Bulthuis laat opponent bloeden: ‘Echt waar? Nee, je neemt me in de maling?’

Maandag, 16 april 2018 om 17:45

VVV-Venlo wist zaterdagavond niet te scoren tegen sc Heerenveen, terwijl de Friezen wel het net wisten te vinden via Reza Ghoochannejhad en invaller Nemanja Mihajlovic (0-2). Tijdens het duel kwam Dave Bulthuis in botsing met Lennart Thy, waaraan de spits een bloedende voet overhield. Bulthuis wist na afloop niets van de blessure af.

Bulthuis werd in een interview met de NOS geconfronteerd met het feit dat Thy zwaar bebloed was. "Echt waar? Nee, je neemt me in de maling? Daar wil ik best mijn excuses voor aanbieden. Het is niet mijn bedoeling om mensen expres te blesseren of pijn te doen", aldus de verdediger. "Ja, het is erg ongelukkig voor hem."

"Ik heb wel gemerkt dat hij naar de kant moest. Maar ik wist niet dat dat door die trap kwam." Maurice Steijn, trainer van VVV, baalde flink van de overtreding van Bulthuis. "Heel zuur dat wij zo lang met tien man staan door een overtreding van Bulthuis. Hij krijgt wel geel, maar wij hebben een man minder in het veld. Eigenlijk zou je zo'n blessurebehandeling in het veld moeten laten doen. Nu worden wij dubbel gestraft."


Poll

Een gele kaart was de juiste straf


Gerelateerd

10 reacties (laatste reactie door fr12jules)

Dit is wel een compleet andere reactie dan bij het NOS interview waarbij hij nonchalant iets zei als dat zoiets kan gebeuren en niet zijn probleem is.

16 april 2018 om 18:02

Dan heb je maar de helft gezien, want hij heeft dat wel degelijk gezegd in het interview. In ieder geval in die bij studio voetbal.

17 april 2018 om 08:35

Dan hebben ze een kortere bij Studio Sport laten zien, lekker schraal dan, op die manier krijg je wel een verkeerd beeld.

Blessurebehandeling in het veld? Liever niet. Dan krijg je spelers die even een blessure faken om wat tijd te pakken.

16 april 2018 om 23:31

Er zijn simpele oplossing, effectieve speeltijd en/of onbeperkte wissel mogelijkheden om maar iets te noemen. Het werkt prima in andere sporten.

17 april 2018 om 08:19

Maar zo kan je alsnog het tempo uit de wedstrijd halen

17 april 2018 om 08:42

Klopt en helaas kan je dat niet veranderen, maar je kan wel het effect verkleinen. Nu is het vaak tijdrekken, niet het tempo eruit halen wat het doel. En tenzij je altijd laten doorspelen zal het ook zo blijven. Je zou wellicht over kunnen gaan tot blessure behandelingen tijdens het spel en in het veld en alleen afluiten als de bal in de buurt komt. Dat werkt in sommige sporten ook.

17 april 2018 om 09:02

@rickv

Ja eens, maar dan heb je het over andere oplossing. Hierbij wordt er gepleit voor blessurebehandelingen in het veld.

Voorbeeld is het trucje van Streppel, keeper is zogenaamd geblesseerd. Blessurebehandeling gebeurd in het veld (want keeper) en vervolgens staan 10 veldspelers om Streppel heen. :-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Warner HahnKeeper10
Daniel HøeghVerdediger10
Joost van AkenVerdediger10
Lucas WoudenbergVerdediger10
Denzel DumfriesVerdediger10
Stijn SchaarsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

19 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 23 juli
Denis Cheryshev kan een droomtransfer maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren