wk2018

Danny Makkelie krijgt groen licht van FIFA en gaat naar het WK

Maandag, 16 april 2018 om 18:46

Scheidsrechter Danny Makkelie gaat komende zomer naar het WK in Rusland. De arbiter is door de FIFA geselecteerd om tijdens het mondiale eindtoernooi dienst te doen als videoscheidsrechter. De selectie van Makkelie komt niet uit de lucht vallen. Onlangs liet scheidsrechter Björn Kuipers al doorschemeren dat hij goede hoop had dat zijn collega er bij zal zijn op het WK.

Kuipers kreeg reeds al te horen dat hij samen met zijn vaste assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel naar het WK gaat. Vorige week kwamen de arbiters die komende zomer aanwezig zijn op het WK bij elkaar in Italië om zich daar voor te bereiden op het toernooi. “Dan zal de definitieve keuze wat betreft de VAR's ook gemaakt worden. Dat is een belangrijke beslissing die dan genomen moet worden”, zei Kuipers enkele weken geleden tegenover Voetbal International.

Makkelie had afgelopen zondag nog de topper tussen PSV en Ajax (3-0) onder zijn leiding. In deze wedstrijd deelde hij rode kaarten uit aan Nicolás Tagliafico en Siem de Jong. Circa twee weken geleden floot hij de kraker in de Champions League tussen Barcelona en AS Roma (4-1).21 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Twee Nederlandse scheidsrechters naar het WK, dat zou je niet verwachten als je al het commentaar op de scheidsrechters leest.

16 april 2018 om 19:56

In de andere competities reageren de fans net zo op de scheidsrechters daar als wij hier

16 april 2018 om 21:47

En daarbij is hij videoref. Toch niet hetzelfde als hoofdscheidsrechter in een belangrijk duel

Had stiekem nog gehoopt dat Nijhuis mee mocht. Zou die man wel eens een Zuid-Amerikaans onderonsje willen zien fluiten.

16 april 2018 om 23:05

Ben bang dat er dan echt zwaar gewonden vallen. Nijhuis zal nimmer door de Fifa voor een WK gelescteed worden. In Nederland kom je er nog mee weg als je je eigen regels verzint, maar internationaal denken ze al heel snel aan match fixing.

Vind deze Makkelie verreweg een van de slechtste scheidsrechters die er rondloopt. Is zo inconsequent als wat en heeft oprecht een arrogante kop als die moet fluiten. Hij heeft ons 2x gefloten, en hij heeft ons 2x flink te grazen genomen. Of die nou straks de CL finale fluit of Helmond - Oss, ik hoop keihard dat die op zijn bek gaat. Bah wat heb ik een hekel aan deze vent.

Waarom krijgt deze prutser zoveel lof en verantwoordelijkheden? Blijkbaar krijgen de Fifa en de Uefa niks mee van de wedstrijden in de Eredivisie anders zou er geen enkele arbiter Europees actief zijn.

16 april 2018 om 19:31

Heb t idee dat t ook gewoon een groot deel lobbyen is vanuit de bobo's vd knvb. Een andere reden kan je je niet bedenken als je sommige scheidsen europees ziet mogen fluiten waar er nationaal soms wel betere zijn

16 april 2018 om 23:06

Op Wk's wordt er strikt volgens de regels gefloten. Dergelijke scheidsrechters worden dus geselecteerd.

Waardeloze scheidsrechter maar schoothondje van de scheidsrechterscomissie

Ik ben het niet altijd eens met Derksen maar in dit geval heeft hij wel gelijk

Hebben we in ieder geval iets om trots op te zijn dit WK. Want ook scheidsrechters vertegenwoordigen onze competitie/ons land in zekere zin.

16 april 2018 om 19:58

Zeker, ik zit deze zomer met een Makkelie shirt op de bank.

Dit is toch heerlijk? Wij niet genieten van een WK, dan de hele wereld niet genieten van een WK, we geven ze Makkelie. Net als vroeger met het Songfestival, de vreselijkste artiest heen sturen om heel Europa eens drie en halve minuut te kwellen. Dat zal ze leren!

16 april 2018 om 20:17

😂😂😂😂

16 april 2018 om 21:25

Hij floot gisteren anders vrijwel foutloos, net als bij Barca tegen Roma. En bij de VAR is hij vanaf het begin betrokken geweest.

16 april 2018 om 22:00

Dat hij maar met vierkante ogen terug mag komen.

Als hij net zo fluit als zondag dan wordt t maar 1 wedstrijd op het wk voor hem...

17 april 2018 om 11:28

Hij heeft zondag prima gefloten. Zelds een rode kaart waardige overtreding (Neres) 'niet' gezien. Dus je bericht zal je nader moeten kunnen verklaren?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
James Rodriguez gaat deze zomer niet terugkeren naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren