PSV heeft eindelijk beet: ‘Moeten we dat soort mensen nog serieus nemen?’

Woensdag, 18 april 2018 om 07:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:15

PSV zal binnen afzienbare tijd de komst van een linksback aankondigen. Technisch manager Marcel Brands wil echter nog niet kwijt om wie het gaat. “Ja, die hebben we binnen, de naam ga ik nog niet noemen”, benadrukt de sportbestuurder in gesprek met Voetbal International. “We moeten afwachten wat er verder gebeurt, maar Joshua Brenet kan natuurlijk heel goed als rechtsback spelen indien Santiago Arias zou vertrekken.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door constant kante)

Zucht, dan zal het wel om Viergever gaan. Daar wordt ik echt niet blij van. Pure middelmaat die ook nog eens zeer blessuregevoelig is. Hoop toch echt dat Brands iets anders uit de hoge hoed tovert.

18 april 2018 om 08:05

Ja mag toch hopen op een andere verrassing. Viergever is in alles een achteruitgang, behalve ervaring. Maar die hebben we met Schwaab in de verdediging ook al. Nee doe mij maar een zuid Amerikaanse verrassing met ook voldoende aanvallende kwaliteiten en vooral een linkspoot. Brenet mag prima arias vervangen op rechts.

18 april 2018 om 08:06

Dat zou best kunnen. Daarom wil hij niet zeggen wie het is. Ze wachten tot na de competitie.

18 april 2018 om 08:07

Ik denk niet dat Viergever de beoogde linksback is. Misschien wel voor de cv positie en daar heeft hij genoeg ervaring mee en is ook beter als Isimat. Ik laat me verrassen.

18 april 2018 om 08:53

Viergever komt veel te kort als centrale verdediger. Positioneel zwak, relatief klein die hij niet compenseert met zijn sprongkracht en als een speler op hem af komt loopt hij 35 meter achteruit in plaats van dat hij instapt. Niet voor niks dat hij zowel bij Ajax als az van centraal naar linksachter is gezet.

18 april 2018 om 09:21

Als jullie Viergever halen voor back up op CV en Obispo daardoor een plekje terug schuift heeft Brands echt een zonnesteek opgelopen..

18 april 2018 om 11:43

Sanderkoevoets

Vandaar dat dit ook niet gaat gebeuren. Viergever, als die al gehaald wordt, wordt hooguit gehaald als breedteversterking voor de linkerkant.

18 april 2018 om 08:25

Viergever is handig om ‘erbij te hebben’ kan op meerdere posities uit de voeten en heeft op zich voldoende kwaliteiten. Als je die gratis binnen kan halen heb je een leuke back-up wat mij betreft maar meer ook niet. Lijkt me niet ‘de linksback’ waar PSV naar op zoek zou moeten zijn (geweest)

18 april 2018 om 08:54

Ja, ik durf dat voor 99% zekerheid wel te zeggen dat het om Viergever gaat. Brands wilde hem al halen van AZ (ajax was hem net te snel af) en hij past in het profiel.

Ze zoeken een ervaren Lcv/linksback die ze met hem hebben gevonden. Handig dat hij dan ook nog Nederlands kan en van de grootste concurrent komt...

18 april 2018 om 11:44

Maar ik neem aan dat dit verder wel los staat van het halen van een normale linksback. Want Viergever is niet een basisspeler voor Psv.

18 april 2018 om 15:05

Nou, ik ben bang voor je van niet.. Wellicht wel als Arias/brenet vertrekt...

Wat hoop ik dat Brands blijft voor PSV. Is misschien wel de belangrijkste schakel binnen PSV. Zou niet weten wie hem zou moeten vervangen. Mbt Brenet ben ik het ook mee eens. Heeft veel fouten gemaakt maar speelde ook veel wedstrijden solide. Om door Europees een rol te spelen is het natuurlijk wel belangrijk dat er een goede lb komt.

hoe zit het met viergever eigenlijk, who knows?

18 april 2018 om 08:03

Hahaha die pannenkoek is echt geen serieuze versterking voor PSV! Als het wel viergever is dan vind ik dat een hele slechte set.
Maar Brands kennende gaat het wel om een serieuze versterking.

18 april 2018 om 08:03

Denk dat dat de linksback is die ze getekend hebben

Misschien Pieters bij degradatie van Stoke Psv moet verder kijken dan viergever

18 april 2018 om 11:38

Dat zou mooi zijn. Hij is ervaren, Nederlands en hij heeft het niveau. Zou een prima versterking zijn. De grap over gepantserd glas laat ik trouwens achterwegen.

Viergever wilde en kon bij AZ al geen linksback spelen, zelfs niet toen die posititie bij Oranje vacant was. En bij Ajax bakte hij er op links ook niets van. Ik verwacht dus niet dat Brands, die hem nog kent van AZ, hier op Viergever doelt.

18 april 2018 om 10:44

Finale EL gehaald met Viergever als linksback, die vooral in de uitwedstrijd tegen Schalke prima speelde. Ik ken backs die minder gepresteerd heben of minder voldeden. Zeg maar die Kenneth Paal in het begin van het seizoen die de toen nog zwakkere Brenet uit de basis speelde.

Ik hoop stiekem toch nog steeds op Angelino van Man City

18 april 2018 om 11:45

Die is te duur. City wil 9-10 miljoen ongeveer hebben. Vind ik geen bedrag dat je als PSV moet uitgeven voor een back.

18 april 2018 om 13:47

Ik hoop op Douglas Santos van HSV. Is misschien ook duur, maar HSV gaat waarschijnlijk degraderen en PSV heeft al eerder interesse getoont voor hem

In de winterstop kwam de naam van de Uruguayaan Marcelo Saracchi regelmatig voorbij. Ben benieuwd of hij de nieuwe back is...

Dit zou inderdaad heel goed Pieters kunnen zijn bij een degradatie van Stoke City.

Als die back bij Sporting bijna heel het seizoen op de tribune heeft gezeten zal het niet veel zijn 😏 Viergever zou een prima keus zijn, ik vond hem redelijk stabiel draaien is ervaren en heeft een goede mentaliteit.

18 april 2018 om 09:23

Nou de grap is dat Arias op de bank zat bij het tweede van Sporting (dus de 5e rechtsback was) toen hij naar PSV kwam... Nu is hij de beste rechtsback van de Eredivisie en een van de redenen waarom PSV kampioen is.

Het is een uitstekende zaak als invloedrijke voetbalbestuurders als Marcel Brands dit soort teksten uitspreken en mensen die de moeilijkheidsgraad die het besturen van een Nederlandse club door de slechte concurrentiepositie met zich meebrengt, bagatelliseren, een virtuele draai om de oren te geven. Dat kan wat mij betreft niet vaak genoeg gebeuren. Er wordt af en toe net gedaan alsof een TD, als hij zijn team wil versterken, alleen maar wat spelers in het winkelwagentje van de voetbalsupermarkt behoeft te deponeren en ze bij de kassa af te rekenen. Maar zo werkt het in de praktijk natuurlijk niet. In werkelijkheid is Brands naar eigen zeggen een half jaar bezig geweest om Lozano naar Eindhoven te halen. Voor betreffende speler was grote internationale belangstelling en volgens de publieke voetbalopinie was Brands vooraf volstrekt kansloos om de concurrentiestrijd met de kapitaalkrachtige clubs te winnen. Uiteindelijk is het hem toch gelukt en heeft hij een wereldprestatie geleverd door het onmogelijk geachte mogelijk te maken, maar ipv daar de waardering voor te tonen die hij verdient, doet men ineens net of het de normaalste zaak van de wereld is. En als het hem daarop een keer niet lukt, terwijl je hem dat gezien de omstandigheden nauwelijks kwalijk kan nemen zoals hij terecht uitlegt, wordt hij door de mangel gehaald en blijkt dat het krediet dat hij verdiend dacht te hebben met het binnenhalen van Lozano (en Romeiro, dat was ook een knap staaltje) in werkelijkheid niets waard te zijn. En dat blijf ik verwerpelijk vinden, ook al weet ik natuurlijk inmiddels wel hoe de voetbalwereld in het algemeen en de mediaparias van de grote dag- en weekbladen die zich daaromheen begeven in het bijzonder, in elkaar steken.

18 april 2018 om 10:46

Uiteindelijk hoeft Brands ook enkel verantwoording af te leggen aan Gerbrands - de media kan schrijven wat ze willen, maar de prestaties van PSV staan toch buiten kijf, ook qua selectie samenstelling. Wat boeit het hem uiteindelijk als Twitter 'ontploft' omdat huurling Van Ginkel aanvoerder wordt (ik noem maar een voorbeeld) of 1 of andere wijsneus op TV vindt dat er te weinig eigen jeugd speelt?

Als trainer zit je wat meer in de wind en dan kan je er uitgegooid worden, maar een TD wordt niet op 1 speler of 1 korte dip ontslagen.

Allemaal leuk en aardig van Brands, maar hij vergeet erbij te vermelden dat hij al 2 jaar op zoek is naar een linksback. Zolang wist ie namelijk al dat Jetro Willems zou vertrekken en dat hij dus een nieuwe back diende aan te trekken. Dat is hem niet gelukt. Ja, nu Nick Viergever transfervrij is kan hij die binnenhalen, maar daar hebben ze vast geen twee jaar op gewacht. Ondertussen zijn twee andere opties mislukt zoals die in dit artikel en in de zomer van 2017 die Braziliaan van Hsv. Het is allemaal niet erg, maar ga niet anderen de maat nemen. Want zelf ben je als TD ook 2 jaar bezig voor 1 positie.

18 april 2018 om 11:34

Degene die hij de maat neemt is iemand die als het hem niet zint de gehele selectie op non-actief stel. Dat is toch niet zo vreemd. En het kan natuurlijk altijd gebeuren in de voetballerij, maar het is ook wel heel zuur als een speler vlak voor je neus wordt weggekaapt. Uiteindelijk is het toch goedgekomen, want Brenet heeft het naar behoren ingevuld en ze zijn kampioen geworden.

18 april 2018 om 11:52

Master D

Denk dat het voor jou ook goed is om de bijdrage van Scepticus eens goed door te lezen. Hij heeft een sterk punt. Beetje makkelijk allemaal, om Brands vanuit je eigen luie stoel af te maken terwijl je geen idee hebt van wat er allemaal op de achtergrond gebeurd en wat er allemaal speelt. En dan, nadat hij een geweldige prestatie heeft geleverd te gaan zeiken over 'ja maar hij kan nog niet eens een linksback binnenhalen'.....

Wat is dat eigenlijk voor onzinnige opmerking, als je erover nadenkt? Túúrlijk kan Brands wel 'een linksback' vinden. Meer dan voldoende zelfs. Maar Brands is niet bezig om spelers van het kaliber Bram van Polen te selecteren. Want van dat niveau had Brands er al ongeveer 25 aan kunne trekken. Het gaat er natuurlijk wel om dat je iemand haalt die het niveau heeft dat je nastreeft. Dus, zeg maar, dat je Tagliafico haalt en géén Orajuela en/of Kristensen. Nou, in dat geval kan het dus weleens voorkomen dat je heel ver bent met spelers maar dat het op het laatste moment niet doorgaat of dat spelers kiezen voor andere avonturen. Ik vind het dan puur makkelijk om dan Brands af te zagen 'omdat hij geen linksback kan halen'. Uiteindelijk heeft trouwens Brenet dat prima gedaan in de tweede seizoenshelft. Je zal mij nooit horen over wat een geweldige spelers die Brenet is, dat is ie totaal niet. Maar uiteindelijk heeft Brands wel gelijk gekregen. Beter zo dan een overbetaalde speler halen van 5-7 miljoen die het niveau Orajuela heeft. En dát vind ik eerder te prijzen dan af te kraken trouwens.

18 april 2018 om 15:17

Typische reflex weer om naar Ajax te wijzen. Wat hebben die te maken met de zoektocht van Brands naar een linksback? Precies helemaal niks. Laten we het beoordelen van Brands lekker in dit topic doen en wat de TD van Ajax doet voor een ander nieuwsbericht over de TD van Ajax bewaren.

Dat PSV landskampioen is geworden is zeer knap en Brands heeft het wat dat betreft goed gedaan natuurlijk. Daar krijgt hij ook de credits voor. Ook van mij en wellicht zelfs internationale erkenning door middel van een baan bij Everton. Dit alles maakt het echter nog niet dat hij het rond de linksbackpositie goed gedaan heeft. Want wij weten dat hij al twee jaar zoekt naar een linksback en dat het hem niet gelukt is om die periode iemand die aan het plaatje van PSV voldoet te contracteren. Dat is voor een TD gewoon slecht, want je mag geacht worden spelers van niveau in die tussentijd te vinden en vast te leggen.natuurlijk horen daarbij incidenten als die back in de winterstop en die Braziliaan van Hsv. Maar 'thats part of the job'. Ook met dat soort incidenten inbegrepen hoort hij iemand te kunnen halen. Dat het ontbreken van een extra linksback binnen de selectie goed is opgevangen is natuurlijk mooi. Maar dat is enkel de verdienste van Cocu en Brenet. Niet van de TD die geen linksback kon vastleggen.

18 april 2018 om 16:39

Master D

"typische reflex weer om naar Ajax te wijzen."

Typische reflex ook weer om een aantoonbaar succesvolle Technisch Manager proberen neer te sabelen op een futilliteitje. Brands stelt een selectie samen, voor de derde keer, die landskampioen wordt. En jij gaat dan klagen over een, godbetert, linksbackje die niet gehaald is?? Dat is net zoiets als een volledig verzorgde reis maken met alles erop én eraan en dan achteraf gaan klagen dat de bus voor de rondritten geen hoesjes had over de rugleuningen. Oftewel, als je wilt is er in alle gevallen wel ergens over te zeiken. Of nog beter: er moeten dus altijd mensen zijn die weer wat te zeiken hebben.

Verder is het niet zo heel gek dat ik vragen stel bij je bijdrage. Want, wat is hier exact je punt? Brands is niet competent, want hij haalt geen linksbacks? Of is het 'die Brands kan er niks van, had hij maar een linksback gehaald, dan had PSV dit seizoen misschien wel prijzen gewonnen?

Verder moet je de verwijzing naar Ajax zien in de juiste context. Ik wijs inderdaad naar Ajax, dat klopt, maar met alle recht van de wereld. Want ik lees hier van jouw kant dus kritiek op Brands, waarvan je je af kunt vragen waar die op slaat maar vooruit dan maar, even voor de discussie, maar met mijn verwijzing naar Ajax leg ik genadeloos bloot dat jij exact diezelfde kritiek die jij op Brands hebt, dus, ook bij Overmars maken. Want Brands haalt dan geen linksbacks, kennelijk is Overmars iet in staat rechtsbacks te halen. Maar waar blijft die kritiek van jouw kant dan? In plaats van dat jij je er weer heel makkelijk vanaf maakt ("typisch, verwijzen naar Ajax" zou je er eens inhoudelijk op in kunnen gaan. Maar dat doe je niet. Op zich best te begrijpen, want ook jij voelt op je klompen aan dat Brands dan misschien geen linksback haalt, maar dat dit natuurlijk in alle gevallen nog veel beter is dan Overmars die twaalf miljoen uitgeeft voor twee rechtsbacks, die allebei nog slechter zijn dan Brenet. Nou, dát vind ik dus nog véél knapper dan wat jij over Brands zegt! En je snapt zelf ook best wel dat je sowieso, bijzonder hypocriet bezig bent door Brands dingen te verwijten die bij Ajax nog veel slechter geregeld blijken.

Ben geen slechte verliezer Master D! Accepteer nou maar gewoon dat PSV terecht kampioen is en dat Brands, dus, gewoon puik werk afgeleverd heeft en probeer dan ook niet om met wat punaisepoetserij mooie sier te maken met je kritiek. Dát zou je namelijk sieren en niet nu met dit 'brands kan geen linksback halen'. Sowieso heb ik je al in mijn eerste bijdrage uitgelegd dat Brands uiteraard al 25 linksbacks gehaald had kunnen hebben. Vervlgens blijf je maar herhalen, zelfs in je laatset zin nog, dat 'de TD geen linksback kon vastleggen'. Is onzin .... Why???

Ligt het aan mij of is de titel van dit stuk nou zo raar? Wat heeft het een met het ander te maken? Als je 100 mensen zou vragen het artikel te lezen en daarna een titel te bedenken, dan zou je 0 keer deze titel krijgen denk ik.

On: er moet een reden zijn dat de naam nu nog niet bekend kan worden gemaakt, en dat betekent dat deze transfer een beetje gevoelig ligt. Angelino kunnen we dus wel afstrepen, die overgang zou je best nu al bekend kunnen maken. Wat maakt het NAC nou uit of PSV die transfer nu zou communiceren? Pieters ligt iets anders misschien, omdat die eigendom is van Stoke en geacht wordt nu nog keihard te knokken tegen degradatie en niet met zijn eigen toekomst bezig te zijn. Viergever zou wellicht kunnen, want in Amsterdam ligt alles gevoelig momenteel, zelfs de overgang van een wisselspeler naar een concurrent.
Alles tegen elkaar afwegende denk ik dat het Pieters wordt, omdat die bij Stoke niet in beeld komt voor Oranje en bij PSV natuurlijk wel.

Benieuwd of het Alba, Alaba of Marcelo wordt. Of toch gewoon Viergever. Dat zou ik trouwens wel een prima transfervrije versterking vinden. Hij is geen hoogvlieger maar prima selectievulling. Raar dat Ajax hem weg doet nu de halve verdediging weggaat.

Viergever of Pieters wordt niet de nieuwe linksback en Angelino waarschijnlijk ook niet. Waarschijnlijk wordt het een relatief onbekende Zuid-Amerikaan zoals Saracchi of Douglas Santos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

54 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren