wk2018

‘Ajax laat alleen Man City niet schrikken met vraagprijs van 58 miljoen’

Zondag, 15 april 2018 om 00:00

Ajax heeft de vraagprijs voor Matthijs de Ligt bepaald op 50 miljoen pond, omgerekend bijna 58 miljoen euro. Dat schrijft de Daily Mirror zaterdagnacht. Volgens de tabloid leidt Manchester City de dans om de achttienjarige Ajacied, die wordt omschreven als de 'nieuwe Virgil van Dijk'. De krant spreekt van een driestrijd tussen Manchester City, Arsenal en Bayern München.

Volgens de Daily Mirror is een transfer naar Barcelona niet waarschijnlijk. De Ligt zou zijn zaakwaarnemer hebben verteld dat een overstap naar Camp Nou niet zijn voorkeur geniet, omdat hij vreest op de bank terecht te komen. De jeugdige international van Oranje heeft zover bekend geen voorkeur uitgesproken tussen de drie overgebleven clubs, maar zowel Arsenal als Bayern München zou zijn geschrokken van de vraagprijs. Voor Manchester City is 58 miljoen euro niet per se een groot probleem. Alle drie de clubs zouden zondag scouts sturen naar de wedstrijd tussen Ajax en PSV.

De Ligt wil eigenlijk pas vertrekken bij Ajax met een kampioenschap op zak. Dat lijkt dit seizoen niet te lukken, maar toch sloot hij een zomerse transfer recentelijk niet uit. "Als topsporter moet je ook naar je eigen carrière kijken, maar ik ben hier heel gelukkig", vertelde De Ligt, die eraan toevoegde dat Ajax op dit moment het beste is voor zijn carrière. "Daarom ben ik hier heel tevreden en ga ik iedere dag met een glimlach naar de training. Dat moet je meenemen. Je moet kijken of het moment daar is. Dat is voor mij nog niet aan de orde. We zullen zien hoe het loopt."


Poll

Is Matthijs de Ligt 58 miljoen euro waard?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door pinko)

Bij barcelona niet op een basisplaats rekenen en dan wél naar city of Bayern willen? Als die gaat moet die naar arsenal of Liverpool gaan, daar redelijke kans op een basisplek

15 april 2018 om 00:12

City maakt hij best een aardige kans door de blessures van Kompany, verder is alleen Otamendi (momenteel) beter. Dus best reële kans op speeltijd. Bij Bayern wordt het lastiger idd. Arsenal haalt hij het wel en bij Liverpool komt hij wel naast Van Dijk. Zou in zijn geval voor Liverpool gaan denk ik.

15 april 2018 om 00:25

Vind persoonlijk Otamendi echt de zwakke schakel daar achterin...

15 april 2018 om 00:39

Jij vindt Laporte niet beter dan de Ligt?...

15 april 2018 om 01:19

Wat boeit het wie er beter is, allebei een mooie toekomst voor zich.

15 april 2018 om 03:50

Het boeit omdat hij een grotere kans op een basisplaats wíl

15 april 2018 om 04:31

Laporte laat tot dusver niet zien dat die het niveau aan kan. Kijk tegen Liverpool anders even hoe die gedold wordt om dan verder ook niet in te grijpen.

15 april 2018 om 10:20

Kompany is ook nog veel verder. Was een beest gisteren.

15 april 2018 om 06:45

Bij city met guardiola dan geef ik hem een goede kans.

15 april 2018 om 06:56

Dat denk ik ook. Ik ben niet helemaal kapot van Kompany, maar de vraag is wel of de Ligt klaar voor is om zoveel wedstrijden te voetballen? Zo jong en de groei zit er nog steeds

15 april 2018 om 06:53

Pique speelt op de plek waar de Ligt ook speelt. Pique zet je niet zomaar op de bank want hij is DE icoon van Barcelona en hij ligt zeer goed in het elftal en is ook zeer ervaren. Ik begrijp de Ligt wel.

15 april 2018 om 10:53

Maat, het is de Daily Mirror die dit schrijft hè. Die schrijven voornamelijk over zaken zoals dat prins Harry boos is dat hij Michelle Obama niet kan uitnodigen voor zijn huwelijk. Vergelijkbaar met de situatie dat de Story of Hitkrant een artikel schrijft over een transfer van De Ligt. Ik zou het niet al te serieus opvatten als ik jou was

Waar gaan we naartoe joh. Die miljoenen vragen is één ding, maar het ook krijgen van een club is werkelijk waar gestoord. Aan de andere kant is het mooi dat Ajax dit soort bedragen kan vragen voor haar spelers, alleen is het voor De Ligt zelf misschien beter om niet zo een grote stap te maken..

15 april 2018 om 00:16

Er is gewoon een giga inflatie geweest in de voetballerij. Er zijn steeds meer rijke clubs waardoor veel clubs op de zelfde speler azen en het bedrag dus vanzelf erg hoog zal worden. Een club als Barca koopt hem nu liever voor 60 miljoen zodat ze over 2 jaar geen 100 miljoen of meer neer moeten leggen voor een verdediger van clubs van het kaliber Spurs/ Dortmund. Barcelona en vergelijkbare clubs kunnen natuurlijk niet door blijven gaan met aankopen als Dembele en Coutinho, zulke aankopen kan je misschien 1x per seizoen doen maar 2x dat gaat echt niet lukken of je moet ieder jaar zo'n bedrag netzoals bij Neymar krijgen.

15 april 2018 om 03:53

@JJUnited. Wauw wat een open deuren trap jij in. Wat jij hier zegt wordt al 30 jaar lang, letterlijk geschreven bij werkelijk elke grote transfer

15 april 2018 om 12:27

Knap dat je dat hebt bijgehouden de laatste 30 jaar. Alleen vind ik het maar gek dat zo een slimme jongen als jij verder niks inhoudelijks te zeggen hebt.

15 april 2018 om 12:29

@jjunited

Je schrijft: "waar gaan we naartoe joh. Die miljoenen vragen is éã©n ding, maar het ook krijgen van een club is werkelijk waar gestoord".

Dailey Mirror is een boulevardkrant. Daar schrijft men desnoods dat Napoleon weer uit zijn graf is opgestaan als men daarmee de oplage kan verhogen. Ajax wil De Ligt helemaal niet kwijt en dan ga je dus geen vraagprijs noemen, maar wacht je af tot een geinteresserde club een bod op tafel legt. En wijs je ieder bod af tot men bereid is om een bedrag op tafel te leggen waarvoor je bereid bent om hem te laten gaan en je de markt op kan om een goede vervanger te halen. Davinson Sanchez is een broodvoetballer en wilde perse naar de Spurs en was waarschijnlijk ook bereid geweest om een arbitragezaak aan te spannen om weg te komen. En gezien het Nederlandse ontslagrecht, was dat hem ook gelukt. De Ligt is een kind van de club en zal het met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet zo hard willen spelen. Bovendien is hij nog piepjong en is het nog maar de vraag of hij uberhaupt wel weg wil. Ajax had in de Sanchez transfer een veel mindere onderhandelingspositie dan men nu heeft. En kan dus de clubs die geinteresseerd zijn tegen elkaar uitspelen en rustig afwachten tot er een bod op tafel komt dat niet te weigeren is. En 60 miljoen komt daarbij aardig in de buurt volgens mij. Maar mijn inschatting is dat een dergelijk bedrag voorlopig volledig uit de lucht is gegrepen. Wat niet wil zeggen dat er geen clubs zijn die bereid zouden zijn om een dergelijk bedrag op tafel te leggen. Integendeel, ik acht het zeer aannemelijk dat er uiteindelijk een dergelijk bedrag voor hem op tafel wordt gelegd. De transferwaarde van een speler wordt bepaald door de markt en het lijkt me evident dat De Ligt uitstekend in de markt ligt en er veel vraag naar hem is.

15 april 2018 om 17:47

Dat lijkt me wel duidelijk ja, maar vroeger was het hoog inzetten om clubs af te schrikken. Nu zijn er nog clubs die dat bedrag zelfs op tafel willen leggen, en al komt het uit een “Daily” krant, die dingen gebeuren gewoon. Het zal wel komen door de Bales en de Pogba’s van deze wereld maar die inflatie die er daardoor heeft plaatsgevonden is gigantisch. Ik vind het allemaal mooi dat wij daarin ook meekunnen, maar blijf het apart vinden.

Prima prijs, mits Ajax nog min een 2 jaar huuroptie afdwingt. De ligt heeft op dit moment nog niets te zoeken bij zulke clubs. Gewoon lekker bij Ajax blijven.

15 april 2018 om 01:50

De tegenstand van Ajax is niet iets waar De Ligt beter van wordt. Voor je leercurve moet je altijd net boven je niveau moeten spelen. Het wordt voor hem dus gewoon tijd dat hij vertrekt, mits hij bij zijn nieuwe club een basisplaats krijgt.

15 april 2018 om 02:42

58 miljoen en 2 jaar huren? Geloof je toevallig ook in eenhoorns? Dan eerder 40 miljoen en nog 1 jaar huren.

Ja joh pep haal nog meer verdediger. Ga gewoon lekker 6-2-2 spelen ofzo. Mafkees

15 april 2018 om 00:19

Verdediging moet juist versterkt worden met Sterling, Jesus en Sane heb je zeer goede aanvallers die de potentie hebben om de beste aanval in de wereld te vormen. Op het middenveld zouden ze nog wel wat talenten kunnen gebruiken met name iets verdediger ingestelde middenvelders. Maar in de verdediging denk ik toch dat jongens als Otamendi en Kompany het geen jaren meer volhouden en als je dan met Stones, Laporte en een nieuw talent verder moet lijkt me dat geen slechte zaak.

15 april 2018 om 10:26

Nee man City heeft met Stones en Laporte twee jonge verdedigers die het niveau al duidelijk aan kunnen + Otamendi die nog 2 a 3 jaar door kan en een heel goed seizoen heeft.
Het enige wat City nodig heeft is een verdedigende middenvelder aangezien ze geen goede backup hebben voor Fernandinho. Verder hebben ze echt niets meer nodig.

Van de drie genoemde clubs is Arsenal de enige waar hij fatsoenlijk speeltijd zal krijgen. Probleem voor de Ligt is dat hij gigantisch duur is en alleen grote clubs hem kunnen kopen. En bij die clubs staan verdedigers die al veel verder zijn dan hem.

Als De Ligt naar Arsenal gaat, ben ik een gelukkig persoon. Maar naar City, nee, allesbehalve.

En Arsenal heeft het geld ook wel, plus dat hij daar sowieso zal spelen. Het erge is dat ik ook gewoon geloof dat De Ligt al goed genoeg is voor de top PL. En dat is erg, omdat het eigenlijk bizar is dat een kind van 18 jaar voor zoveel geld wordt verkocht. En het is idioot omdat hij nog maar 18 jaar is. Maar ja... hij is écht goed.

15 april 2018 om 04:22

Hij zal niet naar Arsenal gaan, die kopen geen dure verdedigers. Arsenal heeft sowieso moeite om de transfergekte te volgen, die gaan echt geen 58 miljoen euro betalen voor de Ligt.

City, PSG en Real zijn meer de clubs die voor talent wel de buidel willen trekken. Zeker City want de Ligt past wel precies in het plaatje van Guardiola, die houdt van voetballende verdedigers die ook opbouwen en doorschuiven.

15 april 2018 om 10:15

perez geeft niet graag geld uit aan dure verdedigers. Als eigen jeugd heb je de meeste kans om door te breken als je in de verdediging speelt. Kijk maar naar carvajal, nacho en hakimi. Marcelo was 7 miljoen, varane 10 miljoen, vallejo 5 miljoen. Alleen voor hernandez met 24 miljoen en ramos met 27 miljoen is wat meer betaald. Wel allemaal voor hun 20e jaar opgepikt.

Arsenal heeft ook bv gewoon mustafi voor 41 miljoen gehaald

15 april 2018 om 07:44

Bij city wordt hij bankzitter . Beter bij Ajax blijven of naar Dortmund gaan

Kost umtiti niet iets van 60 miljoen? dan kan ik me echt niet voorstellen dat iemand dit bedrag voor de ligt gaat betalen. Hij kan beter nog even bij ajax blijven, zeker als ze een groepsfase van een europees toernooi halen.

15 april 2018 om 04:23

Unititi kost inderdaad 60 miljoen euro en het heeft er alle schijn van dat dat bedrag komende zomer ook op tafel gelegd gaat worden aangezien Barcelona hem geen 9 miljoen euro salaris wil betalen. Echter, hij kos tmaar 60 miljoen omdat Barcelona zijn contract te laat wilde verlengen. Ze hebben daar veel spijt van want ze vinden hem veel meer waard. Mocht Barcelona Untiti toch overhalen bij te tekenen, dan zal zijn prijs ver boven de 100 miljoen euro komen te liggen.

Ajax vind het overigens prima als niemand deze zomer 58 miljoen euro wil betalen, dan blijft hij nog een jaartje en kan hij zich verder ontwikkelen. Dan zien we volgend jaar zomer wel of een club alsnog bereid is die 58 miljoen euro te betalen.

Als ik hem was zou ik voor Juventus kiezen als hun aankloppen, die zullen hem kansen geven en hij leert daar ook van de meest ervaren verdedigers (Chiellini Barzagli Lichtersteiner) etc

Ook bij deze clubs komt hij zacht op de bank terecht. Het is nog te vroeg, gerrum. Wel flink cashen, dat dan weer wel.

Dan is lozano 100 miljoen waard 58 voor een snotneus Het moet niet gekker worden

15 april 2018 om 07:44

Deze snotneus heeft op zijn 18e al aardig wat Europese wedstrijden achter zijn kiezen en zelfs een Europese Finale. Wat heeft Lozano dan gedaan? Ook international, wordt nu zeer waarschijnlijk kampioen met PSV, maar wat heeft hij dan precies laten zien? Aanvallers a la Lozano zijn er genoeg. Verdedigers a la De Ligt zeer schaars.

15 april 2018 om 07:46

Hij is zeker geen 58 miljoen waard. Maakt nog te veel slippertjes

15 april 2018 om 08:21

Ach geen enkele speler is dit waard. Bovendien maken alle verdedigers fouten, net zoals aanvallers fouten maken. Echt nonargument. Ajax wil hem niet kwijt en zegt gewoon, bij 58milj gaan we praten anders hoef je geen contact op te nemen.

15 april 2018 om 09:44

welke slippertjes heb jij de laatste tijd gezien dan? Ik de 2e seizoenshelft geen enkele.

15 april 2018 om 09:47

Wat jij zegt jows. Er zijn weinig misschien geen enkele met het cv. 17 jaar oud europa league finale 17 jaar oud debuut Nederlands elftal. 18 jaar aanvoerder Ajax. Bovendien koppend zeer sterk en voetballend. De 2e seizoenhelft geen (beslissende) fouten gemaakt waar goals uitkwamen. Dat hij wel fouten gemaakt heeft gelukkig maar dat hebben zelfs de besten gehad op 17 jarige leeftijd, en toont aan dat het geen robot is.

15 april 2018 om 09:05

Sinds wanneer vragen clubs een bedrag dat een speler waard is? Ajax hoeft hem niet te verkopen met 160 miljoen op de bank. Hij is 18 jaar, zeer getalenteerd en heeft nog voor 3 jaar een contract. Dan zou ik als Ajax ook hoog in de boom zitten.

15 april 2018 om 09:38

Vind jij 50 miljoen niet al hoog genoeg in de boom?

15 april 2018 om 09:40

nee joh laten we 25 vragen en 18 krijgen.
met jou wil ik wel handelen
overigens is het 50 miljoen of niet hij heeft nog tot 2021 contract.
Als hij dus nog een jaar bij Ajax speelt en eventueel europees en met het NL elftal is hij nog verder in zijn ontwikkeling

15 april 2018 om 09:44

50 of 58, waar maak jij je zo druk om? Ajax wil De Ligt niet verkopen, hij is een van de grootste verdedigende talenten ter wereld, ongekend sterk (en ook constant dit seizoen) op 18-jarige leeftijd. Als je hem wil kopen betaal je de hoofdprijs, simple as that..

15 april 2018 om 09:39

ik begrijp dat je jaloers bent knul.
de ligt is 18 en koppend al zeer sterk dat is in de topcompetities 1 van de belangrijkste voorwaarden als verdediger.
Bovendien is de ligt nog maar 18.
Lozano is al 22 en voor de start van het volgende seizoen al 23.
Dit alles maakt dat er voor de ligt potienteel veel meer groei inzit.
overigens valt lozano totaal niet te vergelijken met de ligt maar zoals hierboven al genoemd word aanvallers als lozano zijn er genoeg van.
Verdedigers als de ligt 18 jaar aanvoerder van Ajax speler van het Nederlands elftal die zijn schaars

Ik denk eerlijk gezegd dat hij best wel kans heeft op een basisplek bij city. Ik bedoel Kompany heeft vaak blessures en is al best wel “oud” en het lijkt me niet dat city 50 miljoen pond wil betalen voor een bankzitter. Ik weet niet waarom maar mijn gevoel zegt mij dat als hij nog een seizoen bij Ajax blijft zijn waarde naar beneden gaat. Vraag me niet waarom. Ik hoop uiteraard wel dat hij blijft.

Ik denk eerlijk gezegd dat hij best wel kans heeft op een basisplek bij city. Ik bedoel Kompany heeft vaak blessures en is al best wel “oud” en het lijkt me niet dat city 50 miljoen pond wil betalen voor een bankzitter. Ik weet niet waarom maar mijn gevoel zegt mij dat als hij nog een seizoen bij Ajax blijft zijn waarde naar beneden gaat. Vraag me niet waarom. Ik hoop uiteraard wel dat hij blijft.

Als we hem toch zo vroeg moeten kwijtraken, dan maar voor de hoofdprijs inderdaad. Wel doorinvesteren dan. Met een leuk bedrag erbij voor Ziyech kan Ajax flink oogsten in de zomer. 100 miljoen verkoop, 50 miljoen herinvesteren en wie weet staat er een leuke selectie volgend jaar.

GELIJK LATEN GAAN, ZO'N PRIJS BIEDEN ZE NOOIT MEER. DAN LEIDEN ZE ZO WEER EEN SPELER OP!!!!

de Ligt is klaar voor het buitenland

de Ligt is klaar voor het buitenland

De ligt is nog lang niet rijp voor een transfer, ook bij city of bayern komt hij op de bank!

Met een eventuele verkoop van De Ligt is het seizoen uiteindelijk weer prima geslaagd voor Overmars & Co. Ik hoor ze al spinnen en een nieuwe bonus uitrekenen bij de N.v. Jammer dat het bij de AFC even een paar jaar niet loopt.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

49 fans
Verdediger, 18 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax moet miljoenenaankoop zeker tot winterstop missen

Ajax verzekerde zich in de winterstop voor ruim acht miljoen euro voor Hassane Bandé, die zich onlangs in de voorbereiding op het aankomende seizoen aansloot bij zijn nieuwe werkgever. Het zal...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 17 juli
Olympique Marseille heeft met RB Salzburg een akkoord bereikt over een transfer van Duje Caleta-Car. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren