wk2018

Ajax ‘vernederd’ door PSV: ‘Dit heb ik nog nooit zo meegemaakt, zwaar klote’

Zondag, 15 april 2018 om 19:28

Ajax moest zondagmiddag het hoofd buigen voor PSV en verloor met 3-0, waardoor de ploeg van Phillip Cocu zich landskampioen mag noemen. Donny van de Beek baalt na afloop enorm. "Dit heb ik nog nooit zo meegemaakt. Als ploeg hebben we vandaag niet thuis gegeven. Ook qua meedogenloosheid voor de goal...", aldus de middenvelder in gesprek met Voetbal International.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een terechte overwinning van PSV


Gerelateerd

88 reacties (laatste reactie door coolcat ehv)

Tja Huntelaar is daar een van de oorzaken van. Huntelaar mist zoveel kansen en dat is niet alleen in deze wedstrijd zo. Zijn killer instinct is verdwenen. Ik gun Ten Hag een fatsoenlijke voorbereiding maar wat hij dit seizoen laat zien is echt heel slecht naar mijn mening.

15 april 2018 om 19:34

Het viel me vandaag echt op hoeveel moeite KJH heeft als hij de bal in zijn voeten krijgt. En als hij dan zelfs in de 16 niet meer het verschil kan maken, is het op dit moment een hele beperkte speler.

15 april 2018 om 19:37

Yup daar kun je het volgende seizoen niet meer mee in. En ik wil eigenlijk niet zo iemand zijn die de discussie aanhaalt maar ook nu nog zie je, zoals altijd al, dat v Persie van een andere klasse is dan Huntelaar, zowel in killer instinct als in de schoonheid van het spelletje.

15 april 2018 om 19:45

Het ligt ineens aan Huntelaar ? PSV moet het met de jong doen. 6 maanden geleden lachten jullie om de jong , en nu ligt het aan het missen van Kansen .

15 april 2018 om 19:46

Het zijn ook twee compleet andere spitsen. Van Persie is eigenlijk altijd de alleskunner geweest, met een verfijnde techniek en een aangeboren gave om altijd voetballend eruit te komen. Ongeacht de leeftijd of fitheid is dit iets wat vrijwel altijd naar boven komt drijven.

KJH is de goaltjesdief, die toch meer afhankelijk is van de team om hem heen. De scherpte die nodig is en het inzicht om op de juiste plek te staan. Dat laatste heeft hij misschien nog wel, maar het voetballende gedeelte en de scherpte is echt een wereld van verschil vergeleken met vroeger. Hij had dit seizoen makkelijk op 20+ goals kunnen staan.

15 april 2018 om 19:46

En dan te bedenken dat ik hier regelmatig discussies heb gevoerd met mensen die Huntelaar boven Van Persie plaatste in Oranje. Huntelaar is een leuke afmaker (geweest) Van Persie de complete spits.

15 april 2018 om 19:47

Je kan toch wel vort zeggen dat het terugkomen van KJH gefaald is in mijn ogen.
Altijd word er geroepen om een speler terug te laten komen. V Bommel, Bouma, Kjh, Nigel de Jong. Heitinga, Affelay, Ooijer, Vd Vaart.
Tot zover is de enigste het enigste succes verhaal daarbij de terugkeer van Kuyt. en V persie lijkt ook wel succesvol te gaan worden.
Maar iedere keer terug laten komen van oude spelers heb je gewoon niks aan. Ze staan jonge talenten in de weg en er is een reden dat nieman din het buiteland ze meer wilt.

15 april 2018 om 19:51

Kuyt inderdaad. En het mooist geslaagde voorbeeld was natuurlijk Rijkaard.

15 april 2018 om 19:51

Cocu en van Bommel waren ook zomaar twee spelers die succesvol terugkeerde en zullen er vast nog wel meer zijn.

15 april 2018 om 19:53

En Cocu

15 april 2018 om 20:01

Jullie lachten 6 maanden geleden zelf ook om de jong, dus wat is het punt precies? Het is tevens een feit dat Huntelaar dit seizoen serieus bizarre kansen heeft gemist, naast dat hij ook goals heeft gemaakt. Dit rampseizoen ligt zeker niet alleen aan huntelaar, maar heeft daar met die kansen zeker wel een belangrijke rol in gespeeld.

15 april 2018 om 20:26

Ik neem aan dat de "kwestie Van Persie-Huntelaar" voor mensen met enig verstandig vermogen überhaupt nooit een kwestie is geweest.

15 april 2018 om 19:34

Ik zeg dat ook al een hele tijd. Sterker nog ik denk dat je beter met pak 'm beet Henk Veerman of Ruud Boymans dit seizoen in de spits had kunnen doen als Huntelaar. Voetballend was het nooit de beste maar hij is het he-le-maal kwijt. Zijn passing, looplijnen, aannames, etc. Echt allemaal dramatisch. Iedere Ajax spits had dit aantal goals wel bereikt, maar wat mij betreft start vanaf volgende week "gewoon" Dolberg weer.

15 april 2018 om 19:36

Ten Hag gewoon exit! Ten Hag altijd met zijn standaard wissels daar ligt het aan. Cassiera had gewoon in de spits moeten staan, maar nee we gaan een middenvelder (Siem de Jong)in de spits zetten.

15 april 2018 om 20:03

Ten Hag , Hunter tja wie niet. Allemaal door het ijs. Praatjes over uitgeleerd hier, sterkere competitie. FUCK THAT ! Alle talenten die weg willen think twice. Daar wordt het niks Kluiverje, je was weer k-t. Zihech idem De rest vette onvoldoende. Vd Sar houd woord. Wegwezen. En nu een top trainer graag. PSV van Harte gefeliciteerd Jullie hebben het meer dan verdient.

15 april 2018 om 19:48

Ten Hag kwam in een gespreid bedje terecht. Ten Hag had als taak: kampioen en beter spel. Beide bij lange na niet gelukt terwijl hij de gewenste versterkingen wel (op tijd) kreeg itt Keizer. Ten Hag en Ajax zijn aan alle kanten een mismatch. Ik heb nog nooit gezegd dat Ajax afscheid moet nemen van een trainer. Nu echter nog nooit zo zeker van mn zaak. 6 wedstrijden terug ook al trouwens..

PSV, gefeliciteerd. Terecht kampioen.

Jaa... want je moet ook nog tegen AZ!

15 april 2018 om 19:37

En Excelsior!

15 april 2018 om 20:19

Wat moet je met de tweede plaats? Gewoon derde worden en lekker europa league spelen.

15 april 2018 om 20:32

Als je 2 de word mag je ook Europa leauge spelen als je niet door de champions leauge voorronde komt

Voor de ajacieden die ook mee willen zingen

En ik loop hier alleen, op een stil Leidseplein 🎵
Ik had ook zo graag eens kampioen willen zijn🎵
Maar de schaal is in 't zuiden🎵
Het leven is bar🎵
En dan denk ik aan Brabant, want daar rijdt de kar 🎵

Verder gaat nog wat worden Ajax-AZ, al zie ik ajax wel 2de blijven

15 april 2018 om 19:36

Heel tactisch nog even die laatste 2 regels. Nu heb je niet alleen dom lopen provoceren, maar ook nog iets over het artikel gezegd!

15 april 2018 om 19:48

Het is maar waardoor je geprovoceerd wordt. Je kunt dit ook gewoon zien als een actie met een knipoog. Maar goed de reactie zal wel verwijderd worden (helaas).

15 april 2018 om 19:45

Ook Ajacieden kunnen van Guus Meeuwis houden. heb allene nooit begrepen dat Brabant dat nummer niet als officleel volkslied kiest. Het is een mooi nummer, net zoals vele van zijn nummers.

Ajax staat al zoveel goals voor op AZ dat ze niet vijf maar zes punten in moeten lopen. Dat zal lastig worden voor AZ want er zijn nog maar drie wedstrijden te spelen. en ons middenveld is niet gschikt voor de top maar tegen de middenmoters of laagvliegers kunenn ze wel prima mee want dan is Aajx bijna alleen maar in de aanval. En die tegenstanders hebben geen spelers van het niveau van Ginkel en Lozano.

Daarnaast speelt AZ nog voor de beker dus komende woensdag zullen ze wel spelers sparen. De beker is belangrijker voor hun dan plek twee.

15 april 2018 om 19:56

AZ gaat er heus wel voor hoor. En kan op doelsaldo ook winnen als ze Ajax verslaan. De vraag is hoe Ajax de afgang van vandaag verwerkt en de afwezigen gaat opvangen. Als ze VVV verslaan komt het waarschijnlijk wel goed maar zo niet, dan gaat AZ echt wel volle bak.

15 april 2018 om 20:30

Dat lied is een soort liefdeslied. Dan zijn er nog wel andere liedjes die in aanmerking komen zoals van 01607 of René Schuurmans.

Sorry mods voor de offtopic.

15 april 2018 om 19:58

Haha lullo, achja ik hoop dat met psv en ajax op 1 en 2 nu in ieder geval beter gepresteerd wordt in europa. Als Ajax de 2e plek niet pakt geef ik ten hag en van der sar persoonlijk een lift naar marc om hun ontslag in te dienen.

15 april 2018 om 23:32

Ja dit jaar waren Ajax en PSV in Europa ook erg succesvol.

15 april 2018 om 20:07

Ajax mag van AZ verliezen thuis tegen VVV gaan we wel winnen en Excelsior uit moet ook geen probleem zijn

15 april 2018 om 21:28

Dat dacht Feyenoord vorig seizoen ook

15 april 2018 om 20:29

Proficiat kerel. We zijn op waarde geklopt. Het is dikverdiend.

In de arena werd PSV volgens sommigen compleet weggetikt door Ajax. Gelukkig heeft PSV thuis tegen Ajax minimaal hetzelfde gedaan , anders krijgt je weer discussie dat uit onderlinge duels Ajax de beter is .

15 april 2018 om 19:36

Zal denk niet zo snel gezegd worden. Iedereen schaamt zich kapot, als je daar nog over gaat beginnen dan is de arrogantie te ver heen en komt het niet meer goed met je haha

Ik ben normaal gesproken niet iemand die al gauw gaat roepen dat de trainer en wat mensen uit het bestuur weg moeten, maar daar heb ik momenteel toch echt wel de neiging naar.

Van Keizer ben ik nooit een fan geweest en was ook blij dat hij ontslagen werd, vervolgens werd ten Hag aangesteld van wie ik geen voorstander was, maar in principe wel graag zag komen en wat mij betreft mag hij nu wel alweer weg.

Het zal mij niets verbazen als Ajax zelfs de 2de plek nog kwijtraakt en als dat gebeurd dan mag ten Hag z'n spullen echt wel pakken. Dat zogenaamde 'proces' waar Ajax onder ten Hag aan bezig is, ga toch weg man!

Bij een club als Ajax hoor je vrijwel direct te presteren en van der Sar heeft zijn lot aan de toekomst van ten Hag gebonden. Nou, van der Sar en ten Hag mogen allebei weg en ik weet dat Overmars hier ook z'n aandeel in heeft, maar Overmars doet in tegenstelling tot van der Sar en ten Hag nog wel dingen waar ik de meerwaarde van Overmars in zie.

Ook als ten Hag volgend seizoen de tijd nog krijgt, dan weet ik wel zeker dat dat zogenaamde 'proces' van ten Hag geen progressie zal hebben.

15 april 2018 om 19:54

Je moet wel een beetje geduld hebben, geen enkele trainer kan halverwege een seizoen het verschil maken. ja Ten hag heeft een zwaar accent en praat daardoor een beetje raar echter dat doet niets af aan zijn trainers kwaliteiten. Het is alleen wel zo dat de mannen van VI dat wekelijsk graag belachelijk maken. Net zoals ze destijds de linksback van PSV kapot maakte, de RvC man bij de Knvb die zei we moeten alles winnen. Dan krijg je al snel een hetze.

Van de Sar is algemeen directeur, die heeft niets te maken met het eerste elftal. Overmars is TD, die is verantwoordelijk voor de aan en verkopen.

Ten Hag is verantwoordelijk voor het eerst elftal echter die heeft nog niet kunnen doorselecteren, niet het elftal naar zijn hand kunnen zetten, Hij erfde een elftal dat niet in balans is. Met een zwaargeblesseerde spits. En toen ook frnekie wegviel, had hij alleen nog maar spelers als Schone, Siem en Huntelaar.

Ook Ten Hag ziet wel in dat Veldtman niet mee kon maar de nieuwe rechtsback trekt het ook niet net zoals Wober het niveau nog niet aan kan. Wat moet Ten hag dan? Hij kan dan niet anders dan toch weer Veldtman opstellen.

Komende zomer kan Ten Hag op zijn gemak zijn eigen ideeen en systeem inslijpen en zelf de spelers selecteren die mee kunnen, afschied nemen van de spelers die het niet aan kunnen en Overmars vervangers laten halen. Pas daarna kan je Ten Hag beoordelen.

Stuur je Ten hag ni alweer weg, de derde trainer in een jaar, dan krijgt de nieuwe trainer hetzelfde probleem. Voordat die rond is en gewend is aan de selectie, is het seizoen alweer begonnen. Bij PSV was er de eerste jaren ook veel druk op Cocu, bij Feyenoord was er ook veel druk op van Brockhorst maar de leiding hield vertrouwen en daarna wonnen de de landstitel.

IOk snap dat het nu erg moeilijk is om dat vertrouwen te hebben maar met Ten hag hebben we volgend jaar echt betere kansen dan als je hem nu weer vervangt. Al wa shet maar omdat Ajax helemaal geen top trainers kan krijgen, je moet dan toch weer gaan gokken met types als van het Schip.

15 april 2018 om 20:01

Ik vind dat je Ten Hag erg veel krediet geeft. Laat duidelijk zijn dat Keizer een slechte trainer is maar Ten Hag heeft het nog slechter gedaan. Bovendien kreeg hij een links- en een rechtsback die Keizer niet kreeg. Daarnaast had Keizer door de situatie Nouri ook nog een veel lastiger start.

15 april 2018 om 20:10

Komend seizoen kun je hem pas beoordelen. Bosz moest ook naar een half jaar weg. Straks met een fitte groep beginnen aan het nieuwe seizoen.

15 april 2018 om 20:27

Persoonlijk heb ik altijd al vertouwen in Bosz gehad en ik kan me niet herinneren dat er bij Bosz na een halfjaar werd geroepen dat hij weg moest.

Bosz had wat opstartproblemen bij Ajax, maar ergens in september 2016, na een bekerwedstrijd tegen Willem ll, begonnen de puzzelstukjes onder Bosz op de juiste plek te vallen en begon Ajax steeds beter en beter te draaien, zowel nationaal als internationaal.

Ik kan me nog herinneren dat Ajax toen de laatste 2 wedstrijden van de poulefase van de Europa League tegen Standard Luik en Panathinaikos zelfs met (een groot gedeelte van) Jong Ajax speelde (omdat Ajax al geplaatst was voor de volgende ronde) en Ajax speelde gelijk tegen Luik en won van Panathinaikos en toen had iedereen het erover dat Bosz dat perfect deed en dat Cruijff trots zou zijn.

En dat was allemaal in het eerste gedeelte van vorig seizoen. Maar ik ben altijd al gecharmeerd van Bosz geweest en heb nooit geroepen dat hij ontslagen of wat dan ook moest worden. Ik baalde er ook echt flink van toen bekend werd dat Bosz naar Dortmund vertrok.

Schandalige vertoning van een ploeg zonder persoonlijkheid. Op Onana en Ziyech na was iedereen dramatisch zonder vechtlust en liep men als een amateur te verdedigen en de duels aan te gaan. Dan ook nog eens onprofessionele tegen rode kaarten aanlopen. Het is een schande. Hier mag je ook naar de trainer voor kijken die zijn team totaal niet scherp heeft geprepareerd voor deze wedstrijd.

15 april 2018 om 19:42

De Ligt probeerde het nog wel hoor. Vond ik de beste verdediger. Klasse ook dat hij naar het uitvak toeliep om die droeftoeters met hun vuurwerk even terecht te wijzen.

15 april 2018 om 20:08

De ligt dekte bij de 1-0 niet echt door. Daarnaast won de Jong bijna elk duel. Schwaab en isimat waren gewoon een klasse beter dan de Ligt en Wober. Voetballend misschien niet, maar er werd meer gevraagd.

15 april 2018 om 20:26

Forget it. Wober gaat dramatisch de fout in, de ligt herstelt het en vervolgens mag Pereiro vrij binnen tikken. Bij de 2-0 is de ligt geen eens in de buurt en bij de 3-0 wint hij gewoon zijn duel. Ik vond het grote verschil Hendrix. Vergis je niet Ajax was er een aantal maal gewoon doorheen, maar dan was Hendrix er weer met vol druk die alles dicht liep.

15 april 2018 om 20:29

Stofzuigerrrrrr

15 april 2018 om 19:57

Ziyech was ook dramatisch. Zijn passes waren af en toe brillliant maar zijn verdedigend ewerk was om te janken. net zoals neres nauwelijks mee verdedigd en ook Kluviert af en toe pro forma meeloopt maar zleden een aanval onderbreekt.

Tel erbij op Schone die nooit een duel wint en dan zie je hoe zwaar die jongens het achterin vandaag hadden. Bij elke omschakeling denderde de PSV trein over het middenveld heen, de backs kamen op, de middenvelder doken de zestien in, in no-time stond Ajax tegen een overmacht.

Ziyech wordt zwaar overschat als mideenvelder.dat kan die jongen helemaal niet. ja je zou hem als tien op kunnens tellen maar dan dus wel met de punt naar voren dus twee controlerende of dymanische middenvelders erachter die duel kracht hebben. Anders wordt je overlopen.

Ik heb me nog nooit zo diep geschaamd voor Ajax. Ik durf te wedden dat een groepje bijelkaargeraapte supporters op dit forum nog meer inzet getoond zouden hebben. Schone is zo ver voorbij zijn houdbaarheidsdatum dat het van zielig naar ergerlijk gaat. Ik wilde ze een voor een allemaal door de mangel halen maar wat is het nut? Ik heb nog nooit om het ontslag van een Ajax trainer gepleit maar dit wordt de eerste keer. Het ontslag van Keizer was een grote fout. Ajax stond slechts 5 punten achter en er zat een stijgende lijn in het spel. Onder Ten Hag wordt het met de week minder met dit als triest dieptepunt.
Ik voorzie een makkelijke prolongatie van de titel voor PSV als er niet drastisch iets veranderd.

15 april 2018 om 19:44

5 punten Na het gelijkspel tegen Twente stonden jullie 10 punten achter. 5 na de overwinning in Amsterdam en ons gelijkspel tegen Groningen.

15 april 2018 om 20:08

Ten Hag kon niets meer aan de selectie veranderen. Met de blessures van Frenkie en Dolberg zat hij vast aan de oudjes die allang voer hun houdbaarheidsdatum heen zijn.

Met Siem heeft ajax gegokt en verloren, die jongen heeft jaren niet meer gespeeld en kan niet meer meekomen. Hij is te traag in zijn handelingssnelheid. Schone is al jaren te traag in zijn handelingssnelheid en kan niet verdedigen. Heeft hij nooit gekund, het was een aanvallende middenvelder.

Ziyech vededigd niet meer mee sinds Bosz weg is. Alleen Bosz kon hem motiveren maar zowel onder Keizer als onder Ten Hag laat hij continue zijn man lopen. Het is de aard van het beestje.

Komende zomer kan Ten hag aan de slag en zijn eigen systeem gaan trainen met de selecite en door selecteren op die plekken waar we nu zwaar tekort komen. Dan kan het allemaal in no-time goed komen want er zijn ook vele lichtpuntjes.

Onana is een prima keeper, de Ligt is ook prima, Talliafico is en prima linksback. Van de Beek wordt elk jaar sterker, prima kerel. Kluivert wordt ook gewoon beter alleen moet hij leren meer assists te gaan geven. neres heeft een uistekend seizoen achter de rug, zijn stats zijn echt goed. Dolberg moet na zijn blessure weer in vorm komen maar is in potentie een meer dan uistekende spits. Frenkie de Jong zal Ziyech prima opvolgen.

De rest moet weg, Huntelaar, Veldtman, Siem de Jong en Schone. Niet meer bij de ploeg houden voor de 'sfeer' of omdat ze de jonkies goed helpen, ze komen toch wee rin het elftal terecht en dan verzaken ze want ze kunnen het niet meer aan.

Tel je dat allemaal op, dan valt het reuze mee. We hebben een goede rechtsback nodig want die Deen gaat het niet worden. We hebben een centrale verdediger nodig want Wober gaat het ook niet worden. en we hebben een controlerende middenvelder nodig die duels kan winnen en de verdediging ook met kopduels kan ondersteunen. Al met al valt het reuze mee allen wist PSV de zwakke schakels vandaag wel heel hard uit te buiten.

Elk nadeel heeft zijn voordeel toch. De spelers van Ajax die denken dat ze een volgende stap kunnen maken moeten toch eerst maar eens in de spiegel kijken, speel eerst maar eens minimaal één constant. Wat een troosteloze wedstrijd was dit vandaag, zag gisteren bij de spelers van Twente meer passie en beleving. Ik schaam me diep vandaag na al die grootpraat van diverse Ajax-Spelers de laatste dagen. PSV en supporters van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

15 april 2018 om 19:43

Het is gewoon een klote seizoen geweest van begin of aan. Persoonlijk vind ik dat er ook nog schuld gezocht mag worden bij berpaalde groepjes zogenaamde supporters. Die het nodig vonden om specifiek spelers uit te gaan fluiten. Desbetreffende spelers keren zich zo alleen maar tegen de club en waarom zouden ze dan nog volledige inzet tonen.

15 april 2018 om 19:55

Klop helemaal wat je zegt en dan ook nog eens de trainers wissel waardoor het toch weer onrustig wordt bij de supporters en achterban. Ik ben meestal de laatste die de trainer afmaakt, maar vraag me echt af of ten Hagen wel de juiste trainer is voor dit Ajax. Hoop van harte dat hij mijn ongelijk bewijst.

15 april 2018 om 19:55

Klop helemaal wat je zegt en dan ook nog eens de trainers wissel waardoor het toch weer onrustig wordt bij de supporters en achterban. Ik ben meestal de laatste die de trainer afmaakt, maar vraag me echt af of ten Hagen wel de juiste trainer is voor dit Ajax. Hoop van harte dat hij mijn ongelijk bewijst.

15 april 2018 om 20:02

**ten Hag**

Ik denk dat dit misschien wel in alle opzichten het slechtste seizoen is wat Ajax ooit heeft beleefd. Grootste talent die hersendood raakt, geen Europees voetbal, vroeg eruit in de beker, trainerswissel, onherkenbaar slecht Ajax na de winterstop, en PSV die de titel pakt tegen Ajax. Terwijl je vorig jaar nog in de finale van de EL stond.

Onder Ten Hag heeft Ajax nog geen enkel pot gespeeld waarvan ik het gevoel had dat het hoop biedt voor de toekomst. Tel ook maar op dat hij niet echt een goede people-manager is (younes, Veltman), en de zogenaamde geniale tactieken van hem zie ik ook niet terug. Wat blijft er dan over?

Je hebt nu nog geluk dat je als nummer 2 (als ze dat blijven) ook nog voorronde CL mag spelen. Maar ik moet dringend iets veranderen daar bij Ajax, want dit lijkt nergens op.

Hopen dat volgend seizoen Frenkie de Jong en Dolberg hun gewenste niveau aantikken, en dat spelers als Schöne en Veltman ernaast gezet worden. Nu is alleen de vraag wie er blijven na dit seizoen..

15 april 2018 om 20:12

Wat is het niveau van Dolberg ? Hij heeft vorig jaar meer slechte dan goede wedstrijden gespeeld. En ook Frenkie zal dat niet alles met risico hoeft.

geef die ten hag toch eens een kans man,in het nieuwe seizoen mag je kritiek hebben op ten hag als het nog niet loopt

15 april 2018 om 19:58

Waarom dan wel en nu niet. We hebben er al een half seizoen opzitten en er is genoeg kritiek om te hebben.

15 april 2018 om 20:05

Omdat hij verder moet borduren op het werk van Keizer. Tijdens de zomer mag hij zijn eigen plan en visie uitwerken, laat hem dat seizoen vervolgens helemaal af maken en je mag een oordeel vellen. Het spel is niet geweldig onder hem maar het is meer een erfenis van zijn voorgangers dan 'zijn' team.

Wat zou Sjakie morgen zeggen ? Ajax was beter ?
En onze grote vriend Kluivertje ? "zolang ik bij Ajax speel verliezen we geen wedstrijd meer tegen Psv" ?
Grote mond, maar vandaag niks laten zien !!!

15 april 2018 om 19:50

Dat is toch wat de fans mooi vinden, de arrogantie? Alleen moet je dan wel zo mans zijn om een bak met shit over je heen te krijgen als het gelogenstraft wordt.

15 april 2018 om 20:04

sjakie hoopt dat psv alsnog zal degraderen.

15 april 2018 om 20:14

Hij zal ook wel een foute beslissing gezien hebben waarom het overgespeeld moet worden.

15 april 2018 om 20:39

Je hebt gelijk. Bij Ajax moeten we eens stoppen te denken en (erger nog) te schreeuwen dat we de beste zijn, en het in de plaats daarvan gewoon eens laten zien. Gevalletje doorselecteren wordt dit aankomende zomer. Natuurlijk was er het trieste verhaal van Nouri. Dat heeft zeker niet geholpen, maar de afgelopen seizoenen hadden we dat niet en werden we ook geen kampioen. Het wordt tijd dat de Ajacieden die zichzelf echt goed vinden (Ziyech, Kluivert, Neres) het ook echt eens gaan laten zien. Als ze volgend jaar nog bij Ajax spelen tenminste...... En verder: tot ziens Edwin, tot ziens Marc!! Tijd voor verversing en vernieuwing. Geef toe, een type als Toon Gerbrands, ik vind het een verademing eerlijk gezegd.

En ik werd vorige week nog voor gek verklaard dat je als Ajacied beter kon hopen dat PSV van AZ won ipv verliezen want dat zou AZ wel eens heel dichtbij komen. Stel je nou eens voor , PSV verloor van AZ. Na deze westrijd zou dus PSV op 7 punten voorsprongen komen en Ajax nu nog maar een voorsprong van 2 op AZ en AZ moet nog op bezoek bij Ajax ... Ja nu achteraf heeft PSV Ajax eigenlikn een enorme dienst bewezen door te winnen van AZ.

15 april 2018 om 19:57

Als je een met een reële kans op de eerste plaatst richting Eindhoven afreist speel je vaak ook met een andere instelling. Toen won Ajax namelijk 2x.

15 april 2018 om 20:11

Het klinkt misschien als een open deur intrappen maar als je een reële kans hebt op de eerste plaatst dan staat je team meestal gemiddeld gezien over het seizoen ook een stuk beter.

15 april 2018 om 19:57

Als je een met een reële kans op de eerste plaatst richting Eindhoven afreist speel je vaak ook met een andere instelling. Toen won Ajax namelijk 2x.

Die zogenaamde Ajax-talenten zijn alleen talenten volgens de media en Koeman. Maar op het veld zie ik allemaal Nederlandse PSV-ers die wel kunnen voetballen onder druk...

15 april 2018 om 19:56

Zijn dat dan wel de verlossers? Topprestaties neergezet in Europa of zo?

15 april 2018 om 21:33

De PSV-ers zijn dan misschien niet de verlossers maar de Ajacieden zeker niet. PSV staat een straatlengte voor op Ajax en PSV speelt met veel Nederlanders in de basis. Spelers als De Ligt en Kluivert, die zo enorm opgehemeld worden, falen opzichtig als de druk groter wordt. Bergwijn scoorde wel in een grote wedstrijd, maar Kluivert (weer) niet en de verdediging van Ajax leek wel een schiettent onder leiding van De Ligt. Luuk de Jong wint alle kopduels, geweldige spits voor Oranje. En de jonge Hendriks en aanvoerder van Ginkel speelden ook supergoed op het middenveld, net als de jonge linksback Brenet....

15 april 2018 om 20:43

Ja zoals tegen een clubje uit Kroatië... Onee psv werd door hun uitgeschakeld in de El voorronde. Zulke puike spelers heeft psv ook niet. Het is gewoon allemaal ellende en armoede in Nederland

Sinds de komst van ten Hag raken de buitenspelers geen knikker meer. Je kan dan naar de spelers kijken maar misschien worden ze wel met te veel opdrachten het veld ingestuurd door de onverstaanbare "wondertrainer".

15 april 2018 om 20:34

Dat dus vooral. Neres en Kluivert zijn geen schim meer van voor de winterstop echt zo jammer.

Wat een onzin, vernederd. Voetballend was Ajax echt niet de mindere, maar tactisch is het jaren al erg zwak. Trainer en staf zeer zwak, diverse spelers komen tekort. Maar laten we even eerlijk zijn, een heel seizoen zonder Dolberg, Viergever (is een klasse beter dan Wober) en Franky de jong na de winterstop, dan lever je gewoon teveel in.

15 april 2018 om 20:09

In mijn ogen zijn ze wel vernederd. Niet door de uitslag en ook niet door superieur spel van PSV maar door hunzelf. De spelers en staf van Ajax waren vooraf aan de wedstrijd nogal zelfverzekerd (en spraken dit uit). Vanzelfsprekend mag dat prima maar dan moet je niet zo laf het veld in stappen. Daarbij waren de overtredingen uit frustratie richting het einde van de wedstrijd volledig Ajax en record kampioen onwaardig.

ja ten hag heeft een kale kop,praat een beetje schor,heeft een dialect,kan niet met druk omgaan,ik denk dat de vrouw van ten hag ook te lelijk is,ten hag zal wel een huis hebben met een grote tuin ,ja dan ben je een boer en dat kan absoluut niet

En weer een verloren seizoen voor Ajax! Dit kan natuurlijk niet zonder gevolgen blijven voor Sar en Marc. Hopelijk gaan wij ook een keer een seizoentje krijgen waarin alles meezit, net als vorig seizoen Feyenoord en dit seizoen PSV. Want zo is het natuurlijk wel. Verder prima, vier je feestje en gefeliciteerd natuurlijk. Dat dan weer wel uiteraard!!!!!

15 april 2018 om 20:19

Volgens mij heeft het Ajax genoeg meegezeten dit jaar. Daarom staan ze nu 2e en geen 3e. Overmars zou ik trouwens lekker laten zitten, dat is de enige bewezen zakenman.

15 april 2018 om 20:58

Nee hoor. Als AZ wat toppers had gewonnen stonden ze tweede. Ajax staat tweede omdat ze t grootste gedeelte tegen de toppers wel wonnen. Staan tweede omdat ze thuis niet kunnen winnen van Vitesse of een ADO en noem ze maar op.
Psv doet dat wel en daarom de terechte kampioen..

15 april 2018 om 23:10

Als, als, als. Als Ajax die waanzinnige strafschoppen niet had gekregen tegen AZ en Twente dan stonden ze nu gelijk. Dan was het nog bibberen geworden over 2 weken. Nu geven ze dat niet meer weg.

De Ajax spelers en trainer hebben een veel te grote mond en leiden aan enorme zelf overschatting over eigen kunnen. Vooral Justin Klulivert en Donny vd Beek. Presteren doe je niet met je mond. Verder is Ajax er niet beter op geworden met de trainerswissel. Eerder veel slechter. Ik zie geen vreugde en vuur meer sinds ten Hag trainer is. Het de spel is voorspelbaar,slap en saai onder hem. VD SAR en Overmars weh en Bosz terug.

Huntelaar is de basis kan echt niet meer. Als supersub kan hij nog best van waarde zijn maar hij is veel te matig voor de basis. Voetballend voegt hij niet zoveel toe en qua kansen afmaken is het ook maar matig. Als supersub is hij nog weleens in staat om belangrijke doelpunten te maken maar voor de basis hoef je hem echt niet te houden. Hoe pijnlijk dan ook voor zo'n goede voetballer vroeger.

Hoogmoed voor de val. Zei vorige week nog stoer dat hij niet ging toelaten dat PSV kampioen werd. Net als die Kluivert die al eens beweerde nooit te zullen verliezen tegen PSV. En die trainer is helemaal een loser. ‘Zij zijn bang voor ons. It ain’t over till it’s over.’ News flash: it’s over vriend!

Huntelaar....van Persie...ajax heeft gewoon een slechte coach.

Aller eerst wil ik graag alle ambtenaren van gemeente eindhoven feliciteren . Met het in de schoot gekregen knvb bitterschaal zelf vond ik dat ajax aan alle kanten tegen is gewerkt zo had er rood moeten komen voor hendriks een penalty voor ajax div gele kaarten die niet gegeven zijn en eerlijk is eerlijk 15 tegen 11 is niet tegen te voetballen (15 bedoel ik inc.arbitrage)

PSV heeft het natuurlijk hartstikke goed gedaan, maar ‘vernederd’ lijkt me een beetje overdreven. Het is niet zo dat PSV met 6-0 gewonnen heeft en Ajax totaal geen kans had. De zuiderlingen waren beter en hebben verdiend gewonnen, meer valt er niet over te zeggen volgens mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

49 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
2014/2015 Ajax 0 0 0 0
2015/2016 Jong Ajax 13 2 2 1
Laatste voetbalnieuws

Ajacied benadrukt: ‘Ik wil hier nog een seizoen vlammen’

Ajax bereidt zich momenteel voor op het eerste duel in de tweede voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz. Tot dusver weet Ajax geen denderende resultaten te boeken in de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Hirving Lozano en Gastón Pereiro zijn in beeld bij Lazio. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren