Terugkeer ‘individualist’ Ibrahimovic onzeker: ‘Kunnen het prima zonder hem’

Donderdag, 19 april 2018 om 18:51Tim Siekman • Laatste update: 18:57

Zlatan Ibrahimovic gaf in gesprek met de Amerikaanse talkshowhost Jimmy Kimmel aan dat de spits hoe dan ook aanwezig zal zijn op het WK. Het is echter de vraag of de aanvaller van Los Angeles Galaxy als speler van de nationale ploeg van Zweden actief zal zijn op het eindtoernooi. Karl-Johan Johnsson weet niet of de terugkeer van Ibrahimovic wel goed zou zijn voor de Scandinaviërs.

"Het is aan de bondscoach als hij hem weer erbij wil hebben", zegt de doelman, die in clubverband actief is bij het Franse Guingamp, tegenover Main Oppose. "We hebben ons gekwalificeerd zonder hem en ik denk dat we het prima zonder hem kunnen doen op het WK. Maar zoals ik zei, de bondscoach beslist. En als hij erbij komt, gaat hij zeker goed spelen, daar ben ik van overtuigd."

"Als ploeg spelen wij als collectief, alle spelers tezamen. Met Zlatan, als persoon… Als speler is hij een individualist en het spel is rond hem gebouwd. Daarentegen spelen we nu meer als een team. Het is een andere manier van voetballen als je een speler hebt als Zlatan, Cristiano Ronaldo of Lionel Messi, omdat het spelers van wereldklasse zijn."

"Je moet deze spelers gebruiken om de wedstrijden op een bepaalde manier te winnen. Ik weet niet of de bondscoach wel zo'n grote verandering wil hebben, want hij zal het hele systeem moeten omgooien om Zlatan te laten functioneren", besluit de doelman. Ibrahimovic hint al wekenlang dat hij op het WK actief zal zijn, maar de verwachting is dat hij vooral aanwezig zal zijn als kopstuk van zijn sponsoren.


Poll

Verwacht jij dat Zlatan Ibrahimovic een comeback maakt bij Zweden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door migi)

Waarom wordt hier nog een artikel over gemaakt? Zlatan wordt het gezicht van een nieuwe marketingcampagne van Visa, en gaat verslag doen over zijn reis naar het WK via hun Instagram. Dit is waarom hij zei dat hij aanwezig zal zijn.

Daarnaast zou het ook gewoon leuker zijn als Zweden zonder hem gaat. Zoals er al wordt verteld spelen ze nu meer als collectief, daarnaast is het zonder hem behaald! Moeten ze dan hele speelstijl weer veranderen? Ik hoop het niet.

Leuk en aardig als Ibra mee wil doen, maar ik denk niet dat Zweden er beter van wordt. Ze hebben het Wk gehaald omdat ze als team sterk zijn en dus niet teren op individuele kwaliteit. Zlatan zou iets toe kunnen voegen, maar ik zou het toch echt doen met de jongens die zich hebben gekwalificeerd. Deze man heeft helemaal gelijk.

Denk trouwens niet dat Ibra echt mee gaat doen, gewoon weer lekker de zaak opnaaien.

19 april 2018 om 14:47

In woon in zweden...man die toivonen en berg zijn draken van spelers en hoe deffensief hebben ze gespeeld. Elke wedstrijd was een drama....niet om aan te gluren

Ik denk dat ze alleen maar heel blij moeten zijn als Ibra wel nog wil spelen dit WK wat ik overigens niet verwacht, ik zou het iig alleen maar toejuichen.

19 april 2018 om 20:16

Zou ook echt typisch iets voor hem zijn. En dan ook gewoon nog een paar geniale ballen het doel in peren

Die gaat ook helemaal niet als speler, maar gewoon zoals het artikel als suggereert als marketing campagne.

19 april 2018 om 15:19

Zodat iedereen spontaan voor Zweden uit wil komen na het WK of wat zou het idee zijn?

19 april 2018 om 15:21

Hij krijgt centjes van zijn sponsors om daar rond te lopen in kleding van zijn sponsors?

Sprak er gisteren ook met een Zweed over of dat het goed voor het elftal zou zijn.

Zijn mening was dat Zlatan te goed is voor het Zweedse nationale team. De rest van het team is niet in staat om zijn niveau bij te benen. Dus al speelt Zlatan op z'n best en is hij zo goed als drie normale Zweedse spelers, zonder hem heeft Zweden er een team van 11 staan.

Zijn mening was dus dat het beter was als Zlatan niet voor Zweden gaat voetballen dit WK.

19 april 2018 om 15:20

Maar met hem spelen ze volgens die logica met 13 man. In dat geval zou ik daar alsnog voor gaan.

Lijkt me niet slim om ibra mee te nemen. Zoals de doelman aangeeft. Ze spelen nu als een compacte ploeg. Als je ibra erbij hebt. Word dat veel minder. Plus ik verwacht dat veel spelers niet op hem zitten te wachten. Hij is natuurlijk wel een persoonlijkheid.

Ik zou deze narcist thuis laten, hij eist alles voor zich op terwijl Zweden nu net met een nieuw team bezig is (en ook nog eens succesvol).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zweden

FIFA ranking: 20
13 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. OlsenKeeper
L. AugustinssonVerdediger
P. BengtssonVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Zweden.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Zweden.

2232 fans
Aanvaller, 39 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren