Sprockel en consorten eisen Europese uitsluiting van 31-voudig kampioen

Woensdag, 18 april 2018 om

Civard Sprockel, momenteel actief bij de amateurs van Doorwerth, heeft samen met zes andere spelers nog ruim een miljoen euro tegoed van CSKA Sofia, zijn voormalig werkgever. De zeven voetballers willen dat de UEFA de 31-voudig Bulgaars kampioen gaat weren van de Europa League als de club niet snel het geld gaat leveren.

Wegens structurele wanbetalingen zitten Sprockel en consorten nog altijd te wachten op het geld. De voetballers worden bijgestaan door de spelersvakbond FIFPro. De spelers werden eerder al individueel in het gelijk gesteld door de internationale arbitragecommissie; Sprockel, die in 2015 in het gelijk werd gesteld, wacht inmiddels het langst op zijn achterstallige salaris. "In dat soort competities is niet betalen schering en inslag", zegt Wil van Megen, jurist van FIFPro, tegenover Voetbal International.

Meerdere clubs in vooral Oost-Europese landen lijken het niet zo nauw te nemen met de regels. "Veel clubs hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Waar ik me dan altijd nogal boos over maak, is dat de rekeningen aan spelersmakelaars wel worden betaald. We waarschuwen spelers altijd om naar dit soort competities te gaan. Vaak zijn de aanbiedingen mooi, maar worden afspraken niet nagekomen."

Inmiddels is er door de spelersvakbond al een brief gestuurd naar de UEFA, maar tot dusver is de Europese voetbalbond niet happig op het schorsen van clubs. Momenteel staat CSKA Sofia op de tweede plek in de Bulgaarse competitie, een positie die volgend seizoen recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Europa League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

3 reacties (laatste reactie door lekiam)

Gewoon mee laten doen en dan het prijzengeld onder aftrek van de achterstallige salarissen overmaken. De inhoudingen kunnen dan betaald worden aan die spelers.

De club waar hij momenteel speelt heet DUNO. Spelen meer ex profs als purrel fränkel en jochem Janssen. Duno is een sponsor naam staan ook op de broekjes van vitesse.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

CSKA Sofia

Actuele wedstrijden

Nederland
0 fans
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Saúl Ñíguez is opnieuw op het verlanglijstje van Manchester United verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren