Jong Ajax heeft titel voor het grijpen: ‘Dit gaan we niet meer weggeven’

Maandag, 16 april 2018 om

Jong Ajax won maandag opnieuw van NEC. De wedstrijd in de Jupiler League werd twee weken geleden al afgewerkt, maar moest opnieuw worden gespeeld omdat tijdens de ontmoeting op De Toekomst de geschorste Teun Bijleveld meespeelde. Maandagavond was de ploeg van trainer Michael Reiziger met 1-0 te sterk voor de Nijmegenaren, waardoor de talenten van Ajax twee wedstrijden verwijderd zijn van het kampioenschap in de Jupiler League.

Jong Ajax won maandag door een doelpunt van Dennis Johnsen. "Het was in onze ogen onterecht dat we de wedstrijd over moesten spelen, maar we gingen vol voor de overwinning en we pakten hem opnieuw: nog lekkerder", zei aanvoerder Leon Bergsma na de zege tegenover FOX Sports. Een wedstrijd meer of minder maakt Bergsma niet uit. "Ik heb nu iets van zestig Jupiler League-duels erop zitten, dus ik ben het wel gewend."

Wanneer de resterende twee wedstrijden tegen FC Volendam (uit) en MVV (thuis gewonnen worden, mag Jong Ajax zich kampioen noemen. "Ja, heerlijk toch? En dat gaan we ook gewoon doen", aldus Bergsma. "We gaan het nu echt niet meer weggeven. Kom op, volle bak! Geen enkele twijfel, we gaan hem pakken. Kom maar!"Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door martijnvan dam)

Ik ben blij dat Ajax zijn plicht heeft gedaan vandaag en nu hopen dat Fortuna de laatste 2 wedstrijden wint van jong Utrecht en jong PSV. Die laatste zal het lastigste zijn al verwacht ik dat wat jeugd de kans krijgt in het eerste van PSV.

16 april 2018 om 23:01

Van die Jong teams moet je gewoon altijd winnen. De talenten van PSV zouden inderdaad bij het eerste op bij de onder 19 zitten omdat die kampioen kunnen worden. Hoe FC Utrecht het doet met de invulling van het jong team weet ik niet maar die moet je in iedere samenstelling kunnen hebben. Daarnaast moet je als senioren ploeg die aanspraak wil maken op de eredivisie altijd winnen van een stel jeugdspelers die nergens echt om spelen. Geen excuses dus, er moet gewoon gewonnen worden. Ik zou het ook wel mooi vinden om dat mooie stadion eindelijk eens vol en in de eredivisie te zien. Dan hoop ik dat Roda JC erin blijft zodat we 2 keer naar een derby kunnen kijken die echt leeft.

17 april 2018 om 10:01

Jong Utrecht zal doorgaans spelen met jonkies, desnoods aangevuld met Marsman, Troupée, Kali en Velanas. Dus, Fortuna moet Jong Utrecht wel kunnen pakken

Maak het eerst maar waar. Die mooie praatjes kennen we nu wel. Vrijdag word het niet makkelijk tegen Volendam en thuis tegen MVV ook niet.

16 april 2018 om 23:31

Is de huldiging dan op het Leidseplein of op de Toekomst?

17 april 2018 om 08:07

Bij het behalen van een 1e plek met het 2e elftal is er alle reden tot een feestje. Bij een 2e plek met je 1e elftal oogt het een beetje pathetisch.

Laat deze bluf dan ook maar afgestraft worden. Met Volendam en MVV krijgen ze nog 2 clubs die volop in de race zijn voor de play-offs. Voor NEC geldt dat met Dordrecht ook dus ik geef Fortuna de beste papieren.

16 april 2018 om 22:53

Want jezelf oppeppen is natuurlijk heel raar als je bijna kampioen bent.

17 april 2018 om 07:26

Je zegt het goed, ‘jezelf’ oppeppen. Dat hoeft niet voor de camera terwijl diverse mensen rond Ajax 1 de plank net volledig hebben misgeslagen. Win gewoon je wedstrijdjes en bouw een feestje als het lukt.

17 april 2018 om 09:15

Ajax 1 heeft hier niets mee te maken.

Worden saaie interviews als je al 2 wedstrijden voor het einde niet mag aangeven dat je vol voor de titel gaat en er vertrouwen in hebt.

17 april 2018 om 07:26

Nee hoor, Dordrecht heeft al een periodetitel en is al geplaatst voor de play-offs.

17 april 2018 om 07:27

Daar heb je gelijk in!

Kijk als een ploeg het perse wil, dan krijgen ze toch twee keer een nederlaag op de broek. En nu zijn ze extra vermoeid voor de nacompetitie.

Hij zal het eerste wel niet gevolgd hebben dit seizoen..

Ondanks dat spelers opleiden het belangrijkst is zou het toch erg mooi zijn als ze het kampioenschap binnen halen.

Het was fijn Jong Ajax te zien spelen met veel inzet en passie en dat ze lieten zien hoe je met een wedstrijd onder druk omgaat (hoewel de druk voor NEC hoger lag). Maar dan trappen ze na afloop toch in de val bij de camera's ... Ik hoop dat de spelers gezien hebben hoe woorden van de heren bij Ajax 1 keihard werden afgestraft. Bespaar je zo'n scenario, focus je gewoon op de wedstrijden die komen gaan en laat grootspraak lekker achterwege. Genoeg supporters van onze club die het gebrek aan grote woorden kunnen compenseren zullen we maar zeggen

Er rust een kleine vloek op de koppositie in de Jupiler League, zowel voor Fortuna, NEC als Jong Ajax. Jong Ajax is ook al vaak genoeg door het ijs gezakt. Ga je eerst maar eens op FC Volendam richten, dat is lastig genoeg. Na speelronde 37 kijken we wel weer verder.

Ja hoor deze mooie praatjes hebben we vaker gehoord. Hierdoor hoop ik dat jong ajax dus geen kampioen wordt.

17 april 2018 om 09:44

Want als een ploeg het schrikbarende aantal van 2 (!) wedstrijden voor het eind de koppositie pakt door een concurrent te verslaan mag men niet uot spreken vol voor de titel te gaan? Je hebt gewoon een afkeer naar Ajax, aansteller. Als iemand van Fortuna of NEC dit zou zeggen als zij nu bovenaan stonden had niemand er een probleem mee.

17 april 2018 om 09:46

Bovendien hebben we dit nog nooit eerder gehoord denk ik. Dit is de eerste keer dat Bergsma als aanvoerder de JL titel in zicht heeft met Jong Ajax.

17 april 2018 om 09:51

Ik heb geen afkeer tegen ajax. En hij zegt niet dat ze vol voor de titel gaan. Hij zegt dat hij zeker weet dat ze de titel gaan pakken. Zulke uitspraken moet je gewoon niet doen en dat geldt voor geen enkele club. Dan kan het verkeerd gaan dat is al vaker gebeurt. Maar dat wil niet zeggen dat ik een hekel aan ajax heb. Als ze over 2 wedstrijden nog bovenaan staan dan zijn ze verdiend kampioen dat is heel simpel

17 april 2018 om 10:50

"En dat gaan we doen ook, we gaan hem pakken!" Nou nou, als je zoiets al niet meer mag uitspreken hoef je niet aan topssport te doen hoor...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


88 fans
Actuele wedstrijden

6 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 september
Zlatan Ibrahimovic zegt een aanbieding uit Zweden te hebben ontvangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren