‘Vervolgens slaat Ten Hag de plank volledig mis met deze opmerking’

Maandag, 16 april 2018 om

Erik ten Hag zei in aanloop naar de wedstrijd tegen PSV dat de Eindhovenaren bang zouden zijn voor Ajax. Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou zegt de uitspraken van de trainer van de Amsterdammers niet serieus te kunnen nemen. Volgens Mossou had de ‘geforceerde’ spierballentaal geen enkele uitwerking op PSV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Erik ten Hag is de juiste trainer voor Ajax


Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door onelovechris)

Ik weet niet meer wat goed is voor Ajax. Op dit m9ment schaam ik me om voor Ajax te zijn. Stoere praatjes maar niks waar maken. Weer onrust tussen spelers en de trainer. En dan het Technisch hart nog. Ik verlang weer naar het goede Ajax.

16 april 2018 om 23:39

Wat is er dan ineens met het TH? Heb daar al maanden geen onrust meer over gehoord...

16 april 2018 om 23:42

Dat is idd waar bedoel met vd Sar

16 april 2018 om 23:54

Onrust TH is nu Ten Hag. Maar zonder dollen, technisch hart is er nu ook niet echt meer volgens mij na de “schoonmaak” eind december.

17 april 2018 om 00:23

Hoezo schaam je je? Dat je je schaamt voor de prestaties dit seizoen, daar kan ik mij nog wat bij voorstellen. Of voor de acties van die paar gekken in het uitvak. Maar ik zal mij nooit schamen om het feit dat ik voor Ajax ben.

17 april 2018 om 06:06

Idd voor de prestaties dit seizoen. En wat er de afgelopen dagen allemaal is gebeurd.

17 april 2018 om 06:56

Laten we het zooitje weer even opkloppen. Je word 2e en gelijk klopt er weer helemaal niets van de club. Ajax heeft het meest rooskleurige perspectief (vermogen, jeugd, talent, faciliteiten) in Nederland. Maar er kan er maar 1 kampioen worden, en dat doet PSV de afgelopen jaren gewoon heel goed.

17 april 2018 om 08:07

Juistem Mentalist. Goed dat het verwachtingspatroon hoog is hoor, maar te veel mensen reageren enorm verwend. Ajax was niet best, maar psv heeft gewoon een ziek aantal punten, met niet eens een bijzondere selectie. Nou dan mag je daar de complimenten naartoe sturen. Dat betekent niet dat alles ineens kut is aan de club. Kijk even naar Feyenoord, die hebben pas een slecht seizoen. Als Ajax gewoon 79 punten gaat halen is dat helemaal niet slecht en daar wordt je regelmatig gewoon kampioen mee.

17 april 2018 om 08:31

Helemaal mee eens Murki. Er zijn heus wel discutabele keuzes gemaakt dit seizoen (Keizer, Ten hag) en wellicht eind vorig seizoen met Bosz. Maar je kunt het ook kapotanalyseren, en nu de richting heenlullen dat er niets goed gaat. Terwijl de club er netto behoorlijk goed voorstaat.

17 april 2018 om 08:44

Zo is het. Psv heeft alleen de selectie en de luwte. Ajax heeft alles om de komende jaren te domineren. Nu alleen even goed doorpakkennop de transfermarkt. Vermaelen en Labyad lijken mij goede versterkingen. Wellicht Sneijdertje?

17 april 2018 om 10:37

Die drie gaan Ajax niet naar een hoger plan tillen hoor. Sneijder is op z'n retour (wil wss niet terug), vermaelen is vaak geblesseerd en met labyad haal je een speler in huis die twee wedstrijden goed speelt om vervolgens vier wedstrijden door de ondergrens te zakken

Wat een puinhoop is het bij mijn club zeg. Ik ben er ondertussen ook helemaal klaar mee.

Ik heb Ajax en de directie lang verdedigd, maar sinds afgelopen zomer is er echt iets geknapt.

- Keizer had nooit aangenomen mogen worden.
- Ajax had nooit meer in de positie mogen komen om Dijks op te stellen.
- Ajax had nooit Siem de Jong moeten halen met een 3-jarig (!) contract.
- Keizer had nooit ontslagen mogen worden.
- Bergkamp had nooit op deze manier mogen weggaan (net zoals Jonk een paar jaar geleden).
- Ten Hag had nooit in de winter aangesteld moeten worden.
*In de zomer zou ik het begrepen hebben. Ten Hag kan prima 4-4-2 spelen en heeft een redelijke goede visie. Maar 4-3-3 is niet zijn manier van spelen (nergens gedaan) en nu Kluivert op links opeens goed is, moet hij wel 4-3-3 spelen. Niet zijn pakkie aan, dus ik vraag mij enorm af of hij dit nog kan rechtzetten.
- Ajax en Younes. Man.
- Ten Hag die Younes in de 92ste minuut wil laten invallen.
- Ten Hag die Siem de Jong boven Cassiera kiest (hoe kan je?).
- Ten Hag die Veltman opoffert voor Kristenssen.
- Ten Hag die wel zijn aanvoerder durft te wisselen, maar de man die al maanden geen bal goed speelt niet durft te wisselen: Schone voor Eiting, bijvoorbeeld.
- Ajax die sinds het aantreden van Ten Hag amper éã©n helft goed heeft gespeeld.
- Van der Sar die zijn eigen toekomst met de komst van Ten Hag op het spel heeft gezet.
- De Ajax 'supporters' gisteren met de fakkels.
- De Ajax 'supporters' bij de bus.
- De Ajax 'supporters' die Ziyech duwde.
- Ziyech die hier niet bovenstaat en dus ook niet ziet dat ik en vele Ajacieden met mij niet zo over hem denken. En daarom dus al zijn Ajax foto's verwijderd, waarmee hij mij ook direct raakt (als wel Ziyech én Ajaxfan).
- De leegloop van de komende zomer: Ziyech, Onana, Veltman, De Ligt, Huntelaar, Dolberg, Neres, Kluivert. Allen zie ik ze zo vertrekken.
- De start van het komende seizoen, omdat Ajax weer niet genoeg kwalitatief waardige spelers heeft.
- De start gaat drama, weer druk bij Ten Hag, dus verliespunten en tot ziens titel en Europa League.
- En we beginnen weer opnieuw, waar talentjes het af en toe geweldig doen en we hen weer ophemelen.

Nee, ik weet het echt niet meer. De wanhoop is nabij.

16 april 2018 om 23:38

Het is helemaal geen puinhoop. In plaats van als een blinde kip de krantenkoppen te volgen moet je je misschien eens verdiepen in Ajax.. Op dit moment is er geen puinhoop, alleen teleurstellende resultaten.

16 april 2018 om 23:41

@De Toekomst.

Ik heb mijn reactie aangepast, enter ging per ongeluk. Dus vandaar dat jouw reactie nu niet meer klopt op mijn berichtje! Denk ik dan

16 april 2018 om 23:49

Alsnog ben ik het niet eens met puinhoop. Voor mij is het een puinhoop bij Ajax als er twee grote groepen om de macht strijden in een rechtszaak.. Wat er nu gebeurd is zeer teleurstellend en er worden fouten gemaakt, maar een puinhoop?? Nee, zeker niet. Over al die andere punten, ik heb nu niet de tijd en behoefte om daar inhoudelijk verder op in te gaan. Het zijn teveel punten om "even" te bespreken/weerleggen 😜

17 april 2018 om 00:20

Geen puinhoop? Waarom is het pas puinhoop als 2 groepen om de macht vechten? Het is puinhoop. 4jr op rij geen kampioen. Spelers die worden uitgefloten(nb onze sterspeler), trainer die er niets van bakt, totaal geen Ajax trainer is, spelers die weg willen. We kunnen komend jaar weer helemaal opnieuw beginnen met een niet Ajax waardige coach, maw zal wel weer een tussen jaar worden.

17 april 2018 om 00:32

Een tussendecenium wordt het weer op deze manier.

17 april 2018 om 00:57

Is ook niet nodig om ze te weerleggen want ze kloppen stuk voor stuk

17 april 2018 om 07:28

Het is wel degelijk een puinhoop bij Ajax. En als het al geen puinhoop is, dan is het wel zeker een wespennest. Los van de jaarlijkse leegloop, zal de druk op Ter Hag immens zijn. Die man kan gewoon niks goeds meer doen en je ziet ook dat hij slecht met al die media-aandacht omgaat. Bovendien moet Van der Sar de eer aan zichzelf houden, want ik zie echt geen reden voor hem om na die domme populistische uitspraken nog te blijven. Er moeten in dit soort sdituaties koppen rollen en de meest logische veroordeelde is Van der Sar.

17 april 2018 om 08:48

Ik ben het eens waar je stelde dat Keizer niet ontslagen had moeten worden. Vind nog steeds dat Keizer een tijdelijke mentor moest krijgen (zoals Advocaat bij Van Bronkhorst; van Gaal?). Het zijn maar een paar wedstrijden die qua resultaat teleurstelden waardoor Ajax meer verliespunten heeft. Daar moeten we niet dramatisch over doen, PSV had nu vleugels maar speelde ook vaak bagger; alleen ze kwamen er vaker mee weg, dat is het verschil.Niets anders.

17 april 2018 om 13:02

Ten Hag heeft tot nu toe niks verkeerds gedaan toch ? Begon met een niet te overbruggen achterstand, waardoor hij "gewoon" tweede is geworden. 12 wedstrijden gespeeld, 2 verloren is ook niks mis mee. Volgend seizoen mag je kritiek leveren op Ten Hag, dit seizoen was na 2 maanden al compleet verloren. Volgend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen. Hopen dat je De Ligt nog een jaar kunt behouden. Schone volgend seizoen wat meer rust gunnen, een goede vervanger aantrekken voor Ziyech en Dolberg weer in de punt van de aanval posteren. De rechtsback is het enige zorgenkindje, weer een nieuwe aankopen of de voorkeur geven aan Orejuela of Kristensen.

Van Leer
(tja..)
De Ligt
Wober
Takkie
Van de Beek
Schone/Eitin
Neres
Frenkie
Kluivert
Dolberg
16 april 2018 om 23:47

Simpatico, ik ben het bijna met al je punten eens, behalve die van Bergkamp. In mijn opinie zorgde hij voor veel onrust. Ik had hem graag in een andere positie bij Ajax gezien (spitsentrainer bijvoorbeeld) maar niet in de functie die hij bekleedde.

16 april 2018 om 23:56

Kom op, niet zo somber. Komende zomer kan het schip weer gekeerd worden. Er is meer dan genoeg geld en Overmars koopt steeds sterker in. Daarnaast doet jong Ajax het geweldig, daar komen ook talenten uit die het eerste gaan versterken, zoals Eiting. Zijn er al vleugel aanvallers gehaald, Bande (kan ook in de spits) en Johnson, matchwinnaar vandaag tegen Nec. Ook Frenkie kan eindelijk spelen op het middenveld.

Denk niet dat er zoveel spelers worden verkocht, de prijzen zijn erg hoog. Als ze allemaal gaan, komt er tegen de 150 miljoen euro binnen. Met de 160 miljoen euro op de bank is dat het grootste transfersbudget van de wereld. Daar halen ze heus wel goede voetballers voor terug.

Sowieso kan Huntelaar niet meer meekomen, Cassierra lijkt nu echt beter dan Huntelaar te zijn. Schone moet weg, Siem de Jong moet weg, Veltman mag van mij ook weg, dat is geen rechtsback en centraal gaat ook niet meer. Ziyech was allang bekend dat ie wegging, maar laten we eerlijk zijn, hij maakte Ajax dit jaar niet beter, we wonnen iets en geeneens europees voetbal.

Zo erg is het niet om een grote schoonmaak te houden, alles wat niet mee kan weg doen en een blik frisse, hele goede spelers aantrekken, aangevuld met de jeugdige talenten.

17 april 2018 om 00:11

Goede reactie Speedy. Sterker nog, ook PSV zal een drukke zomer krijgen en ik ben tot op heden niet overtuigd dat ze met dit materiaal potten gaan breken in Europa. De voetbalwereld is zo opportunistisch als de pest. En de druk is in Amsterdam altijd zeer groot. We zullen zien wie er komt en gaat. Ten Hag zal hoogstwaarschijnlijk de kans krijgen om in de zomer een team naar z'n hand te zetten. Zal grappig zijn wat er gebeurt als we volgend jaar kampioen worden. We hebben genoeg jong talent (zeker voor de eredivisie) en hopelijk kan de trainer een hecht team van maken.

17 april 2018 om 01:15

Ziyech maakte Ajax dit jaar niet beter? Die gast was de enige met Tagliafico, De Ligt en Onana die goed was dit jaar. Hoeveel kansen hebben die 3 voorin wel niet gemist die Ziyech ze gaf? Hij had wel 40 assists kunnen hebben dit seizoen. Voor de rest eens dat we niet zo pessimistisch moeten zijn, maar ze hebben er toch wel gewoon een potje van gemaakt dit jaar? De verkeerde coach weg laten gaan en 2x de verkeerde coach aangesteld. En laten we hopen dat de scouts in zuid Amerika nog wat leuke spelers gevonden hebben. Dat Marc onze Siem de Jong die natuurlijk nog nooit geblesseerd was geweest zo'n lang contract geeft en dat niemand meer enthousiast is over Bandé zegt dat zijn fouten en nog lang niet uit zijn.

17 april 2018 om 01:44

@louis el Posto

En geen EL, geen CL, geen beker, geen titel en tien punten achterstand. Dat heb al heel lang niet meegemaakt bij Ajax. Iemand met de (trap)techniek en het spel inzicht van Ziyech had veel meer moeten bereiken met dit elftal.

Kluivert en met name Neres zijn prima buitenspelers. De Ligt is ook gewooon goed, zeker in de eredivisie, Onana is uitstekend. Tagliafico doet het ook uitstekend. Wober deed het als linksback ook goed. Met van de Beek is niets mis. Aangevuld met vier spelers uit de rest van de selectie had Ziyech veel meer moeten bereiken, hij maakt Ajax inderdaad niet veel beter, de resultaten zijn er dit jaar simpelweg gewoon niet.

Wat heb je aan steekballen als ze niet afgemaakt worden? Dan moet je wat anders verzinnen, simpeler gaan spelen. Dan moet je minder risico nemen met die passjes als ze toch niet afgemaakt worden en vaak tot balverlies leiden. Uiteindelijk telt alleen het rendement, het resultaat. En dat was dit jaar bedroevend slecht.

17 april 2018 om 02:50

Whut. Dat die ballen niet afgemaakt worden komen door hem? Jij verwart nu mislukte steekpasses met panklare assists die gemist werden door vooral Klaas jan maar ook door anderen. In wedstrijden als die tegen ADO had Ajax tussen de 25 en 30 schoten maar amper goals. Als ze er niet ingaan win je niet. Deze man is de meester van de assist. Hoe kan je nou het falen van 11 spelers als geheel toeschrijven aan 1 speler, die ook nog eens bij de best presterende spelers van het elftal hoort? Dat hij niet genoeg scoort kan je vind ik beweren. (Dat doen bijv Ozil en Iniesta overigens ook niet) Maar kom op, deze man had gewoon 30/40 assists kunnen hebben. Hoe heb je je team dan niet geholpen?

17 april 2018 om 11:03

Als het team niet het vermogen heeft die vermeende assists af te maken omdat die niet in staat zijn ze af te maken, moet je anders gaan spelen. Dan kan je wel wijzen naar anderen die kennelijk niet het niveau hebben om de vermeende assists af te maken maar je zou ook zelf je spel kunnen veranderen zodat het team er meer aan heeft en wel tot scoren komt.

Doorgaan op de weg die duidelijk niet werkte, heeft weinig zin. Dan help je de rest van het team niet.

17 april 2018 om 13:17

En de kleine 100 doelpogingen van hem zelf. Hij kan echt met regelmaat een top pas geven maar heeft er daar ook veel voor nodig. Een pas die niet aan komt, prima. 2,3 of 5 ook prima. Maar als ze zo vaak mis gaan moet je niet alleen naar de andere wijzen. Laat ik duidelijk zijn, ik ben van mening dat hij iets “unieks en speciaals” bezit. Hij zal echter nog veel moeten leren om echt top te zijn. En dat is in zijn geval niet de mogelijkheid zien maar het samenspel en het grotere geheel (balverlies) .

17 april 2018 om 08:01

Een kleine correctie, Ten Hag speelde met gae wel gewoon 4-3-3 en daar presteerde hij uitstekend mee. Promotie tot gevolg. Dus ik begrijp niet goed waarom hij nu zo aan het stuntelen is.. bij Ajax heb je toch echt prima materiaal voor 4-3-3..

17 april 2018 om 08:15

Waarom supporter van Ajax? Support dan PEC Zwolle ofzo? Gebeurt nooit iets spannends en spelen wel aardig voetbal. Uurtje rijden van Amsterdam. Ik zie volgend jaar Onana, De Ligt, Neres, Dolberg, Huntelaar en Kluivert gewoon blijven. Ajax gaat Onana aan zijn contract houden; het vertrek van Sanchez liet zien waarom. Veltman, Viergever, Dijks, Ziyech en Younes zullen moeten worden vervangen. Daar zijn Schuurs en die jongen uit België al voor aangekocht. Dikke kans dat Labyad komt; denk een symphatiekere jongen dan Ziyech. Niet dat Ziyech eenvervelend mannetje is, maar hij komt wel wat schuw, cynisch, berekend en argwanend over. Hij straalt niet echt uit dat hij trots is om bij Ajax te spelen en dat past gewoon niet. Theo Janssen had dat een aantal jsren geleden ook; geen match, mort Ajax zo snel mogelijk van af. Ik hoop dat Ajax er in slaagt om een speler met de ststuur van Gabri of Oleguer aan te trekken. Iemand met 150 duels in een topcompetitie die nu de bank warmhoudt bij een topclub en in de nadsgen van zijn carriere nog bij een grote club wil spelen. Wellicht moet Ajax het eens prpberen bij Thomas Vermaelen; aflopend contract, ervaring bij Ajax, spreekt de talen en kan Viergever mooi vervangen.

17 april 2018 om 13:17

@ Jasper. Volgens mij kan Vermaelen bij Barcelona blijven hoor maar ik heb ook wel eens gelezen dat Overmars al meerdere malen contact met hem heeft gezocht... Viergever zal wel naar PSV gaan verwacht ik..

17 april 2018 om 08:49

Wat mij als Ajax fan nog wel het meeste stoort is de misplaatste arrogante dat ze de beste zijn en de titel nog wel even zouden winnen. Alsof het niet vanzelf wel goed komt. NEE! Alles begint bij hard werken en normaal doen. Het is werkelijk waar niet te geloven dat Ajax in de laatste 18 jaar niet een keer soeverein aan kop heeft gestaan vanaf het begin van de competitie; altijd is het een inhaalrace, vaak tevergeefs. Die misplaatste spierballentaal van vooral spelers en trainer komt me de strot uit. Ga nu eens presteren én goed voetballen. Een Excelsior of VVV-Venlo speelt herkenbaarder en verzorger dan Ajax....

Moussou.. Zegt genoeg. Wel vind ik het jammer dat twee mede-Ajacieden hierboven meegaan in het negatieve beeld dat de media schetst. Natuurlijk gaat het niet als gewenst, natuurlijk moet het beter, maar schamen of puinhoop? Problemen meten het TD? Verdomme mannen, ga je er eens zelf in verdiepen...

16 april 2018 om 23:49

Wat klopt er niet aan het beeld? De fakkels gisteren? De idioterie bij de bus? Het duwen van Ziyech? Ten Hag die regelmatig rare dingen tegen de media zei? Zeg maar wat er niet klopt.

16 april 2018 om 23:53

Wat de supporters doen staat los van wat de club doet. Daar zitten, zoals bij elke club, mensen tussen waar geen club of echte supporter mee geassocieerd wil worden. Dat Ten Hag rare dingen zegt klopt en ja, er zijn meer dingen niet goed gegaan dit seizoen, maar puinhoop is echt zwaar overdreven en over het TD is al maanden niks negatiefs in het nieuws geweest. We moeten gewoon accepteren dat PSV dit seizoen, met zeer goede resultaten, kampioen is geworden.

17 april 2018 om 00:03

Hoe kan je dit geen puinhoop noemen?? Helemaal met simpatico eens. Eerst is er onrust waardoor peter weg moest. Daarna wordt bergkamp op zo’n wijze weggestuurd. Net als het aanstellen en wegsturen van keizer.. Ten Hag, uitfluiten van Hakim en ga maar zo door. Nee alles is onder controle inderdaad.

17 april 2018 om 00:03

Ten Hag heeft een accent, dat leent zich al snel om iemand mee belachelijk te maken. Een zin als 'it aint over till its over' is niks mis mee, gewoon een waarheid als een klok.

Ten Hag wil nog te graag iets uitleggen, moet hij niet doen, Gewoon een persconferentie geven zoals Cocu of van Brockhorst, die zeggen gewoon helemaal niets en dan kan de media er ook niets mee. Het is saai maar kennelijk nodig tegenwoordig.

Verder is de jeugdopleiding aan het draaien als een tierelier, jong Ajax dreigt gewoon kampioen te worden van de JL. Diverse talenten gaan instromen, inclusief de aankopen Bande en Johnson. Cassierra wordt de standin voor Dolberg, die is er nu klaar voor. Eiting gaat ook over naar het eerste is er ook klaar voor. Frenkie wordt de opvolger van Ziyech. Is echt allemaal niet verkeerd, de jeugdopleiding werkt prima.

De scouts van Ajax zijn druk bezig om extra versterkingen te scouten. Met al dat geld komen die heus wel met nieuwe pareltjes uit zuid Amerika. Komende zomer staat er echt een elftal dat zich makkelijk gaat plaatsen voor de EL. Wij gaan niet naar het WK dus de Nederlandse spelers zijn gewoon beschikbaar terwijl die van de concurrentie nog oip vakantie zijn tijdens de voorrondes.

Fakkeltjes van vier gastjes of dertig man bij de bus moet je negeren, Ajax heeft een miljoen fans, daarvan gedragen 999.965 fans gedragen zich uitstekend. En waarom zou je je druk maken als die 30 man even hun stoom afblazen, het was zo weer voorbij en iedereen kon ongedeerd naar huis.

17 april 2018 om 00:26

Ajax is een van de grootste clubs in NL. Tuurlijk, zij trekken makkelijker talenten aan dan alle andere kleine JL teams. Meeste talenten willen ook voor Ajax spelen vandaar dat je JL wint. Das echt geen hoog niveau. Denk jij echt dat Ajax met jeugd gaat domineren in de ED, laat staan in Europa? Als ik naar de feiten kijk (afgelopen jaren) zie ik ze met jeugd niks domineren, zelfs ED niet. Dus voor mij zegt het vrij weinig al die talenten. Over Ten Hag gesprokrn, ik lach hem niet uit over zijn accent. Maar dat ik na half jaar Ajax alleen maar slechter zie spelen. En conflict met younes of opstellen van siem ipv cassierra. Het is maar net wat je wilt.

17 april 2018 om 03:05

De toekomst en speedyAFC zitten hier al jaren op voetbalzone om iedereen te vertellen dat elke vorm van kritiek op Ajax onzin is en dat je alleen maar naar de positieve punten moet kijken. Zou bijna denken dat jullie er voor betaald worden. Wat een onzin man. Je laat de verkeerde trainer gaan en neemt ook nog 2x de verkeerde aan, in een jaar tijd. De spelersgroep komt nu al 4 jaar (afgelopen jaar verdienden we wel de titel) niet goed genoeg is om de titel te pakken. We hebben wel het grootste salarishuis, meeste sponsors en geld op de bank. Dan mag je toch veel meer verwachten ipv het amateurisme waar al jaren mijn mond van open valt. Maar het gaat allemaal top hoor, niks aan de hand. Laat anders dat functioneringsgesprek ook maar joh, nergens voor nodig.

17 april 2018 om 05:46

Dat er over het th niks meer in het nieuws komt is omdat overmars iedereen die een mening heeft er al uitgewerkt heeft. Er is geen th meer. Overmars heeft alleen de touwtjes in handen nu.

16 april 2018 om 23:51

En ja, ik schaamde me gisteren vanwege de fakkels, het gebrek aan inzet tijdens de wedstrijd, de ontvangst van de bus en het duwen van Ziyech.

16 april 2018 om 23:58

Als je ergens niet verantwoordelijk voor bent en je er toch voor schaamt, heb je vast een moeilijk leven... Jij stond niet bij die bus, jij hebt niks verkeerd gedaan.. Iedereen weet dat degene die daar staan het uitschot van een club zijn en niet de rest van de supporters vertegenwoordigen. Hetzelfde geldt voor de fakkels. En qua inzet, laten we het ook even in perspectief zien. PSV was, met het publiek erachter, beter en als Ajax zijnde voel je de wedstrijd uit je handen glippen. Dan kan je verslagen in het veld staan of je frustraties uiten. Beide hebben we in het veld gezien, beide stelde teleur.

17 april 2018 om 05:11

Toekomst, als jij je het niet aantrekt dat er minstens 150 man (en geen 30 waar jij het over hebt!) zoiets schandaligs doen, zegt dat meer iets over jou dan over mij. Sowieso neem ik jou minder serieus nu jij zo hartstochtelijk aangeeft dat Ziyech helemaal niets heeft toegevoegd aan Ajax.

17 april 2018 om 07:34

Waar heb ik het over 30 man dan?

17 april 2018 om 00:15

Waarom zegt dat genoeg? Heb je de uitspraken van Ten Hag in de afgelopen weken niet gevolgd? De man kraamt louter onzin uit en hij komt enorm geforceerd over.

17 april 2018 om 00:56

Ik ben het niet vaak met El Fenomeno eens, maar hier wel. Ik vind Ten Hag erg slecht overkomen. Het pluspunt is wel dat ik meer tijd over heb, want de interviews op Ajaxtv hoef ik niet meer te zien.

Volgens mij is het bij Ajax rustig. Het verloren kampioenschap komt natuurlijk niet als een verrassing. Ten Hag ligt nog 2 jaar vast en kan in de zomer gaan bouwen aan zijn ploeg, na ongetwijfeld weer genoeg mutaties in de selectie. De media proberen genoeg onrust te suggereren, en zijn druk bezig alles wat ten Hag en Ajax betreft zo overdreven mogelijk uit te vergroten, want dan hebben ze weer wat te schrijven. Triest hoor.

Ik heb net dit deel van het programma gezien, maar ik denk dat het ook de emotie is. Iedereen vindt Ajax nu helemaal niks omdat er gisteren verloren is. Natuurlijk is er het een en ander niet goed gegaan, maar in het voetbal is het altijd zo dat het goede beleid van vandaag het slechte beleid van morgen is.
Toch zullen er een aantal dingen beter moeten. De selectie moet eerder compleet zijn, maar dan echt compleet. Maar dat blijft een moeilijke zaak, want Ajax zal niet tevreden zijn met Hendrixen en Brenetjes. We willen echte kwaliteit. Waar ik me het meest zorgen over maak is dat 18jarige jongens vinden dat ze al klaar zijn bij Ajax...

Ik ben al meer dan 50 jaar supporter. Ik heb al vaker een mindere periode gezien, maar geloof me: Ajax is een Phoenix die weer uit zijn as zal herrijzen.
Overigens vind ik dat de media het te sterk aanzetten. Dat gezeur dat PSV de laatste 20 jaar meer titels zou hebben gewonnen. Een jaar geleden heb ik genoten van de Europa League, dat vind ik en met mij vele anderen, veel belangrijker dan een schaal...

17 april 2018 om 00:22

Het zal hoe dan ook moeilijk tot onmogelijk zijn om een selectie tot 1 september compleet te hebben. Pas na het WK zal de transfermarkt weer op gang komen. Zou me niet verbazen dat we weer tot de laatste week van augustus onrust in de tent hebben. Gaat de Ligt nog weg? Probeert men Justin Kluivert nog zo ver te krijgen dat hij Ajax verlaat? De EL ervaring van vorig seizoen pakt niemand ons af. Ik ben het met je eens. Een schaal is natuurlijk leuk, maar een EL beker is pas echt waanzinnig. Het komt wel goed. We zijn nu vernederd, dat doet goed bij veel mensen, maar ik kijk al weer uit naar de dag van morgen.

17 april 2018 om 00:49

Ajax zal niet tevreden zijn met Hendrixen en Brenetjes?! Hendrix was gisteren beste op het veld, geen 1 middenvelder van Ajax had een antwoord op zijn werklust. Denk dat jullie een stuk sterker zouden zijn met een Hendrix ipv Schone. En over Brenet, moet ik je dan helaas wel gelijk geven, die is niet topclubwaardig. Maar qua werklust kunnen een hoop “talenten” een hoop van hem leren.

17 april 2018 om 08:00

"ajax zal niet tevreden zijn met Hendrixen en Brenetjes. Wij willen echte kwaliteit."

Laat me nou toch alsjeblieft niet lachen man. Wat is dan de echte kwaliteit bij Ajax, behalve Ziyech dan? Kijk, ik snap best dat Brenet en Hendrix niet de meest spannende spelers zijn van de eredivisie, maar zij staan wel met die schaal in hun hand (alweer). Kun je net doen alsof je dat niks doet maar daar geloof ik niks van. Het zijn precies dit soort teksten van ajax fans waardoor wij in Eindhoven de ballen uit onze broek lachen.

En PSV zou niet meer titels hebben gewonnen, die heeft PSV ook daadwerkelijk gewonnen. Dat heeft niks te maken met sterk aanzetten, dat is gewoon een feit. Iets wat ze in Amsterdam nogal eens verwarren met fictie. Iets meer nederigheid zou je passen en dat zie ik bij veel ajax fans langzaam komen. Je zult zien dat wie goed doet, goed ontmoet.

17 april 2018 om 12:56

Met kwaliteit bedoelt hij technische kwaliteit aan de bal. Net alsof mentaliteit en fysieke kracht geen kwaliteiten zijn.

Zolang Ten Hag aan het roer staat, vind ik Mijn club Ajax zo minder aantrekkelijk geworden. We zijn het helemaal kwijt, snap niet waarom Keizer dan eruit is gegooid nu ik dit allemaal hoor en zie. Ik zie het niet meer goed komen zolang Ten Hag er is. Dit is gewoon een super slecht seizoen. En de bravoure past totaal niet bij Erik ten Hag dit is een vd grootste flops ooit als trainers van Ajax. Op naar volgend seizoen dan maar.

het is allemaal zo ondoordacht. tegen het domme aan. totaal geen lijn of beleid. daar gaat het om. het feit dat bosz is weggegaan, omdat hij na een bizar mooi jaar door wilde bouwen en sarretje dat allemaal maar te veel macht bij petertje vond. dat mag je het bestuur, het th en vooral de rvc zwaar aanrekenen. de beslissing om splijtzwam bergkamp te ontslaan, was onvermijdelijk, maar had veel netter gemoeten. kind van de club.

maar marcel keizer ontslaan was de doodklap voor dit seizoen. hij was intensief bezig met zijn elftal. had de sympathie. ging steeds beter spelen. belangrijker nog was dat hij en zijn elftal nouri zagen neerstorten en samen dit trauma ondergingen. en dat hou je altijd bij elkaar. dik en dun. ze stonden nota bene op 5 punten en hadden net psv en az weggespeeld. echt ongelooflijke machtspolitiek ten koste van onze club en enkele club iconen. ook dat moet je ze zwaar aanrekenen. ten hag...ach, niet mijn keuze.

haal jonk terug, haal bosz terug. zet jordy cruijff in een zetel en geef ze drie jaar mandaat. ongeacht de resultaten. rust en bouwen.

wat een ellende elk jaar weer.

ps: de jongste ajax elftallen....
- o19: 2e achter psv
- o17: 2e achter psv
- o16: 1e
- o15: 2e achter az
- o14: 1e
- o13: 1e

Het is een opleidingsclub, zo nu en dan wordt je kampioen, verwacht voor de rest niks.
De top zullen ze zeker nooit halen zolang ze als opleidingsclub ronddobberen.
Nou prima dat weten we van Ajax, misschien is het tijd dat supporters en media hun verwachtingen van Ajax eens aanpassen.

Het is niet zo dramatisch als overal geschreven wordt denk ik. Een titel weggegeven op de slotdag. Dramatisch natuurlijk maar je deed gewoon mee. Vorig jaar op 1 punt tweede en een finale EL. Is gewoon een topseizoen. EL kost je de titel. Dit jaar inderdaad niet goed maar heeft ook met de voorbereiding te maken. Iedereen vergeet voor het gemak de situatie rond Nouri waar de spelers nog iedere dag mee moeten dealen. Nieuw beleid ingezet met niet alleen maar jeugd maar ook routine. Ten Hag een nieuwe start want gewoon een zeer goede trainer. Heb er vertrouwen in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

19 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag lovend over PSV’er: ‘Hij is heel direct naar de goal’

Na de uitstekende start van het Champions League-avontuur tegen AEK Athene wacht voor Ajax komende zondag de uitwedstrijd tegen PSV in Eindhoven. Het is voor de Amsterdammers een kans om de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 september
Zlatan Ibrahimovic zegt een aanbieding uit Zweden te hebben ontvangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren