Neymar gefileerd: ‘Hij spuugt op de club, ik vind het ongehoord’

Dinsdag, 17 april 2018 om 14:10

Paris Saint-Germain werd zondag in stijl kampioen van Frankrijk door met 7-1 te winnen van naaste belager AS Monaco. Neymar kon niet op het veld staan, aangezien de Braziliaan nog herstelt van een blessure. Gek genoeg was de aanvaller ook niet aanwezig bij het kampioensduel en dat valt niet bij iedereen in goede aarde.

"Hoe kan het gebeuren dat Neymar er niet bij was terwijl zijn ploeggenoten spelen voor de titel?", vraagt oud-voetballer Christophe Dugarry zich af bij RMC. "Hoe kunnen we hem een leider noemen als hij niet eens meedeelt in de feestvreugde? Hoe is het mogelijk dat PSG dit zomaar accepteert? Ik begrijp niet hoe hij zijn teamgenoten hierna nog in de ogen kan kijken."

Neymar postte tijdens het duel tussen PSG en Monaco een foto op Instagram waarop te zien was dat hij de wedstrijd aan het bekijken was, terwijl hij tegelijkertijd online poker speelde. "Hij spuugt op de club, ik vind het ongehoord. Als hij nog bij Barcelona speelde, was hij wel bij de kampioenswedstrijd geweest. Als ik PSG was geweest, was ik erg boos op hem."

Dugarry wijst ook nog op het feit dat de Franse topclub al snel in de knockout-fase van de Champions League is uitgeschakeld door Real Madrid: "Ik walg van zulke spelers die alleen maar aan zichzelf denken. Want het is het collectief dat wedstrijden wint. Mensen denken gek genoeg nog steeds dat PSG de Champions League kan winnen met spelers met zo’n attitude."


Poll

Ben jij het eens met Christophe Dugarry?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door granrepte)

Helemaal mee eens, deze knaap is echt volledig de weg kwijt volgens mij. Dat komt natuurlijk niet alleen door hemzelf, maar ook door de begeleiding binnen Psg. Ze kruipen hem daar zo in de kont, het lijkt wel alsof ze alles van hem accepteren. Hoe goed je ook bent, je hoort je te houden aan bepaalde normen en waarden van een club. Blijkbaar vinden ze het bij PSG wel prima. Het zegt dus niet alleen wat over het enorme ego van Neymar, maar ook over het feit dat PSG zich in geen enkel opzicht mag spiegelen aan de echte grote clubs. Want bij de echte elite, daar zouden ze dit niet accepteren. Zowel Ronaldo als Messi zijn niet groter dan de club en zij gedragen zich ook voorbeeldig. Daar kan de club PSG en het individu Neymar een voorbeeld aan nemen.

17 april 2018 om 15:26

Ja ik ben het volledig met je eens. Respectloos tegenover je collega’s ook. We weten allemaal dat Neymar een hele goede voetballer is, alleen daarmee is niet alles gedaan. Zijn discipline is dat van een verwende kind & vooral het woord verwend is wat hem parten speelt.
Wellicht omdat hij in zijn jongere jaren niet veel heeft gehad?
Maar dit kan uiteraard dan geen excuus zijn op de manier hoe hij bij PSG wordt behandeld t.o.v zijn collega’s.
Tis gewoon een schande, maar dat moeten ze lekker zelf weten, ik maal er niet om. Tis niet de club die ik lief heb!

Revalideerd hij nog in Brazilië?

17 april 2018 om 16:13

Ik denk dat het ook echt een verwend kind is. Door zijn voetbalkwaliteiten is hem nooit een strobreed in de weg gelegd. Hij is alleen maar geadoreerd en nooit bekritiseerd door de mensen om hem heen (althans, dat is wat ik denk). En dan ga je je zo gedragen. En zolang dat geen halt wordt toegeroepen zal dat door gaan. Maar wellicht zit er dan ook iets fout in de begeleiding bij PSG en eerder misschien al wel bij Barca.

17 april 2018 om 15:30

Laat hem maar lekker wegkwijnen daar, Real moet hem niet hebben. Het was overduidelijk toen Het Santiago hem uitfloot. Niemand wilt deze kwal in het wit zien spelen. Het is niet meer vanzelf sprekend dat Barca spelers via een omweg naar Real gaan. Real ziet liever iemand die direct naar Real gaat zodra hij de kans krijgt!

17 april 2018 om 17:15

Hij is wel een talentvolle voetballer en zou Madrid aan veel meer dreiging voorin kunnen helpen. Ik hoop echter ook dat Perez zich niet gaat wagen aan Neymar. Deze zomer gaan er zeker wijzigingen en verschuivingen komen binnen de selectie. Galactico zomer om nooit meer te vergeten misschien. De Gea en Neymar ?

Ik ken Neymar natuurlijk niet persoonlijk maar van wat ik meekrijg in de media lijkt het erop dat Neymar maar aan 1 ding denkt: Neymar. Het maakt hem volgens mij geen bal uit wat er met PSG gebeurt.

Het lijkt me echt een heel naar mannetje, een geweldige voetballer maar inderdaad alleen maar denkend aan zichzelf. En daarom zal hij nooit bij de beste voetballers ter wereld horen, arrogante kwal. Hoe kan je het nou letterlijk in je hoofd halen om tijdens de kampioenswedstrijd thuis te blijven en een potje gaan zitten pokeren😂😂. Dan spoor je NIET

Haha wauw, ook echt een foto uploaden dat je voor grof geld zit te pokeren tijdens PSG - Monaco terwijl je te lamlendig bent om je hoofd even te laten zien in het stadion.. Je wil hier toch gewoon bij zijn? Die jongens winnen de titel, ook Jouw titel, waarom ben je er niet bij om je bloemetje en medaille in ontvangst te nemen? Ik kan echt niet begrijpen dat PSG dit toestaat..

Ja kom op zeg.. wie plant die kampioenswedstrjd dan ook tijdens het wekelijkse poker toernooitje? Vind dat de Franse voetbalbond hier toch wel voor op het matje geroepen mag worden door Neymar..

Wat een leuk jong is die Neymar toch. Altijd zo lekker gewoon gebleven.

Is dat nou zo moeilijk om even naar dat stadion te gaan. Laat je invliegen met je privéjet en afzetten met je stretch limo met chauffeur. Kan je als toegift nog even zwaaien naar dat klootjesvolk dat z'n halve maandsalaris betaald om je te zien. Je kan ergere werkdagen hebben toch?

Neymar is een goede speler, maar grootheden worden ook herinnert om hun persoonlijkheid. Kijk naar Buffon, Roy Keane, Johan Cruijff, daarvoor kwam je ook kijken als ze niet in het veld stonden. Ze waren meer dan rijke ventjes die goed konden voetballen. Neymar is dat totaal niet.

17 april 2018 om 14:34

Eens met wat je zegt, alleen laten we de invloed van sociale media ook niet vergeten. Spelers worden nu zo veel nauwlettender in de gaten gehouden. Cruijff groeide op zonder de hele internethype. Hiermee wil ik geen gedrag van Neymar goedpraten of Cruijff afbranden, het is alleen wel een factor die een grote rol speelt imo.

17 april 2018 om 14:56

Tsja Neymar wordt sinds zijn 15e behandeld en gezien en betaald als een halfgod, dus dat hij weinig sociale ontwikkeling heeft doorgemaakt lijkt me niet zo vreemd.

17 april 2018 om 15:03

Dat is ook waar natuurlijk. Als iedereen begint te gillen en je handtekening wil als je langsloopt is het moeilijk om normaal te blijven

17 april 2018 om 15:10

Naja, Messi...

Is ook van jongs af aan een superster. Speelde Madrid helemaal van de mat op zijn 19e. Gewoon nog steeds een redelijk nuchtere een sympathieke jongen toch?

Daarnaast is Neymar in zijn tijd bij Barca echt wel een paar keer op zijn plaats gezet hoor. Dat je een strekenventje bent kan ik inkomen maar daar heeft hij echt wel geleerd dat hij zijn plaats moet kennen en de club belangrijker is. Dat hij dat op zijn 26 jaar allemaal het raam uitgooit na een transfer heeft weinig met de aandacht en roem tijdens zijn jeugd te maken

17 april 2018 om 15:20

Ik denk dat het redelijk opstapelt in al die jaren. Bovendien vraag ik me af hoeveel vat en invloed de club uitoefent op hem. Die hadden die natuurlijk makkelijk kunnen voorkomen met wat duidelijke communicatie.

17 april 2018 om 15:52

Denk ook dat Neymar bij Barca zn plaats kende omdat hij daar altijd 2e viool was achter Messi. Messi was de leider, Neymar de toekomstige opvolger. Neymar schikte zich in die rol, omdat hij respect voor Messi leek te hebben. Bij PSGis hij het mannetje, iedereen kust zn voeten en hij kan maken wat hij wil. Dat is het verschil denk ik.

17 april 2018 om 15:55

Bij Real zou hij ook ondergeschikt zijn aan Ronaldo, dan zou ie dit gedrag ook niet vertonen vermoed ik. Zelfde geldt voor PSG toen Zlatan daar nog de grote leider was.. die had hem ook wel terecht gewezen. Nu staat er niemand meer boven hem in de pikorde en is hij de grote man.. sommigen pakken dat positief op, anderen gaan raar gedrag vertonen zoals mr Neymar.

17 april 2018 om 15:49

Bij ons in de kelderklasse zijn er wel meerderen geweest die een kampioenswedstrijd misten. Bijvoorbeeld doordat ze een kater hadden (of zich versliepen) van het 'te vroeg' vieren van het kampioenschap. Uiteindelijk sloten ze vaak later aan bij de festiviteiten. Wat dat betreft is Neymar inderdaad gewoon gebleven.

17 april 2018 om 15:59

Hehehe,

Wij spelen het liefst om 14:30 omdat we de wedstrijden om 12:30 meestal niet met 11 kunnen beginnen door mensen met een kater. Drank maakt meer kapot dan je lief is

Volledig terechte reactie. Wat een arrogant eikeltje is die gozer. Denkt letterlijk nooit aan zijn club en doet alles om er zelf beter van te worden. Het zou enorme kapitaalvernietiging zijn voor PSG om die jongen te schorsen, maar ze moeten toch zeker wel actie ondernemen tegen dit blaag.

17 april 2018 om 15:15

Toch wel opvallend dat je dit soort dingen nooit over Messi of Ronaldo hoort. Dat zijn nog hogere bomen. Neymar heeft hier natuurlijk gewoon compleet de verkeerde prioriteiten. Nadeel aan instagram, wordt lastig om dit nu te ontkennen.

17 april 2018 om 17:55

Messi en Ronaldo krijgen weer andere verwijten. Ik snap wel dat Neymar onsympathiek oogt, maar de hetze rondom hem vind ik neigen naar selectieve verontwaardiging. Men mag hem niet en probeert het minste of geringste aan te grijpen om hem aan de schandpaal te nagelen. Wat voor mij telt is dat ik van een speler geniet op het veld. En wat heb ik genoten van Neymar aan het begin van dit seizoen. Zolang spelers geen bizarre streken uithalen of (in mijn ogen) gekke ideologieën aanhangen mogen ze van mij best wat 'afwijken van de norm'.

17 april 2018 om 18:18

Ik vind dit niet afwijken van de norm. Ik vind het niet collegiaal en onprofessioneel. Bovendien respectloos naar de fans.

17 april 2018 om 18:45

De norm in deze is dat spelers normaliter (graag) aanwezig zijn bij de kampioenswedstrijd.

Kan me hier heel goed in vinden. Neymar is sinds zijn blessure meteen naar Brazillie gevlogen. Dat je geopereerd wordt in een ander land is tegenwoordig heel normaal. Maar revalideren doe je toch bij je club? Zelfs bij afspraken met de voorzitter moet die vent maar even naar Brazillie vliegen ipv andersom... Dan werk je het als club ook in de hand

Vond het al gek dat hij er niet was bij de halve finale tegen Monaco. Dat je er niet bent bij de kampioenswedstrijd is al helemaal te gek voor woorden.

Je kunt ook wel zien dat PSG alleen aan kapitaal (binnen en buiten het veld) een topclub is. Clubs als Bayern, Real Madrid, Barcelona, Juventus enzovoort zouden dit natuurlijk nooit accepteren. Aan de andere kant is Neymar ook wel een jongen die dit soort streken levert. Het moge duidelijk zijn dat hij alleen bij PSG speelt vanwege het geld, z'n status daar en wellicht de stad Parijs.

Wat een hoop gesnuffel zeg...er nu een probleem van maken dat het een egoïst is..duurste voetballer op de aardbol, die het lieve barca een dik oor heeft aangenaaid om er zelf beter van te worden...en nu hebben er mensen problemen met hem?, beetje laat dacht ik zo..die karakter trek was al zichtbaar voor de koop. PSG moet zich gewoon schamen dat ze hem hebben gekocht...boontje om??

Is er dan in de selectie van PSG niemand die Neymar even bij het nekvel grijpt? Een Pique, Ramos, Kompany etc zetten Neymar dan echt wel even op zijn plaats hoor. Hop, de hoek in

Had hem graag bij Bayern gezien. Vidal vreet hem helemaal op als hij zoiets flikt

17 april 2018 om 15:37

Cavani heeft in de eerste weken geloof ik een poging gedaan. Maar als je dan ziet dat de Braziliaanse spelers en de gehele directie achter Neymar gaat staan houdt het snel op. Ze hebben hem veel te veel macht gegeven en nu is het te laat om op te treden. Dan is hij zo weer weg.

17 april 2018 om 15:52

Je zou toch zeggen dat die Braziliaanse enclave hem nu toch eens flink op zijn flikker geeft. Een van deze gasten is notabene de aanvoerder van die ploeg. En ook de aanvoerder van de Braziliaanse nationale ploeg speelt bij Psg.

Dit kan en mag je als professional niet flikken bij de club die je blauw betaalt. Ik snap deze spelers echt niet meer, totaal de realiteitszin kwijt eigenlijk. Maar als je er wat van zegt ben je ouderwets en bekrompen...

De geruchten dat Neymar naar Real gaat...
Ik zou hem nooit in Madrid willen zien.
Als hij inderdaad bij Real eindigd heeft hij serieus PSG als een omweggetje gebruikt.

17 april 2018 om 15:28

Helemaal met jou eens. Doe mij maar iemand met minder talent maar meer manieren hoor.

Neymar in de kleedkamer van Madrid levert gegarandeerd problemen op. Ik geef het 3 weken voor hij het aan de stok krijgt met Ronaldo, Ramos en dat hechte groepje jonge Spanjaarden

17 april 2018 om 15:42

Hopen dat het bij een gerucht blijft. Ik ben meer gecharmeerd van Dybala. Een Neymar zou Real alleen maar slecht doen naar mijn mening.

17 april 2018 om 15:47

Als Bale verkocht wordt zie ik Perez echt wel zijn creditcard openen voor Neymar. Ik geniet van zijn spelstijl, want het had een klein iets van Ronaldinho terug, maar ik kon me zelfs bij Barcelona af en toe ergeren aan zijn gedrag. Soms houdt die zich niet alleen met voetballen bezig en dat kan irritant worden.

17 april 2018 om 15:48

Denk niet dat hij naar Real wil, dan staat-ie weer in de schaduw van een grotere voetballer.

En Ramos trapt hem het Bernabeu uit als-ie dit soort fratsen laat zien.

17 april 2018 om 17:31

Niet nodig. Haal lekker Salah en hou Asensio gewoon erin. Desnoods haal je nog liever een Martial of later Mbappe. En vooral nu Ronaldo nog vlammende is, hoef ik Neymar zeker niet te zien. Gaat ook gewoon veel te veel kosten. En Real kennende hechten ze veel waarde aan hiërarchie, nou dan gaat dat helemaal niks worden met Neymar. Daarom kwam Mbappe ook niet meer nadat PSG zoveel geld bood, Real en Perez wil niet voor een jochie meteen meer betalen dan een Modric, Marcelo en Ramos. Dat gaat gewoon niet. Daarom vind ik de structuur bij Real altijd heerlijk en zakelijk. Je moet het verdienen zoals Ronaldo.

Ik ging stuk om een filmpje van Marcelo bij het trainingscomplex. Aan het eind, gingen ze naar de parkeerplaats waar zijn auto stond. Dat was genummerd vanaf 1. Marcelo heeft rugnummer 12 en dat zit wat achterin. Later eiste hij een plek voorin ondanks zijn nummer. Riep zo van plaats de kindertjes maar achterin haha, die zijn hier gister pas gekomen. Haha ging stuk om dit.

Wat dacht PSG dan? Ze wisten precies wat zij in huis hebben gehaald, getuige de wijze waarop hij Barcelona voor PSG verliet.

Ach deze situatie heeft PSG gewoon zelf gecreeerd. PSG is voor veel spelers gewoon een goudmijn waar ze hun zak goud ophalen en weer weggaan. PSG mag dan wel veel geld hebben, maar heeft nauwelijks prestige binnen de voetbalwereld. Ik bedoel maar, als je kon kiezen tussen clubicoon van Barcelona of van PSG... zegt al genoeg. Het is ook veel te naief om te denken dat je “hart voor de club” kunt kopen met geld.

Als een kip zonder kop wordt een speler in kwaad daglicht gezien n.a.v. een ongeferifieerd media bericht zonder de feiten te kennen.

Feit is dat Neymar een groot aandeel had in het kampioenschap!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AS Monaco8040
5.Rennes586
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarquinhosVerdediger20
Thiago SilvaVerdediger20
Layvin KurzawaVerdediger20
Dani AlvesVerdediger20
Ángel Di MaríaMiddenvelder20
Marco VerrattiMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1274 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
2013/2014 Barcelona 26 9 6 0
Laatste voetbalnieuws

Neymar hielp Barça aan miljoenentransfer: ‘Hij drong er steeds op aan’

Barcelona heeft Arthur al enkele dagen in huis en de Braziliaanse middenvelder heeft het tot nu toe naar zijn zin bij de Catalaanse topclub. De jongeling, die voor maximaal veertig miljoen...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Paris Saint-Germain mengt zich in de strijd om Frenkie de Jong. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren