Sneijder: ‘Hier zijn clubs die zich kunnen meten met grotere Eredivisionisten’

Dinsdag, 17 april 2018 om 16:09

Wesley Sneijder streek begin dit jaar neer bij Al Gharafa en maakte zo na nog geen halfjaar een einde aan zijn dienstverband bij OGC Nice. De spelmaker ging met hoge verwachtingen aan de slag bij les Aiglons, maar verdween al snel uit beeld bij trainer Lucien Favre. Achteraf gezien snapt Sneijder dan ook niet waarom Nice hem überhaupt een contract heeft gegeven.

“Ik ging daarnaartoe om te voetballen, ook om in beeld te blijven bij het Nederlands elftal. Alleen gingen ze over op een heel ander systeem, de trainer wilde ineens wat anders. Vanaf de eerste dag dat ik er was”, blikt hij terug in gesprek met Helden. “Ik snap ook echt niet waarom ze me gehaald hebben. Maar het kwam erop neer dat de afspraken die gemaakt waren niet werden nagekomen.” Sneijder noemt de situatie die hij tegenkwam in Zuid-Frankrijk ‘bizar’.

“Ik leverde ook gewoon de helft van mijn salaris in van wat ik had in Istanbul, bij Galatasaray. Gewoon om weer te mogen voetballen. Dus als dat vervolgens helemaal niet mag, is een half jaar heel lang kan ik je vertellen.” Met zijn keuze voor Al Gharafa kon er een streep door de geruchten dat hij nog terug zou keren naar de Eredivisie. Er gingen verhalen over een rentree bij Ajax of een avontuur bij FC Utrecht, de club uit zijn geboortestad. Sneijder heeft deze wens zelf echter nooit gehad.

“Ik dacht gewoon niet dat er veel eer te behalen viel. Hoeveel positieve comebackverhalen ken jij? Het aanbod vanuit Qatar voelde gewoon goed. Laat mij komende tijd hier maar lekker mijn ding doen.” In Nederland wordt er regelmatig sceptisch gereageerd op zijn keuze voor het Midden-Oosten, waar het niveau erg laag zou liggen. Sneijder is het hier echter niet mee eens: “Ik hoor ze zeggen dat het niveau hier vergelijkbaar is met de hoofdklasse, maar ik durf te stellen dat er hier gewoon clubs zijn die de strijd kunnen aangaan met de grotere Eredivisie-clubs.”


Poll

Vind jij dat Wesley Sneijder de juiste keuze heeft gemaakt?


Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door ypuh)

Dat denk ik niet. Denk dat het niveau daar gewoon op jupiler niveau is. Enige verschil is het geld dat ze hebben. Ze hebben stadia waar tienduizenden in kunnen, en er nog geen 100 aanwezig zijn.

17 april 2018 om 23:23

Die 100 komen ook nog eens in hun pyjama opdraven. Niet eens een shirtje, een sjaaltje of goed glas bier in de hand ofzo.

Ach, schei uit Sneijder. De mensen daar willen het al niet eens aan. Het is niveau middenmoot Jupiler League, heb het wel is gezien. Paar leuke spelertjes, maar het is echt extreem matig. Iedere eredivisie club zou hier om kampioenschap strijden, en het waarschijnlijk ook winnen.

Dat terugkeren zelden succesvol is, daar heeft Wesley groot gelijk in. Heitinga, Huntelaar, Siem de Jong, wat heeft het Ajax nou opgeleverd? Ze zitten alleen maar jong talent in de weg. Achteraf beschouwd hadden we toch liever Cassierra in de spits gehad dan Huntelaar afgelopen jaar? Of Eiting in plaats van Siem de Jong?

Ajax moet er gewoon mee stoppen, die oudjes vinden toch wel hun weg naar het eerste elftal, want met hun leeftijd kunnen ze prima overweg met de trainer, die voelt zich door hun gesteund. Maar de prestaties zijn er gewoon niet. Gewoon niet aantrekken, dan kom je ook niet in de verleiding ze tegen beter weten in toch op te stellen.

Als Sneijder naar Ajax was teruggekeerd voordat hij naar Turkije ging, dan was het een heel ander verhaal geweest. Zoals vroeger met Frank Rijkaard, zo uit de basis van AC Milan direct naar Ajax, toen ie nog vlakbij zijn top zat. Dan is het geweldig om terug te keren maar niet als je al aan het afbouwen bent of elders niet meer mee kon komen.

17 april 2018 om 16:21

Ik ben het wel eens met heel je verhaal, maar waar Heitinga en Huntelaar bijzonder veel baat hebben bij hun fysiek, kan Sneijder op techniek in de Eredivisie nog wel dominant zijn eventueel. Het is allemaal koffiedik kijken, maar vindt een terugkeer van Sneijder niet echt te vergelijken met je overige voorbeelden die niet die surplus aan voetballende kwaliteit hebben, nooit gehad hebben ook.

17 april 2018 om 16:30

Ik had net een stukje toegevoegd, toen Sneijder naar Turkije ging, toen zou het echt een aanwinst zijn geweest voor Ajax. Dat zou echt geweldig zijn geweest maar als het in Turkije niet meer gaat, als hij bij Nice te kort komt, dan wordt het ook niets meer bij Ajax. Daar geloof ik echt niet in.

17 april 2018 om 16:29

Huntelaar doet het bijvoorbeeld toch wel aardig? Hij mist wel wat kansen maar dit seizoen was hij toch wel een belangrijke speler voor Ajax waarvan ik niet denk dat Cassiera beter is. Heitinga en Siem de Jonh hebben natuurlijk ook een veel minder hoog niveau en daarbij komt nog is kijken dat ze allebei met veel blessures hebben gezeten. Daarnaast zijn er ook wel wat succesverhalen geweest zoals Kuyt en van Bommel die prima mee konden en de jonge jongens ook nog is een les mee konden geven. Een Wesley Sneijder had prima nog een seizoen heel goed mee kunnen spelen met Ajax.

17 april 2018 om 23:32

Tja, je noemt natuurlijk precies de wat mindere namen op. Ben het met je eens hoor dat het gros van de terugkeren op niets uitloopt (kan er zo nog wel een paar noemen met Makaay, Stam, Hofland en Brouwers etc). In vrijwel alle gevallen waren ze gewoonweg te oud of versleten toen ze terugkwamen.

Er zijn echter ook zat die het prima gedaan hebben, neem recentelijk Kuyt, Babel en Elia. Om in de Eredivisie van waarde te zijn heb je echt niet zoveel nodig, maar het zijn geen amateurs, wat betekend dat je gewoon 100% fit moet zijn en je kop moet er naar staan. Om die reden verwacht ik dat Robben bijvoorbeeld ook niet meer terugkeert. Die beste man zal zich dood gaan ergeren aan het niveau, en blessures zitten de kleine clubjes gewoon niet op te wachten.

Dat kun je wel durven beweren, maar dat maakt iets nog niet tot waarheid. Ach ik kan er verder ook niet over oordelen, kijk echt nooit een wedstrijd van welke Arabische competitie dan ook. Misschien heeft ie ook wel gelijk ook.

Altijd dat hypocriete gelul. Je gaat naar de zandbak om geld op te halen, er is geen niveau, geen sfeer of iets wat op voetbalcultuur lijkt. Kom daar dan ook eerlijk voor uit.

Ik snap dat die lui je salaris betalen maar hou eens op met het kleineren van de eredivisie, daar word ik pas moe van

17 april 2018 om 17:28

Nou de eredivisie is natuurlijk niet echt de competitie die toppers aantrekt hé?
het is aantrekkelijk om te zien omdat er verzorgt voetbal gespeeld en aanvallend.
Maar goed is anders.

Het niveau is stukken lager daarom scoort hij al meer dan zijn jaren bij Gala. Hij had gewoon lekker 2 jaar bij Ajax moeten gaan ballen of in de VS voor zijn vrouwtje. Die had dan kunnen proberen in Hollywood iets te gaan doen

De meesten hier hebben niet eens éã©n minuut gezien uit de Qatar Super League maar toch wordt er van alles beweert..

17 april 2018 om 17:01

Denk je dat Sneijder op de hoogte is van het niveau van alle eredivisie ploegen ... mensen die het wekelijks volgens kunnen er zelfs geen oordeel over geven laat staan iemand die in de zandbak in Qatar zit.

Lopen best paar aardige spelers rond in de competitie van Sneijder. Maar ik heb doelpunten voorbij zien komen waarvan ik denk een gemiddelde eredivisie keeper pakt zo'n bal gewoon. En dan vind ik persoonlijk het niveau van de keepers in de eredivisie niet heel hoog. Er zijn er een aantal die er boven uitsteken maar er zijn er genoeg die dat gemiddelde ver omlaag halen.

17 april 2018 om 17:24

De keeper zijn inderdaad niet zo goed, maar dat geldt voor meerdere competities. Het niveau van een competitie kan niet worden gemeten door alleen naar de doelmannen te kijken.

Wesley verteld altijd wat de belangrijke mensen (i.e belangrijk voor hem) willen horen. Het is verder een aardige jongen, maar dat media training van Ajax zit er bij hem goed in.

Lekker laatdunkende reacties weer.. Mensen..De eredivisie is niet meer wat het was qua niveau...

Stam, Makaay, Van Bommel, Davids etc waren inderdaad armoedige eredivisie comeback verhalen. Van Bronckhorst en Cocu konden echter wel een echte ervaren toevoeging zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

792 fans
Middenvelder, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Al Gharafa 11 9 2 0
2017/2018 OGC Nice 5 0 0 0
2016/2017 Galatasaray 28 5 5 0
2015/2016 Galatasaray 25 5 11 0
2014/2015 Galatasaray 31 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik vroeg aan Sneijder: ’Hoe houd je het vol?‘ Ik heb een paar ballen gezien...’

Wesley Sneijder bevindt zich de laatste dagen in Nederland, aangezien hij met zijn ploeg Al-Gharafa voorbereidt op het komende seizoen. Dinsdag nam de recordinternational van het Nederlands elftal het met zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Paris Saint-Germain mengt zich in de strijd om Frenkie de Jong. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren