De Ligt: ‘Denk dat Neres dit vergat, we moesten het team bijeenroepen’

Maandag, 16 april 2018 om 12:25

Ajax ging zondagmiddag met 3-0 onderuit tegen PSV, waardoor de Eindhovenaren zich kroonden tot landskampioen van Nederland. Naast het tegenvallende resultaat voor de Amsterdammers, werd de wedstrijd ook overschaduwd door een incident waarbij meegereisde fans vuurwerk in vakken met PSV-supporters gooiden. Matthijs de Ligt was na afloop niet te spreken over de actie van de supporters.

“Het gooien van vuurwerk is natuurlijk onacceptabel. We hebben heel goede, geweldige fans, maar dit hoort niet op een voetbalveld thuis. Vorig seizoen gooide Standard Luik fakkels in het Ajax-vak en daar spraken we schande van, dus dat moeten we nu ook doen”, was hij duidelijk tegenover Ajax Life. Ondanks het gedrag van de meegereisde fans, werden zij na de wedstrijd wel bedankt door de spelers van Ajax.

De Ligt moest David Neres, die na het laatste fluitsignaal zo snel mogelijk richting de kleedkamer wilde, daar voor terugroepen: “De supporters komen, ondanks de slechte uitgangspositie, naar Eindhoven om ons te steunen en hoe dan ook, hoe kansloos je ook verliest, je moet de moeite nemen om ze te bedanken voor hun komst. Ik denk dat David dit even was vergeten, maar het was zaak om het team bij elkaar te roepen en de supporters te bedanken.”

Door de nederlaag, de rode kaarten voor Nicolás Tagliafico en Siem de Jong en het incident met de supporters werd het voor Ajax al met al een pijnlijke middag, terwijl de spelers van de Amsterdammers in de week voorafgaand aan het duel nog uitspraken niet van plan waren om mee te werken aan een Eindhovens feestje: “Dat is natuurlijk extra pijnlijk. We kunnen allemaal wel dingen roepen en stoer doen, maar het belangrijkste is om onze voeten te laten spreken en dat hebben we niet gedaan. We moesten blijkbaar de bodem bereiken en die hebben we gezien.”


Poll

Denk jij dat Matthijs de Ligt deze zomer gaat vertrekken bij Ajax?


Gerelateerd

92 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik vraag mij af of die bodem überhaupt in zicht is.
Ik zie echt geen enkel aanknopingspunt.

16 april 2018 om 12:46

Wel heel erg melodramatisch. Voor deze wedstrijd was PSV ook al bijna zeker kampioen en uiteindelijk ben je ondanks een chaotisch en minder seizoen hoogstwaarschijnlijk gewoon tweede. Wij hebben in Nederland geen dominante club als Bayern of Psg.

Dit soort situaties als dat van gisteren krijg je als je de boel telkens maar weer overschat en denkt dat de concurrentie op alle fronten minder is. Het is natuurlijk niet goed dat je vier jaar lang geen prijzen pakt, maar gezien het gebrekkige puntenverlies van PSV dit seizoen is het geen schande.

16 april 2018 om 13:05

Ik vind dan weer dat jij door een erg zonnige bril kijkt. Het feit dat Ajax niet domineert in een competitie waar ze verreweg het meeste geld in is hebben, de hoogste begroting hebben en het grootste aanzien hebben vanuit het buitenland. De dominantie die ze trachten uit te stralen in woord en gebaar maken ze op het veld al een aantal jaar niet waar. Daarbij zien we de zo geroemde Ajax tactiek (frivool, met risico en veel goals) ook al tijden niet terug. De enige die dat wel uitstraalt wordt juist daarom bekritiseerd. Ik vind dat je over de langere linie best over een schande mag spreken.

16 april 2018 om 13:09

Daarom, het moet allemaal wat meer in perspectief gezien worden. Dat is voor veel voetbalsupporters echter zeer lastig.. PSV was dit jaar gewoon erg goed en ja, Ajax ook wel minder en het spel ook, maar als terugkijkt hoe de elftallen van Ajax binnen een jaar steeds veranderen.. Vorig jaar rond deze tijd stonden Sinkgraven, Viergever, Sanchez, Klaassen, Dolberg, Younes en Traore basis.. In 1 jaar tijd meer dan de helft van je basis kwijt/geblesseerd..

16 april 2018 om 13:16

@sirius, bedankt voor jouw nuance.
Ik zoek echter wat meer verdieping en kom tot de conclusie dat Ajax zijn identiteit aan het verliezen is. De bravoure die historisch gezien in het dna van mijn club zit, vind ik alleen nog terug bij uitspraken in de media.
Op het veld is daar i.i.g. weinig meer van te zien, en dat past dan ook weer naadloos bij een technische staf die allesbehalve een Ajax charisma heeft.
De huidige beleidsbepalers schrijven een richtingloos, tenenkrommend scenario voor waar gewoonweg geen touw meer aan vast te knopen valt.
Ik hoop echt op een nieuw geluid, een nieuwe lente en dus ook op een grote schoonmaak binnen de organisatie.

16 april 2018 om 13:24

Frporto

Jij bekijkt het natuurlijk ook niet helemaal realistisch. De begroting van ajax is misschien 10 of 20 miljoen meer, maar zoals je weet kost een goede speler al meer dan dat tegenwoordig. Ajax moet zeker dominanter worden, maar alleen naar het geld wijzen vind ik te kort zichtig. Dan moet Feyenoord ook iedere keer met 5-0 van VVV winnen bijvoorbeeld en zo werkt het niet.

16 april 2018 om 13:42

Frporto: de begroting van Ajax is 80 miljoen, die van PSV 70 miljoen. Vorig seizoen had PSV nog de hoogste begroting van het land (85m tegenover 80M van Ajax toen ook al). Iedereen komt steeds maar weer met hetzelfde riedeltje alsof Ajax zonder problemen een of andere 'Bayern-overmacht' zou kunnen creëren, dat is echt grote bullshit. Ajax heeft een groot eigen vermogen, maar qua operationeel vermogen scheelt het allemaal niet zo veel met Psv. En ze hebben al helemaal niet de financiële slagkracht als Bayern om gewoon sterspelers bij de concurrenten PSV of Feyenoord weg te kopen en ook niet om spelers miljoenensalarissen. Kortom, je denkt veel en veel te simpel. Dat Ajax in de afgelopen jaren hun eigen vermogen flink heeft opgekrikt is te wijten aan goed financieel beleid, maar dit betekent niet dat je gelijk maar alles kunt kopen wat los en vast zit en out of the blue de competitie ineens domineert.

16 april 2018 om 13:44

@ jC63 Wake up and smell the coffee! Dat is al gaande sinds Morton Olsen de ArenA uitgejaagd werd. Hoeveel trainers- bestuurswisselingen hebben we sindsdien gehad zeg?! En hoeveel heeft dat geholpen? Misschien moet er gewoon eens gestopt worden met zanniken en mensen beschadigen maar gewoon gewerkt worden met vertrouwen en kijken waar je aan het einde van de rit staat ipv elke zomer gezeik over wat er niet goed is. Koeman en de Boer zijn zo’n beetje de enige die het goed gedaan hebben en zelfs die zijn beide met gezeik vertrokken!

16 april 2018 om 13:49

Jc63, lekker makkelijk gezegd, maar in deze tijd is Ajax gewoon ook geen grote club meer in Europa. Vroeger konden wij veel betere spelers halen en langer vasthouden dan nu het geval is, het niveau van Ajax zelf en in Europees verband is dus flink anders door het veranderde Europese voetballandschap en dat merken we ook nationaal. Ajax is niet meer interessant voor toptrainers die dominant voetbal erin kunnen trainen.. Ajax is niet meer interessant voor spelers die dominant spel kunnen uitvoeren... De selecties veranderen in Nederland te snel om de benodigde vastigheden erin te kunnen slijpen.. Zelfs reservespelers als Bazoer, Tete, Riedewald, Kishna, El Ghazi, Fischer kunnen in het buitenland meer verdienen en soms zelfs bij grotere clubs.. Het is dus al onmogelijk om reserves vast te houden...

16 april 2018 om 13:59

@jc63

Dan kun je bezig blijven. Elk bestuur heeft goede en mindere periodes. Als je bij een mindere periode (die tot nog toe enkel een seizoen duurt) direct het hele bestuur wilt reorganiseren, krijg je nooit structuur en continuiteit.

Je moet beseffen dat het spel ook inherent is aan de kwaliteit. Incidenteel slijp je zoiets erin als je wat voltreffers hebt op de transfermarkt zoals Ajax vorig seizoen, maar over het algemeen gaan vergelijkbare spelers direct naar Engeland of de Europese subtop. Daar hoort Ajax simpelweg niet bij.

Je kunt de trainers en het bestuur de schuld blijven geven, maar je moet ook beseffen dat de kwaliteit dat een Nederlandse club kan kopen, gewoon gering is. Heel af en toe heb je mazzel met jongens als Guardado, Ziyech, Lozano of Sanchez, maar dat zijn incidentele voltreffers. Bovendien zijn die spelers niet te behouden als ze de Eredivisie aan flarden schieten.

16 april 2018 om 15:27

@jc63: vergeet niet dat bijna elke tegenstander zich in en buiten de Arena ingraaft. Weet je hoe lastig dat voetballen is? Dan is frivool voetballen knap lastig kan ik je vertellen.

Zodra Ajax ruimte krijgt, gaan ze voetballen. Vorig seizoen was het spel bij tijd en wijlen ook erg matig, maar in Europa kon Ajax zijn eigen spelletje spelen en zat het natuurlijk ook een beetje mee.

Ik vind het echt onzin dat je zegt dat Ajax zijn identiteit aan het verliezen is. Vorig seizoen 2e op 1 punt verschil en de finale bereikt in de CL. Zo'n Europees toernooi erbij is zwaar. Vorig jaar wordt nog steeds als succes gezien, maar we hebben uiteindelijk niets.

Dit seizoen is treurig begonnen. De spelers en het team konden elkaar steeds eenvoudiger vinden, begonnen veel te scoren, etc. Aanvallend voetbal, hier en daar risico (zo had AZ uit ook een gelijkspel kunnen worden).

Ik vind dat de aanstelling van Ten Hag een verkeerde is geweest (en dat zei ik in december al). Keizer had namelijk ongeveer hetzelfde aantal punten als Bosz (alleen geen Europees meer). We doen nu net alsof PSV een topploeg is.

Terecht kampioen zeker, maar hoe vaak zijn zij niet door het oog van de naald gekropen? Het valt allemaal wel mee. PSV had het geluk van de kampioen aan zijn zijde.

Ten Hag moet nu in alle rust kunnen voorbereiden en dan zullen we zien of Ajax onder hem gegroeid is of niet. Ik zou Van der Sar ook pas eind volgend seizoen afrekenen op de aanstelling van Ten Hag.

Maar ja, dan kun je bezig blijven. Soms gaat het goed, soms niet. Al met al is het jammer dat Bosz niet is gebleven. Onder hem was er continuiteit geweest.

16 april 2018 om 15:38

fokke, sirius & toekomst:
Waar het mij om gaat, er is gewoonweg niets onderscheidend meer aan.
Je eerste elftal moet het vlaggenschip zijn van je club, maar het is een stuurloos geheel.
Als je kijkt naar de jeugd ligt dat anders, en het is tegenwoordig niet voor niets dat menig spelertje datzelfde 1e team alleen nog maar als een opstap ziet voor een carrière in het buitenland.
Je hoeft geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd om te zien dat we niet concurreren kunnen met het buitenland, maar het ontbreekt tegenwoordig aan iedere innovatie. V.d. Sar bijvoorbeeld heeft zich in no time ontwikkeld als een ware technocraat zonder enige helikoptervisie. Zorg i.i.g. dat je een visie hebt die bij de club past, hou op met het aanstellen van grijze muizen en accepteer je rol in de marge in de wetenschap dat je de oorspronkelijke Ajax gedachte levend houdt! Kies in je bedrijfsvoering voor een avontuurlijk model waar je je spelers het gevoel mee geeft deel uit te maken van een roemrijk verleden en -wellicht ooit- toekomst.
Dit lijkt echt helemaal nergens meer op

17 april 2018 om 01:29

Jc63

Ik snap heel goed wat je bedoelt en jouw punten zijn absoluut niet vreemd, maar ik denk dat mensen al snel overschatten wat een Nederlandse club kan kopen. Of je nou 150 miljoen of 40 miljoen op de bank hebt, de kwaliteit blijft hetzelfde. Ajax kan dat soort spelers wellicht in kwantiteit kopen, maar over het algemeen kan PSV net zulke goede spelers halen als Ajax. Het verschil is alleen dat Ajax nog genoeg overhoudt.

Vorig jaar schreeuwde iedereen dat er te weinig gedaan werd met het geld, nu geven ze het uit en is het weer niet goed. Iedereen had kritiek op Keizer, nu moet Ten Hag het doen met een ploeg die genoeg te verwerken heeft gehad en iedereen zegt het vertrouwen nu al op. De uitspraken in de media heeft de selectie nou ook niet bepaald geholpen.

De visie en het beleid zijn er nog steeds, maar men verwacht wel heel veel van iets dat toch al een verloren seizoen was met een groot dieptepunt (nouri). Er wordt nu onnodig chaos gecreeerd, terwijl het helemaal niet nodig is. Aankomend jaar gaan ze hoogstwaarschijnlijk een veel betere voorbereiding tegemoet moet wederom nieuwe spelers. Pas volgend seizoen kun je de boel beter beoordelen.

16 april 2018 om 12:47

Er zijn van de 12 wedstrijden 2 wedstrijden verloren gegaan, waarvan 1 uit bij een concurrent. Ja, we zijn geen kampioen geworden. Ja, het gaat niet heel veel beter onder Ten Hag. Echter was het seizoen na 2 maanden al voorbij. Volgend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen.

16 april 2018 om 19:42

Ligt eraan, als je plan Cruijff weer oppikt en dit halfbakken beleid achter je laat dan is het puur genieten en heb je geweldige spelers. Ik vrees dat alleen dat met Ten Hag wel een dramatische lijn is ingezet, vooral na het vertrek van Bergkamp.

Het talent is er, nu alleen nog bestuurs met ballen die ze een kans durven te blijven geven. Waarom Mazraoui niet op zijn minst wordt geprobeerd op RB, voordat Kristensen en Orejuela worden gehaald is mij een compleet raadsel. Daarmee had je een perfecte aanvallende RB gehad, maar hij kreeg niet eens de kans.

Dit is nog eens van een koude kermis thuiskomen zeg. Ten Hag die een week lang de grote stoere man loopt uit te hangen en durft te verkondigen dat PSV maar bang moest zijn voor Ajax. Er was niks van te zien. Ik vind deze actie van De Ligt toch wel erg knap. Als 18/19 jarig ventje je hoofd na zo'n zielige blamage koel houden en weten dat wat je het eerste moet doen het bedanken van je supporters is.

16 april 2018 om 13:33

Ja dit is was wel erg onhandig van Ten Hag. Je moet als coach zorgen dat de koppies van die jongens fris zijn. Een goede coach richt zich alleen op "hoe winnen we?" en richt zich niet het moment dat het laatste fluitsignaal klinkt (het resultaat). Want zodra je op de zaken vooruit loopt en al bezig bent met het resultaat dan ben je al niet meer bezig met het "hoe winnen we?". Want de enige vraag waar de coach en spelers zich mee bezig moeten houden voor en tijdens de wedstrijd is: hoe verslaan we de tegenstander?

16 april 2018 om 19:44

Met een beetje zelfvertrouwen is niks mis, daar sta ik als ajacied volledig achter, maar die Ten Hag begrijpt er niks van, is echt gemaakt en onnatuurlijk en bovendien totaal ongepast. Tuurlijk ga ik er vanuit dat Ajax volgend seizoen wel kampioen wordt, maar dan moet je dat ook eerst op het veld gaan laten zien.

En over de Ligt: wat een volwassenheid en professionaliteit op die leeftijd.

16 april 2018 om 13:02

Ook hoe rustig hij gisteren voor de camera stond bij het NOS interview. Een groot contrast met Ten Hag die net ervoor aan het woord was.

16 april 2018 om 13:07

Ja inderdaad, eerst dacht ik nog dat het overdreven was om hem aanvoerder te maken, maar de manier waarop hij zich op het veld en in de media profileert, maakt dat het een terechte keuze is. Ook praatjes maken zoals Justin of Lasse doen (bij die laatste bevreemd me dat gezien zijn leeftijd) zie je bij hem niet gauw.

16 april 2018 om 13:29

Ook een groot contrast met de rest van de Ajax spelers. Bizar dat een 18 jarige de meest volwassen indruk maakt.

16 april 2018 om 14:26

Er zit ook gewoon een goed stel hersens in die jongen z'n koppie, dat kunnen een hoop voetballers helaas niet zeggen en dit merk je maar al te goed tijdens interviews.

Persoonlijk dacht ik eerst ik dat De Ligt nog niet moet vertrekken, maar als je op zo'n leeftijd al alles en iedereen voorbij gegroeid bent bij Ajax, dan is het mss toch beter om bij een grotere club wat normaler door te groeien. Ik vind hem zowel in als buiten het veld abnormaal volwassen en sterk. Zo'n kerel moet je koesteren, maar ik ben bang dat ze dat bij Ajax niet kunnen.

16 april 2018 om 12:35

Volledig mee eens, als psv fan moet ik hem absoluut de complimenten geven. Op zo'n jonge leeftijd al een dragende speler zijn, die week in week uit als enige speler van ajax volwassen, verstandige en weloverwogen reacties lijkt te geven. Gun hem een fantastische carrière en ik denk dat dat hem zeker gaat lukken! Chapeau Matthijs!

16 april 2018 om 12:52

Ik denk ook dat het voor zijn ontwikkeling goed is om een stap te maken en te spelen onder grotere weerstand. Bij Ajax wordt-ie niet heel veel getest. Hij hoeft niet gelijk naar de absolute top, maar een stap omhoog zou zeker wel kunnen. Kan hij Vertonghen niet opvolgen bij Spurs? Of kan die nog wel een tijdje mee.

16 april 2018 om 14:15

Bij Spurs hebben ze nu Vertonghen (30), Alderweireld (29) en Sanchez (21) die gaan nog lang niet met pensioen en dan zou een De Ligt vrij weinig spelen. Sanchez had nog de mazzel dat Alderweireld er maanden uit ligt met een hamstring blessure, anders had die ook voornamelijk op de bank gezeten.

Ze hebben afgelopen zomer ook net toptalent Foyth gekocht, die speelt maar weinig. Foyth verhuren en De Ligt halen kan wel, maar of dat voor hem zinnig is?

16 april 2018 om 14:25

Misschien kan-ie wel gewoon naar United. Acht hem echt niet kansloos om Smalling uit de basis te spelen.

16 april 2018 om 16:53

Bailly en Lindelof zijn de jonge verdedigers bij United, die zal hij eruit moeten spelen. Smalling is hun meest ervaren verdediger, die zal eerder vervangen worden voor een andere ervaren speler.

16 april 2018 om 23:57

Nou Lindelöf dan, die bakt er als ik redcafe mag geloven niet veel van. Bailly vind ik wel een rots.

De enige echte aanvoerder van Ajax. Op deze leeftijd al zo volwassen en zelfbewust. Hand in eigen boezem steken en vooruit kijken. Je schaamt je momenteel als Ajax supporter zijnde voor dit wangedrag.

Bijna bizar hoe volwassen De Ligt al in zijn interviews is. Als 18-jarige even je rechtsbuiten tot de orde roepen om het publiek te bedanken, grote klasse.

Super reactie van de Ligt, goed gehandeld. Verder ging het gisteren nergens over.
Dit seizoen is klaar. nu maar kijken of het wat gaat worden volgend seizoen.
Ik ben sceptisch, er moet op het middenveld een sterke persoonlijkheid komen met echt kwaliteit! Wie ik heb geen idee, maar mijn inzien is dat echt nodig!!

16 april 2018 om 12:39

Ik zou echt proberen om deze zomer Blind terug te halen voor de 6 positie.

16 april 2018 om 14:21

Heeft zelf al aangegeven dat het nog te vroeg is. Blind moet gewoon lekker naar een subtopper in Italië of Spanje.

Wat is de Ligt toch een sympathieke jongen! Ben echt een beetje fan van hem aan het worden. In interviews komt hij ook altijd over als een slimme, welbespraakte en nette jongen. De hype in de media rond hem is natuurlijk groot de laatste tijd, maar ik denk dat hij zich daar niet door van de wijs laat brengen, daar is hij slim genoeg voor.

Neres heeft na een paar prima wedstrijden helemaal niets meer laten zien de laatste maanden.
Goede reactie van een echte leider. Op zijn jonge leeftijd en met de teleurstelling nog vers in de benen toch de moeite nemen om "vergeetachtige" collega's te attenderen op het feit dat de supporters er ook in voor en tegenspoed zitten. Chapeau.

16 april 2018 om 12:52

Ik weet niet welke wedstrijden jij hebt gezien, maar Neres is de afgelopen 3 wedstrijden elke keer de meest gevaarlijke speler aan onze kant. Voor mij persoonlijk zelfs de beste speler van de Eredivise. Dribbelt buitenom, binnendoor, creëert kansen, scoort regelmatig, zoekt de combinatie op en zorgt voor technische hoogstandjes. Staat dit seizoen als buitenspeler ook gewoon op 12 doelpunten en 11 assists.

16 april 2018 om 13:32

De beste speler van de eredivisie is zwaar overdreven.

16 april 2018 om 13:07

Wat een onzin. Structureel onze gevaarlijkste man. Als Huntelaar in vorm is geeft ie 2 assists per wedstrijd.

16 april 2018 om 13:18

Dat zegt ook wel iets over het huidige Ajax. Neres in deze vorm is natuurlijk niet een Ajax waardige speler. Een spelers als Neres natuurlijk week in week uit uit te blinken.

16 april 2018 om 13:49

Hij heeft 26 keer in de basis gestaan dit seizoen en is betrokken bij 21 goals (11 goals, 10 assists), ik zie hem zeer regelmatig tegenstanders passeren en met een scherpere spits had hij nog wel wat assists extra kunnen hebben. Dus een buitenspeler die net 21 is geworden en net een jaartje zijn vaderland aan de andere kant van de wereld heeft verlaten is betrokken bij 21 goals in 26 wedstrijden, dat vinden we dan met z'n allen 'niet Ajax waardig'? Kom op man, dan hou je echt niet veel over wat wel Ajax waardig is, denk je wel?

16 april 2018 om 16:31

Kritiek die op spel van Neres moet imo op Ten Hag gericht zijn. Hij misbruikt Neres in een te centrale rol en offert hem op om Ziyech hangend op rechts te laten spelen. Vanuit een centrale rol is hij momenteel niet doorslaggevend genoeg, net zoals andere spelers dat ook hebben. Lozano op rechts is stuk minder dan op links, zo heeft Neres dat ook vanuit Ziyech zijn positie als die 2 van positie wisselen al gaat dat laatste weken stuk beter nu ze minder van positie wisselen en komt Neres weer wat beter in zijn spel, is onze beste aanvaller al hele seizoen.

De Ligt speelde prima en toont zich een volwassen sportman ook nog. Keurig.

Supporters bedanken, waarvoor?? Omdat ze fakkels in een psv vak gooien ofwat?

16 april 2018 om 13:01

Enkele tientallen hebben zich misdragen door vuurwerk te gooien, niet iedereen in het vak slimmerik.

16 april 2018 om 13:03

Dus alle meegereisde Ajax-supporters hebben fakkels in een PSV-vak gegooid? Over vak gesproken, generaliseren is ook een "vak" apart!

Goed dat de Ligt hier aan denkt. Klein stukje dankbaarheid wat je als spelers kan doen richting de fans. Ik vind het zelf respectloos over komen wanneer je als speler het meegereisde publiek niet even bedankt.

Had echt meer verwacht van Ajax. Al zolang geen prijs meer winnen lijkt me echt pijnlijk.

16 april 2018 om 13:32

Hoezo had je meer van Ajax verwacht? Trainer weg. Aanvoerder weg. Sanchez weg. Traore weg. Tete weg en Nouri drama. En dan moest het seizoen nog beginnen. En ach, we hebben ook wel eens 7 magere jaren gehad. Niet leuk maar ja, wat doe je eraan?

16 april 2018 om 13:50

Wij zaten in hetzelfde schuitje, niemand gaf een stuiver voor psv na de blamage tegen Osjiek, rug rechten en vlammen.

Lekker man, malloten bedanken voor het proberen te verwonden van andere mensen. Ik mis denk ik iets maar De Ligt zet zichzelf hier compleet voor schut.

16 april 2018 om 13:51

De Ligt geeft juist het goede voorbeeld joh.. Het schandalige vuurwerk gooien keurt hij ook resoluut af, stond direct bij het vak om ze tot rust te manen en neemt zijn rol keurig als aanvoerder.

16 april 2018 om 13:58

Jij bent de enige die zich hier voor schut zet. De 18-jarige De Ligt was er als de kippen bij om het uitvak duidelijk te maken dat dat vuurwerk echt niet kon en toont zich achteraf wederom een volwassen vent. Er gaan 1600 supporters in dat uitvak en 2 gooiden er een fakkel, dan doe jij alsof De Ligt juist die 2 gaat bedanken?! Over malloten gesproken..

16 april 2018 om 17:07

Dit is zo makkelijk. Er gooiden er misschien twee een fakkel, maar het meerendeel van de rest stond te juichen en te rammen op de wanden. Sorry hoor, maar die deden net zo hard mee. Net of je 1250 jaar nog openstaande gevangenisstraf bij elkaar ziet zitten. Vind overigens de Ligt een prima ventje. Die het in het veld en daarbuiten prima doet.

De Ligt heeft helemaal gelijk, ongeacht het resultaat je gaat als speler altijd je meegekomen fans bedanken. Die zijn lang onderweg met een combi. Al kan ik ook begrijpen dat Neres weg wilde uit de feest vreugde van psv

Neres had niet eens meer op het veld mogen staan. Die had een rode kaart moeten hebben na een grove charge op Brenet! De scheidsrechter zal wel milder zijn geweest omdat Nico en Siem er al afgestuurd waren, maar ik vond de intentie bij deze overtreding vele malen erger dan die van Nico, wat een tweede gele was.

En Neres had geluk dat hij tijdens de wedstrijd nog op het veld mocht blijven staan. Heb me als Ajacied kapot geërgerd en veel spelers bij Ajax gisteren, op Onana en Ziyech na. Neres beging tegen het einde van de wedstrijd (toen Ajax al 2 rode kaarten te pakken had) ook een overtreding met een rood randje en hij kwam dus goed weg met een gele kaart.

16 april 2018 om 14:47

"En Neres had geluk dat hij tijdens de wedstrijd nog op het veld mocht blijven staan. Heb me als Ajacied kapot geã£â«rgerd en veel spelers bij Ajax gisteren, op Onana en Ziyech na."

Nou, ook Onana stond te solliciteren naar een rode kaart, hoor. Die kreeg na de rode kaart voor De Jong geel voor protesteren en ging daarna nog behoorlijk lang door met meer protesteren en cynisch applaudisseren.

De ajax spelers en fans mogen zich nog weleens achter de oren krabben. Ze hebben PSV alleen maar nog meer gemotiveerd met de grote verhalen vooraf en laten het dan zodra de wedstrijd begint afweten. Nadat Bergwijn de (trouwens hele mooie) 3-0 maakte hebben ze zichzelf nogeens voor schut gezet door met vuurwerk te gooien en uit frustratie 2 rode kaarten te pakken. Om een lang verhaal kort te maken heeft ajax er dus alles aan gedaan om zichzelf voor schut te zetten. Zeer pijnlijk voor de normale fan dit. En dan heb ik het nog nieteens gehad over die tokkies die de bus gingen opwachten.

Voor mij een heerlijk weekend waarin PSV kampioen is geworden. Heel erg jammer van dat vuurwerk. Gelukkig zijn dat maar enkele ‘supporters’ maar is gewoon not done. Het is gevaarlijk , je brengt er onschuldige mensen (waaronder kinderen!) mee in gevaar. Ik vind het verder ongelofelijk knap hoe De Ligt zich opstelt op zijn leeftijd. Hij is zo volwassen in zijn spel maar ook daarbuiten. Ajax mag blij zijn met deze jongen. Samen met van dijk zit het wel goed qua CV’s in het Nederlands elftal.

16 april 2018 om 19:57

Echt een schandalige actie. Elke club heeft een groep hooligans waar een paar zich gewoon niet kunnen gedragen. En op Instagram nog een aantal mensen die roepen “dit zouden we vaker moeten doen”. Boos zijn begrijp ik, maar niet afreageren op fans van de tegenpartij. Met centrale verdedigers zit het zeker goed, met Ake en nog de Vrij. Tete en Fosu-Mensah, vd Beek, Wijnaldum en De Jong... geen slechte generatie lijkt me hoor!

16 april 2018 om 19:57

Echt een schandalige actie. Elke club heeft een groep hooligans waar een paar zich gewoon niet kunnen gedragen. En op Instagram nog een aantal mensen die roepen “dit zouden we vaker moeten doen”. Boos zijn begrijp ik, maar niet afreageren op fans van de tegenpartij. Met centrale verdedigers zit het zeker goed, met Ake en nog de Vrij. Tete en Fosu-Mensah, vd Beek, Wijnaldum en De Jong... geen slechte generatie lijkt me hoor!

16 april 2018 om 19:57

Echt een schandalige actie. Elke club heeft een groep hooligans waar een paar zich gewoon niet kunnen gedragen. En op Instagram nog een aantal mensen die roepen “dit zouden we vaker moeten doen”. Boos zijn begrijp ik, maar niet afreageren op fans van de tegenpartij. Met centrale verdedigers zit het zeker goed, met Ake en nog de Vrij. Tete en Fosu-Mensah, vd Beek, Wijnaldum en De Jong... geen slechte generatie lijkt me hoor!

16 april 2018 om 19:57

Echt een schandalige actie. Elke club heeft een groep hooligans waar een paar zich gewoon niet kunnen gedragen. En op Instagram nog een aantal mensen die roepen “dit zouden we vaker moeten doen”. Boos zijn begrijp ik, maar niet afreageren op fans van de tegenpartij. Met centrale verdedigers zit het zeker goed, met Ake en nog de Vrij. Tete en Fosu-Mensah, vd Beek, Wijnaldum en De Jong... geen slechte generatie lijkt me hoor!

16 april 2018 om 19:57

Echt een schandalige actie. Elke club heeft een groep hooligans waar een paar zich gewoon niet kunnen gedragen. En op Instagram nog een aantal mensen die roepen “dit zouden we vaker moeten doen”. Boos zijn begrijp ik, maar niet afreageren op fans van de tegenpartij. Met centrale verdedigers zit het zeker goed, met Ake en nog de Vrij. Tete en Fosu-Mensah, vd Beek, Wijnaldum en De Jong... geen slechte generatie lijkt me hoor!

Wat een prachtige voetballer en prof is De Ligt gezien zijn leeftijd. Hij is nu al meer captain dan Veltman ooit is geweest bij Ajax.

Tuurlijk, de supporters nog bedanken die met fakkels gingen gooien en je medespelers fysiek aanvielen.

16 april 2018 om 19:54

Een groepje van max. 4 man gooit een fakkel en iedere Ajax fan zat weer in de fout. Als je kijkt zie je ook dat De Ligt de supporters rustig probeert te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

49 fans
Verdediger, 18 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

De Ligt waarschuwt Ajax: ‘We moeten onszelf niet gaan overschatten’

Matthijs de Ligt heeft blij verrast gereageerd op het aantrekken van Dusan Tadic en Daley Blind door Ajax. De verdediger is enthousiast over de komst van het tweetal, maar erkent evenwel...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Als Alphonse Aréola vertrekt, brengt Mino Raiola Gianluigi Donnarumma mogelijk naar Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren