‘Een jaar Jupiler League overleeft FC Twente wel, maar twee jaar?’

Vrijdag, 20 april 2018 om 21:43

FC Twente werd acht seizoenen terug nog kampioen, maar heeft dit jaar een wonder nodig om nog aan degradatie naar de Jupiler League te ontsnappen. Het zijn dan ook zware tijden voor de supporters van de Enschedese club. Check de video hieronder.

Actuele video's

Clasie: 'Nog nooit zoveel kansen gemist'

Moniz: Gio valt niets te verwijten, hij is gewoon succesvol'

Wright: 'Geef Unai Emery de tijd'Gerelateerd

12 reacties (laatste reactie door sirius)

Tja,ze hebben het er zelf naar gemaakt. Een jaartje jupiler als straf lijkt me een prima manier om het goed te maken met de rest van NL

20 april 2018 om 22:31

Vraag me af wat er uberhaupt overblijft van Twente, er zullen behalve spelers denk ik toch ook een hele opruiming komen met bijvoorbeeld mensen van kantoor die ontslagen worden.. althans, dat gebeurd wel vaak als een club degradeerd naar de eerste divisie.

20 april 2018 om 23:38

Dit seizoen de 4e begroting van Nederland, dus dan vraag ik mij af of het een ramp is dat er koppen rollen na deze 'prestatie'.

21 april 2018 om 00:35

Een begroting zegt in het geval van FC Twente niks. De hoogte van een begroting is het punt waarbij de inkomsten en uitgaven elkaar ontmoeten. In het geval van FC Twente beslaat een groot gedeelte van de uitgaven het aflossen van leningen. FC Twente kan dan wel een begroting hebben van 30 miljoen Euro, maar het spelersbudget van FC Twente betreft "slechts" 6 miljoen Euro. Volgens mij zitten de meeste clubs rond de 50 van hun begroting dat opgaat aan spelersalarissen.

Dit seizoen gewoon het minste elftal,terecht onderaan dus waarschijnlijk ook terecht degraderen.

21 april 2018 om 00:33

Minste spel. Ben ik met je eens, maar minste selectie slaat nergens op. De selectie van FC Twente zou op voorhand goed genoeg kunnen (en moeten) zijn voor minimaal 40 punten.

21 april 2018 om 00:39

Wie sprak van de slechtste selectie dan?

21 april 2018 om 09:22

Ollegrieze. Een goed elftal moet aan boord kunnen blijven, ook al is de selectie niet goed genoeg. Niet zo.n onzin uitkramen alsjeblieft. Twente heeft meer dan genoeg inividuele kwaliteit om in de ED te blijven. Hebben verreweg niet de minste selectie.

21 april 2018 om 12:17

Ik vindt het eerlijk gezegd een hele matige selectie,veel spelers die altijd aardig meedraaien maar nooit een team op sleeptouw nemen. Verdedigend slecht,middenveld met 'aardige' namen maar veel vergane glorie en een spits die er ook niet veel van kan

21 april 2018 om 17:34

Maar wel de slechtste verdediging en geen ploeg die voor elkaar door het vuur gaat. Je hebt niets aan individuele kwaliteiten als je er geen gebruik van kunt maken.

Assaidi denkt beter te zijn dan hij eigenlijk laat zien, Maher doet het aardig maar is geen schim van de Maher van AZ, Tighadouini kan alleen maar dribbelen, Boere is een Jupiler League spits, de verdediging is van Jupiler League niveau, de doelmannen horen ook in de Jupiler League thuis en Holla is een speler voor het rechter rijtje.

Het ontbreekt daar ook aan zwaargewichten in de clubleiding. Mensen die voldoende statuur hebben om anderen in de regio mee te nemen. Dat ligt niet alleen aan de club FC Twente, maar is een breder probleem in de regio. Heel veel grote bedrijven daar zijn overgenomen door buitenlanders, waardoor de persoonlijke binding afneemt.

21 april 2018 om 17:30

Maar dat is natuurlijk een probleem waar elke club in Nederland mee te maken heeft. Zonder die grote bedrijven was FC Twente al failliet geweest, dus dat is niet echt een issue. Het probleem is juist wat je in de eerste zin aangeeft. In het bestuur zitten lichtgewichten met te weinig kennis om een dergelijke club als FC Twente te runnen.

Na de hele chaos rond FC Twente die Munsterman en Van Der Laan hebben achter gelaten, was er maar 1 aspect nodig om de club weer gezond te maken en dat was capabele mensen aanstellen voor de posities. Dat leek op sportief gebied goed te gaan met het aanstellen van Van Leeuwen, maar daarna is elke beslissing op sportief en bestuurlijk gebied de verkeerde geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
AS Roma heeft een bod van veertig miljoen euro uitgebracht op Leon Bailey. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren