wk2018

‘Daar kijkt men niet naar, als hij niet meedoet gaat Ajax hem missen hoor’

Maandag, 16 april 2018 om 18:14

Ajax verloor zondag met 3-0 van PSV en zag de rivaal vervolgens in eigen huis de landstitel vieren. De dikke nederlaag tegen de Eindhovenaren vormde een climax van een toch al teleurstellend seizoen, waarin Marcel Keizer halverwege het veld moest ruimen voor Erik ten Hag. De van FC Utrecht overgekomen trainer kampt vooralsnog met de nodige opstartproblemen, maar Andy van der Meijde denkt wel dat Ten Hag de juiste man op de juiste plaats is.

De voormalige aanvaller kent de trainer nog uit de tijd dat zij beiden speler waren bij FC Twente: “Toen was hij al een leider en zei hij al hoe het moest, hij is erg professioneel. Hij moet de kans krijgen om met het team te werken, met een voorbereiding erbij”, legt Van der Meijde uit in gesprek met Ajax Showtime. De spelersbus van Ajax werd zondagavond opgewacht door een groep ontevreden fans, waarbij Hakim Ziyech geduwd werd.

Van der Meijde snapt de frustratie bij de supporters, maar vindt dat er altijd van spelers afgebleven moet worden. De oud-vleugelspits signaleert daarnaast dat er door gefluit de laatste paar maanden wel een heel negatieve sfeer in de Johan Cruijff ArenA hangt, waarbij vooral Ziyech het vaak lijkt te moeten ontgelden: “Ziyech is gewoon een hele goede voetballer en wil het beste voor het team. Mensen zitten te zeiken over veel balverlies, maar als je veel de bal hebt verlies je hem ook vaak. Je kunt niet elke bal goed geven.”

Van der Meijde is juist van mening dat Ziyech onderschat wordt en dat de spelmaker veel goede ballen geeft waar niets mee gedaan wordt: “Maar daar kijkt men niet naar. Mensen kijken alleen maar naar goals en assists. Als hij niet meedoet, gaan ze hem missen hoor. Gelukkige staat er bij Ajax altijd wel weer iemand klaar om hem te vervangen, maar het is wel erg zonde dat we zo’n goede speler kwijtraken.”


Poll

Denk jij dat Hakim Ziyech in de zomer gaat vertrekken bij Ajax?


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door antonde kom)

Maar kijk naar Frenkie de jong. Dat is een aanvallende middenvelder. Die zie ik ook als hij op het middenveld staat hele mooie ballen geven maar die hoeft toch ook niet 100.000 x per wedstrijd balverlies te leiden? Ik ga die crosspasses van Ziyech wel missen. Die zijn ongelooflijk.

16 april 2018 om 18:19

Frenkie de Jong, de man die 10 potjes in Ajax 1 heeft gespeeld. Laat die Frenkie Ajax maar eens naar de Europa League finale leiden voordat we hem vergelijken met Ziyech.

16 april 2018 om 18:41

Gaat dit artikel over Klaassen en Sanchez? Ziyech was goed maar niet de sterkhouder vorig seizoen.

Afgaande op dit seizoen zullen er wel wat ballenjongens blij zijn, scheelt ze toch een paar kilometer per wedstrijd. Hopelijk vertrekken er ook een aantal spelers die hebben bewezen geen enkele meerwaarde te hebben.

Succes Hakim, ik had je een mooier afscheid gegund dan dit.

16 april 2018 om 18:43

Her aspect balverlies wordt enorm uitvergroot bij Ziyech. Vind het ook een beetje irritant worden. Voordat hij kwam klaagde men over een betonmiddenveld. Het is een creatieve speler die risico's neemt en de bal graag vooruit speelt. Dat impliceert een hogere moeilijkheid en dus meer balverlies. Waardeer zo'n speler, die zijn er namelijk niet zo gek veel op dit niveau. Al met al: altijd wel wat te zeiken. Maar doe mij maar 9 keer balverlies en 1 prachtige pass door het hart van de verdediging ipv 10 Bazoer-Gudelj-Klaassen breedteballen.

16 april 2018 om 18:47

Jij vergelijkt gelijk het andere extreme. Je kan niet ontkennen dat Ziyech teveel balverlies lijdt. En xeker op cruciale momenten. Ja hij is ook beslissend aanvallend. Maar er zit niets tussen en dat is het probleem, als hij beter weet te kiezen waar hij risico kan nemen en waar niet wordt hij erg goed.

16 april 2018 om 18:54

Waarom kan ik niet ontkennen dat Ziyech teveel balverlies lijdt dan? Sterker nog: bij deze.

16 april 2018 om 18:56

Het aspect balverlies is zoveel in deze discussie betrokken omdat voorstanders van Ziyech doen alsof de kritiek alleen gebaseerd is op balverlies en dat is gewoon niet waar. Het merendeel van de kritiek gaat niet over balverlies. Ik heb met mn vader al 2 jaar discussies over dat balverlies, waar hij ook een enorm probleem van maakt en dan zeg ik vaak: ‘ja maar hij is wel de eerste sinds Eriksen die ook iets verrassends doet en spelers 1 op 1 met de keeper kan zetten’, maar dat neemt niet weg dat ik het laatste half jaar ook klaar ben met Ziyech. Ziyech kan heerlijk voetballen, maar het probleem is juist dat het voetballen bij Ziyech vaak niet de boventoon voert. De discussie rondom Ziyech is verrot: ben je ‘tegen’ Ziyech dan ben je ineens tegen mooi voetbal of heeft het te maken met dat Ajax en Marokkanen niet door 1 deur kunnen. Toen Ziyech naar Ajax ging waren er vele Twentefans die niet heel rouwig waren om zijn vertrek doordat Ziyech de sfeer in de groep zou verpesten, maar nu ie voor Ajax speelt mag ineens niemand meer zeggen dat Ziyechs houding en lichaamstaal gewoon enorm storend zijn? Alle nuance in de Ziyech discussie is allang verdwenen, mede door het feit dat Ziyech inmiddels voor de Atlas Lions speelt in plaats van Oranje.

16 april 2018 om 19:24

Het is niet alleen balverlies, zijn positiespel is niet geweldig en zijn afstandschoten zijn dramatisch. Daarnaast is het ook niet iemand die veel duels wint. Hij neemt gewoon altijd risico, terwijl je veel meer moet doseren en varieren als team zijnde, niet alleen Ziyech moet een assist kunnen geven.

In de tijd van Frank de Boer en ook Bosz zag je ook dat een back vaak een prachtige crosspass gaf, hoe kan het toch zijn dat dat er niet meer is sinds Ziyech speelt. Dat is geen toeval, Veltman heeft bv. ook een prima crosspass, maar lijkt die niet meer te mogen spelen of iets.

16 april 2018 om 23:11

Ja maar toen werden er wel prijzen gewoon. Na vier titels op rij gaat men dan klagen dat het wel wat mooier mag maar nu winnen we helemaal niets meer. Dan is wel een probleem als je negen keer de bal verliest.

Ja voor de samenvattings kijkers ziet het er allemaal prachtig uit maar de mensen in het stadion, die worden helemaal gek vanb al dat balverlies.en uiteindelijk staan we gewoon met lege handen, helemaal niets dit seizoen. Zelfs geen Europees voetbal gespeeld. Daar heeft Ziyech niets aan kunnen veranderen.

16 april 2018 om 18:59

Frenkie en Hakim zijn twee spelers met totaal verschillende kwaliteiten. Het gekke is dat Ajax binnen het combinatievoetbal veel te statisch en te traag opereert. Waar Ziyech en De Jong de bal naar voren durven te spelen, durft de rest dat amper tot niet. Het is vaak breien tot de 16 en verder komen we niet. Laten we eerlijk wezen: de helft van de selectie snapt geen ene moer van wat Ziyech en de Jong met de bal willen. Het ontbreekt echt aan een bepaalde mate van voetbalintelligentie, lef en bravour. Alles wat voor Ajax staat dat ontbreekt nu. Ja met de mond kan heel veel, maar daar word je geen kampioen mee. Waar is de absolute wil om een tegenstander alle hoeken van het veld te laten zien? Het geld is er, nu de rest nog. Volgend seizoen hopelijk aan de hand van Ziyech, De Jong en Van de Beek op naar een veel beter seizoen. Met die drie op een middenveld moet je toch heerlijk kunnen voetballen?

16 april 2018 om 19:30

In mijn ogen is het niet dat ze niet durven, maar er is geen diepgang vanuit het middenveld en dynamiek in de voorhoede. Vorig jaar liep Klaassen op elk gat en als er geen gat was, dan maakte hij er eentje. Daarvoor deed Siem de Jong dat, dan functioneert de spits ook veel beter want er was beweging om hem heen en een aanspeelpunt.

Het mooie van die jongens is dat ze ook verdedigend weer mee doen, oftewel, Ajax heeft meer loopvermogen nodig op het middenveld.

Ziyech zie ik liever vertrekken, ik denk dat hij een te zware, soms negatieve stempel op het elftal drukt. Zet Siem de Jong, Frenkie de Jong en Donny van de Beek maar in de basis dat is een veel betere mix. Schone, Sinkgraven en Eiting als reserves en concurrenten dan heb je een compleet middenveld die alles heeft, dan zou ik alleen Matusiwa nog doorschuiven of eens Schuurs op VM gebruiken, soms heb je daar een wat meer verdedigende speler nodig, de Ligt of Veltman zou het ook perfect kunnen.

16 april 2018 om 23:13

Ziyech gaat deze zomer weg, dat is al maanden geleden aangekondigd. Twee jaar ajax om daarna naar een Europese subtopper te gaan. Is voor Ziyech ook het beste, een deel van het publiek is helemaal klaar met hem en zelf lijkt hij helemaal klaar te zijn met Ajax, dus ook het deel dat hem wel altijd steunde.

16 april 2018 om 19:05

Ja obv weinig potjes... Frenkie vind ik ook goed, maar hij is bij lange na geen Ziyech. We gaan hem sowieso missen.

16 april 2018 om 19:54

Waarom bij Ziyech steeds alleen maar praten over mooie crosspasses of over extreem veel balverlies? Deze jongen kan gewoon uitstekend voetballen, maar is geen teamplayer, mist mentale weerbaarheid en kan niet tegen kritiek. Daarom is Ajax wat mij betreft beter af zonder hem.

16 april 2018 om 21:26

Frenkie is op zn best verder van de goal af, op 6 met een werker naast m die het harde werk doet. Zou m nier als AM omschrijven, t is qua positie meer een modric

16 april 2018 om 23:14

Dus prima voor het middenveld van Ajax. Ze zes erachter om de duels te winnen en de bal te veroveren, ernaast een van de Beek die graag de zestien in duikt.

Goed verwoord van Andy. Schandalig dat Ziyech er zo wordt uitgepikt en slappe happen zoals Veltman, Schone en Huntelaar veel minder over zich heen krijgen. Hopelijk een mooi WK draaien en dan een welverdiende stap maken.

16 april 2018 om 23:15

Ziyech is de grote man van Ajax, de beste speler. Ook een van de duurste. Dus wordt er van hem meer verwacht dan van de rest. Hij was de man die ajax de titel moest bezorgen.

Inderdaad tijd voor Ziyech om een goed WK te draaien en dan naar een leuke Europese subtopper zoals Celta.

Ik denk dat we volgend jaar pas echt realiseren hoe erg we Ziyech missen. Precies wat Van der Meyde zegt. Als je veel de bal heb, is de kans groot dat je ook vaker verliest. Helemaal bij een spelers als Ziyech die veel risico in zijn spel heeft. Het levert regelmatig balverlies op, maar tegelijkertijd ook meerdere kansen per wedstrijd. Vorig jaar met Bosz ging dit perfect, omdat iedereen er bij balverlies vol op klapte. Nu is het weer afwachten en terug zakken..

16 april 2018 om 18:34

Als de steekpassjes, lange ballen en andere goedbedoelde acties niet lukken hoor je niemand klagen. Maar als je elke vrije trap richting de uitgang schiet en hem de volgende keer toch weer wilt opeisen, mag daar best wat van gezegd worden. Daarnaast heeft hij inderdaad vaak de bal maar speelt hij soms een bal van 2 meter ook verkeerd. Als zo'n bal een keer verkeerd gaat prima, maar niet 10x elke wedstrijd. Als een steekpass onderschept wordt is het jammer maar goed geprobeerd, als een bal over 2 meter fout gaat mag dat best een keer geroepen worden. Overigens ben ik het wel met de meeste mensen eens dat het teveel van het goede is. Een keer ergens wat van zeggen is een, maar als hij bij zijn eerste foute bal meteen commentaar krijgt klopt er iets niet. Maar laten we ook zeker niet vergeten dat meneertje Ziyech ook niet alles is. Die handgebaartjes tijdens de wedstrijd na het gefluit waren gewoon dom. Het fluiten had niet gehoeven, zijn medespelers moeten iemand erop wijzen als iets niet goed gaat, maar die gebaartjes waren het verkeerde antwoord. Persoonlijk mag hij van mij weg en dat zal ook wel weer gebeuren. We hebben hem niet nodig want er staat vanzelf weer iemand anders op, die wel elke wedstrijd 100 procent geeft.

16 april 2018 om 18:48

Hier heb je ook volkomen gelijk in maar Ziyech is geen Iniesta, de Bruyne of Modric. Voor de eredivisie is het een geweldige speler en zelfs in deze competitie speelt ie de bal meer dan eens verkeerd. Daarom is het ook nog maar de vraag hoe die het bij een club in het buitenland gaat doen. Maar buiten dat is het voor Ajax wel een hele belangrijke speler die zoals ik al zei, meerdere kansen per wedstrijd creërd. Dat we geen spits hebben die 70% van die kansen erin knalt is niet aan hem te verwijten.

16 april 2018 om 23:17

Nee hoor, we missen hem pas als we volgend jaar weer geen Europees spelen, weer voor de kerst uit de beker liggen en weer met grote achterstand geen kampioen worden.

Mooi voetbal is leuk maar als je niks bereikt en algaat bij de kampioen, dan zie ik leiver ietsminder mooi voetbal maar wel aan het einde van het jaar de schaal. Iets wat PSV wel heel goed begrijpt.

Ziyech is een geweldenaar voor Ajax, maar ik zou er niet van opkijken wanneer het team er beter van wordt wanneer hij vertrekt. Hij heeft dit seizoen wanneer het even niet liep vaak genoeg alle ballen opgeeist en vervolgens veel van die ballen ingeleverd met wanhoopspogingen van afstand en passes die gewoonweg niet konden op dat moment. Van een speler van zijn statuur verwacht ik dan juist dat hij opstaat, dat heeft hij helaas te weinig gedaan dit seizoen. Neemt niet weg dat ik zijn genialiteit wel ga missen, voetballend echt een prima speler voor Ajax begrippen.

16 april 2018 om 18:37

Vooral de wanhoopsschoten inderdaad! Ben je in de laatste minuten aan het proberen iets te forceren, denkt iemand vanaf 25 meter de kruising te kunnen zoeken. Ik ben er heilig van overtuigd dat als we al die situaties eens terug zouden kijken, we zullen zien dat er veel spelers in kansrijke positie stonden. Zo ook bijvoorbeeld tegen Heracles, toen de bal gewoon naar links kon voor een vrijstaande spits, maar hij koos ervoor om met rechts de korte hoek te proberen.

16 april 2018 om 19:11

Juist! Ik erger mij kapot aan die schoten en er zit ook nul progressie in, hij lijkt nooit echt goed te denken wat hij doet, doet het gewoon, dat is niet waarmee je uiteindelijk gaat winnen. Ik heb het gevoel dat Frenkie de Jong bv. veel meer controle heeft over de bal, die is technisch nou echt zo goed dat tegenstanders niet eens de kans krijgen om de bal af te pakken. Bij hem lijkt risico nemen wel of niet, een keuze en dat is wat je van een spelverdeler verwacht.

Tuurlijk is hij bij vlagen geniaal, het ook goed om het soms gewoon te proberen, maar Hakim lijkt maar een modus te hebben.

Ben ik met Andy dik mee eens! De supporters die op Ziyech afzeiken snap ik niet zo goed. Het is gewoon een heel goede voetballer! Zijn grootste probleem is zijn medespelers, die na de actie (vaak schitterend) van Ziyech, niet goed anticiperen.

Anders was de rendement van Ziyech ongelooflijk geweest!

16 april 2018 om 18:31

Of Ziyech geeft de ballen niet goed op maat?

16 april 2018 om 18:55

Nee vaak 100% scoringspositie! Kluivert en Huntelaar falen vaak een grote kansen.

16 april 2018 om 18:59

Het is niet eens afzeiken, je mag gewoon geen kritiek op Ziyech hebben. Zelfs als je het onderbouwd wordt het niet getolereerd. Een tekortkoming van Ziyech is dat hij nooit eens diep gaat voor de variatie en iemand anders laat passen, Ajax is daarmee veel te voorspelbaar, Ziyech wil altijd bepalend zijn maar dat is helemaal niet in het belang van het team. Daarnaast is zijn rendement qua schoten echt dramatisch, ik snap niet dat hij nog achter vrije trappen mag staan.

Ajax heeft sterk behoefte aan een speler die meer in dienst van het team kan spelen, maar ook beslissend kan zijn, Ziyech kan dat laatste als de beste maar speelt nooit in dienst van het elftal. Daarom zie ik liever een type Siem de Jong of Klaassen erbij op het middenveld.

16 april 2018 om 19:08

Siem de Jong, hem hoef ik niet uit te leggen? En Klaassen?
Klaassen is een prima speler maar hij kan niet in zijn eentje. Daarbij heeft Klaassen Ziyech ook nodig. En heel belangrijk Schone ook. Schone onder Bosz anticipeerde erg goed wanneer hij de positie van Klaassen moet overnemen als Klaassen aan het jagen is.

Bosz heeft als team uitstekend neergezet, poppetjes op de juiste plek.

Kortom een mooi uitleg: "we kunnen als team niet verdedigen maar wel als team vooruit verdedigen (druk zetten met allen). Dat zie ik bij Keizer en Ten Hag niet terug.

Veel tegenstanders met name achterin en op het middenvelders kunnen minder goed voetballen dus we moeten met allen meteen druk zetten dan hebben de tegenstanders vaak moeite mee. Dat heeft Bosz goed gezien.

Nog eentje op de positie van Klaassen hebben we vd Beek! Maar probleem van vd Beek is dat er niet met allen druk worden gezet.

16 april 2018 om 19:18

Klaassen en Siem de Jong worden onterecht als technisch ondermaats gezien, nee dat zijn niet de spelers van de geniale hakballen, onnavolgbare scharen of buitenkantjes, die spelen wel heel vaak een keer raken en staan/lopen goed. Het is niet voor niets dat dergelijke spelers minstens zo vaak hebben gescoord als Ziyech in een seizoen.

Dergelijke spelers zijn juist belangrijk bij wat je zegt druk zetten maar ook een afvallende bal winnen. Overigens vindt ik Donny van de Beek een van de meeste complete middenvelder die ik heb gezien de laatste jaren, die kan ook uitstekend een bal geven. En als Sinkgraven net zoveel pogingen als Ziyech doet zitten daar ook prachtige assists bij.

Frenkie de Jong samen met Siem de Jong en Donny dan heb je een heel compleet middenveld, die ook duels kan winnen, wat ook diepgang heeft en creativiteit. En met Siem de Jong heb je ook nog wat ervaring in je elftal, het is ook een winnaar.

17 april 2018 om 06:55

Siem de Jong maakt nooit meer dan 13 doelpunten per seizoen en wist slechts 6 keer te scoren in een Europese wedstrijden!

Siem is geen snelle speler en is traag. Hij houdt van een afwachtende voetbal zodat hij alleen kansje loert, Frank de Boer voetbal. Voor niets presteren ze slecht in het Europees, vaak slaapverwekkende wedstrijden.

Voor niets laat Newcastle en PSV hem makkelijk gaan.

Siem ervaring? Hij doet nooit goed buiten Eredivisie en is geen vaste Nederlandse internationaal. Dat is vd Beek wel gezien hij ervaring heeft met finale. Laat Siem maar vertrekken want ik wil geen ervaring maar de kwaliteit! Denk aan het elftal van Bosz.

Daarbij heeft Siem niet de conditie om onder Bosz systeem te voetballen.

16 april 2018 om 23:19

We zullen het volgend jaar zien zonder Ziyech. Kijken of Ajax weer niet Europees speelt, weer voor de kerst uit de beker ligt en weer met een straatlengte achterstand geen kampioen wordt.

Verder zullen we zien hoe Zoyech het gaat doen bij een Europese subtopper. Kijken of hij dan wel het verschil kan maken.

De echte toppers geven zulke ballen en belangrijker lijden vrijwel nooit balverlies op cruciale momenten. Xavi , iniesta , Zidane gaven zat cruciale ballen maar ik kon me weinig keren herinneren dat balverlies van deze spelers tot tegendoelpunten leiden. Maar misschien ligt het ook aan Ajax. Zidane had Davids achter hem , makelele bij real . En bij Ajax spelen spelers die net zoals Ziyech beslissend willen zijn. Hendriks zou wat dat betreft een goed duo met hem kunnen zijn ( op nationaal niveau )

16 april 2018 om 19:02

En toppers spelen ook eens een keer simpel, de enige die dit perfect beheerst bij Ajax is Frenkie de Jong, die kan gewoon alle ballen geven maar denk meer na over wat het handigst is. En inderdaad Ajax stelt geen middenvelder op die goed in dienst van het elftal kan spelen (siem de Jong), ik had dit seizoen Ziyech vaker op RA gezet met Siem de Jong, Donny en Frenkie de Jong op het middenveld. Op die plek mag je wel risico in je spel leggen, het moet het zelfs.

Als ajacied stoor ik me ook mateloos aan de negatieve reacties en verwensingen van vele van mijn mede-Ajaxfans zowel op internet als in het stadion ten opzichte van Ziyech. Het busincident gisteren is daarbij een absoluut dieptepunt. Iedereen lijkt te zijn vergeten dat zelfs het bewierookte Ajax onder Bosz voor geen meter liep in de eerste paar weken zonder Ziyech, en het pas door zijn komst mogelijk werd om het gewenste spel te vertonen. Ziyech is, misschien samen met Frenkie, de enige speler in de selectie die speelt volgens de Ajax-filosofie: technisch sterk, altijd de blik naar voren en de voetballende oplossing zoeken. Dat uitgerekend hij door een deel malloten nu wordt weggewerkt is schandalig. Ben benieuwd of ze volgend jaar nog steeds zo stellig zijn als ze 90 minuten per week naar Siem de Jong en zijn sublieme voetbewegingen mogen kijken.

16 april 2018 om 18:46

Het is eerder omgekeerd op Ziyech mag je geen kritiek geven. Verwensingen is mijn inziens weinig sprake van, het is puur ontevredenheid over wat hij laat zien, schelden en duwen keur ik in ten strengste af.

Was al bij het aantrekken van Ziyech, toen was het de beste middenvelder van NL, maar nog meer dan bij Ajax, eiste hij bij Twente alle ballen op en kwamen zijn assists voor een heel groot deel uit dode spel momenten. Zijn rendement is nog steeds ronduit dramatisch, maar als je niet verder kijkt dan aantal doelpunten en assists zul je dat niet zien. Je moet het relateren aan het aantal pogingen.

Ik zou veel liever Siem de Jong of Klaassen op het middenveld zien op dit moment, dat zijn spelers die een team sterker maken en daar heeft Ajax behoefte aan. Frenkie moet dan wel op het middenveld erbij voor de creativiteit. Het is geen toeval dat we in de jaren met Siem wel kampioen werden en wel beslissend waren, maar dergelijke spelers worden chronisch onderschat bij Ajax.

Ziyech wordt dan weer overschat, Donny van de Beek en Frenkie de Jong kunnen ook prima assists geven, die zul je hooguit een keer moeten zeggen, neem wat meer risico nu, die kunnen schakelen. Ziyech heeft maar een modus, risico, risico, risico en daarmee win je niet. Leuk om te zien, maar als het beter voor het team is even geen risico te nemen, moet je dat niet doen.

16 april 2018 om 23:23

Iedereen wil dat Siem zo snel mogelijk vertrekt. Net zoals Schone. Middenveld zal Frenkie met van de Beek moeten worden plus een ijzersterke aankoop op zes, een echte balveroveraard.

Maar we zijn minder geinteresserd in de techniek of de pass, de meeste willen weer gewoon winnen. Ouderwets winnen en de beste zijn. Niet afgaan bij Psv. Is veel belangrijker dan voetballende oplossignen, als je verliest doen die er totaal niet toe.

Onder Frank de Boer gaven we misscihein wel teveel kritiek in zijn laatste jaren, nu we niet smneer winnen en zelfs niet meer Europees spelen, blijkt de schoonheid van het spel toch van ondergeschikt belang. Gisteren deed gewoon pijn. ja de mooiste passes van de wedstrijd kwamen van Ziyech maar 3-0 op de broek, kom op zeg.

Je kan zeggen over hem wat je wil, ik vind het ook een vrij aparte gozer. Maar wel iemand die alles over heeft voor de club waar hij speelt en echt fantastisch kan voetballen. De beste spelverdeler op de Nederlandse velden, met een fijne dribbel. Ajax zou technisch veel verliezen zonder hem, ondanks dat de Jong er in zal staan. Ziyech is toe aan het buitenland, met een goede club kan hij nog doorgroeien.

16 april 2018 om 18:50

Dat technische gedeelte is wel beperkt tot een goede pas, in mijn inziens is dat gewoon niet voldoende. Met zijn techniek zou je ook een goed schot verwachten, maar dat heeft hij echt totaal niet.

Ik denk dat het voor Ajax veel beter is om met meer loopvermogen te spelen. Met Frenkie de Jong en Sinkgraven, Donny van de Beek heb je meer dan genoeg creativiteit maar het ontbreekt echter aan intelligentie en loopvermogen. Ik denk dat Siem de Jong het team in een klap beter maakt, dan heb je meer aansluiting voor de spits, die nu veelal op een eiland staat en sta je verdedigend beter. Bovendien voegt hij de nodige ervaring toe.

Ik denk dat Schöne het grootste probleem is op het middenveld, die kan het allemaal niet meer belopen als het spel een beetje sneller gast worden. Dan moeten Hakim en Donny werk verzetten op een plaats waar ze niet horen. Een jonge (25/26 jaar) verdedigende middenvelder halen ,misschien Daley Blind , en afscheid van Schöne nemen.

16 april 2018 om 18:54

Je moet helemaal niks halen, terug naar plan Cruijff en aan de jeugd denken en Sinkgraven weer als middenvelder gebruiken. Wel met je eens dat Schone niet in de basis moet.

Siem de Jong, Frenkie de Jong, Donny van de Beek is een compleet en sterk middenveld die in balans is. Met Sinkgraven, Schone, Eiting en daarachter Pasquali, Ekkelenkamp en Matusiwa. Eiting verdiend echt meer kansen.

Daley Blind is overigens meer dan welkom, maar denk ik niet haalbaar.

Overschatte egotripper. Technisch goed, maar er komt in het huidige voetbal meer bij kijken. Op alle andere punten scoort hij een onvoldoende. Heeft in een wedstrijd meer balverlies dan een jongen als De Bruyne. In het buitenland zijn zijn ze snel klaar met dit mannetje.
Komt ook nog die verongelijkte vervelende houding bij.
Ben blij als hij weg is.
Overigens is het belagen van spelers idioot. Dat gespuis moet aangepakt worden.

Ten Hag is een matige trainer voor Ajax. De man kan het niet aan om een grote club te trainen. Heeft zich in zijn eerste weken volledig voor schut gezet met zijn uitspraken, heeft geen grip op de spelersgroep, speelt oersaai spel en kan de spelers ook niet motiveren.

16 april 2018 om 19:15

Ajax is ook een matige club op het ogenblik en heeft totaal niets te zoeken in de CL en dat ligt zeker niet aan ten Hag ik zit er iedere thuis wedstrijd , alsof we onder de Boer niet saai speelden met tikkie terug tikkie breed en keeper staat vrij dus je weet totaal niet waarover je praat , hij is gewoon een goede trainer die straks gewoon Ajax kampioen kan maken als hij een heel seizoen en met voorbereiding kan werken , dat gelul nu achteraf is gewoon iedereen napapagaaien Ajax wordt geen kampioen en het ligt aan de trainer lekker kortzichtig .

Zoals het werkelijk ging:

"verbetering
De ontwikkelingen in Eindhoven zorgden voor opwinding bij de fans. Die dankten de spelers en trainers door de spelers op te wachten bij de Arena. ‘misschien weet niet iedereen dat, maar onze fans zijn de beste van Nederland. Ze wilden even laten weten hoe goed ze ons vonden,’ aldus directeur Edwin van der Sar, die met de supporters in gesprek ging. ‘dat was niet per se nodig, maar het is altijd mooi om te horen. Ze stelden zelfs voor dat we voortaan zonder onze beste speler (hakim Ziyech, FH) zouden spelen, zodat het verschil tussen de beste en de rest niet al te groot zou worden. Daar heb ik een streep getrokken: we zijn dan wel de beste, maar we voelen ons echt niet beter dan de rest.’"
Bron: https://www.hpdetijd.nl/2018-04-16/ajax-wederom-de...

Hakim is uniek en onvervangbaar. Maar zijn vertrek lijkt me nauwelijks nog te vermijden. Geef hem eens ongelijk met dat enorme negativisme dat al maanden Ajax domineert.
En er zullen er nog wel meer vertrekken.
Als Ajax weer uit dit diepe dal wil krabbelen zal vanaf vandaag alle energie gericht moeten zijn op de voorronden CL. Als ze daar doorheen komen wordt de wereld weer heel anders !

16 april 2018 om 19:37

Uniek is Ziyech zeker, maar niet alleen positief. Zelden iemand zo vaak een bal de tribune in zien schieten maar ook zelden iemand gezien die zoveel prachtige passes geeft in een seizoen, alhoewel het rendement maar matig is. Misschien moet je hem soms ook wel niet geven omdat er bv. geen medespelers staan.

In mijn ogen blinken juist de speler uit de opleiding er echt uit, Frenkie de Jong voorop, daar spat echt kwaliteit van af, Donny van de Beek en de Ligt ook. Dolberg heeft het ook, maar vorig jaar een tijd niet laten zien. Helaas hebben we geen bestuur meer die echt vol in zet op plan Cruijff en de opleiding want met Eiting, Gravenberch, Jensen (ja aangekocht voor de opleiding) en Unuvar komen er alweer een paar mooie spelers aan, maar die moet je wel perspectief bieden. Anders gaan ze snel weg.

Ik erger mij rot aan het technisch beleid op dit moment, er worden weer overbodige RBs gekocht, in een seizoen hebben we twee backs gekocht die niet echt meer toevoegen dan bv. Mazraoui zou doen op RB.

Die frenkie jongens vertel eens wat hem zo speciaal maakt. Even serieus hij heeft niet eens iets bewezen meteen bombarderen tot toptalent. Maar hey ik heb niks gezegd over de gestolen maar omgedoopte spelers tot Ajax dna.

16 april 2018 om 20:13

Kijk maar eens een wedstrijd van hem, jongen is niet van de bal te krijgen en is zo handig met de bal dat tegenstanders niet in eens in duel komen en dan nog, hij heeft veel evenwicht en echt een fenomenale balcontrole.

Ook nog inzicht en een mooie pas, ik heb veel gezien de laatste jaren bij Ajax, maar iemand als Frenkie eigenlijk niet, ik zie nog meer in hem dan Eriksen destijds, al is het altijd de vraag hoe hij zich ontwikkeld.

Ik irriteer me aan het feit dat deze jongen zich boven de club en supporters plaatst en een onvoorwaardelijk respect eist van de supporters terwijl hij zich nederig moet opstellen en zich in de media zelf kritisch moet uitlaten i.p.v. kritisch te zijn op zijn omgeving. Hij zou met nederigheid juist meer respect oogsten maar zijn ego staat dit enorm in de weg. Zijn prestaties zijn zo wisselvallig dat hij krediet moet verdienen in plaats van op te eisen. Zolang dit niet bij hem landt zie ik het somber voor hem in. Als hij niet mee doet zal het best goed komen op het middenveld. Hij is geen god.

Het is gewoon schandalig dat Ziyech zo behandeld wordt. Prachtige speler met de mooiste passes van de Eredivisie. Ik schaam me dat Ajacieden niet kunnen genieten van zijn spel....... juist dit soort spelers moeten we koesteren. En dat hij af en toe niet zo goed overkomt in interviews is jammer maar het gaat toch echt om zijn kwaliteiten als speler!

16 april 2018 om 21:13

Heeft een strakke hand nodig en geen keizer of ten hag die bang zijn voor em. Wil je geen succesvolle passing, ga je maar banken. Zijn foutieve pass percentage ligt zo fucking hoog, dat is gewoon onacceptabel

Missen als kiespijn, kijk nu al uit naar een middenveld met spelers die voor elkaar vechten en een bal ook succesvol kunnen overspelen. Frenkie, Donny, Carel, lasse, hoop ook dat labyad niet komt want dan heb je het volgende hoofdpijn dossier klaarliggen.

Wordt er zo moe van het " missen " van spelers. Dat werd al geroepen toen van Basten wegging. Dat is toch wel iets moois van Ajax. Komt altijd weer een ander voor terug of op. Dag Hakim. Het waren 2 fantastische dagen

Missen, dat is misschien een groot woord. Omdat Ziyech gewoon weg niet eens in de buurt kwam van zijn niveau in het vorige seizoen. Ik heb hem dit seizoen geen stappen meer zien maken, hij is meer bezig geweest met randzaken.

Sanchez, Klaassen, Eriksen, Suarez, Vertonghen dat zijn spelers die echt werden gemist, maar ook die worden opgevangen door nieuwe aankopen en of doorstroming van de jeugd. Zoals het elk jaar gaat in Amsterdam. Ik maak me er geen zorgen om, het lijkt me dan ook de beste oplossing dat hij een geweldig WK speelt en daarna voor een mooi bedrag naar het buitenland vertrekt.

Helaas denk ik dat het klopt dat Zyech weggaat... zonde.. harde werker.. goede voetbal.. goede technicus... jammer genoeg geen leider... maar we gaan hem zeker missen.

Ziyech heeft pech dat hij geen Jansen heet. Was dat zo geweest dan had hij waarschijnlijk meer krediet gekregen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

200 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
2014/2015 FC Twente 31 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

Mourinho juicht vertrek bij Ajax toe: ‘Voor hem is het een goede oplossing’

Justin Kluivert ruilde Ajax onlangs voor ruim zeventien miljoen euro in voor AS Roma en maakte afgelopen weekend tijdens een met 0-9 gewonnen vriendschappelijke wedstrijd tegen vierdeklasser Latina zijn officieuze debuut...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 17 juli
Olympique Marseille heeft met RB Salzburg een akkoord bereikt over een transfer van Duje Caleta-Car. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren