‘Of ik het sneu vind voor Kramer? Nee, wat dat betreft ben ik heel zakelijk’

Dinsdag, 17 april 2018 om

Henk van Stee vindt de schorsing van zeven wedstrijden voor Michiel Kramer ‘veel te fors’. De spits van Sparta Rotterdam werd afgelopen weekeinde met rood van het veld gestuurd nadat hij zijn schoen in het gezicht van Vitesse-verdediger Alexander Büttner plantte. Het seizoen van Kramer zit er zodoende op, want zelfs als Sparta de finales van de play-offs om promotie/degradatie bereikt, zal de aanvaller niet inzetbaar zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Sparta Rotterdam moet afscheid nemen van Michiel Kramer


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door 1908tillidie)

Even voor de duidelijkheid. Iemand invalide trappen en nog wel bewust is maar 10 wedstrijden ( kokmeeijer). Hoe kan dit dan 7 wedstrijden zijn? Het ziet er erger uit dan is het , maar kramer kan qua schade niet eens zoveel aanrichten , een elleboog kan veel gevaarlijker zijn. Een duel of 3, maximaal 4 zou genoeg moeten zijn.

17 april 2018 om 08:18

Misschien een rare vergelijking maar het is voor mij zoiets als in mn gezicht spugen. Minder schade dan als je me een klap geeft maar ik vind het veel lager en zou er kwader door worden.

17 april 2018 om 08:26

Dat is anders. Spugen daar wordt je niet gestraft voor gemeen of geweldig spel. Als je daar andere regels kan in mee leven ( spugen racisme, provoceren etc). Vergelijkbaar met dat je voor belastingonderduikung misschien 5 krijgt , maar als je iemand invalide slaat maar 3 ofzo , terwijl ik dat laatste veel erger vind . Kramer actie moet niet vergeleken worden met spugen , maar wel grof spel zoals slaan , Elleboog doodacjoppen etc, en Dan zie Je dat dit veep te zwaar is gestraft .

17 april 2018 om 08:18

Daar ben ik het niet mee eens. Het is jammer dat Bütner met zijn smerige elleboog vrijuit gaat. Dat neemt niet weg dat deze aktie, ook al schopt Kramer niet voluit, een eis van 10 wedstrijden had moeten krijgen. Daarmee laat je aan de jeugd zien dat dit absoluut niet kan.

17 april 2018 om 08:31

Bouaouzan werd door Sparta al geschorst voor de rest van het seizoen dus die 10 wedstrijden maakte al niets meer uit. Ook werd Bouaouzan aangdjlacht door ‘t OM. Verder zie ik wel overeenkomsten met hem en Kramer. Motivatie problemen. Opstootjes etc. Het is voor Kramer nog te hopen dat hij nog een goede draai kan geven aan zijn carrière. Die van Bouaouzan ging als een nachtkaars uit.

17 april 2018 om 09:52

Hij schoot Sparta de Eredivisie in, speelde bij onder andere Wigan Athletic en NEC (geen succes), werd kampioen van Zweden en was 10 jaar na zijn doodschop nog altijd profvoetballer. Dat zijn carrière niet soepel verliep is duidelijk. Maar dat lag meer aan zijn mentaliteit (disciplinaire schorsingen) dan daadwerkelijk de overtreding.

17 april 2018 om 09:03

Dit is gewoon terecht. 10 voor die overtreding op Kokmeijer was gewoon belachelijk weinig dan (was dat echt maar 10?). Die man had je gewoon permanent voor betaald voetbal moeten schorsen wat mij betreft.. Meest achterlijke tackle die ik ook heb gezien, ik zou hem als club per direct ontslaan in ieder geval sowieso.

17 april 2018 om 09:16

Eens hoor Sander, maar clubs nemen zelden stelling tegen hun spelers in het betaalde voetbal. Ze zijn van een iets andere orde maar ik herinner me ook nog wel wat horror tackels van Materazzi? Of een veelvuldig bijten van een tegenstander door Suarez. Bouaouzan is nog aangeklaagd door OM, gelukkig. Die andere waren daar te goede voetballers voor en komen er mee weg en het wordt zelfs genuanceerd tot een liefdes beetje.

17 april 2018 om 09:48

Denk dat iedereen het wel eens is dat Kramer een schorsing verdiend. Als je echter naar eerdere gevallen waarbij 7 wedstrijden gegeven werd, is dit niet te vergelijken. Er wordt nu gedaan alsof wat Kramer deed (wat natuurlijk een ongelofelijk domme actie was), net zo erg is als Suarez die destijds een speler beet. Die kreeg namelijk ook 7 wedstrijden. In mijn ogen zijn deze twee totaal onvergelijkbaar, en daarom zou de schorsing van Kramer dus lager moeten zijn. Neemt niet weg dat het een idiote actie is, en bovendien benadeeld hij de club enorm.

17 april 2018 om 10:44

Rentree

Die Bouaouzan heeft een schorsing van tien duels gekregen maar daarnaast ook nog een veroordeling voor zware mishandeling, waarvoor hij uiteindelijk tot in de hoogste instantie tot een voorwaardelijke straf van zes maanden is veroordeeld.

Ik vind eigenlkijk dat in deze zaak van Kramer ook gewoon aangfite gedaan had moeten worden, want ik vind dat Kramer zich voor deze actie vooral voor de strafrechter moet verantwoorden en niet voor de interne tuchtrechtspraak van de Knvb.

17 april 2018 om 12:48

OJ pleegde een moord en werd vrijgesproken. Mogen we nu ook niemand meer veroordelen? 3 wedstrijden voor iemand bewust in zijn gezicht schoppen? Ben je wel goed wijs?

Van Stee moet niet miepen, volkomen terechte straf voor zo'n lage actie.

Johan Derksen vond het geel. Maar volkomen terechte schorsing natuurlijk. Als ik Sparta was had ik 'm zelfs ontslagen. Een idioot als Kramer past niet bij zo'n nette club.

17 april 2018 om 08:34

Kramer is nu geschorst voor de rest van het seizoen. Inclusief eventuele p/d wedstrijden. Dan heeft ontslag toch geen zin.

17 april 2018 om 09:05

Hoezo niet, zo'n malloot wil je er volgend jaar toch ook niet bij hebben?

17 april 2018 om 09:20

Hoezo niet? Kramer is voor Sparta toch gewoon een goede spits? Hij reageert volkomen verkeerd op die elleboogstoot natuurlijk maar het is wel een speler die punten kan pakken voor een team als Sparta en ook hij zal van zulke momenten leren. Iedereen heeft hier de pik op hem maar voor veel teams in het rechterrijtje is hij gewoon een goede spits.

17 april 2018 om 10:07

@sander, praktisch gezien kan Kramer zijn Sparta spullen nu wel inleveren, behalve dat hij recht heeft op arbeid. Maar zijn contract loop tot einde seizoen, dus in de nieuwe competitie staat hij niet op de loonlijst.

17 april 2018 om 10:49

blackpool

Ontslag heeft geen zin? Tuurlijk wél. Sparta moet nu namelijk gewoon het volledige salaris doorbetalen van een speler die zich zwaar heeft misdragen én die dus verder in het gehele seizoen niet meer inzetbaar is.

Als je hem ontslaat, op staande voet, kun je tenminste nog het salaris dat je moet betalen besparen én je kunt ook nog eens schadevergoeding vorderen van de speler. Of je dat moet willen als club of dat je andere belangen hebt, dat zal zo zijn. Maar het is niet zo dat ontslag in deze toch geen zin zou hebben.

17 april 2018 om 11:23

Als ze Kramer op staande voet ontslaan moeten ze alsnog zijn salaris door betalen. Op staande voet ontslaan is vrij moeilijk in Nederland en ik denk niet dat een rechter in Nederland in deze situatie vind dat ontslag op staande voet terecht zou zijn, laatst staan dat ze een schadeclaim zouden vorderen daar is geen enkele grond voor.

17 april 2018 om 09:03

Ja maar je gaat Derksen toch niet echt serieus nemen ? die was volgens mij gewoon aan het provoceren anders begrijp ik zijn reactie niet .

17 april 2018 om 10:28

Ik neem Derksen absoluut niet serieus, maar in verband met het kampioenschap van PSV heb ik gisteren na lange tijd toch maar weer eens gekeken. Viel inderdaad niet mee: die opmerking over Kramer was al hilarisch, maar wat dacht je van de opmerking dat het gewoon 0-0 was geworden als PSV niet drie keer had gescoord?

17 april 2018 om 10:55

Totalbb

Goed beschouwd bedoelde Derksen daar niet veel anders mee dan dat de daawerkelijke verschillen tussen PSV en Ajax helemaal niet zo groot zijn als de stand op de ranglijst lijkt te beweren. En zeg nou zelf, op zichzelf waren PSV en Ajax ook zondag nagenoeg gelijkwaardig? PSV was gewoon de fellere van de twee en PSV wilde hét gewoon meer dan Ajax, maar het eerste uur was PSV echt niet zoveel beter dan Ajax. Sterker, met een beetje mazzel, ...... nou ja, en toen gebeurde gewoon wat het hele seizoen al gebeurt met Psv, dan zit het gewoon mee (soms scheids, soms geluk, soms scoreverloop) en valt het kwartje aan Psv's zijde.

Tenminste, zo leg ik de woorden van Derksen uit.

Maar datgene wat Derksen zei over Kramer, dat was echt wartaal. Het was 'wegduwen' zei hij, alsof je iemand met je handen wegduwt, hahahaha, wat een onzin zeg! Je kunt iemand blind trappen, hersenbeschadiging bezorgen, kaak breken, etc. maar Derksen vond het wel meevallen....

Nou ja, hieruit blijkt gewoon dat de heren bij Voetbal Insite vaak leuke en rake dingen zeggen maar soms ook gewoon uit hun nek staan te lullen. Dit is daar wel een mooi voorbeeld van.

17 april 2018 om 10:58

"en zeg nou zelf, op zichzelf waren PSV en Ajax ook zondag nagenoeg gelijkwaardig? PSV was gewoon de fellere van de twee en PSV wilde hét gewoon meer dan Ajax"

Met je tweede zin haal je je eerste zelf al onderuit. Maar laten we maar niet te veel offopic gaan. Wat Kramer en Voetbal Insite betreft zijn we het in elk geval eens.

17 april 2018 om 11:22

Ik heb gisteren al de gezegd in een reactie als je van de 31 wedstrijden er 26 wint dan kun je toch niet spreken van wel of niet verdiend ?

17 april 2018 om 11:09

Uiteraard vind Johan Derksen het niet meer dan geel. Tijdje terug was er een man op TV die nog steeds last had van zijn been, die was ooit door Johan de wedstrijd uitgeschopt. Vond Johan helemaal niet raar, die man moest zich niet zo aanstellen. Johan Derksen en Hans Kraay behoren tot de categorie spelers veelplegers, Die gasten hebben zoveel geel en rood gehad in hun carriere, niet normaal. Ze schopten naar alles wat los en vast zat.

Niemand neemt Johan Derksen serieus als het over scheidsrechter zaken gaat, die man zit alleen maar te provoceren en tegendraads te doen omdat het goed bij zijn imago past. Gaat er bij de kijkers in als zoete koek. En die kijkers denken nu dankzij Derksen dat Bas een goede scheidsrechter is terwijl spelers en clubs steen en been klagen.

Nee de mening van Johan derksen is totaal niet relevant.

Iedereen spreekt nu opeens van het schandalige(?) Inkomen van Buttner. Maar volgens mij viel dat reuze mee hoor. Nu heb ik niks met Buttner, maar dat zie je in Engeland, Italie, Frankrijk wekelijks voorbij komen.

17 april 2018 om 08:49

Hij springt als een onnozele tegen Kramer aan, gaat vol voor de man, en plant daarbij ook nog even lekker zijn elleboog tegen het hoofd. Dat is inderdaad schandalig inkomen en een rode kaart waard.

17 april 2018 om 08:53

Wekelijks? Dan wordt het daar ook wekelijks bestraft, of? Kan je op een papiertje meegeven dat als het daar gebeurt, ook gewoon rood getrokken wordt. Want Buttner leek wel te gaan vliegen zo wijd en hoog zat z'n elleboog. Was echt schandalig inkomen van 'm en vind het inderdaad ook bijzonder dat hij hier nog mee vrijuit gaat.

En dat is overigens niet 'opeens', maar werd die dag zelf ook besproken. Buttner kwam als een bezetene in en Kramer reageert als een idioot. En alleen de idioot moet nu boeten.

17 april 2018 om 09:05

Kramer was al de hele wedstrijd bezig.. Even op de tenen gaan staan, even een duel net te hard aangaan. Bij Buttner maar bv ook bij Miazga.. Als je uitdaag dsn weet je dat je een keer wat terug krijg.. Oke Buttner pakt hem hard, al werd mij dat pas na tv beelden duidelijker/ in stadion dacht ik dat het een hard kopduel was. Maar als je als Kramer zijnde loopt te irriteren bij andere spelers is wel heel dom om vervolgens zelf degene te zijn die zich laat provoceren en kan vertrekken.

17 april 2018 om 09:12

Jaa, zou best zijn dat Kramer heel de wedstrijd bezig was. Maar dat praat noch de actie van Buttner noch de actie van Kramer uiteraard goed. Inderdaad ontzettend dom van Kramer om zich zo te laten gaan.

Dat je het in het stadion niet zag zou kunnen. Maar ik vind het vrij bijzonder, maar dat maken we met meer scheidsen mee, dat Blom (of welke scheids op het veld ook) dit niet gezien heeft. Het was vrij duidelijk hoe Buttner in kwam. Maar blijkbaar zal Blom het wel beoordeeld hebben, anders zou hij op basis van TV beelden ook wel geschorst worden.

17 april 2018 om 09:25

Wat ik in stadion zag was een hoge bal en Buttner die een korte sprint trekt en het kopduel (te hard) aangaat.. Je hebt verder geen herhalingen en er wordt ook niet ingezoomd op de 2 spelers. Wel zie je beter dan op tv dat Kramer ook als de bal nog niet in de buurt was de hele wedstrijd loopt te zuigen. Iets waar Miazga gewoon om liep te lachen (wat natuurlijk met de tussenstand vrij logisch was).. Dan ben je gewoon een domme gast dat als je zelg een tik krijg je zo laat gaan. Zeker Kramer, die vast ook wel van zichzelf weet dat ie makkelijk te provoceren is.. En ja, Buttner is ook zo'n mannetje die zich snel laat provoceren.. Ook die moet oppassen met dit soort spelletjes.. Die kwam goed weg nu.. Wss vooral omdat Kramer nog dommer was.

17 april 2018 om 09:26

Buttner heeft geel gehad overigens...

17 april 2018 om 09:41

Oh, geel gekregen. Vandaar. Maar hoe dan ook te weinig en blijft het dus bijzonder dat er ook voor hem geen rood getrokken is, want nu is een roekeloze elleboog dus geel?

Je verhaal over Kramer was me in je eerste reactie overigens ook wel duidelijk en zoals ik al zei; ontzettend dom van Kramer. Dat Miazga erom lacht is toch alleen maar goed? Lekker laten gaan die Kramer. Maar ik heb het gewoon over dit moment, waar de idioot (kramer) terecht zwaar wordt geschorst, en de bezetene (buttner) dus, blijkbaar met geel, erg goed gespaard wordt.

17 april 2018 om 09:05

Lekker boeiend wat ze in Engeland, Italië en Frankrijk wel of niet doen. Buttner komt met geheven elleboog ingesprongen. Daarmee neem je bewust risico je tegenstander (ernstig) te blesseren. Dat verdient simpelweg een directe rode kaart.

Ik weet nog wel hoe heel VZ overstroomde in het welles/nietes verhaal van de elleboog van Neres. Maar deze elleboog is m.i. veel erger.

Die malloot van een Büttner had al geel moeten hebben voor een schwalbe in het begin van de wedstrijd,
Dan doet hij dit nl niet meer want dan had hij er ook af gemoeten. Vond het niet normaal zoals hij inkwam bij Kramer. Als hij Kramer verkeerd raakt, kan meh dat een schedelbasis fractuur opleveren, zoals hij van achter inkwam. Praat de rewactie van kramer niet goed, maar echt door schoppen deed hij niet, terwijl Büttner er vol inkwam. Nooit meer laten spelen die Bütnerr, net zoals die andere mallot van een Matavz met zijn elleboog op Dumfries eerder dit seizoen. Ook valler Lozano naait iederen een kaart aan / waar gaat dit heen met het NL voetbal.

Geen idee waarom o.a. Advocaat die elleboog van Buettner en het feit dat die met enkel geel bestraft werd erbij haalt. Alsof dat goedpraat om iemand voor zijn harses te trappen. Ook dat Sparta hier nog weer van zegt dat het een te zware straf is, is onbegrijpelijk. Kramer is een recividist, die bij de gratie van Sparta zijn imago als kroketetende voetbalamateur kon oppoetsen en zo betaalt hij het uit!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Roy KortsmitKeeper10
Julian ChabotVerdediger10
Michel BreuerVerdediger10
Sherel FloranusVerdediger10
Deroy DuarteMiddenvelder10
Ryan SanusiMiddenvelder10
Stijn SpieringsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

18 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 21 oktober
Real Madrid heeft een opvallend plan om Mauro Icardi in de zomer binnen te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren