Landskampioen PSV jaagt vanaf vanavond op all-time clubrecord uit 2014/15

Woensdag, 18 april 2018 om

Drie dagen na de verovering van de landstitel wacht PSV een uitwedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion. Elke competitienederlaag van het team van Phillip Cocu dit seizoen, drie stuks, vond buitenshuis plaats. Roda JC Kerkrade won slechts drie van de laatste elf duels in de Eredivisie, maar deze driepunters vonden in de laatste vier competitiewedstrijden plaats. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in het Parkstad Limburg Stadion, woensdagavond vanaf 19.45 uur.

O Roda JC Kerkrade won slechts één van de laatste zestien competitieduels met PSV (vijf remises, tien nederlagen - thuis en uit) en kwam in de helft van deze wedstrijden niet tot scoren.

O Roda JC Kerkrade staat al 399 speelminuten droog tegen PSV in de Eredivisie. De laatste Roda-treffer tegen de Eindhovenaren was een eigen doelpunt van Joshua Brenet.

O De Limburgers staan op negentien nederlagen dit Eredivisie-seizoen. Een evenaring van het negatieve clubrecord van Roda JC Kerkrade dat stamt uit het seizoen 2013/14.

O PSV werd landskampioen met tachtig punten en heeft met drie duels te gaan nog zicht op het all-time clubrecord in één seizoen, omgerekend naar drie punten per zege: 88 in 2014/15.

O De ploeg van Robert Molenaar hield al twaalf thuisduels niet de nul en kreeg er in de laatste vijf zelfs minimaal twee tegen. De Limburgers kregen alleen in 2013/14 (30) meer thuisgoals tegen in een Eredivisie-seizoen dan nu (29).

O Roda JC Kerkrade trof in de historie van de Eredivisie zes keer eerder een ploeg die de landstitel al op zak had en pakte in al deze duels minimaal één punt: drie zeges, drie remises).

O Hidde Jurjus incasseerde al vijftien doelpunten van buiten de zestien dit seizoen, het meeste van alle keepers. Jurjus was tevens de laatste keeper die er meer tegen kreeg in een Eredivisie-seizoen: zeventien in 2015/16.

O PSV zag dit seizoen al tien keer een tegenstander rood pakken. Slechts één keer zag een team meer opponenten met rood weggestuurd worden in een seizoen: PSV in 2010/11, 11 keer.

O Luuk de Jong scoorde in dertien Eredivisie-duels in 2018 al even vaak als in zijn dertig competitiewedstrijden van 2017: acht keer.

O Hirving Lozano is de eerste speler die negentien overtredingen meekreeg die bestraft werden met een kaart sinds Edouard Duplan in 2015/16. De laatste met meer was Roland Alberg in 2011/12: 21.


Poll

Denk jij dat PSV het seizoen met 89 punten afsluit?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Voor de gokkers hier. Paar tientjes op roda zou niet verkeerd zijn. Die psvers zijn woensdag nog dronken joh en roda speelt ergens voor dussss.

17 april 2018 om 06:42

Dat denk ik ook. Hoe mooi het ook was, ik vind een huldiging 48 uur voor een wedstrijd vrij bizar en onprofessioneel. Waarom werden de festiviteiten niet uitgesteld tot het weekend, als er vanwege de bekerfinale toch geen competitie is? Ik kan me inderdaad niet voorstellen dat PSV nu helemaal okselfris aan de aftrap verschijnt en dat is toch niet heel eerlijk voor de concurrenten van Roda. Hopelijk snoeren ze me de mond en winnen ze gewoon in Kerkrade, want dat zijn ze natuurlijk wel aan hun stand verplicht.

17 april 2018 om 06:55

Ja ik hoop het ook maar verwacht gewoon dat ze met een b elftal spelen.

17 april 2018 om 07:01

Die spelers hebben ook allemaal gefeest. Dus dan speel je met de tweede garnituur die bier in de benen heeft. 😉 Al was het maar om verhalen over competitievervalsing te voorkomen, moet je dat gewoon niet doen.

17 april 2018 om 07:07

Haha ja dat is waar

17 april 2018 om 08:40

Het is ook niet handig van de Knvb om in de laatste 3 wedstrijden een midweekse ronde te plannen. Dan loop je altijd de kans dat er een team half dronken aan de aftrap verschijnt.

17 april 2018 om 10:22

Wat een onzin! PSV speelt nergens meer voor dus terecht dat de huldiging gister gewoon was. Je kan het naar de fans en je eigen spelers niet maken een week te wachten met de huldiging of het moet zijn dat er europees of in de beker nog iets te halen valt. Daarnaast zijn er wel meer dingen niet oneerlijk voor de concurrenten zoals Europese wedstrijden doordeweeks of op het laatst wedstrijden spelen tegen de nr 12 die nergens meer voor speelt.

17 april 2018 om 10:31

Kan makkelijk, feestje in het weekend was niks raars aan geweest als PSV sowieso niet hoefde te voetballen toch? De echte supporters waren toch zondag al in het stadion of de stad voor deel 1 van het feestje, als je dan de vrijdag erop een feestje op het stadhuisplein hebt ipv maandag, wat is daar precies erg aan en waarom kan je dat niet maken tegenover je fans? Dat vind ik echt erg dramatisch klinken moet ik zeggen.

17 april 2018 om 11:05

Nouja, voor PSV maakt het uiteindelijk geen snars uit, voor de fans van PSV ook niet. Maar qua competitievervalsing is het natuurlijk ook niet heel slim (hiermee wil ik PSV niks verwijten hoor, groot gelijk dat ze het kampioenschap vieren).

Het is gewoon niet slim van de Knvb om een midweekse ronde op dit moment in te plannen. Voor Roda JC, die de punten heel erg hard nodig heeft, komt het duel met PSV op een erg gunstig moment. Daar zullen ze bij Twente en Sparta wat minder blij mee zijn. Die hadden ook wel in deze midweek aan willen treden tegen een gehavend Psv.

Nogmaals, dit is niet bedoeld als kritiek op Psv, maar op het programma wat de Knvb opstelt.

17 april 2018 om 11:31

Je kan het toch niet maken om bijna een week te wachten met een feest terwijl er niks meer op het spel staat. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook nog te maken met fans die bijvoorbeeld nog overnachten in een hotel voor de huldiging. Het is gewoon leuker voor de fans en de spelers als je het meteen viert en dat Roda dan een gelukje heeft is fijn voor hun maar daar kan PSV verder niks aan doen.

17 april 2018 om 17:36

Nogmaals, voor jullie staat er niks meer op het spel, voor NAC, Roda, Sparta en Twente des te meer. Ik snap niet waarom men allemaal vindt dat je een kampioensfeest met huldiging op vrijdag 'niet kan maken', ideaal toch juist: dat er na lekker vrij, heel de nacht kun je door feesten en zuipen, de selectie is dat weekend ook vrij dus die kunnen er ook stevig tegenaan. Mij leek het zo'n gek idee nog niet!

17 april 2018 om 23:01

Precies, scheelt je weer een vrije dag die je op moet nemen.

17 april 2018 om 23:02

Nee. Dat kun je niet maken. Gevalletje mosterd na de maaltijd. Snap je dat echt niet of blijf je gewoon star bij je standpunt?

18 april 2018 om 10:56

Snap jij nou niet dat iemand anders ook een ANDERE mening kan hebben TechnoBastard. Je doet net alsof een feestje i.p.v. 1 dag na dato 5 dagen na dato in het weekend vieren het eind van de wereld is. Het is gewoon een reële optie. Dat jij het minder leuk vind is je goed recht maar 'niet kunnen maken' slaat gewoon nergens op, dat kun je heel makkelijk maken..

18 april 2018 om 17:02

moet je daar naar gaan kijken dan als PSV zijnde? je bent kampioen en je seizoen zit erop dus je kan doen op het veld waar je zin in hebt. je hebt toch verder geen boodschap aan die clubs onderin?

Ik neem aan dat Cocu de spelers wel op het hart zal drukken dat er gewoon gewonnen moet worden van Roda. Je wil je toch ook een waardig kampioen tonen.

PSV mag best een tweede/derde of day hebben hoor dit seizoen. Hoewel, als er alleen maar bavaria geschonken is ik me niet kan voorstellen dat de spelers heel dronken zijn geworden

18 april 2018 om 09:36

Nee, maar wel ontzettend misselijk. Ik snap niet hoe mensen dat kunnen drinken.

Voor Roda komt het nu wel perfect uit dat ze een sterke tegenstander als PSV twee dagen na het kampioensschapsfeest krijgen. Wie weet profiteren ze ervan, want nu zijn de omstandigheden wel optimaal.

18 april 2018 om 10:43

Ach, Bavaria is net als Heineken, Hertog Jan, Grolsch, Amstel een bier dat voor een breed publiek is ontwikkeld. Daar zitten echt geen smaken in die je heel erg goor kunt vinden. Is meer wat je gewend bent. In het oosten drinken en zweren ze bij grolsch, het westen Heineken, noorden Amstel of Hertog Jan geloof ik(?) en in het zuiden wat meer Bavaria. Mij maakt het geen moer uit wat voor er wordt geschonken op een feestje, als je maar genoeg drinkt proef je het verschil toch niet meer

18 april 2018 om 13:11

Hertog jan, veel in Brabant, Utrecht en Limburg zover ik weet. Heineken heeft 3 werken (amstel, Heineken, Brand) heel bewust gekozen voor diverse pilsen qua hoppigheid, waarbij Heineken de standaard moet zijn en Brand meer voor de liefhebber. Grolsch is ook wat hoppiger, dat maakt het net als Brand wat minder populair. Amstel en Bavaria zijn toch vooral meer feest bieren die makkelijk weg drinken. En inderdaad dan proef je het niet zo snel meer na een paar Ben zelf niet zo'n fan van die lichtere smaken.

Ja, 'competitievervalsing' dreigt natuurlijk al is het de vraag of je de 5-0 nederlaag van PSV tegen Willem II niet (ook) competitievervalsing moeten noemen, als je begrijpt wat ik bedoel.

Ach, het merendeel van de selectie ,relatief gezien dan, bestaat uit een zeer respectabele gemiddelde leeftijdsgrens van ongeveer 23. Ik denk gezien de leeftijd dat het alcoholgehalte wel wat sneller het bloed uit gaat dan bijv. bij zon ouwe snoepert zoals mij. Ik moet er 3 dagen van bijkomen Ik verwacht dus dat de spelers 'gewoon' weer fit zijn. Wat wel een beetje typisch is ,is dat je regelmatig ziet (dus ook in andere landen) dat de kampioen zijn eerstvolgende wedstrijd verliest, om wat voor reden dan ook. Dus het zal me niet verbazen als ook PSV deze ronde verliest. Is overigens al vaker gebeurt .

17 april 2018 om 23:00

Los daarvan heeft PSV best wat jonge jongens op de bank zitten die Cocu willen laten zien dat ze er volgend jaar bij horen. Maar om heel eerlijk te zijn denk ik niet dat ze lang wakker liggen van een nederlaag. Balen. Niet meer, niet minder!

Tja, ze hebben eigenlijk alleen vandaag en morgenochtend om zich voor te bereiden. Maar vandaag staan ze zo brak als een tientje op het trainingsveld, dus in hoeverre je dat serieus mee kan wegen.. Lastige situatie, maar ook met een brok in de maag en een schorre stem moet PSV van Roda JC kunnen winnen.

De spelers zullen vandaag wel niet zo fit zijn. Je mag toch wel verwachten dat ze daar woensdagavond niet of nauwelijks meer last van hebben? Bovendien staan jongens als Gudmundsson te springen om een basisplaats, die maken die kleine vermoeidheid echt wel goed met een flinke dosis energie.

Alsof dat record iemand iets interesseert. Het zou al bijzonder zijn als iedereen okselfris aan de wedstrijd begint. Ik hoop dat Cocu wat talenten speeltijd geeft, al zou ik wel gewoon in de sterkste opstelling starten.

Competitievervalsing, wat is dat precies? Zwolle speelde de uitwedstrijd tegen PSV met een half B-elftal. Feyenoord speelt morgen tegen Willem II met de bekerfinale in het achterhoofd. Groningen is sinds dit weekend wel veilig dus die kunnen zich overmorgen door Utrecht laten afslachten. En de schorsing van Kramer werkt misschien wel zo hard door in de koppies van de Spartanen dat NAC daar morgen enorm van gaat profiteren.

Sporters zijn mensen en die maken van alles mee. Juist daarom kan Ajax de ene keer met 3-0 van PSV winnen en de volgende keer met dezelfde cijfers verliezen.

Dus ja, nu heeft Roda mogelijk een gelukje. Maar Twente heeft weer het geluk dat ze vandaag al spelen en door een overwinning de druk kunnen leggen bij Sparta en Roda.

Conclusie: het loopt zoals het loopt, niemand kan daar wat aan doen. Soms zal je daar wat meer pech hebben dan andere keren.

17 april 2018 om 14:21

Je conclusie klopt vwb het competitieprogramma en het -verloop. Daar kun je uiteraard niets aan veranderen. Zo'n huldiging is echter wel uit te stellen tot het weekend (en lijkt me nog leuker ook dan een maandagavond als je de volgende dag weer moet werken ). Je moet er gewoon voor zorgen dat externe factoren die je wel in de hand hebt zo weinig mogelijk invloed hebben op het competitieverloop.

17 april 2018 om 15:42

Tja, ik weet niet, maar als je in juni jarig bent wil je het toch ook niet pas in september vieren? Zo zou dat ook een beetje voelen met zo'n kampioensfeestje (weet ik nog van heeeeeel lang geleden )

17 april 2018 om 16:17

Dat is zo, maar een paar dagen later is natuurlijk wel iets anders dan een paar maanden. Overigens ben ik inmiddels op een leeftijd dat ik mijn verjaardagen helemaal niet meer vier.

O PSV werd landskampioen met tachtig punten en heeft met drie duels te gaan nog zicht op het all-time clubrecord in één seizoen, omgerekend naar drie punten per zege: 88 in 2014/15.
Lees meer op www.voetbalzone.nl

Want in 2014/15 kregen we 2 punten per zege?

17 april 2018 om 15:38

Ze bedoelen dat 2014/15 het clubrecord is als je ook de 'tweepunten-seizoenen' omrekent naar drie punten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

185 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 12 11 2 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
2014/2015 PSV 32 20 0 0
Laatste voetbalnieuws

Briefje van Koeman leidt doelpunt in: ‘Het heeft goed uitgepakt’

Virgil van Dijk is trots op het Nederlands elftal. De aanvoerder zorgde maandagavond zelf voor de gelijkmaker tegen Duitsland (2-2), waardoor Oranje zich als groepswinnaar plaatste voor de finaleronde van de...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 20 november
Borussia Dortmund gaat Paco Alcácer definitief overnemen van Barcelona, zo zal de club op 27 november bekendmaken tijdens de aandeelhoudersvergadering. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren