Jong Ajax wint wederom van NEC; Eredivisie lonkt voor Fortuna

Maandag, 16 april 2018 om

Jong Ajax heeft ook voor de tweede keer de thuiswedstrijd tegen NEC in winst weten om te zetten. De ploeg van Michael Reiziger was gebrand om wederom drie punten te pakken tegen NEC en dat resulteerde in een zege: 1-0. Door de winst klimt Jong Ajax naar de koppositie in de Jupiler League, terwijl NEC dure punten laat liggen in de strijd om promotie naar de Eredivisie.

De eerdere confrontatie op De Toekomst tussen de twee ploegen eindigde in een 2-0 overwinning voor de Amsterdammers, maar omdat Teun Bijleveld op onrechtmatige basis meespeelde, moest het duel overgespeeld worden. Als NEC maandagavond niet wist te winnen van Jong Ajax had concurrent Fortuna Sittard rechtstreekse promotie in eigen hand.

Halverwege de eerste helft begon het er echter slecht uit te zien voor de Nijmegenaren. Ché Nunnely gaf een voorzet, waarbij verdediger Michael Heinloth ongelukkig uitgleed. Dennis Johnsen profiteerde knap: 1-0. Beide teams hadden daarna enkele mogelijkheden om een goal te maken, maar beide doelmannen hoefden nauwelijks in actie te komen. In de tweede helft probeerde NEC de gelijkmaker te forceren, soms met enkele pittige overtredingen tot gevolg, maar arbiter Edwin van de Graaf liet veel toe.

Doelman Kostas Lamprou moest na de thee regelmatig actie ondernemen, onder meer om gevaar van Ted van de Pavert teniet te doen. Ook Arnaut Groeneveld en Anass Achahbar hadden de mogelijkheid de gelijkmaker te produceren, maar beiden faalden met hun poging. In de slotminuten was het nog even billenknijpen voor de Ajacieden, maar Lamprou wist zijn doel schoon te houden, ook bij een levensgrote kans van Jari Schuurman.


Poll

Verwacht jij dat Jong Ajax kampioen wordt van de Jupiler League?


Gerelateerd

119 reacties (laatste reactie door war75)

Zou Teun dan echt het verschil hebben gemaakt?
NEC was de eerste helft echt heel matig. Tweede helft begon wat beter, maar kwamen ongelofelijk goed weg met slechts geel waar rood misschien meer op zijn plaats was. Krijgen nog een ongelofelijk grote kans op 1-1 maar laten dat na.

Vond Bergsma sterk spelen, Orejuela bijzonder matig, was verdedigend alleen niet slecht maar speelde eigenlijk elke bal ook terug terwijl ik toch dacht dat hij aanvallend meer zou kunnen brengen. Lamprou goede spelhervattingen. De Wit ook een lekkere wedstrijd zeg, verlengde goed het spel en had vooral veel pit in zijn spel.

16 april 2018 om 22:05

Scheidsrechter mist gewoon niet 1 rode kaart maar gewoon een paar. Matusiwa schandalige tackle, dat hij daar geel trekt is enige reden dat hij niet 4 wedstrijden zal krijgen ervoor. Bizar gevaarlijke tackle waar hij over bal heen glijd, dat is de benebreker van de week, nu al. Schandalig inkomen. Nunnely op volle snelheid laatste man voorbij, die hem neerhaalt en slechts geel krijgt omdat er nog een speler 5m achter hem loopt. Laatste minuut die nummer 8 die nog even een frustratietrap aan de Wit (wat een laatste halfuur speelde die, echt beste op veld dat half uur, klapte overal op, won alles en zat overal waar hij niet op klappen wel tussen voor het duel er kwam) en slechts geel krijgt, direct na fluitsignaal schiet hij de bal zo hard mogelijk publiek in (zijn geen netten...) en kreeg hij nog fluitsignaal over zich heen. Qua niveau leek nergens op maar Jong Ajax had paar spelers die het iets liever wilde dan NEC en daarmee pakken ze hier de winst. Vooral centrale duo, Matusiwa (muv tackle weer goede wedstrijd) en De Wit hebben alles gedaan deze pot niet weg te geven die hebben echt het licht uit de ogen gelopen hier. Echt chapeau voor de wil hier te winnen, als het eerste dit op zou kunnen brengen speel je een makkelijker seizoen.

16 april 2018 om 22:18

Matisuwa had gewoon rood moeten hebben, krijg je een heel andere wedstrijd. Daarom is het maar goed dat de VAR wordt ingevoerd. NEC heeft zelf de kansen niet afgemaakt, maar het had gewoon al heel snel 11 tegen 10 moeten zijn.

16 april 2018 om 22:29

Ik zou voor het geval Matisuwa protest bij de knvb aanbieden misschien wordt de wedstrijd overgespeeld. Nee zonder gekheid een overwinning heeft er nooit ingezeten. Door opportunistischer te gaan spelen in de tweede helft kwamen er wat kansjes ajax deed er in de tegenaanval te weinig mee.

16 april 2018 om 22:34

Ik zou ook protest indienen, Harry Kane heeft trouwens ook al een onderzoek ingesteld naar de goal van Johnsen. Blijkbaar zat hij er nog tussen.

17 april 2018 om 00:48

Zeker een rode kaart maar of dit in de VAR ook zo besloten wordt is nog maar de vraag. Wat als Nijhuis achter de schermen zit? Zou hij het dan rood vinden of niet. Zelfde geldt voor de penalty van Real Madrid. 5 scheidsrechters zouden hem geven, 5 niet. Tja of de VAR veel oplost in gevallen van overtredingen weet ik niet. Wel qua buitenspel bijvoorbeeld.

Op een keeper na verliest NEC vanavond gewoon van een groep 19-20 jarigen en vraag ik mij af hoeveel mensen er nog over competitievervalsing beginnen?

Doekhi, Sanniez, Bergsma, Sierhuis, Mazraoui, Bijleveld, Pasquali, De Wit, Matusiwa, Nunnely hebben het hele seizoen gespeeld.

Orejuela wordt door iedereen uitgelachen als miskoop maar ow wee als hij bij Jong Ajax mee doet. Of een te kleine uitgelachen keeper, zelfde verhaal.

Cassiera heeft minder minuten gemaakt in Ajax 1 dan bijvoorbeeld Gudmundson, Rigo, Mauro Junior, Malen en Gakpo.

Hou je over Johnson die nog nooit 1 wedstrijd in Heerenveen 1 had gespeeld.

Jong Ajax verdient de titel nu wel in mijn ogen.

16 april 2018 om 22:03

De competitievervalsing heeft al in januari plaatsgevonden, toen Jong Ajax met de veredelde B1 naar Fortuna reisde omdat ze een trainingskamp belangrijker vonden. Jong Ajax heeft inderdaad het beste team, maar hebben hierdoor een doorslaggevende rol gespeeld in de strijd om directe promotie.

16 april 2018 om 22:07

Kampioen word je over 38 wedstrijden en niet over 1 wedstrijd.
En NEC mag nou ook niet echt klagen over mazzel met het overspelen van deze wedstrijd, of het nu terecht is of niet.

16 april 2018 om 22:08

Dat veredelde B1 elftal had wel 8 spelers die deze week nog voor Jong Ajax hebben gespeeld en 2 spelers van die pot zijn momenteel geblesseerd anders hadden die ook gespeeld. Was niet sterkste elftal maar meer dan de helft van dat team speelt wekelijks voor Jong Ajax.

16 april 2018 om 22:13

En... dan zou elke club in de Juup toch moeten winnr van een B1? Nu wordt een zga A1 ploeg misschien wel kampioen. Knappe prestatie is t nu al.

16 april 2018 om 22:15

Nec77

Opstelling Jong Ajax uit bij Fortuna
Doekhi, Sanniez Matusiwa, De Wit, Bijleveld, Nunnely, Pasquali, Flemming en Sidoel

6 van deze spelers speelden vanavond ook. Bijleveld mocht niet zoals je weet en Flemming en Sidoel spelen ook 7/8 van de 10 wedstrijden alleen vanavond niet.

Van Bladeren stond in de goal in tegenstelling tot Lamprou, en Bakboord en Kemper speelden.

16 april 2018 om 22:24

Huilen om 1 potje. Dat is nou eenmaal de voor- en nadelen van deze jong ploegen. Dat NEC gemiddeld enkel met uitwedstrijden 7de of 8ste staat, ligt volledig aan NEC. Dat is kampioensonwaardig.

16 april 2018 om 22:29

Laat Bakboord nu geblesseerd zijn en zodoende niet meespelen, die is doorgeschoven naar Jong Ajax vlak voor de winterstop. Kemper begon bij Jong Ajax dit seizoen maar is na wat blessureleed terug naar de o19 geplaatst en Bakker erna naar Jong gegaan. Dat een veredeld B1 elftal noemen is gewoon excuus zoeken want buiten Bergsma en Cassierra was er geen kernspeler (muv Lang maar die heeft ook rond de 10 wedstrijden gemist door wedstrijden bij de o19 meedoen) die er niet was, ook Eiting en Mazraoui eventueel maar die hebben ook genoeg andere wedstrijden gemist doordat ze bij Ajax 1 zaten. Eiting was er vandaag ook niet bij bijvoorbeeld, net zoals Lang geblesseerd is. Bakker zal in Ajax1 starten volgende pot door schorsing van Tagliafico, Bijleveld geschorst. Dan zal dit ook vast een b-elftal zijn. Want ze zijn niet op volle sterkte.

16 april 2018 om 22:31

Helemaal mee eens dat NEC dit seizoen kampioensonwaardig is. Maar het feit dat Ajax een trainingskamp belangrijker vindt dan een wedstrijd tegen een van de belangrijkste concurrenten en daardoor niet het sterkste elftal opstelt is precies waarom ik en velen met mij tegen de beloftenteams in de Jupiler League zijn.

Als de beloftenelftallen met een vaste selectie spelen en tegen elke tegenstander met de sterkst mogelijke opstelling spelen zou ik totaal geen moeite hebben met de beloftenteams. Want dan verloopt de competitie in ieder geval eerlijk.

16 april 2018 om 22:40

Frustratie?

16 april 2018 om 22:40

Dus jij zegt dat die ene wedstrijd de beslissing heeft gegeven? Wat een onzin. Kampioen word je over alle wedstrijden. Niet door eentje te winnen of te verliezen. Wat een smoes.

16 april 2018 om 22:44

Nec77 bedoel je net zulke competitievervalsing als toen Jong Ajax tegen NEC moest zonder Cassiera of Johnsen? Want daardoor wonnen jullie ook, maar dat ben je vergeten zeker? Lekker makkelijk weer.

16 april 2018 om 23:07

Desondank die halve b-opstelling heeft Jong Ajax de titel wel in eigen hand.

16 april 2018 om 23:13

Ja precies dat soort competitievervalsing. Supporters van de teams van beloftenelftallen snappen nog steeds niet waar de competievervalsing discussie over gaat, want iedere keer als een beloftenelftal wint met een jong team beginnen ze er weer over.

Niemand hoort mij hier zeggen dat NEC eigenlijk kampioen had moeten worden of dat Fortuna promoveert doordat Ajax de beste spelers van Jong Ajax niet mee liet doen tegen Fortuna vanwege het trainingskamp. NEC heeft het totaal niet verdiend dit seizoen om direct te promoveren want ze hebben een totale wanprestatie geleverd in uitwedstrijden.

Waar het om gaat is dat door de huidige regels rondom de beloftenteams je de jupiler league totaal niet serieus kunt nemen en dat is triest voor de een na hoogste profafdeling in het land. Zo lang er teams meedoen die niet iedere week het sterkst mogelijke team opstellen omdat ze andere belangen hebben krijg je nooit een eerlijke competitie. Vaste selecties voor de beloftenelftallen zoals bijvoorbeeld in Duitsland en Spanje is wat mij betreft dee oplossing.

16 april 2018 om 23:21

Diezelfde competitievervalsing waardoor bijvoorbeeld een team uit de eredivisie net voor een bekerwedstrijd of belangrijke Europese wedstrijd spelers spaart?

16 april 2018 om 23:36

@nec77

Ik denk dat supporters van de beloftenelftallen alles prima snappen maar gewoon een ander standpunt innemen.

Ik zou overigens helemaal niet tegen een vastere selectie voor de beloften elftallen zijn. Niet een volledig vaste selectie, dat is gewoon niet goed voor de talentdoorstroming in mijn optiek. Als een speler als De Wit 1x invalt voor 10 minuten Ajax 1 dan zou hij gelijk niet meer mogen mee doen bij Jong Ajax? dat zou een slechte zaak zijn. Zodra jonge talenten dan debuteren kunnen ze niet meer terugvallen op een elftal waarin ze kunnen spelen. Er moet wel een bepaalde regeling komen voor jonge spelers, die echt tot Jong Ajax zijn selectie behoren en slechts bij hoge uitzondering een keer in Ajax 1 mee mogen doen. Tegelijk ben ik het wel eens dat spelers als Dijks, Sinkgraven, Younes en De Jong niks te zoeken hebben bij de beloften.

Maar de andere kant is natuurlijk dan dat de Knvb de plicht heeft het schema van Jong Ajax aan te passen op de interlandkalender. Want als je van mening bent dat Jong Ajax op volle sterkte moet spelen, dan helpt het niet als je alle talenten van Jong Ajax nodig hebt voor allerlei jeugdinterlands.

En in de winterstop? ga er gewoon vanuit dat een deel van Jong Ajax gewoon mee gaat op trainingskamp en laat de hervatting van de competitie voor Jong Ajax iets langer wachten. Anders krijg je alsnog een herhaling van wat er dit seizoen is gebeurd. Want een goed trainingskamp van Ajax 1 zal de club belangrijker vinden als een Jupiler League wedstrijd. Alle wedstrijden van Jong Ajax draaien natuurlijk om talentontwikkeling, dat doel gaat ook met een vaste(re) selectie niet veranderen.

16 april 2018 om 22:20

Maar dat een volledig jeugdelftal van NEC wint doet toch niet af aan het feit dat er soms een beter elftal opgesteld staat. Ook al verliezen ze nu van een "slechter" elftal.Of jij snapt de kritiek überhaupt niet, of ik snap jou niet.

16 april 2018 om 22:44

Denk dat ook het budget meespeelt van Jong Ajax in vergelijking met de rest. Een Cassiera, Johnson en Orujela kosten samen net zoveel als het budget van bijna alle Jupiler League clubs.

16 april 2018 om 23:52

Dat is helaas niet correct, de enige kosten die Cassiera, Johnsen en Orejuela hebben zijn hun salaris. Het lijkt me tamelijk onmogelijk dat deze drie heren net zoveel aan salaris kosten als het complete budget van alle clubs samen.

Ze hebben natuurlijk een transfersom gekost, maar dat is nou eenmaal al betaald. Dat maakt ook weinig uit, iedereen weet dat Jong Ajax inbegrepen zit bij het budget van Ajax en dat er daarom best spelers met een aardig salaris of een hoog prijskaartje tussen kunnen zitten. Net zoals iedereen weet dat wanneer een talent zich goed ontwikkelt bij Jong Ajax men er 0 problemen mee heeft deze spelers naar Ajax 1 te halen waarmee Jong Ajax verzwakt zal worden. Dat is en zal de realiteit van beloftenteams blijven. Qua budget zal dat altijd een oneerlijk verhaal zijn, maar dat geld in de hele voetballerij.

16 april 2018 om 23:24

ik ben iemand die over competitievervalsing wil beginnen. zij het op een ander niveau: de jonge ajax-talenten stijgen door het meespelen in de jupiler league straks ver uit boven de jeugd van andere clubs. de jeugd van ajax (en az, psv, utrecht) krijgt veel sterkere tegenstanders dan de jeugdteams van andere clubs. hierdoor ontwikkelen deze jongens zich sneller.

dat houdt in dat (bv) ajax straks uit een veel bredere pool kan kiezen dan bv heerenveen. die jongens worden ook sneller meer waard, waardoor ze voor meer verkocht kunnen worden. ajax ontvangt dan meer geld. betekent weer betere speler kunnen kopen. of je behoudt gewoon de beste en wordt straks lachend kampioen.

daarom vind ik het pure competitievervalsing. let wel: over een aantal jaar in de eredivisie als dit zo doorgaat!

16 april 2018 om 23:48

Als ik het me goed kan heugen weigerde Feyenoord (bijv.) met hun Jong team mee te doen in de JL toen hen die kans gegeven werd. In die zin is het dus geen competitievervalsing, omdat de clubs die momenteel met hun Jong-team in de JL vertegenwoordigd zijn die kans wel hebben gepakt.

Ik denk ook dat dit meer in 'landsbelang' moet worden gezien. De jeugd van deze clubs moet betere tegenstand krijgen om later daadwerkelijk een stap te kunnen overwegen naar de (sub)top van Europa.

Gerechtigheid, jong Ajax stukken beter vergeten alleen meer te scoren.
Word er toch nog 1 team van Ajax kampioen.

Bedankt jong Ajax! Een wedstrijd die nooit een wedstrijd had mogen zijn

Vrijdag wel gelijkspelen tegen Volendam?

16 april 2018 om 22:03

Het zou me niks verbazen eerlijk gezegd, de eer om koploper in de Jupiler League te zijn is een zeer twijfelachtig. Of je nou Fortuna, NEC of Jong Ajax bent ... zodra je de koppositie in handen hebt begint het puntverlies te komen.

Ik ben trouwens wel benieuwd hoe ze bij MVV kijken naar de laatste competitiewedstrijd tegen Jong Ajax, mocht Jong Ajax van Volendam winnen.

16 april 2018 om 22:18

Tjaa de supporters gunnen Ajax misschien die titel, Maar promotie is met een 2e plek voor Fortuna ook veilig

En dan meldt de KNVB morgen dat Cassierra niet speelgerechtigd was en deze wedstrijd volgende week opnieuw gespeeld moet worden...

16 april 2018 om 21:57

Mooi zou dat zijn Gewoon door blijven proberen tot NEC wint

16 april 2018 om 22:04

Goed voor de ontwikkeling van de spelers bij Jong Ajax. Maar ik denk dat Jong Ajax wel toe is aan een volgende uitdaging, na twee keer van NEC te hebben gewonnen mogen ze het nu proberen bij en tegen FC Volendam.

Jong Ajax was niet goed, maar ze hebben voor elke meter gestreden. Daar kunnen die lamzakken van het eerste nog wat van leren. Mooi dat we onze sportieve plicht richting fortuna hebben gedaan.

16 april 2018 om 22:18

Maar echt, hier kan het 1e nog een voorbeeld aan nemen. Daarnaast was het niet best, maar zat er toch meer lijn en gedachtes in het spel dan ik bij Ajax 1 heb gezien

Mooi zo, is voor iedereen de beste uitslag (behalve voor nec)... zou t wel mooi vinden om fortuna x terug te zien.

Gerechtigheid
En nu op naar de ere! Nao Veure!

Spannende slotfase. NEC was in de eerste helft echt te tam. Had Matusiwa rood moeten krijgen. Scheidsrechter stond er nog wel bovenop.
Doorgebroken speler Ajax neer.. weer geen rode kaart. Leek op een goedmakertje.
Slotfase erg spannend . Voor mijn gevoel is NEC te laat begonnen met voetbal. Al was Ajax gewoon sterker de eerste helft.

Wie weet kampioen. JA krijgt ook vaak makkelijk goals tegen. Zou mooi .. maar gun t Fortuna ook om kampioen te worden.

Mooi dat JA weer gewonnen heeft gerechtigheid. Nu hopen dat JA en Fortuna hun uitwedstrijden winnen dan kunnen ze het thuis afmaken.

dit noem ik dus karma en gerechtigheid. Nu heeft dit overspelen tenminste geen verliezers opgeleverd.

16 april 2018 om 22:14

Jawel, 2 keer NEC. Die zitten nu met poep in de broek in de bus wachtend wat straks in Nijmegen komen gaat.

16 april 2018 om 22:23

Dat zal wel meevallen, ze hebben er echt voor gevochten vandaag maar ze missen gewoon kwaliteit. Dat kun je de spelers niet verwijten.

16 april 2018 om 22:34

Verwacht je geen groepje kanslozen die zo de bus op staan te wachten? Ook al hebben ze er alles aan gedaan.

16 april 2018 om 22:38

Dat verwacht ik niet, maar je weet het nooit want er zijn zeker hersenlozen bij Nec. Net zoals bij Ajax gisteren.

16 april 2018 om 22:45

Zijn weer terug in rouw, daar waar ze eerst ook zeiden in te zitten na het eerste verlies 1.5 week terug.

16 april 2018 om 22:46

Precies. Helaas maar waar. Wat schiet je er mee op?

16 april 2018 om 22:52

Ze hebben er echt voor gevochten?? Welke pot heb jij zitten kijken?

16 april 2018 om 22:56

Ik heb wel wat stevige tackles gezien dus in die zin gevochten denk ik.

Mooi dat Ajax heeft gewonnen. Scheelt een hoop gezeik wanneer ze niet hadden gewonnen. Verder wel een slechte wedstrijd gezien maar wel veel strijd waarbij het niet 11 tegen 11 had moeten eindigen.

Jammer dat de 2-0 niet viel, dan was het eigenlijk helemaal perfect geweest gezien het overgespeelde duel. Zelfs de gele kaart van Verdonk kwam opnieuw terug.

Eerste helft Jong Ajax beter, tweede helft NEC de betere. Ik denk dat een gelijkspel eerder op zijn plek was. Maar als je zo slecht afwerkt als NEC dan roep je de nederlaag over jezelf af. Zou me niks verbazen als Jong Ajax het kampioenschap de komende weken gewoon nog uit handen geeft, dat gebeurd iedere keer als ze koploper zijn. Maar goed, zo belangrijk is het ook allemaal weer niet.

Zo, voor die voorzitter van NEC zal er wel weer een nieuwe rouwperiode zijn aangebroken. Zal deze keer wellicht definitief zijn.

Jong Ajax heeft deze pot terecht gewonnen, niet alleen op basis van het opnieuw moeten spelen van de wedstrijd. De eerste helft waren ze beter, de tweede helft hielden ze goed stand. NEC kwam goed weg met die scheidsrechter.

Krijgen we misschien toch nog we kampioen in Amsterdam

Wat een beroerde scheidsrechter zeg. Hoe kan je nou twee overduidelijke rode kaarten missen ? Dit verdient bijna om op non-actief gezet te worden. Zelden vertoond dit.

16 april 2018 om 22:19

Dit was dezelfde scheidsrechter waar die kerel in die scooter mobiel bij fc Oss tegen hem aanreed. Deed hij overigens 2 keer zelfs.

Niet te vroeg juichen ajacieden. Morgen nieuwsberichten in de gaten houden of er niet weer een replay is vanwege een slecht veld, niet gegeven rode kaart voor matusiwa, niet gegeven rode kaart voor Verdonk, gemiste kansen voor de keeper

16 april 2018 om 22:21

Ja en de thee was te koud. Geen goede voorbereiding op de 2e helft mogelijk.

NEC laat wel erg veel punten uit liggen, is tenminste wat me opvalt aan NEC dit seizoen

16 april 2018 om 22:51

Na de winterstop eigenlijk pas. Maar sinds de winterstop is het verschil tussen thuis en uit echt belachelijk groot bij Nec. Met uitzondering van wedstrijden tegen de onderste drie hebben ze geen uitwedstrijd weten te winnen.

Goed nieuws voor Fortuna dus!

In ieder geval geen discussie meer nu over de overgespeelde wedstrijd. Als Fortuna het nu niet afmaakt kunnen ze in ieder geval niet naar de Knvb wijzen. Ook voor NEC was het wel een smetje geweest als we waren gepromoveerd door de overgespeelde wedstrijd.

Maar het leek erop dat de Knvb hun fout deze wedstrijd wilde goed maken want het is echt ongelofelijk dat Matusiwa geen rood kreeg terwijl de scheids er met zijn neus bovenop stond.

16 april 2018 om 22:12

Was ook rood. De Graaf had de tweede helft ook Verdonk eerder naar de douches moeten sturen, maar aangezien die zware overtreding van Matusiwa kon hij ook geen rood trekken.

16 april 2018 om 22:18

Verdonk was nog een twijfelgeval, want Kadioglu liep ook nog mee. Liep wel een paar meter achter, maar de overtreding was net over de middellijn en redelijk aan de zijkant van het veld. De overtreding van Matusiwa was echter totaal geen twijfelgeval en de scheids stond er ook nog met zijn neus bovenop. Ongelofelijk en lijkt me puur een goedmakertje. De Knvb wilde echt niet dat NEC zou winnen en dat de strijd om promotie mogelijk beslist zou worden door een fout van de Knvb met gele kaarten tellen.

16 april 2018 om 22:21

Voor jou een twijfelgeval evenals de scheidsrechter dus. Maar menigeen zou hier rood voor geven; zonder gekleurde bril uiteraard.

16 april 2018 om 22:28

@nec77, Verdonk ging niet voor de bal maar voor de speler. Het was natuurlijk veel minder erg dan wat Matusiwa deed, maar in mijn mening ook rood.

16 april 2018 om 22:30

Zelfs Schuurman was gevraagd om die enorme kans te missen..

16 april 2018 om 22:45

Een echte Jari scoort niet tegen Ajax.

16 april 2018 om 22:55

Die echte Jari komt van Feyenoord.. zijn vader is Ajax fan..😂

16 april 2018 om 23:09

Ja dat weet ik, daarom zei ik het eigenlijk ook.

17 april 2018 om 02:27

Vond het allebei geen rood. Verdonk ging wel voor de speler maar niet om hem de wedstrijd uit te schoppen. En had bij Matusiwa ook niet het idee dat het bewust was. Een rode kaart kan natuurlijk best terecht zijn ook al is de intentie niet verkeerd maar deze tackle was gewoon onkunde en imo niet zo zwaar dat het rood moest zijn.

Gewoon gerechtigheid en dat weten ze in Nijmegen ook. Van mij mogen ze promoveren, maar deze punten moesten gewoon naar jong Ajax gaan. Wel zeg ik erbij dat scheids de Graaf twee rode kaarten had moeten geven. Ook Matusiwa en ook Verdonk. Al met al een wedstrijd die nooit had moeten worden overgespeeld met een terecht winnaar. Ohh, en natuurlijk mist Schuurman de laatste kans. Een speler die Jari heet mag ons geen pijn doen

16 april 2018 om 22:19

Die nummer 8 in laatste minuut had ook eraf gemoeten. Duidelijke frustratietrap naar de Wit die hem tweede helft volledig de baas was, even laatste minuut een rotschip van achter met bal halve meter verderop geven en erna gewoon doorlopen om paar seconde later na fluitsignaal de bal hard tribune in te schieten. Zwaar gefrustreerd met intentie iemand pijn te doen.

16 april 2018 om 22:23

Die bal die de tribune in ging was toch met een boogje getrapt? Als het nu een streep was geweest was het een ander verhaal...

16 april 2018 om 22:42

Direct vanuit de stuit bovenin tribune, publiek was er ook totaal niet van gediend en scheidsrechter sprak hem direct erna aan en maakte gebaar van veld verlaten.

16 april 2018 om 22:50

Misschien zat daar net iemand die hem de hele tijd onheus bejegende. Nee valt niet goed te praten.

16 april 2018 om 23:12

Een vriend van me was daar en de stuurde direct of het nog in beeld kwam, die hadden daar echt gevoel dat hij nog iemand - niet specifiek iemand - wilde raken. Al waren de fans van NEC en Jong Ajax wel hele wedstrijd al beetje aan het fucken met elkaar, als NEC zong begonnen de Ajacieden en vice versa. Klapte de NEC'ers dan boe-de de Ajacieden en omgekeerd. Maar is wel nog rustig gebleven uiteindelijk en zat meeste agressiviteit op het veld.

Pakken we dan toch nog een prijs dit jaar? :P

Gerechtigheid, opnieuw een overwinning. Dit zijn na die dwaze beslissingen van de KNVB toch wel de lekkerste om te winnen. Fortuna lijkt nu toch wel af te streven naar de Eredivisie, na al die jaren weer terug te zien op het hoogste niveau. Het is dan ook verdient, ze hebben een geweldig seizoen achter de rug en lijkt nu dan te worden beloond.

Nec zal wel de aankomende jaren in de jupiler league blijven.

Wat nam die achahbar Ajax in de zeik zeg, niet normaal.
Man van zn woord.


16 april 2018 om 22:45

Ergste is dat hij laatste 3 jaar in de jeugd telkens een Ajaxteam kampioen zag worden in een periode waarin de opleiding alles behalve goed presteerde. Enige 2 kampioenschappen in de A1 (toen nog) in de 5 jaar errond en allebei met Achahbar in de A1 bij Feyenoord, zijn seizoen in de B1 werd Ajax B1 ook kampioen. Heb geen idee over de jaren ervoor maar hij is toch al zo'n 10 jaar niet boven Ajax geëindigd als ik me niet vergis, zo wil ik dan ook wel in de zeik genomen worden als clubzijnde, haha.

16 april 2018 om 22:51

Wat had ie gezegd dan? Gaf trouwens wel een prachtige assist met veel gevoel op Jari die hem amateuristisch langs de goal stuurde.

16 april 2018 om 23:13

Hij zei in een interview eigenlijk gewoon dat het overspelen niet erg is want hij neemt Ajax toch graag in de zeik.

16 april 2018 om 23:36

Duidelijk verhaal, echter heeft hij het niet waar kunnen maken. Te weinig van zich laten zien.

ben toch benieuwd of fortuna het gaat halen. het zou me, gezien het programma, niet verbazen als nec nog over fortuna heen gaat. nac thuis tegen az 2 dagen voor de bekerfinale. az zal dus geen 1e elftal spelers inzetten. fortuna tegen jong utrecht. utrecht hoeft dit weekend niet te spelen en kan iedereen inzetten die woensdag niet in het 1e speelt. ik gun het fortuna wel, maar nec hoort eigenlijk meer in de eredivisie thuis.

17 april 2018 om 00:28

Utrecht zal ook niet iedereen inzetten ivm dreigende schorsingen/blessures voor de play-offs

Mooi gewoon 2x winnen van Nec. Dus geen gezeur meer. Ajax de terechte winnaar.

Benieuwd of ze het nu ook kunnen afmaken. Want de koppositie in de Jupiler is een soort van hot seat. Tegen Volendam moeten ze nu de belangrijke stap zetten. En dan maar hopen dat Fortuna ook geen fout maakt, want die gun ik de promotie wel. Laat NEC nog maar lekker een jaar in de Jupiler. Dat is onze favoriete tegenstander...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


88 fans
Actuele wedstrijden

0 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 september
Zlatan Ibrahimovic zegt een aanbieding uit Zweden te hebben ontvangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren