wk2018

Langeler stopt bij Jong Oranje en krijgt ‘nieuwe uitdaging’: ‘Ideale kandidaat’

Dinsdag, 17 april 2018 om 14:40

De KNVB heeft Art Langeler benoemd tot directeur voetbalontwikkeling, zo maakt de voetbalbond dinsdag bekend via de officiële kanalen. Met de benoeming van de huidige coach van Jong Oranje is het directieteam van de KNVB compleet. Eerder werd Nico-Jan Hoogma aangesteld als directeur voetbal en Eric Gudde als directeur betaald voetbal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede beslissing van de KNVB?


Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door kaito)

Volgende miskleun. Deed het al matig met Jong Oranje, waarom zou hij hier wel goed voor zijn?
Ik denk dat Jonk een betere kandidaat zou zijn....

17 april 2018 om 15:15

Zijn 2 verschillende banen. Misschien ligt dit hem beter.

17 april 2018 om 15:54

Als je niks van opleiden snapt, zelf de standaard, verouderde Knvb visie aanhangt, dan ben je totaal, maar dan ook totaal niet geschikt om voor vernieuwing en flinke verbetering te zorgen binnen de jeugdopleidingen en trainerscursussen.

Echt ongelooflijk dit, een van de slechtste optie die je kon kiezen. Teamresultaat in de jeugd staat bij hem voorop, wat de grootste oorzaak is van het verval van de nederlandse jeugdopleidingen, waarin de individuele, en met name de meest creatieve en technische, te weinig kans er ruimte krijgen zicht te ontwikkelen. Teamresultaat in de jeugd boven het beter maken van je beste en meest technische spelers... Alleen de trainer denkt wat te hebben aan dat teamresultaat, daar kan hij zijn egootje mee pleasen. Meer heb je er niet aan.

Verder countervoetbal spelen in de jeugd? Wat onder Langeler ook gebeurde? Wat leren spelers daar nou van? Ja, beter counteren, maar naar die speelwijze en opvatting wil je helemaal niet toe, dat is puur weer op resultaat spelen. Alleen het eerste elftal moet presteren en resultaat boeken.

Wim Jonk had het moeten worden, maar blijkbaar is men bij de Knvb al decennia lang zwaar allergisch voor alles dat met Cruijff te maken heeft.

17 april 2018 om 15:17

Dubieuze benoeming. Lijkt me voornamelijk gebaseerd op zijn verleden als Hoofd-jeugdopleidingen bij Psv, maar daar zijn in zijn termijn nauwelijks jeugdspelers doorgebroken (hendriks, Bergwijn).

17 april 2018 om 15:21

Misschien omdat hij net een jaar weg is bij Psv. Kijk naar de talenten die er aan zitten te komen. Dat is meer zijn werk als Bergwijn en Hendrikx, die al zo goed als bij de selectie zaten sinds zijn komst. Ik wil niet zeggen dat hij het goed gaat doen, maar hij heeft in de jeugdopleiding bij PSV wel een verandering doorgevoerd. Maar de vernieuwer waarover gesproken werd (vooral vanuit de media) is het natuurlijk niet.

17 april 2018 om 15:23

Ik vraag me altijd af waar dit soort meningen op gebaseerd zijn.
Dit soort posities kan je absoluut niet vergelijken met het trainerschap van Jong Oranje, eerder met zijn functie bij PSV als hoofd opleidingen, zoals Miltonkeynes al aangaf, waar hij het uitstekend heeft gedaan.

17 april 2018 om 16:44

Na zwolle wilde hij al wat anders dan trainen/coachen. Nu was hij via PSV weer coach geworden bij Oranje. Of hij het kan weet ik niet, maar zijn ambitie was al jaren bekend.

Directeur voetbalontwikkeling, ok. Is dit niet de man die onlangs met 1-0 zegevierde tegen het grote Andorra en dit een geweldige prestatie noemde? Dan weet ik weer voldoende wat betreft de ontwikkeling en hoe snel we tevreden zijn. Povertjes....

17 april 2018 om 15:22

Dus het resultaat van 1 wedstrijd is jouw leidraad? Dat weet ik ook hoe snel jij oordeelt en beoordeelt. Povertjes....

Ik begrijp de zure reacties niet als je kijkt naar zijn CV. Lijkt mij de perfecte kandidaat om de jeugdontwikkelingen in een breder perspectief vorm te gaan geven.

Onder leiding van onze Art ging De bal wel lekker rond bij Jong Oranje.. op de eigen helft.. tegen de Andora's van deze wereld. Ben blij dat Art zijn kunsten in een andere functie kan vertonen, kan niet fout gaan.

Hoe staat het trouwens met de geweldige Winnaars Van Morgenâ„¢ plan van de Knvb? We gingen toch voetbal even opnieuw uitvinden?

Was PSV eigenlijk tevreden over hem, en iemand enig idee wat hij daar heeft neergezet? Van wat ik lees zou de academie van PSV nu steeds meer aan het floreren zijn, maar geen idee eigenlijk of het dankzij of ondanks deze man komt. Hem afschieten zonder daadwerkelijke inzicht in wat hij heeft neergezet gaat wat ver lijkt me

17 april 2018 om 15:34

Hij heeft 4 jaar voor psv gewerkt en de basis van de jeugdopleiding verbeterd. Het is dus dankzij

Ongelooflijk dit, laat dat hele Nederlandse voetbal maar zitten, ik kan niet meer tegen die verschrikkelijke visieloosheid, incapabele mensen op de belangrijkste posities, het eeuwige genegeer van visie Cruijff en het zelf wel beter denken te weten en dan al decennia lang een enorm achterhaalde visie aanhangen voor zowel speelwijze en opleiden, en dit nu gewoon weer doorzetten, met een totaal nietszeggende voetbalman, die diezelfde verouderde Knvb aanhangt, en niks snapt van opleiden, met zijn countervoebal in de jeugd bij Psv, en het teamresultaat plaatsen boven individuele ontwikkeling van je beste talenten. Dan snap je er helemaal niks van.

En dat wordt dan de belangrijkste man bij de Knvb, want opleiden van talenten en trainers, is veruit de belangrijkste taak, dat bepaalt de kwaliteit van het voetbal straks.

En dat terwijl Cruijff onze eigen landgenoot was, zijn visie voor het oprapen ligt en Wim Jonk dit heel graag bij de Knvb had doorgevoerd. Men moet in Nederland blijkbaar niks van Cruijff hebben, men wil alleen met hem pochen en interessant doen. Huichelachtig.

Overal om ons heen zie je dat waar visie Cruijff (grotendeels) geïmplementeerd wordt, na een paar jaar betere, vooral creatievere en technischere talenten doorkomen, en de speelwijze vele malen aantrekkelijker wordt, meestal ook nog eens gekoppeld aan resultaat. Zie België, Duitsland, Frankrijk, en allerlei clubs.

Het is het kleine calvinistisch Nederland dat het wel even beter denkt te weten dan Cruijff, en dan met zo'n enorm slap, kansloos aftreksel komt. Men snapt niks meer van het aanvallend combinatiespel, weet daar ook niet meer voor op te leiden, en nog steeds kijkt men niet naar de bewezen en uitstekende visie van Cruijff, voor zowel speelwijze als opleiden.

Wim Jonk was de enige logische en goede keuze geweest. Maar ja, vriendjespolitiek, en Jonk die visie Cruijff aanhangt he.

Echt ongelooflijk, ze zoeken het maar uit. Het is dat de topclubs hun eigen opleidingen en visie hanteren, waardoor er nog enigszins redelijk opgeleid zal worden, maar dit is een zwaar gemiste kans, met enorme gevolgen.

En dan spreken ze van de ideale kandidaat. Haha, ze zullen niet beter weten, wat moet een oud-ambtenaar zonder voetbalverstand ook over een voetbalvisie en opleiden weten?

17 april 2018 om 18:54

Wat een onzin, in Duitsland, België en Frankrijk hebben ze helemaal niet de visie van Cruijff geïmplementeerd. Daar hebben ze bij verschillende landen in de keuken gekeken en hun sterke punten gecombineerd met de dingetjes die ze elders gezien hebben en dat uitgebouwd tot een nieuwe manier van opleiden.

18 april 2018 om 00:20

Er wel degelijk veel door Cruijff geinspireerde methodologie toegepast in Duitsland en Belgie, vooral in het opleiden jonge talenten (5 - 13 jaar).

Onbegrijpelijke beslissing dit. Heeft niks gepresteerd met jong oranje en daarnaast zie ik eigenlijk ook niet echt de vruchten van zijn jeugdbeleid bij Psv. Clubs kunnen het beste gewoon zelf bepalen wat werkt voor de jeugd en misschien ook wel betreft het opleiden van trainers. De Knvb is een gedrocht waar geen enkele vernieuwing of ontwikkeling uit voort zal komen..

Een naam is maar een naam.

De beste man heeft het goed gedaan bij PSV (naar wat ik heb gehoord), maar zijn uitspraken en speelstijl bij Jong Oranje zijn niet iets om erg warm van te worden.

Ik ben benieuwd naar zijn visie en plannen en of dit de sport in Nederland echt ten goede komt.
Hoe gaat hij talenten zich beter danwel sneller laten ontwikkelen? Waar schort het volgens hem aan in Nederland qua opleiding en hoe gaat hij dan proberen aan te pakken?
Gaat hij voor eenheidsworst of voor een individueel ontwikkelplan en wat verwacht hij van de Bvo's hierin?

Ben zo benieuwd, aangezien Nederland toe is aan een beleid dat voor de komende jaren ook gewoon staat en niet continu van richting wordt veranderd.

Heeft het heel goed gedaan bij ons natuurlijk. Na PEC gaf hij al aan dat hij een ander soort functie ambieert en minder wil gaan coachen/trainen.

Sommige mensen denken dat alleen spelers met een Johan/willem status belangrijk in het voetbal kunnen zijn. Ik heb wel vertrouwen in Art

bye-bye Nederlands voetbal, belachelijke aanstelling.......

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Hidde JurjusKeeper00
Wesley HoedtVerdediger00
Jeremiah St. JusteVerdediger00
Karim RekikVerdediger00
Hans HateboerVerdediger00
Derrick LuckassenVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland U21.

16 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
James Rodriguez gaat deze zomer niet terugkeren naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren