PSV'er uitzinnig: 'Revanche op iedereen die woordje over me had'

Maandag, 16 april 2018 om

Na het behalen van de 24ste landstitel uit de clubgeschiedenis, werd PSV maandagavond gehuldigd op het Stadhuisplein. De selectie van de Eindhovenaren werd vanaf het Philips Stadion per ‘platte kar’ naar de duizenden wachtenden supporters vervoerd. Met een aantal glazen bier achter de kiezen stonden Joshua Brenet en Steven Bergwijn de camera van De Telegraaf te woord. "Prachtig, tegen Ajax. Ze hebben een hoop dingen gezegd, wij hebben het gewoon laten zien”, klonk het maandagavond uit de mond van Bergwijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Steven Bergwijn moet minimaal nog een seizoen bij PSV blijven


Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Oke nu is het wel duidelijk. Alle psv spelers zijn allemaal wereldtoppers en Ajax kan niks. In de zomer staat elke topclub voor hen in de rij en worden 10x achter elkaar kampioen. Ajax is alleen maar arrogant. De haat op Ajax is groter dan de liefde van hun eigen club, jaa... ze zijn kampioen tegen Ajax geworden. Dat voelt erg lekker, maar blijf dan een prof en focus je op het feestvieren en kom niet met dit soort kinderachtige opmerkingen. Nergens voor nodig.

16 april 2018 om 20:50

Echt he ahahaha. En die.shirtjes.dan. 100% anti 020. Altijd maar bezig zijn met ajax. Ik blijf me ieder keer weer verbazen hoe groot de haat is. Altijd dat calimero gedrag. Je hebt eindelijk 1 wedstrijd aardig gespeeld. Hoera de vlag kan uit!

16 april 2018 om 21:05

Ach joh als Ajax kampioen zou worden tegen Feyenoord is het precies hetzelfde. Je moet wel ergens tegen kunnen.

16 april 2018 om 21:15

Tis wel altijd tegen ajax. Tegen elke club die ajax speelt zijn haters, ajax is een rivaal voor veel clubs.

16 april 2018 om 21:29

Vilgens mij was ajax vooral met psv bezig en niet met zichzelf. Heb voor de wedstrijden alleen ajax over een andere ploeg gehoord en nu de strijd gestreden is mag er niets terug gezegd worden. Rare gedachte.

16 april 2018 om 21:30

Jullie roepen dat over jullie zelf af door interviews die oa Veltman geeft en Kluivert. Jullie komen erg arrogant over.

16 april 2018 om 21:32

Nee maat. Dat is nu juist niet zo. Als Ajax kampioen is dan zijn ze daarmee bezig en niet met andere clubs.

16 april 2018 om 21:36

@kenada

Alles wordt uit context getrokken maar je snapt dat een ploeg zoals Ajax en alles er rond op die manier druk probeert te zetten op PSV zodat ze aan zichzelf gaan twijfelen.

Wanneer Ajax en de spelers de afgelopen weken al zeggen ''psv wordt kampioen'' dan kun je het sowieso vergeten.

En nu wordt Ajax op hun woorden gepakt. Als fan moet je zulke zaken ook niet aankaarten. Nu doet Ajax het, de andere keer Feyenoord en de andere keer Psv. Dat hoort er bij. Je kunt maar proberen.

16 april 2018 om 21:51

@Marrekie, ik weet niet of je het je kan herinneren, maar ik hoor ze gewoon zingen: “het zijn maar kakkerlakken”... Nja het is natuurlijk ook wel lang geleden

16 april 2018 om 21:51

@Marrekie, ik weet niet of je het je kan herinneren, maar ik hoor ze gewoon zingen: “het zijn maar kakkerlakken”... Nja het is natuurlijk ook wel lang geleden

16 april 2018 om 23:40

En wie zong ook al weer ''het zijn maar K.. Kakkerlakken'' op het podium?

16 april 2018 om 20:51

Ach, laat die jongens. Ze zijn net een dag kampioen. Ze roepen verder niets over de toekomst of dat Ajax nu voor altijd verslagen is of wat mensen er ook van maken. Dit hoort erbij en heb je elk jaar, zeker als de concurrent het vuurtje zelf ook aan zat te stoken vooraf. Van een ''haat'' die groter is dan clubliefde is geen spraken, dat hebben ze gisteren laten zien op het veld. Dan mag je wel even praten.

16 april 2018 om 21:31

Gisteren werd helemaal niets in amsterdam gezongen in het stadion nadat ze vuurwerk naar psvvak gooide. Daarvoor alleen maar over psv. Hadden ze niet gegooid hadden ze dat niet gehoord.

17 april 2018 om 04:00

En al deden we dat wel in het stadion vind ik het nog niet zo raar. Leedvermaak is gewoon het leukste vermaak en de supporters op een vrij onschuldige manier uitdagen door te roepen dat er geen prijs is gepakt bij je grootste concurrent is gewoon leuk. Het is ook deel van het voetbal om “bezig” te zijn met je concurrentie, want je speelt tegen hun om het kampioenschap. De onzinnige teksten als “meer bezig zijn met de haat voor een andere club dan je eigen clubliefde” vind ik dan ook zo’n onzin. Natuurlijk ben je bezig met andere clubs en roep je dus een er helemaal niets in Amsterdam oid, maar dat maakt het niet meteen dat je alleen maar bezig bent met andere clubs. Er worden 50 verschillende liedjes gezongen en een daar van is deze.

16 april 2018 om 20:53

Uhm...dat doet men nu eenmaal. Jouw frustraties etaleren is nergens voor nodig.

16 april 2018 om 20:58

Zijn niet mijn frustraties hoor, die heb ik pas als Real uit de CL lig. PSV is terecht kampioen, want ze hebben het vaakst gewonnen. Klaar.

16 april 2018 om 20:54

Zou er een borreltje inzitten? Laat die jongens ff gaan zou ik zeggen.

16 april 2018 om 20:58

Sorry maar ajax begint zelfndoor de tegen dat PSV bang voor ze is. Of een kluivert die segt dat hij nooit zal verliezen van PSV of Feyenoord zolang hij bij Ajax speeld. Dit is allemaal misplaatste arrogantie en zodra het zover is krijg jendie hard terug in je gezocht gedrukt. Ajax zegt altijd WZAWZDB. Nou dit is denk ik al 20 jaar niet meer. PSV laat al jaren zien de beste club in Nederland te zijn. Maar toch blijven ze met de amsterdamse arrogantie zeggen dat hun de beste te zijn

16 april 2018 om 21:03

Wil je alsjeblieft dit even normaal uitwerken? Er is geen touw aan vast te knopen...

Toch even reageren: 20 jaar niet meer? 4 jaar kampioen is toch echt wel een prestatie hoor. Maar dat wil je niet zien. In de Champions League liet Ajax het WEL zien. Vorig jaar nog de finale gehaald van de Europa league.

16 april 2018 om 21:15

Over de laatste 20 jaar 6 titels toch? Haal de titels van Twente, AZ en Feyenoord er af en dan blijven er liefst 11 staan voor PSV (ook met een serie van 4 of 5 achter elkaar meende ik). Champion’s League haalde PSV als laatste ‘de tweede ronde’, als laatste de halve finale. Tja, dan mag je inderdaad je vraagtekens zetten bij “Wij zijn Ajax, wij zijn de beste”. Daar doet ook het ronduit ongelukkige typewerk van Mark niets aan af

16 april 2018 om 21:33

In de CL lieten ze het niet zien. In de EL hebben ze het vorig jaar goed gedaan en dat ontkent niemand

16 april 2018 om 21:39

Mijn berekening is niet helemaal zuiver. De titel van Feyenoord in ‘99 vergeten mee te nemen. 20 jaar is langer dan ik dacht

17 april 2018 om 10:46

@tukkertje91, waarom een tijdsbestek nemen van 20 jaar ? Waarom niet 10 jaar ? of 100 jaar ? Precies omdat Psv er dan negatiever uit komt.

Wat betreft je laatste 2 zinnen: Ajax is inderdaad de beste club van Nederland, aangezien zij de meeste titels binnen hebben gesleept.

16 april 2018 om 20:58

Haha, dit is dan weer typisch. Ze zijn een dag kampioen en dus worden verscheidene spelers om reacties gevraagd. De wedstrijd tegen Ajax zit vers in het geheugen en inderdaad, de Ajacieden hadden bijzonder grote praatjes, dus na de 3-0 mogen PSV'ers prima hun gram halen. PSV is kampioen en de spelers mogen daar best trots op zijn. Dat dit de komende dagen volop geventileerd gaat worden door de media, is niet hun schuld.

16 april 2018 om 20:58

Los van dat de haat voor Ajax groter is dan de liefde voor de eigen club, ben ik het voor de rest helemaal met je eens. Ik vind dat de media alles wel heel erg naar rechts en naar links duwen. Los van alle randzaken wist Ajax eerder dit seizoen met dezelfde cijfers even overtuigend te winnen van Psv. Voor hetzelfde geld was dat weer gebeurd, ging PSV alsnog de bietenbrug op en won Ajax. En dan? Dan was Brands de pisang omdat hij geen fatsoenlijke linksback haalde, een belabberde verdediging accepteerde en onvoldoende creativiteit op het middenveld bracht. En terwijl Cocu op een spies door de kranten zou worden gedragen omdat hij te behoudend speelde, werden Overmars en Van der Sar geprezen om tijdig een nieuwe trainer aan te stellen en zouden alle kranten erop wijzen dat Ajax op 8 plaatsen ook betere spelers heeft dan Psv. De wereld op zijn kop werkelijk.

En deze Brenet hoeft ook niet te denken dat hij nu in het rijtje Van Nistelrooij en Ronaldo staat. Als Sevilla alsnog drie tot vijf miljoen neer wil tellen zijn ze wat mij betreft van harte welkom dit keer. Of wie dan ook!

16 april 2018 om 21:04

Maar psv heeft gewoon makkelijk gewonnen dus maakt alles wat je zegt niet veel uit. En denk je nu echt dat brenet denkt dat hij in dat rijtje thuis hoort?

16 april 2018 om 21:00

Ze hebben zich het hele seizoen ingehoudwn. Vind het zelf meer dan terecht

16 april 2018 om 21:01

Ik vind dit wel heel zuur van je. Aan het begin dacht niemand dat psv kampioen kon worden en kon brenet er niks van, dan mogen ze nu toch wel even zeggen dat men het mis had.

16 april 2018 om 21:02

Je weet dat ze een slokkie op hebben hé, wordt je wat losser van... zou je ook is moeten proberen! Volgens mij was het Louis van Gaal wat ook een memorabele speech had over de concurrentie, het hoort erbij, snap niet dat sommige zich hier zo druk over maken.

16 april 2018 om 21:06

Het hele jaar horen we het tegenovergestelde.

16 april 2018 om 21:06

het zit weer diep he. hij spreekt gewoon precies uit wat er is gebeurd : Ajax had veel praatjes en tegen Ajax kampioen worden is lekker. niet meer, niet minder. verder heeft hij het niet meer over specifiek over Ajax.
Maar begrijpend lezen is ook best lastig....

16 april 2018 om 21:12

Ik snap de spelers van Psv wel. Kampioen in een topwedstrijd is natuurlijk niet zomaar iets. En ja, de spelers en staf van Ajax hadden een grote bek voor de wedstrijd en worden keihard afgestraft door een team die volledig gefocust was en rustig bleef in de media. Ik ben een Ajacied maar deze landstitel is dik verdiend voor PSV. Ik neem het de jongens van Ajax niet kwalijk dat dit seizoen mislukt is. Deed ik vanaf het begin al niet. Maar het bestuur daarentegen faalt wel in mijn ogen. Voor die nieuwe rechtsback en Wober is 12,5 miljoen euro betaald. Siem de Jong voegt niet veel toe en Huntelaar staat talent in de weg, want beter dan Dolberg is hij zeker niet en Sierhuis en Cassiera mogen ook wel eens de kans krijgen. Daarnaast natuurlijk de complete chaos in de winter mbt ontslag personeelsleden. Nee, dit seizoen moet goed geevalueerd worden en dan moeten diegenen hun verantwoordelijkheid nemen en opstappen. Bergkamp en Wim Jonk waren de sleutelfiguren in de staf. Ik hoop dat ze terug zullen keren als de rotte appels verdwenen zijn.

16 april 2018 om 21:34

Jongens even slikken.. met misplaatste arrogantie komt ook een reactie......en het is pas 24 uur he

Tsjonge je bent nog steeds een zeer beperkte speler Brenet!

16 april 2018 om 21:07

Staat al twee seizoenen op de verkeerde plek opgesteld.

16 april 2018 om 21:19

Inderdaad, de basis Nee alle gekheid op een stokje. Bjoriesnorie heeft in mijn ogen ergens wel een punt. Het is niet dat Brenet het dramatische niveau van Nelom heeft, maar het is by far niet de beste back. Het kampioenschap van PSV doet daar helaas voor hem niks aan af. Wel is hij beter dan menig brulaap op de fora doet blijken.

16 april 2018 om 23:40

Met 1 beperkte speler word je kampioen met 11 talenten tweede!

Brenetje toch.. 1 leuke pot en meteen een grote mond. Laat precies zien waar het bij hem aan schort, zelfreflectie maakt je een topper. Hij kan het vergeten.

Ik moet zeggen dat Brenet nu wel een beetje heel erg bezig is met Ajax. Het is logisch dat hij uithaalt naar Ajax, media en alle criticasters, maar is het voor Brenet niet gewoon fijner om zich bezig te houden met het feest. Ik blijf Brenet een onwijs beperkte voetballer vinden, maar desalniettemin een harde werker die op een onnatuurlijke positie kampioen is geworden. Verdient een pluim en wellicht een mooie transfer. Ik hoorde Sevilla maar dat is voor mijn gevoel iets te heftig. Ik zie hem graag in de Championship of een lager team in de Bundesliga. Voor Italie komt die verdedigen tekort en voor spanje mist die techniek.

Zag er heel gezellig uit de huldiging van PSV. Dat mis ik toch wel een beetje waar het meestal uit de hand loopt en de spelers maar een half uur op het podium staan. Terwijl je al uren lang aan het wachten bent op de spelers. Gerechtigheid van PSV die hadden tenminste geen praatjes de Ajax spelers wel.

Vooral treurig dat hij de eerste en enige is die het zelf zegt.

Ach laat die jongens toch. Ik begrijp ze wel. Kampioen tegen Ajax, een paar drankjes op en een aantal Ajacieden (oa kluivert en ten hag) die vooraf een iets te grote mond hadden. Bergwijn is/ wordt een hele goede speler. Brennet daar in tegen blijft 3x niks daar veranderd dit kampioenschap niets aan. Ben het wel met veel reacties eens dat de haat jegens Ajax (en niet alleen vanuit psv) groter lijkt dan de liefde voor hun club. Eigenlijk vind ik dit ook wel mooi aangezien dat betekent dat zij Ajax nog altijd als grootste club zien gezien de afgunst. Maar nogmaals mijn felicitaties aan alle psvers. Jullie zijn de verdiende kampioen en hebben dit gister (helaas) nogmaals bevestigd!

Brenet mag blij wezen dat PSV geen genoeg geld had om een fatsoenlijke linksback te kopen anders had Joshua nu in de bodem van de JL gerend.

We hebben het laten zien nou nou dat vindt ik echt niet en had ik ook gezegd als ajax kampioen was geworden want het is gewoon de competitie van de armoede. Niets hoogstaands en als er een club leuk voetbal speelde was het AZ wel

Ach ik vind de prestatie van PSV vooral zo knap omdat een speler als Brenet ongeveer alles speelde. Best klote voor hem dat het constant als linksback moest, maar ik vraag me echt af of het hem beter af gaat op rechts. Waar Arias zich vastbijt in een speler en hem constant irriteert laat Brenet zich makkelijk weg spelen en geeft hij spelers veels te veel ruimte. Ik heb hem werkelijk een goede wedstrijd zien spelen, tegen Zulte Waregem toen heel PSV heerlijk stond te ballen.
Ik vind de praatje over Ajax altijd ook wel van laat nou maar je hebt toch gewonnen van iedereen, maar ik begrijp het wel, ze doen het tegen ons terwijl onze idiote coach en een paar spelers doen alsof we nog steeds zo belangrijk zijn. Gefeliciteerd Psv, blijft het knap vinden dat met spelers als Brenet je kampioen bent geworden! Niet bedoeld als provoceren hoor, vind het gewoon een hele slechte speler.

Nou nou, het zit nog dieper dan ik tot nu toe heb gedacht in de omgeving van Eindhoven . Die 100% anti 020 shirtjes raken me wel. Ik kijk mijn collegas uit Veldhoven toch anders in de ogen vanaf nu. Anti Ajax kan ik prima hebben maar het wordt steeds gekker met de haatzaaierij naar mijn stad. Notabene de stad waar Bergwijn Is geboren. Ik heb nooit een hekel aan de mensen daar gehad maar ben voortaan op mijn hoede.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

94 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2018- Fenerbahçe
2013-2018 PSV
2012-2013 PSV U19
2012-2012 PSV
2007-2008 Al Jazira
Laatste voetbalnieuws

‘De Boer deed iets soortgelijks, blijkbaar vond Cocu dat nog niet kinky genoeg'

Na de beschamende 4-1 nederlaag in de eerste Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb is de druk op Phillip Cocu bij Fenerbahçe verder toegenomen. De oefenmeester won met de Turkse topclub slechts...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 september
Zlatan Ibrahimovic zegt een aanbieding uit Zweden te hebben ontvangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren