wk2018

Spelersbus Ajax bij ArenA opgewacht door boze supporters

Zondag, 15 april 2018 om 21:18

Ajax ging zondag met ruime cijfers onderuit op bezoek bij PSV (3-0). Door de winst van de Eindhovenaren mag de ploeg van Phillip Cocu zich landskampioen noemen en moet Ajax nog minimaal een jaar wachten op een hoofdprijs. De fans van Ajax lieten na afloop van het duel blijken niet blij te zijn met de prestaties van de spelers.

Tijdens de wedstrijd lieten de fans van de bezoekende partij al hun onvrede blijken over het vertoonde spel. De aanhang liet ook met vuurwerk van zich horen en arbiter Danny Makkelie moest de wedstrijd nog even stilleggen. Na afloop waren de fans van Ajax nog niet bekoeld van de nederlaag, aangezien de spelersbus van Ajax werd opgewacht nabij de Johan Cruijff ArenA.

Verschillende media berichtten dat de bus in Amsterdam tijdelijk werd tegengehouden door een groep ontevreden supporters. Supporters en spelers zouden met elkaar in gesprek zijn gegaan, waarbij de intentie van de Ajacieden was om de boel te sussen. Inmiddels zou het weer volledig rustig zijn rond de Johan Cruijff ArenA.Gerelateerd

90 reacties (laatste reactie door fr12jules)

Snap de frustratie, maar wat een stel hersenloze debielen zeg!

15 april 2018 om 21:33

Want je mag geen verhaal halen na zo'n wanprestatie? Zolang het op een nette manier gebeurd zie ik het probleem niet.

15 april 2018 om 21:43

Wat Jules zegt, maar denk dat psve bedoeld met het vuurwerk, domme actie ja, maar of ze dan gelijk hersenloze debielen zijn is overdreven, Feyenoord fans en PSV fans zullen dit ook wel eens hebben gedaan.

15 april 2018 om 21:45

Haha ik dacht precies hetzelfde... Hier gebeurd niks dat niet door de beugel kan. Wat er in het Philips stadion echter gebeurde.. Dat is een schande en verdient het om uitvergroot te worden in de media. Hopelijk worden de daders gestraft. Dit is Ajax-onwaardig. Het schijnt om dezelfde groep supporters te gaan, maar die hebben geen recht van spreken als ze de spelers de les willen lezen over hun houding dit seizoen.

15 april 2018 om 21:46

@FR12Jules maar ik zie niet in wat je ermee zou bereiken. Denken die mensen echt dat de spelers nog te horen moeten krijgen dat ze er geen hout van bakten en dat er toch echt iets moet veranderen? Ik snap de frustratie van mensen, maar ik vind het altijd zo zinloos dat ze denken dat ze echt iets kunnen bewerkstelligen met dit soort acties.

15 april 2018 om 21:48

@Dominic, dan zijn dat ook hersenloze debielen. Dit doe je niet. En jouw argumentatie om ze geen hersenloze debielen te noemen is zo zwak.... Lijkt erop dat jij het niet zo heel erg vindt, omdat supporters van andere clubs "Dit ook wel eens hebben gedaan"... Ga toch weg haha.. Allemaal even erg en idioot gedrag dat afgestraft dient te worden. De stoeltjes in het stadion van PSV zijn al erg, maar dat is materieel en makkelijk te vergoeden. Er was volgens mij echter ook een fakkel of iets naar beneden gegooid en ja, dan ben je een hersenloze debiel.

15 april 2018 om 21:56

@Martijn, ik moet toegeven dat ik dit juist af en toe mis. Kom ik thuis na weer een teleurstellende werkdag, de zoveelste in een serie van slechte dagen en zie ik, tot mijn teleurstelling, weer geen wachtende en ontevreden meuten mijn garagedeur blokkeren. Dan denk ik bij mezelf; nou, dan vallen mijn prestaties voorlopig nog wel mee, terwijl ik zo'n externe prikkel juist kan gebruiken. Gelukkig hebben we altijd nog de vrouw des huizes die kan zeuren alsof ze met een hele groep ontevreden mensen is. Dat compenseert. Want als zij het niet zegt, leer ik het nooit (zegt zij). Ik moet haar dan ook waarderen om die "bijdrage", volgens haar.. En zo moeten de spelers het ook maar zien. Gewoon luisteren en kijken naar de nuttige input van de supporters. Ze zijn met zoveel man, er zal echt wel iets nuttigs ingebracht worden. Tussen alle nonsense die er bij de vrouw des huizes uitkomt, zit ook soms een Lucky shot.

15 april 2018 om 22:17

@de Toekomst Chapeau, zo'n vergelijking kan ik wel waarderen!

16 april 2018 om 03:33

Ik ben ajax supporter maar zo lomp de spelersbus op wachten en op de deuren slaan dat ze er uit moeten komen ga weg dat gaat niet meer over voetbal het moet toch een leuk spelletje blijven en het moet niet zo wezen dat als je verliest dat dan een paar doorgesnoven idioten het recht hebben om te eisen dat je uit de bus komt dan ben je wat mij betreft ook echt GEEN supporter

16 april 2018 om 08:56

@metaalverf

Daarom zeg ik ook, zolang het op een nette manier gebeurd. Dat is niet gebeurd, dus dan keur ik het niet goed. Maar ik vind niet dat het opwachten van de spelersbus per direct zou moeten worden afgeschaft.

15 april 2018 om 21:35

Het busje opwachten.. een jaarlijks terugkerend ritueel. Supporters die denken dat ze heel belangrijk zijn. Beschamend.. net als het hele seizoen.. spelers.. bestuur.. fans..

15 april 2018 om 21:40

Man, supporters die denken dat ze belangrijk zijn? Supporters maken de club! Ja ik weet ook wel dat je dat doet door in het stadion te gaan zitten en je club te gaan aanmoedigen en niet door de bus op te wachten, maar je opmerking "supporters die denken dat ze heel belangrijk zijn" slaat nergens op natuurlijk. Mijn reactie slaat specifiek op die opmerking.

15 april 2018 om 21:46

Alsof de spelers beter gaan spelen door te praten met de kopstukken van de fans.. als dat zo is dan graag meteen bij de eerste wedstrijd doen!

15 april 2018 om 21:51

Supporters zijn ook heel belangrijk, zij betalen uiteindelijk het voetbal.

15 april 2018 om 22:05

Supporters zijn belangrijk als inkomstenbron ja, maar voor het beleid maken en het presteren niet.. Net als burgers belangrijk zijn voor de overheid.. De supporters die de bus op hebben gewacht, denken echter ook belangrijk te zijn als het gaat om beleid of het functioneren van spelers. Dat is echter niet zo. Dat is allemaal aan de club. Zij bepalen wie er in de selectie komen, wie er voor de groep staan en hoe er gespeeld wordt. Dit seizoen was het gewoon ondermaats, maar dit groepje gaat dat niet veranderen of niets inbrengen om het volgens jaar anders te laten zijn.

15 april 2018 om 22:37

Ze geven een signaal af, reken maar dat het wel doordringt in de burelen van de directie. Ajax zal in moeten grijpen en nu een keer goed investeren zodat er echt stappen gemaakt worden. Er moet nu doorgeselecteerd worden en van bepaalde spelers moet er afscheid genomen te worden, anders blijft het maar dooretteren.

Schone op zes, het gaat niet. We zien het al jaren, als het erom gaat komt hij te kort, maar toch wordt er niemand aangetrokken dus valt elke trainer terug op hem.

Hetzelfde geldt voor Veltman, ging niet meer als centrale verdediger, mag hij rechtsback worden, Ging ook niet meer. Daarna ineens weer centraal, toch maar weer rechtsback. Tijd om afscheid te nemen, anders wordt het echt een probleemgeval.

Afelopen jaar zijn er twee rechtsbacks gekocht, Kirstensen en die Columbiaan. Geen van beide voldoet. Dus ingrijpen, een van de twee wegdoen en een nieuwe halen.

15 april 2018 om 22:52

Qua investeren is er juist al relatief veel gedaan door Ajax de afgelopen jaren. Zat inkomende miljoenentransfers geweest en dat doorselecteren is ook een jaarlijks ritueel... Nogmaals, dit gaat echt niks veranderen aan het beleid. Overmars die blijft zijn werk zo goed mogelijk doen. En qua Schone, we hebben nu 3 geblesseerde middenvelders die op zijn positie of op het middenveld uit de voeten konden.. Nu is de enige optie, door blessures, Siem de Jong zonder wedstrijdritme.. Anders had je met Frenkie, Sinkgraven en Eiting drie opties gehad om het middenveld anders in te vullen. Zelfs Viergever heeft daar nog een tijdje gespeeld, maar ook hij is geblesseerd. Kortom, kan je zeer moeilijk Overmars of Ajax de schuld van geven dat Schone vandaag speelde.. Qua blessures liep dat gewoon klote, maar op basis van zo'n tijdelijke blessuregolf ga je geen beleid aanpassen of (grote) aankopen doen... Bij Veltman hebben ze ook gewoon 2x hun best gedaan en Kristensen schrijf ik nog niet af. Die jongen komt net uit een ander land en sommige verwachten gelijk dat hij er staat of kan imponeren in enkele wedstrijdjes, terwijl hij in Denemarken als rechter middenvelder speelde.. Je ziet dat hij nog zoekende is, geef hem wat tijd.

15 april 2018 om 23:23

Blijft een vreemd fenomeen ruim twee uur na een wedstrijd nog zo vol frustratie zitten. Er zal toch ergens wel een momentje zijn dat je denkt” wat doe ik hier als volwassen mens, kom ik ga maar eens naar huis”. Of zullen drank en drugs die gedachten vervagen vraag ik me af?

15 april 2018 om 23:23

Blijft een vreemd fenomeen ruim twee uur na een wedstrijd nog zo vol frustratie zitten. Er zal toch ergens wel een momentje zijn dat je denkt” wat doe ik hier als volwassen mens, kom ik ga maar eens naar huis”. Of zullen drank en drugs die gedachten vervagen vraag ik me af?

15 april 2018 om 23:24

Blijft een vreemd fenomeen ruim twee uur na een wedstrijd nog zo vol frustratie zitten. Er zal toch ergens wel een momentje zijn dat je denkt” wat doe ik hier als volwassen mens, kom ik ga maar eens naar huis”. Of zullen drank en drugs die gedachten vervagen vraag ik me af?

16 april 2018 om 00:05

@blackpool, dit opwacgten vind ik ook onzin, maar gesprekken met spelers en fans kan wel de sfeer verhogen in een stadion en daardoor het team meer steunen wat weer kan leiden tot betere prestaties.

15 april 2018 om 21:37

Mag je er niet de pest in hebben dan? Dan ben je toch niet meteen een hersenloze debiel? Kant noch wal.. al zou t het bier kunnen zijn dat spreekt.

15 april 2018 om 21:39

Ik denk dat je doelt op een aantal fans die vuurwerk gooiden in het thuisvak van Psv? Dat mag je geen fans noemen dat zijn losgeslagen idioten die thuis horen in de gevangenis. Reken echte Ajax fans daar niet op af aub, want er zijn genoeg Ajax fans met een goed hart voor de club en die willen toch het verhaal aanhoren van hun spelers.

15 april 2018 om 21:44

Nee want Psv heeft geen ervaring met de spelersbus opwachten... Of even vergeten wat er gebeurde vlak voor het ontslag van Fred Rutten?

Tja ik begrijp de fans wel. Had nou niet echt het idee dat Ajax er alles aan deed om een nederlaag te voorkomen.

15 april 2018 om 21:27

Pff totaal niet. Ze lieten alles maar gebeuren, met Schone voorop. Tegenstanders kunnen gewoon bij hem weg wandelen.

15 april 2018 om 21:35

Schone? Trainer heeft de opdracht niet goed uitgevoerd. Je moet schone als verdedigende middenvelder op 6 niet opstellen maar als aanvallende middenvelder op 6. Dan komt de kwaliteit van Schone naar voren en dat hebben we onder Bosz wel gezien.

Nu zie ik Ziyech en vd Beek veelal op de flanken dan is het voor Schone op het middenveld niet te belopen.

Onder Bosz speelde Ziyech op linkshalf (echt) en Klaassen tussen rechtshalf en diepte. Meer dicht bij elkaar.

15 april 2018 om 21:54

Onder Bosz verdedigde Ziyech mee en liep Klaassen zich de longen uit het lijf. En ook onder Bosz werden we geen kampioen. Af en toe was de balans zoek, teveel aanvallend ingestelde spelers. Zag je vandaag ook, Schone kan niet verdedigen, Ziyech deed geen verdedigend werk en dan wordt het lastig. Dan wordt je overlopen op het middenveld.

15 april 2018 om 22:15

Maar jongens, Ten Hag de schuld geven omdat Schone op 6 teleurstelt.. Wie dan? Siem de Jong erin brengen zonder wedstrijdritme? Een jeugdspeler? Eiting en Frenkie hadden misschien uitkomst kunnen bieden, maar zijn geblesseerd.. Ten Hag kan moeilijk er een Ajax-waardige speler bijtoveren in zijn selectie..

15 april 2018 om 22:43

Darom ben ik nu ook niet boos op Ten Hag maar hij moet nu wel doorselecteren. Het is nu echt klaar met Schone, dus moet er iemand aangetrokken worden die er direct staat, die meteen de beste nummer zes van de eredivisie is.

Eiting is nog te jong, die staat er niet meteen. Dan krijg je in de Cl/el kwalificatie meteen weer problemen. Frenkie gaat de plek van Ziyech overnemen, dus die is al bezet. Frenkie is overigens aan de kleine kant (1.80) voor de nummer zes positie.

Ajax is veel te kwetsbaar in het Pelle scenario, wat PSV vandaag ook uitvoerde met Luuk de Jong. Je hebt een kopsterke zes nodig om daar voor eens en altijd mee af te rekenen. Nummer zes ervoor, verdediger erachter en geen enkele spits kopt meer ballen naar de vleugel spelers net voor de zestien van Ajax.

15 april 2018 om 22:59

Mwah, die 1,80 gedachte vind ik niet heel sterk.. Je kan er natuurlijk wel op letten, maar ik zou altijd de voorkeur geven aan iemand die positioneel/tactisch sterk is en het spel goed kan verdelen/verplaatsen. Anita en Blind deden dat werelds in hun laatste seizoen(en) en zijn ook niet bijzonder lang of zelfs klein. Liever zulke spelers dan een Bazoer die wel de lengte had, maar uiteindelijk voetballend wel tekort kwam op die positie..

15 april 2018 om 21:33

Ik snap zulke gasten nooit. Zou je ook niet moeten willen. Ga naar huis, baal, pak een bak koffie en bedenk of je volgend seizoen nog een seizoenkaart neemt. Hou t daarbij.

15 april 2018 om 21:35

Dit is zo oerdom. Die mensen vragen zichzelf in de zomer dan weer af waarom spelers als Ziyech en De Ligt wel weg willen.

15 april 2018 om 22:18

Als je als speler je toekomst van zulke mensen af laat hangen, ben je als speler niet veel slimmer.. Ziyech is sowieso al op weg richting de uitgang. De Ligt moet juist leren van dit soort momenten. Vorig jaar zong hij de supporters toe na Lyon, nu dit. Dat hoort bij profvoetbal spelen bij een grote club; hoge pieken, diepe dalen. Het kan elkaar ieder seizoen afwisselen. Als speler moeten je met beide kanten om kunnen gaan. De Ligt doet dat goed, maar dit is voor hem ook weer een ervaring die hij meeneemt.

Dit was te verwachten. Na zo'n wanprestatie is dit misschien de enige manier om bij deze verwende school jochies binnen te komen.

Praat het niet goed maar kan me de frustratie wel voorstellen. Kan me niet herinneren wanneer de supporters voor het laatst de bus hebben opgewacht dus het moet wel heel hoog zitten dan.

15 april 2018 om 21:34

Twee jaar geleden volgens mij

15 april 2018 om 22:52

Ik denk nog wel langer. Ik denk onder Jol voor het laatst. Onder De Boer 4 jaar op rij kampioen en 1 keer de titel weg gegeven op de laatste dag (maar dat is de bus opwachten niet waard natuurlijk), onder Bosz ging het Europees uitstekend en was het op het eind maar 1 puntje. Dit jaar is wel echt het slechtste seizoen sinds Van Basten.

15 april 2018 om 21:45

30 man waren het naar verluidt. Een zeer klein deel dus.

Nauwelijks een vermelding waardig.

En ja, ik begrijp de teleurstelling aan Amsterdamse kant.

15 april 2018 om 23:06

Oeps ... Lees net het verslag in de Telegraaf.

300 man en het was best wel heftig....

Tja begrijpelijk na zo’n waardeloze en zeer teleurstellende wesstrijd in een verschrikkelijk waardeloos seizoen waarin wij misschien hooguit 2 of 3 wedstrijden hebben kunnen genieten van ons cluppie..

Ik snap t deels maar ze moeten t niet doen. Maar deze spelers krijgen zo overbetaald en kunnen niet het voor elkaar krijgen om te spelen voor de laatste hoop. En dan denken klaar te zijn voor het buitenland! Lachwekkend. Dit is dus de verkeerde instelling. Je moet streven naar Depah, Klaassen. Deze spelers waten veruit de beste en gingen toen pas weg. Dat gaat niet met vallen en op staan. Maar zelfs de besten redden t niet in het buitenland. En deze twee waren al veeeeel beslissender dan een Ziyech.

15 april 2018 om 21:58

Ziyech gaat het ook niet redden bij een topclub, hij zal naar een club zoals Celta gaan. Voor de top komt hij zwaar te kort, zijn loopvermogen in niet toerijkend. In de top moet iedereen continue meedoen, continue in beweging zijn. kijk maar naar teams zoals Liverpool, niet normaal meer hoeveel kilometers die middenvelders lopen elke wedstrijd.

15 april 2018 om 23:27

Volgens velen zou Mo Salah het niet reden bij liverpool. Hij was niey genoeg voor de Engelse competitie.

Zolang er niks ernstigs is gezegd of gebeurt... prima. Ik ben er absoluut geen fan van, maar dit hoort er blijkbaar bij. Ik zie het nut er niet van in, want er gaat echt niet iets veranderen omdat een paar supporters de bus tegenhouden.

Wat er in het stadion gebeurde, vind ik veel erger. Stel malloten! De grootst mogelijke straf uitdelen. Als de daders worden gevonden, poging tot mishandeling en opsluiten die handel. Zulke mensen horen niet vrij rond te lopen. Een stadion moet een veilige omgeving zijn waar iedereen zijn/haar club kan supporten en kan genieten van de gezelligheid, sfeer en/of het voetbal. Je moet er toch niet aan denken dat je kinderen daar zitten? Of je partner? Vrienden? Te gek voor woorden.

Vuurwerk hoort niet in een stadion. Als ze dat van tevoren, gecontroleerd, doen, dan kan het nog. Zoals ze bij Ajax wel eens de gracht gebruiken, of bij andere clubs door op het veld wat klaar te zetten. Dat is allemaal prima. Maar door supporters in een vak? Dat hoort niet.

15 april 2018 om 21:34

Mee eens. Heb de beelden gezien en dat kan gewoon echt niet. Stel je idd voor dat daar kinderen zaten. Als de Knvb ballen heeft laten ze Ajax de volgende 10 wedstrijden zonder publiek spelen.

15 april 2018 om 21:57

Tja, maar dan pak je heel Ajax weer. Terwijl het een paar sukkels zijn. Hetzelfde verhaal met Utrecht - Ado. Dan wordt iedereen gestraft omdat een man of 20 zich niet kan gedragen. Ik zie liever dat ze de daders identificeren en die zo hard mogelijk straffen.

Dat gezegd hebbende, ik snap het wel als PSV en/of de gemeente Eindhoven bepalen dat Ajax volgend seizoen geen supporters mee mag nemen. Dat is niet de juiste beslissing, maar zij moeten wel de veiligheid kunnen waarborgen, en dan is dit voor hen de enige mogelijkheid. Je straft alleen ook de mensen die niks fout doen.

15 april 2018 om 22:00

Wat heeft het thuis publiek van Ajax hier nou mee te maken? Het gaat hier om mensen met een uitkaart, een relatief klein groepje.het enige wat PSV hoeft te doen, is de beelden van de daders aan Ajax te geven. Die trekken dan die uitkaarten in en het probleem is opgelost.

De capuchonnetjes ook weer losgelaten? Elke club heeft een aantal kansloze figuren die denken dat hard boe roepen en een spelers bus opwachten serieus effect heeft....

Laten ze weer Matthijs de Ligt alles oplossen, of nemen de andere ervaren spelers (lees: Ziyech) ook hun verantwoordelijkheid?

15 april 2018 om 21:33

Lijkt me dat je op dit soort momenten het beste de ligt, Huntelaar of schone het woord kan laten doen.. Ziyech totaal niet, straks voelt hij zich nog aangevallen..

15 april 2018 om 22:02

Ziyech kan je beter niet het woord geven, Ziyech is een broodvoetballer, geen kind van de club. Juist de echte Ajacieden kan je het beste evenmet ze laten praten, dan is het ook meteen weer voorbij.

15 april 2018 om 22:08

Ik vind juist dat je dit soort dingen voor moet leggen aan bepalende spelers die wellicht aan andere zaken denken dan aan de club. Wellicht komt er dan enig besef 8n hun donder. Hoe dan ook, het lijkt me totaal ongepast om een 18-jarige , die nog alle sympathie heeft, de kastanjes uit het vuur te laten halen. Als je, zoals Ziyech, pretendeert klaar te zijn voor een volgende stap, moet je het ook in dit soort gevallen laten zien.

15 april 2018 om 22:26

Als Ziyech bleef, had ik hem laten praten. Nu zouden mensen als Ten Hag, Veltman, Schone, Huntelaar voor de hand liggen. En ja, laat die jongen talenten ook maar uitstappen. Niet om actief mee te doen, maar om een beeld te krijgen van hoe zoiets eraan toe gaat.

15 april 2018 om 22:27

Het probleem is dat Ziyech geen klik heeft met de supporters. Zeker met zijn lichaamstaal kan het dan eerder escaleren dus dat is gewoon niet handig. De Ligt is harstikke populair, net zoals van de Beek. Ze zitten al zolang bij Ajax, ondanks hun jonge leeftijd hebben ze wel het respect van de supporters.

Voor Ziyech is het eigenlijk nu al klaar, nog drie wedstrijdjes die eigenlijk nergens om gaan, we moeten alleen AZ nog voor blijven met dat is niet zo lastig. Daarna gaat hij naar het WK en zal hij Ajax verlaten. Dat was het dan, geen prijzen gewonnen met Ajax, denk dat de meeste fans hem snel zullen vergeten.

Zeker de wat oudere fans die zich Sneijder, van de Vaart en Bergkamp nog herinneren. Qua creativiteit vergelijkbaar alleen qua prestaties hebben die Ajax zoveel meer gebracht. Of vergelijk Ziyech eens met Erikssen.

Ze hadden beter ook die kansloze nep supporters kunnen op wachten met hun vuurwerk gooien schaam me als ajacied

Ik snap het gewoon niet ... net alsof de spelers bewust zo belabberd hebben gespeeld ze hebben vandaag heus wel alles gegeven er zat gewoon niet meer in klaar !

Tijd voor de grote schoonmaak !! Van bestuur tot aan de spelers !

16 april 2018 om 03:45

En supporters niet te vergeten.

Nutteloze actie van die zogenaamde supporters. Het wordt tijd dat dat volk voorgoed uit het voetbal verdwijnt.

15 april 2018 om 22:03

Dat zal niet gebeuren zolang de overheid geen verantwoordelijkheid wil nemen. In Engeland heeft de overheid het wel gedaan en daar gaat het sindsdien echt stukken beter. Behalve als engelse fans naar het buitenland gaan, want dan geld de Engelse voetbalwet niet meer.

16 april 2018 om 08:00

Maar ook de clubs kunnen veel meer doen. Die weten precies wie de rotte appels zijn.

typerend voor ajax bij psv zou je zoiets nooit zien daar zie je de supporters de spelers zelfs troosten na de 2-6 nederlaag tegen vittese 3 jaar terug

15 april 2018 om 21:50

Toen Fredje Rutten daar trainer was, stonden ze de bus ook op te wachten hoor. Niks mis mee, als er maar met respect met elkaar omgegaan wordt.

15 april 2018 om 22:05

Nee hoor, toen Feyneoord na die 10-0 nederlang van PSV terugkwam in Rotterdam, stonden de fans de bus ook op te wachten.

PSV is anders, die bewaren de zware, zwarte rookbommen voor Europees voetbal. Geloof dat heel veel gewone fans toen in ademshaling problemen kwamen, is het niet?

Redelijk primitief. Alsof je er ook maar iets mee opschiet.

Allemaal lopen zeuren op die trainer van Ajax, maar het ligt niet alleen aan hem hoor. Er zijn genoeg andere factoren waar Ajax gewoon zwak in was dit seizoen. Een van die dingen is het afmaken van kansen, want het spel onder Ten Hag is niet zo belabberd als men doet voorkomen.

Vandaag was het wel onthutsend slecht, maar dat ga je krijgen met een jonge selectie, en dat is de laatste jaren ook het probleem geweest bij Ajax. De selectie is te onervaren om onder druk te spelen. Zie je ook vaak als ze zich moeten kwalificeren in Europa.

Denk je dat je eindelijk naar huis kunt wordt je opgewacht door een paar lui die zich fan noemen. Snap nooit echt die confrontaties wat schiet je er mee op? Zeker nu het seizoen is over.

Het wordt tijd om niet meer met uitsupporters te gaan spelen in de eredivisie. Of moeten er eerst doden vallen voordat er iets wordt ondernomen.

15 april 2018 om 23:10

Jup, waterdicht verhaal. Alles wat potentieel tot doden zou kunnen leiden, gewoon helemaal verbieden.. Laten we dan ook alle kroegen dichtgooien, want daar kan je ook zomaar tegen de verkeerde aanlopen. Of in de avond over straat lopen verbieden voor iedereen, want je zal maar de verkeerde tegenkomen.. Treinen niet meer laten rijden, want dat kost ook levens.. Auto's aan de kant houden. Laten we maar helemaal binnen blijven zitten voor de zekerheid.. Sorry hoor, maar uitsupporters bij wedstrijden horen erbij. Helaas loopt het soms uit de hand zoals vandaag en moeten de daders keihard gestraft worden. Maar direct helemaal stoppen met uitsupporters is ridicuul. Zelfs als er iemand was overleden. Je hebt een veel grotere kans om na de wedstrijd aangereden te worden.. Je moet het wel in perspectief zien. Als er iemand een vliegtuig zou kapen en het stadion in liet vliegen, moesten we van jou vliegtuigen verbieden.. Het slaat nergens op haha

15 april 2018 om 23:30

De vorige keer dat psv kampioen werd lieten de ajax supporters (sommige dan) zich ook van hun slechtste kant zien en zochten ook de confrontatie met iedereen.

16 april 2018 om 14:05

Oké, en wat wil je daarmee zeggen?

Het is vrij simpel, ten Hag is gewoon geen goede coach voor Ajax gebleken tot zover. Ajax was in december goed op dreef, waanzinnig goede pot tegen PSV, goed gewonnen tegen AZ. Helaas een slippertje in de beker tegen Vitesse en ....Keizer eruit. Volkomen onlogisch. Ten Hag bakt er niks van, sfeer binnen het team lijkt grimmiger te worden, er zijn veel punten verspeeld, spel is niet echt geweldig (vaak echt slecht zelfs) geen enkele wedstrijd sinds de winterstop, terwijl er versterking bij is gekomen. Kortom, de coach slaat niet aan bij het team. Ziyech zal nu zeker weg willen, Kluivert heeft nog niet verlengd, de Ligt zal wel weg willen inmiddels, Onana als ie de kans krijgt, Neres... Is de verlenging van Huntelaar er al door? Er kan weleens een leegloop ontstaan.... Van der Sar moet helaas op een andere positie, zich uitsluitend bezig houden met sponsoring oid. Overmars moet zich uitsluitend bezig houden met de technische afhandeling van transfers en contracten. Daar moet een Technisch Directeur boven komen a la van Gaal. En er moet een Algemeen Directeur komen die een bedrijf echt weet te runnen. De volgevreten Betweters in de RvC moeten snel oprotten, Ajax van de beurs af. Ze kunnen vast wel €120mln binnenharken met bovengenoemde spelers. Ze hebben al een vermogen van €170mln. Met al dat geld van de beurs af, twee goede wingers kopen, een ervaren verdediger, een goede rechtsback, een creatieve middenvelder, lekker €100mln aan transfers uitgeven, salarisplafond omhoog met twee miljoen voor exceptionele spelers en zorgen dat je ieder jaar weer kampioen wordt en weer een echte voetbalclub.

16 april 2018 om 01:21

Twente*

De frustratie kan ik wel begrijpen. Maar dat je dan als volwassen man, bij je volle (doch zeer beperkte) verstand bij het stadion op de bus gaat wachten... En dan moet je als spelers nog met zulke figuren in gesprek ook na een deceptie.

Het verbaasd me eigenlijk dat het zolang heeft moeten duren voordat deze stap gezet zou worden. Met uitschakelingen in de voorronde van de CL, voorronde van de EL, eruit vliegen in de beker nog voor de winter tegen Twente en talloze competitiewedstrijden die hopeloos waren ... Tja, en als je vandaag zo'n prestatie neerzet dan weet je dat dit wel eens de druppel kan zijn die de emmer doet overlopen.

Gaan nog een paar ongezellige wedstrijden worden tegen Vvv, AZ en Excelsior. Het is te hopen voor de selectie dat ze dit serieus genoeg nemen om de resterende duels af te sluiten zonder de club nog meer gezichtsverlies te bezorgen. Want anders gaan het voor iedereen hele vervelende weken worden.

Ik word zo moe van zulke supporters, bij elke club heb je ze. De hooligan starterpack figuren. Dsquared2 / New york Yankees petje op ligt eraan hoeveel geld je moeder geeft of de vorig avond hebt verdiend in de handel of andere zaken. Daarnaast niet te vergeten de zonnebril, en de Stone Island jas om het af te maken. Deze mensen noemen zich dan de harde kern/ de supportersgroep(en) van de desbetreffende club. Voor / tijdens / na de wedstrijd er staan als gangsters, geluid te maken, en vooral te drinken, snuiven en vergeet niet met allerlei ziektes te schelden over de tegenstander maar ook eigen spelers. In goede tijden zijn ze er allemaal en strijken ze met de eer dat ze de club naar het succes gesupporterd hebben en in slechte tijden de eersten die er een puinhoop van maken. Dan gaan zij bij spelers langs, of wachten ze de trainer op of een hele bus, we zien het elk jaar langs komen. Kunnen deze mensen niet snappen, dat een club er niet beter van gaat draaien, als je zulke taferelen uit haalt, je schaad de club er mee zelfs. Nu ook weer staat Ajax in een kwaad dag licht. Waarom? Omdat ze denken dat ze alles zijn en de vereniging maken. De vereniging is gemaakt op beleid, goede geldstromen en een rustig publiek die vooral geduld heeft. Dat lijken mij sterken punten voor een goede gezonde vereniging / clubs. Dus jongen ga je eens gedragen, en support je club!

Ach ja toe maar. Stoppen zijn volledig doorgeslagen daar in Amsterdam. Supporters in het stadion die zich als tokkies gedragen. Er moet maar een flinke rekening naar Ajax. En dan vervolgens de eerste paar jaar maar niet meer welkom heten in het stadion. En dan staan er nog een paar mafkezen de bus op te wachten. Als je het hele seizoen al zo speelt, had je deze wedstrijd dan iets anders verwacht. Wat een stelletje kanslozen

Ze zijn mooi in beeld. Als ze eventueel zelf een baan hebben en je ziet als bedrijf dat je personeel daar tussen loopt, maandag gelijk ontslaan . Wat een stelletje gedrogeerden idioten. Of gaat Ajax de oortjes laten hangen voor deze meelopers. Dat Ajax de kansen niet benut en onder ten Hag slecht speelt dat zien we allemaal wel. Maar deze reactie van 150 gestoorden kan echt niet . Stadionverbod !!! Kunnen ze lekker thuis kijken en dan lekker thuis je inboedel slopen als het niet zo gaat als je had gehoopt.

schiet je lekker veel mee op zeg..blijf lekker thuis bij je gezinnetje

Supporters belangrijke inkomstenbron ???? Man met de inskomten van de supporters koop je tegenwoordig nog geen pupil . Sponsors zijn de belangrijkste in de sport . Die gasten die gisteren verhaal kwamen halen een stadionverbod geven , die inkomsten van hun , 50 x €300 , zullen ze niet missen .

Hoe slecht het ook was, ik was dus niet gestopt voor zo'n stel achterlijken. Triest om te zien hoe ze op die bus rammen, elk mogelijke ziekte naar onze eigen spelers werpen...

Ik neem aan dat de blaaskaken Schone, Kluivert, Ziyech en Veltman met de supporters gesproken hebben. Dat zijn nml ook de spelers met de grootste mond wanneer Ajax een keer gewonnen heeft.

Onder andere door dit tuig (en het moderne voetbal) paar jaar terug besloten weer lekker zelf te gaan voetballen op zondag. Zo te zien nog steeds een goede keuze

Ik zit met verbijstering de reacties van een aantal mensen te lezen. Dat je denkt het recht te hebben om bij spelers van je club verhaal te halen vind ik echt ongekend. Ik ben mijn hele leven Ajacied en heb behoorlijk wat teleurstellingen meegemaakt. En wat doe na zo teleurstelling? Je drinkt lekker een biertje en gaat vervolgens over tot de orde van de dag. Want... er zijn echt belangrijkere zaken in het leven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
AS Roma en FC Porto zijn in onderhandeling over de transfersom van Daniele Verde. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren