grotere achterstand de rust in ging. De doelman greep goed in bij een schot van Pellegrino, terwijl hij ook een poging van Stephan El Shaarawy uit zijn doel hield. Op slag van rust kreeg Radja Nainggolan nog een opgelegde kans, maar de Belg zag zijn poging langs het doel vliegen.

Een paar minuten na de thee had Nainggolan meer geluk: een weggekopte bal viel op de rand van de zestien voor zijn voeten waarna zijn schuiver in de linkerhoek verdween. Via Alberto Paloschi stichtte de thuisploeg ook een keer gevaar, maar het was toch Roma dat het derde en laatste doelpunt van de middag zou maken. Een voorzet van Pellegrini werd op waarde geschikt door Patrik Schick, die zijn eerste Serie A-doelpunt binnen kopte.

Denk jij dat AS Roma het seizoen af gaat sluiten op de derde plaats?