‘Cillessen begrijpt ook dat we met Marc de beste keeper ter wereld hebben’

Vrijdag, 20 april 2018 om 20:18

Jasper Cillessen verdedigt zaterdagavond voor het eerst in tien weken tijd het doel van Barcelona in een officiële wedstrijd. De Catalanen willen ten koste van Sevilla het toernooi om de Copa del Rey winnen, mét de Nederlander onder de lat. Cillessen kreeg dit seizoen alleen in het bekertoernooi de voorkeur boven Marc-André ter Stegen. De vraag is of de ex-doelman van NEC en Ajax na een lange periode van inactiviteit klaar is voor het duel.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie gaat de Copa del Rey winnen?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door genghibli)

Heeft in de afgelopen 3 wedstrijden zeker 3/4 goals doorgelaten die hij moet hebben als hij de beste keeper van de wereld wil zijn, daarom vind ik de Gea en een Neuer (mits fit) nog beter dan Marc, maar hij heeft zeker de potentie om de beste keeper van de wereld te worden.

20 april 2018 om 20:48

Vind ook Oblak nog beter.

20 april 2018 om 20:58

Onzin, juist op dit moment is hij de uitblinker bij Barcelona.
Celta had er wel 5 of 6 moeten maken maar stuitte steeds weer op Ter Stegen, hetzelfde gold ook voor Valencia die ook zeker 5 100% kansen mist door Ter Stegen.
Barcelona heeft het geluk dat hij nu uitblinkt nu ze hem het hardst nodig hebben.

20 april 2018 om 21:14

Laatste 3-4 wedstrijden oke, maar huidige seizoen keept hij echt wel als een van de beste. De Gea wat consistenter en naast hem maybe nog Oblak die goed keept, maar bij Oblak heb ik vaak 't idee dat zijn stabiele verdediging hem wat beter maken dan dat hij werkelijk is.

20 april 2018 om 22:32

Ter Stegen kan toch niet in 1 adem genoemd worden met die wereldkeepers. Het is een prima keeper, maar nog mijlenver verwijderd van de echte toppers. Hij mist het inzicht, het heersen bij hoge ballen en zelfs de reikwijdte van de echte wereldtoppers. Mijn mening is dat het een prima keeper is die goed past bij een top-10 club van de wereld, maar zeker niet bij de beste 5 hoort.

20 april 2018 om 23:16

De enige die ik voor Ter Stegen zou inruilen is een Neuer in absolute topvorm, en het is nog maar de vraag hoe hij terugkomt van zijn blessure.

Inzicht en reikwijdte missen is niet waar, dat zijn juist twee van zijn sterkste kanten. Hoge ballen is inderdaad wel een zwakker puntje van hem, maar daar boekt hij ook vooruitgang in.

21 april 2018 om 01:51

Dan verschillen we duidelijk van mening, want ik zou hem zonder een minuut nadenken ruilen voor Neuer, de Gea, Oblak, Ederson, Donnarumma en die keeper van Roma (Allison?). En dat zijn namen waar ik niet eens over nadenk. Waarschijnlijk met wat denkwerk zijn er zo nog 5 te vinden.

Wat heeft deze jongen zichzelf toch ontzettend ontwikkeld. Dat hij niet onder de lat staat bij Oranje is gewoon aburd, ongeacht of hij minuten maakt of niet, maar als we alleen gaan kijken naar wie er minuten maakt zullen we nooit de eindtoernooien halen.

20 april 2018 om 20:52

Nou nou, wat heeft hij zich ontwikkeld. Tweede keeper bij Barca. Dat was hij toen hij kwam, en is hij nog steeds. Hij kan goed keepen, maar je kunt het ook overdrijven.

Zoet doet in niets voor hem onder, en speelt wél altijd. Dan kun je bij Barca "spelen", maar ritme telt zeker ook.

20 april 2018 om 20:56

In totaliteit doet Zoet zeker wel voor hem onder. Zoet heeft echter een goed seizoen zeker de laatste tijd gedraaid. Maar Cillessen is echt wel een veel betrouwbaardere man tussen de palen laten we duidelijk zijn

20 april 2018 om 20:57

Zoet doet in genoeg dingen voor hem onder

20 april 2018 om 20:58

Dat mag je vinden, maar "laten we duidelijk zijn", dat is jouw mening, die ik volstrekt niet deel.

20 april 2018 om 21:00

Veel betrouwbaarder bij nederland mee eens, zoet is zich zelf niet lijkt het. Bij psv en Barcelona. Niet mee eens.

20 april 2018 om 21:00

Marco Asensio zit ook veel op de bank. Maar toch is hij wel klasses beter dan v Ginkel en Ziyech die WEL altijd spelen.

20 april 2018 om 21:05

Als je je enorm hebt ontwikkeld kun je toch nog steeds 2e keeper vd wereld zijn? Ter Stegen is nou eenmaal van wereldklasse. En Zoet doet in niet onder voor hem? Ik kan zo een opmerking niet eens serieus nemen, bijna heel het land wil Cillessen onder de lat zien bij Oranje, dat hebben we aan veel polls af kunnen lezen

20 april 2018 om 21:06

Alleen is asensio drie klasse beter dan van ginkel terwijl cillessen nergens bewezen heeft beter te zijn dan zoet. Dus kies je voor degene met de meeste speelminuten.

20 april 2018 om 21:08

En wij delen jou mening niet strandjutter

20 april 2018 om 21:09

Heeft cillessen soms de CL gewonnen met Ajax ? Of eigenhandig Ajax naar de titel gekeept ? Hoe kan je dan stellen dat cillessen beter is dan zoet ?
Nergens is gebleken dat cillessen beter is dan zoet.
Cillessen is top in de Nederlandse competitie , net als zoet.
Cillessen ging naar Barcelona om zich te meten met wereldtop en faalde. Ja maar cillessen speelt bij een topclub en traint met topspelers als messi en Suarez. Dus cassila ( tweede keeper van real ) is beter dan onana? Starke ( reserve keeper Bayern ) is beter dan onana?
trainen met toppers Bij een topclub is veel beter dan speler in de mickey mouse competitie . Toch ?

Bruma en rekik zijn dusv veel beter dan de ligt want die trainden met terry en kompany , drogba en aguero, terwijl de ligt tegen de spits van FC Zwolle speelt ??? Lol

Welke poll ? Dezelfde poll die kluivert beter vind dan Bergwijn ? Of liever van beek in oranje wol zien Ipv Hendrix ?

20 april 2018 om 21:29

Rentree stel je niet aan. Allereerst heeft Cillessen het meerdere seizoenen laten zien in Eredivisie, Zoet pas een seizoen onbetwist. Daarvoor kennen we allemaal nog zijn onzekere periode onder de lat bij PSV. Dan had je nog het wk waar Cillessen het goed deed. En nu speelt hij elke game die hij speelt goed. Ik vind Zoet ook echt een goede doelman en klaag zeker niet over de kwaliteiten van het keepersgilde. Maar je bent de weg kwijt als je ze zonder schaamte zo naast elkaar zet.

20 april 2018 om 21:32

En dan ook nog met Hendrix en Bergwijn aankomem en Rekik en Bruma. Je bent duidelijk te bevooroordeeld met een psv brilletje op 😋 Oh en btw. Laat je voorbeeld achterwegen als je niet eens weet wie de tweede keeper van Bayern is 😉

20 april 2018 om 21:41

Zoet pas eerste seizoen onbetwist? Zoet werd 3 maal kampioen met PSV, overwinterde met PSV in de CL , en schakelde bijna atletico uit dankzij een uitstekende zoet . Ben je dat soms vergeten ?
YouTube dan even PSV atletico reddingen zoet lol.....

Maar dan wel stellen dat cillessen wel meerdere seizoenen heeft laten zien bij Ajax in de Nederlandse competitie...
Cillessen Was maar 2 seizoenen onbetwist nummer 1 keus bij Ajax !!
In zijn eerste echte seizoen als keeper voor Ajax moest hij nog met Vermeer voor de nummer 1 plek vechten.! Speelde lang niet alles. daarna speelde hij nog 2 seizoenen en weg was hij. Hoe bedoel je dus meerdere seizoenen?
Dus als zoet maar 1 seizoen onbetwist was ( wat niet zo is) dan heeft cillessen wel 1 hele seizoen meer ..... WoW wat een verschil ....

Grapjas , ken de feiten voordat je reageer...

20 april 2018 om 22:01

jeetje doe eens rustig, het gaat hier niet om zijn prestaties bij Ajax maar zijn ontwikkeling bij Barca, ongeacht hoeveel officiele speelminuten hij krijgt. En "hij ging naar barca om zich te meten met de wereldtop en faalde" in welk opzicht heeft hij gefaald?

20 april 2018 om 22:45

Rentree, als je hier serieus genomen wil worden met je mening, probeer dan op z’n minst een klein beetje te verhullen dat je door een PSV bril met driedubbel glas kijkt. Ik denk dat iedereen die neutraal naar de situatie kan kijken, zal kiezen voor cillessen. Dat zal straks bevestigd worden als Koeman van hem kiest als eerste keeper. Maar goed, dan zal hij ook wel een pannenkoek zijn die er niets van snapt.

20 april 2018 om 23:32

Cillessen heeft slechts een paar bekerwedstrijden nodig om de bondscoach te overtuigen. Zoet meer dan 30...... I rest my case!

21 april 2018 om 01:03

Slechte advocaat zou jij zijn. 30 + wedstrijden waarin je fouten kan maken of een handvol. Wie heeft dan het meeste kans om een fout te maken?

21 april 2018 om 08:58

Iets met appels en peren! Dat is toch een heel ander spel.

21 april 2018 om 00:11

Dat ben ik nou helemaal met je eens. Zijn beide laatste wedstrijden in Oranje waren geweldig goed. Hij is zo veel beter geworden! Hij communiceert veel beter met zijn verdediging dan Zoet, heeft veel meer ballen klemvast dan Zoet, heeft veel betere uittrappen dan Zoet. Gelukkig heeft Koeman het goed gedaan: hij heeft beiden een kans gegeven, Zoet tegen Engeland ( 2 fouten) en Cillessen tegen Portugal (foutloos). Ik denk dat Koeman geen enkele twijfel heeft wie moet keepen in Oranje.

Wat is dat toch met die Nederlandse keepers die verkeerde keuzes maken. Vd sar naar Juventus (uiteindelijk meer dan goed gekomen), stekelenburg roma en cillesen die genoegen neemt met op de training genageld te kunnen staan bij elke schot van Messi. En dan roepen dat hij op deze manier een betere keeper wordt. Kom op die gewoon normaal en ga gewoon bij een middenmotertje laten zien dat je kan keepen.

20 april 2018 om 20:56

Van der sar was geen verkeerde keuze. Hij is toen gewoon mislukt. Dat kan gebeuren. Maar cillesen is wel stom geweest. Hij wist dat hij 2e keeper zou worden. Dus dat vind ik een stomme keuze.

21 april 2018 om 00:58

waarom is dat stom? omdat wij dat vinden? die jongen verdiend daar bij Barca een geweldig salaris en woont in een prachtige omgeving met elke dag zon, zee en strand. hij pakt ook af en toe zijn minuten in bekerwedstrijden en zit bij een van de grootste clubs ter wereld. wat moet hij dan doen? naar een Watford ofzo gaan in het grauwe Engeland omdat hij daar meer speelt?

wie weet raakt die Ter Stegen wel een keer geblesseerd en speelt Cilissen gewoon een tijdje in de basis

20 april 2018 om 21:22

Het ironische bij Stekelenburg was dat men hier op het forum stellig van overtuigd was dat Roma een stap te laag was voor Stekelenburg ten tijde van de transfer. Het kan verkeren.

Cillessen heeft qua ontwikkeling een niet al te beste keuze gemaakt, maar als Barca je wil lijkt het mij heel moeilijk om nee te kunnen zeggen. Hij zal bij een eventuele transfer ook lang kunnen teren op die Barcajaren, die vindt de komende jaren wel altijd een club.

20 april 2018 om 21:27

Gomes , een niveau hoger dam Stekelenburg , kwam niet verder dam bank Spurs en watford. Zo goed zijn onze spelers niet . Ja maar hij was zo goed het WK ( blunder Uruguay even vergeten ). Dat was van der wiel ook , Mathijssen , heutinga, ook. Goed maar niet beslissend, dat waren Robben en Sneijder. Was vorm keeper geweest dan hadden we ook de finale gehaald . Hadden we narsingh opgesteld ipv van Robben ... Of Barry van galen ipv Snijder ... Nee.

20 april 2018 om 22:13

Met Vorm op doel hadden we de halve finale niet gehaald... We mogen best een beetje nuchterder zijn over onze spelers, maar we hoeven ook niet alles plat te relativeren. Steek was toen gewoon geweldig. 8 jaar later kunnen we inmiddels best zeggen dat het helaas niet heel lang heeft geduurd.

21 april 2018 om 07:35

Ook bij roma was steek goed tot zijn hoofd er af geschopt werd.

20 april 2018 om 21:24

Vind de vergelijking met van der sar niet terecht aangezien hij toen met Ajax gewoon de wereldbeker had gewonnen en dus al bij "het beste team van de wereld" speelde. Dus de vergelijking met de nederlandse competitie van toen en nu is echt totaal niet van toepassing...

21 april 2018 om 04:17

Bij een middenmotortje ook echt.. Wat een onzin.. Zou bij Barca in de basis kunnen staan maar die hebben MTS dus staat ie dat niet, Subtopper of elders bij een topclub kan ook maar een middenmotortje..? Raar..

21 april 2018 om 07:36

Klinkt ook echt aantrekkelijk. Ik zou lekker bij barca blijven.

Wat een slijmbal zeg. Hij mag best een keer zeggen wat hij echt meent. Daarom houden veel velen van Zlatan. Die zegt wat hij vindt en is miet geprogrammeerd om te zeggen wat anderen graag zouden willen horen.

20 april 2018 om 22:04

Wie wil dit graag horen dan? een speler die over zijn teamgenoot slijmt?
Volgens mij zegt Zlatan precies wat de media wil horen. Daarom is hij populair. Zijn schaamteloze zelfverheerlijking zorgt voor massa's aandacht en daar speelt Zlatan maar al te graag op in.

Wat een slijmbal zeg. Hij mag best een keer zeggen wat hij echt meent. Daarom houden veel velen van Zlatan. Die zegt wat hij vindt en is miet geprogrammeerd om te zeggen wat anderen graag zouden willen horen.

Ik vindt cillissen egt niet zoo.n goeie keeper hb wel een andere voorkeur !!!!

Ter Stegen de beste keeper van de wereld? Lachwekkend, een modale keeper en niks meer. En nog onzeker ook. Maar goed hij speelt bij Barça dus moet hij wel een topper zijn. Als ze slim zijn bij Barça ruilen ze het hele centrum van de verdediging en Ter Stegen heel snel in.

Ken sowieso al 3 keepers die beter zijn als ter stegen en dan heb je ook nog doelmannen bij clubs lopen waar je nooit geen beelden van ziet en niet kent dus. Als Neuer weer fit is staat hij gewoon in doel bij het Duitse elftal. Dus hoezo ter stegen werelds beste doelman?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4866 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

282 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 0 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Ajax 2 0 0 0
2015/2016 Ajax 33 0 0 0

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Oleksandr Zinchenko is een van de voornaamste transferdoelwitten van Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren