wk2018

Kluivert: ‘Dit is tot nu toe het pijnlijkste moment uit mijn carrière’

Maandag, 16 april 2018 om 09:27

Justin Kluivert zei in april 2017 dat hij als speler van Ajax nooit meer een wedstrijd van PSV of Feyenoord zou verliezen, maar ging zondag met 3-0 onderuit tegen de kersverse kampioen van de Eredivisie. De achttienjarige linksbuiten baalt dan ook als een stekker.

“Tot nu toe het pijnlijkste moment uit mijn carrière. Een bittere wedstrijd”, aldus de enkelvoudig international van het Nederlands elftal tegenover NH. “Je zag dat PSV voor het kampioenschap ging. Wij probeerden alleen maar tegen te houden. Dat waren ook de verhoudingen op het veld. Zij gaven een paar procentjes meer.”

Ajax werd eerder al uitgeschakeld in de Europa League en KNVB-Beker en heeft dus eigenlijk niets meer om voor te spelen. Het team van trainer Erik ten Hag neemt het in de resterende drie speelronden van de competitie op tegen VVV-Venlo, AZ en Excelsior.

Desondanks vindt Kluivert niet dat Ajax mag verslappen: “De competitie is nog niet voorbij. We gaan de laatste drie wedstrijden winnen en dan op naar volgend jaar.” Kluivert staat dit seizoen op acht doelpunten en vijf assists in competitieverband. Zijn contract loopt nog tot de zomer van 2019 door.Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door pinko)

Tsja, ook nooit te snel zeggen dat je zolang je bij Ajax speelt niet meer gaat verliezen van PSV en Feyenoord

16 april 2018 om 09:38

Glad ijs! Mijn grap daarover gister is weer genadeloos afgekapt door de vriendelijke moderators.

16 april 2018 om 09:43

Van feyenoord kun je het nog gerust zeggen .

16 april 2018 om 09:58

Dat weet ik haha. Maar het blijft gewoon zo'n arrogante uitspraak waarvan ik blij ben dat het is afgestraft. Gewoon onhandig om dit soort uitspraken te doen, zeker als je nog zo jong bent. Ik zal nog niet eens over Ziyech beginnen.

16 april 2018 om 10:31

Ajax supporters hebben jaren lang gebruik gemaakt van het Dries Mertens momentje; "de kampioenswedstrijd." Psv, Feyenoord, hier is jullie fragment. Veel plezier er mee

Tsja daar sta je dan met je grote bek afgelopen weken. En dan moet je het laten zien en dan bak je er echt helemaal niks van.

16 april 2018 om 11:49

Sjonge, het zit blijkbaar diep. Heerlijk ventje, mooie branie schopper, talentje dat nog veel moet leren en veel moet laten zien. Waarom neem je het zo zwaar op en kijk je niet naar wie het zegt?

Vind bv de opmerking van Ten Hag veel erger, je bent een volwassen kerel, trainer van een slecht draaiend team, gaat op bezoek bij beste team van nl, dat wat recht te zetten heeft en kampioen gaat worden. Maarnee we maken ons druk om een opgeschoten puber

16 april 2018 om 12:03

Ik maak me er niet deuk om. Hij krijgt gewoond de deksel op zijn neus. Hij doet overkomen alsof die het helemaal gemaakt heeft. Jij vindt het een heerlijk ventje. Ik vind hem arrogant voor iemand die nog niks gepresteerd heeft. Dus omdat hij jong is mag je er niks over zeggen?

Denk ook niet dat je veel pijnlijker als dit krijgt tenzij je wk finale ek finale of de cl finale misloopt.

16 april 2018 om 10:18

Ach, kampioenschap verspelen op de laatste dag tegen een degradant lijkt me erger. Nu wordt hij een keer flink te kijk gezet. Het is niet zo dat ajax de titel alsnog had gepakt als ze van psv hadden gewonnen, dat is iig erg onwaarschijnlijk.

16 april 2018 om 11:52

Okey mijn top 4 van pijnlijkste momenten:
1- Nederland - Spanje finale
2- Ajax de Graafschap
3- Die ontknoping dat PSV bij Vitesse 1 doelpunt meer maakte dan Ajax. Overigens dat seizoen wonnen we met 1-5 uit, doelpunt Kluivert dat ons fataal is geworden
4- Spanje - Malta

16 april 2018 om 14:59

Lyon - Zagreb Nederland - Rusland

Overschatte speler, komt net kijken. Nog niet goed genoeg, je ziet hem vaak lange periodes in de wedstrijd niet.

16 april 2018 om 10:23

Eens, grote fout om Younes zomaar om niks uit het team te gooien voor hem.

16 april 2018 om 11:37

Dat was niet zomaar uit het niets. Younes speelde ook niet meer al te best en heeft daarna in een aantal randzaken zichzelf helaas gediskwalificeerd, jammer want ik was zeker een fan van Younes vorig seizoen.

Kluivert is nog erg jong en heeft een grillig seizoen waarin hij ook veel mooie dingen heeft laten zien. Het kan nog alle kanten op met die jongen, kan een grote worden, want dat hij talent heeft is denk ik voor iedereen wel zichtbaar. Hij heeft niet voor niets die talentenprijs laatst gewonnen. Of hij zijn kan blijven verbeteren kan niemand nu al weten.

16 april 2018 om 11:53

Daarom had ik graag Younes erbij gehouden, kan je in ieder geval nog wat wisselen en proberen als Kluivert zijn dag niet heeft.

En het is je gegund! Veels te veel praatjes en veels te weinig laten zien. Tuurlijk was hij de afgelopen weken betrokken bij goals en assists maar voetballend was het ver beneden niveau.

Wat een zielige reacties weer. Deze jongen is 18, laten we hem eens goed op zijn plaats zetten. Lachwekkend.

16 april 2018 om 09:47

Wie de bal kaatst... Hij moet beseffen dat elke uitspraak onder een vergrootglas ligt, zeker als de resultaten achterwege blijven. Hij is 18 en dus volwassen genoeg om zijn eigen keuzes te maken. De Ligt is wat dat betreft mijlen verder.

16 april 2018 om 11:25

Dus toen jij 18 was was je al geheel volwassen in je doen en laten? Je maakte alleen maar volwassen beslissingen en je uitspraken waren ook altijd bedacht en terecht? Vind ik knap, bij de gemiddelde mens zijn de hersenen pas echt volgroeid tussen 20 - 25 en volgt echte mentale volwassenheid pas daarna. Dat je appels met peren wilt vergelijken raakt ook kant noch wal, de ene persoon is de andere niet, zo ook De Ligt en een Kluivert. Ik vind het allemaal overtrokken hoeveel waarde men aan de uitspraken van een puber kan hechten.

16 april 2018 om 09:50

Dat is toch logisch?
Of moeten we iemand die 18 jaar is gewoon maar van alles laten roepen zonder consequenties?
Dan leert ie er nooit van.

16 april 2018 om 10:01

Jlenders,

Je kan het verwachten. Zijn uitspraken zijn gewoon niet slim, want je weet dat dit tot in den treurnis wordt aangehaald op het moment dat Ajax verliest van Psv. Daarbovenop is PSV ook nog eens kampioen geworden tegen Ajax. Ik hoop dat dit een leermoment voor hem is, zodat hij in het vervolg zijn 'enthousiasme' weet te temperen.

En dit is natuurlijk een uitgelezen kans voor mensen die het niet zo hebben op Justin (en Patrick) Kluivert.

16 april 2018 om 10:24

Hij hoort gewoon niet in de basis, heel ajax zijn aanval is niet goed genoeg. Huntelaar staat steeds net verkeerd en scoort niet, Neres lukt het ook niet meer en Kluivert doet ook niks

16 april 2018 om 11:14

Inderdaad, dat zat ik ook te denken jlenders, kennelijk wil het merendeel hier standaard interviewtjes en pinnen ze iemand compleet vast op een misschien niet zo handige uitspraak. Men wil eenheidsworsten en ideale schoonzonen, maar je zult zien, zodra dat bereikt is (dat niemand meer wat spontaans zegt) het ook weer niet goed is.

16 april 2018 om 11:26

Vind het ook kinderachtig hoe overdreven mensen met deze uitspraak bezig zijn geweest altijd, als ajax over 5 jaar pas weer n keer had verloren van psv of feyenoord (terwijl kluivert dan ook nog bij de selectie zou zitten), waren er denk ik nog steeds zat volwassen mensen zo kinderachtig om dit erbij te halen(een groot deel van die mensen vinden wel dat je als 17 jarig jochie volwassen genoeg moet zijn om geen domme uitspraken te maken).

Die jongen heeft dit op 17 jarige leeftijd in een opwelling gezegd. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen psv dit seizoen, werd kluivert in een interview ook aan deze uitspraak herinnerd, vervolgens gaf kluivert zelf aan dat dit niet zo slim van hem was geweest om te zeggen. Dat heeft uiteraard ineens niemand gezien.

Tuurlijk weet je dat dit er bij gehaald wordt, maar vind het wel n beetje over de top hoe heftig iedereen er op reageert..

Net als zijn vader een redelijke voetballer maar een totaal gebrek aan intelligentie buiten de lijnen. Misschien kan Koeman hem bij Oranje iets bijschaven want bij Ajax wordt hij blijkbaar nauwelijks gecorrigeerd.

16 april 2018 om 09:50

Ze pa was wel meer dan een redelijke voetballer. Waarschijnlijk heb je die niet zien voetballen.

16 april 2018 om 09:52

Edwin Vork is roomser dan de Paus?

Iemand een gebrek aan intelligentie verwijten maar zelf over zaken gaan praten waar je zelf geen inzage in hebt. Nice!

16 april 2018 om 09:54

Een van de beste spitsen die Nederland ooit heeft gehad noem jij een redelijke voetballer? Je hebt hem, zoals kaka-cr7 aangaf, nooit zien spelen, er zit wat troep in je onderbuik wat eruit moet of je hebt ze gewoon niet op vier wielen.

16 april 2018 om 09:57

Ik ben zelf PSV'er, maar zijn vader een redelijke voetballer noemen is grote nonsens. Kluivert was mede een belangrijke schakel in het elftal dat de CL in 1995 heeft gewonnen.

16 april 2018 om 09:57

Patrick Kluivert een 'redelijke voetballer', hahaha hou op nou hoor. Die man heeft 100 goals voor Barcelona gemaakt, 80-voudig international (waarin hij 40 keer scoorde), kampioen geworden in met Ajax (2x), met Psv, met Barca, CL gewonnen en de finale hoogstpersoonlijk beslist met Ajax in '95. Nee, zijn vader classificeren als 'redelijke speler' doe je Patrick echt te kort mee. Bij Justin valt het allemaal nog te bezien hoe goed hij wordt, dat klopt. Verder vraag ik me af waaruit jij nu opmaakt dat hij een totaal gebrek aan intelligentie heeft? Het is een 18-jarig jochie, he?

Edit: als ik PSV typ met hoofdletters maakt hij er automatisch Psv (met enkel de hoofdletter 'P' en kleine 'sv' van, is vaker de laatste tijd, enig idee hoe dit komt iemand?

16 april 2018 om 10:05

Haha, andere hebben hem al ingekopt maar ik zal het ook nog ff doen. Kluivert senior een redelijke voetballer noemen is lachwekkend. Dat is nog steeds een van de betere Nederlandse spitsen ooit. Als je hem redelijk noemt dan valt 95% van de profs onder redelijk.

16 april 2018 om 10:09

Redelijk? Heb je z'n prijzenkast en clubs wel eens bekeken. Als jij hem "redelijk" noemt dan zijn er maar weinig goede spelers. Buiten de lijnen is Justin overigens aardig volwassen. Op weinig geks te betrappen behalve wat domme uitspraken. Maar als dat het ergste is dan moet je in je handen knijpen.

Deze pijnlijke ervaring is voor de jonge gasten van Ajax wel een enorm leermoment! Hoop dat er mentaal een knop omgaat!

Pijnlijkste moment van zijn carrière en hij heeft natuurlijk al een flinke carrière achter de rug. Wat een gehuil en gezeur van iedereen. PSV was dit seizoen gewoon sterker, volgend seizoen is het misschien andersom, al betwijfel ik of ten Hag dit om kan draaien. Jonge spelers hebben een motivator nodig en dat is ten Hag zeker niet. Geen uitstraling en hij komt moeilijk uit zijn woorden. Misschien kunnen Feyenoord en AZ het spannend maken.

Ookal heb ik een zwak voor Ajax hoopte ik dat ze afgemaakt zouden worden' er wordt gwn teveel aandacht gegeven aan Ajax en de jongetjes daar voelen zich veels te groot en worden al snel bij Oranje gegooid. Het is altijd teveel blablabla beste voetbal dit dat maar al jaren gwn niks presteren. Hetzelfde bij Barca voelen zich te goed en worden afgemaakt in de CL maar die presteren gwn in de competitie heel goed al spelen ze veel slechte wedstrijden maar halen resultaat en dat is wat Psv ook uitstraalt. Spelen vaak niet goed maar stralen gwn dat ze niet te kloppen zijn. Je moet wel meer hebben dan talent en leuk voetbal en die praatjes moet je al helemaal niet hebben

“We gaan de laatste drie wedstrijden winnen en dan op naar volgend jaar." Maakt hij gewoon weer meteen dezelfde fout? Alsof het winnen van deze drie wedstrijden al een gegeven is.... Kan toch beter zeggen, “We moeten er als team alles aan doen om de laatste drie wedstrijden te winnen”..... Klinkt minder arrogant, realistischer en zal je tegenstander minder tergen.... Dat is wel het grote verschil met PSV en dat werkt dus wel beter.

“We gaan de laatste drie wedstrijden winnen en dan op naar volgend jaar." Maakt hij gewoon weer meteen dezelfde fout? Alsof het winnen van deze drie wedstrijden al een gegeven is.... Kan toch beter zeggen, “We moeten er als team alles aan doen om de laatste drie wedstrijden te winnen”..... Klinkt minder arrogant, realistischer en zal je tegenstander minder tergen.... Dat is wel het grote verschil met PSV en dat werkt dus wel beter.

Waarschijnlijk ook zijn laatste verliespartij tegen Psv.

Hij denkt dat hij de nieuwe Neymar is en aast samen met raiola op een grote club. Daarom heeft hij in tegenstelling tot Frenkie, Van de Beek niet bijgetekend. Kluivert is een leuk talent, maar nog lang niet goed genoeg voor een topcompetitie. Daarvoor is hij in de Eredivisie te voorspelbaar (steeds naar binnen naar z'n rechter) en te vaak afwezig tijdens een wedstrijd...

Maar Raiola zal hem best wel ergens wegzetten, zit daar maar niet over in. En dat doen ze samen slim. Want op het moment dat hij openlijk voor een vertrek kiest, bestaat de kans dat hij niet meer in de basis staat en dat het publiek zich tegen hem keert....

Laat dit een goede les zijn om niet weer van die zwaar achterlijke uitspraken voor de wedstrijden te doen.

Zelfvertrouwen is prima. Maar de misplaatste arrogantie voor de wedstrijd tegen PSV (wat ze in Eindhoven alleen maar extra gemotiveerd heeft) en dan vervolgens zo totaal niet thuis geven. Ik vond het vervelend en stuitend.

Net zoals in zijn algemeenheid ik Kluivert vervelend vind. Deze jongen denkt dat hij zo goed is en ik vind hem in het veld zo bloed irritant. Maakt dezelfde fouten. Doet dezelfde dingen. En vervolgens denken dat je de verlosser bent. Ik kan er weinig mee.

Bergwijn >>>> Kluivert

16 april 2018 om 11:50

Nou, dat is ook overdreven. Als Bergwijn bij Ajax gebleven was had Kluivert hem ondertussen gepasseerd. Kluivert heeft meer kwaliteit dan Bergwijn, maar is nog te wisselvallig...

En dan vanaf nu mondje dicht en je voeten laten spreken.

Kluivert en Neres zijn onder ten hag in 3 maanden helemaal verpest! Er komt niks meer vanaf! Onder keizer was het zoveel beter. Vooral Neres leek te stralen. Wat een bagger beslissing om keizer weg te sturen voor deze defensieve trainer die zelfs Donny vd beek rechtsback neerpleurt! Hoe haalt ie het in zn hoofd!

Ach ja het hoort een beetje bij Kluivert. Wat ik wel jammer vind is dat hij zich inmiddels ook lijkt te hebben overgegeven aan de tattoo-manie.

Ik zou de verloren Europa League finale erger vinden.. Daar had je echt groots in de geschiedenisboeken van Ajax kunnen komen.

Jonge jongens mogen best fouten maken. Bijvoorbeeld zeggen dat je nooit meer van F'noord en PSV zult verliezen. Daarom is het verstandig hen op dergelijke fouten te wijzen. En daarom is het heel goed om Kluivert jr. hier voorlopig keihard mee om de oren te slaan. Ben alleen bang dat het in dit geval weinig zal uithalen, hij straalt aan alle kanten al uit zichzelf buitenproportioneel te vinden.

Hij zal wel meer keer verliezen als hij daar blijft

Hij speelde gistermiddag wel mee? Heb hem eigenlijk niet gezien. Vooraf wel prima hoor- en leesbaar. Tja, dat krijg je als je bij de club van geen daden maar woorden hoort. Wordt nog billenknijpen voor plaats twee. Uiteindelijk mogen ze PSV nog wel een bedankje sturen voor hun overwinning op AZ! Anders was de kans op plaats drie levensgroot geworden. Een getormenteerde selectie, aangevoerd door een dwaas, Ajax anno 2018....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

48 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

AS Roma haalt ongenadig hard uit bij debuut van Kluivert

Justin Kluivert heeft zijn officieuze debuut gemaakt voor AS Roma. De aanvaller deed zaterdag een helft mee in de met 0-9 gewonnen vriendschappelijke wedstrijd tegen Latina uit de Serie D. Kluivert...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
AS Roma en FC Porto zijn in onderhandeling over de transfersom van Daniele Verde. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren