Basisdebutant Ibrahimovic slaat toe tegen Kappelhof en consorten

Zlatan Ibrahimovic heeft zijn basisdebuut bij LA Galaxy opgeluisterd met een doelpunt. De Zweed, die eerder alleen tweemaal als invaller mocht opdraven, bezorgde zijn nieuwe club zaterdagavond een 0-1 zege op Chicago Fire. LA Galaxy stijgt door de overwinning naar de tweede plek in de Western Conference van de MLS.

Bij Chicago Fire had Johan Kappelhof een basisplaats en ontbrak de geblesseerde Michael de Leeuw. LA Galaxy dacht in de tiende minuut de score al te openen na een eigen doelpunt van Chicago Fire, maar na toepassing van de VAR bleek dat er een buitenspelsituatie aan voorafging. De bezoekers bleven druk zetten en openden op slag van rust de score. In de blessuretijd van de eerste helft liet Ibrahimovic de verdediger van Chicago Fire kansloos, door hoog te springen en raak te koppen na een voorzet van Ashley Cole.

Die stand bleef na rust onveranderd. LA Galaxy kreeg wel enkele goede kansen om de marge uit te breiden, maar moest ook doelman David Bingham bedanken voor enkele belangrijke reddingen. Tien minuten voor tijd werd Ibrahimovic naar de kant gehaald en zonder de aanvaller trokken de gasten de overwinning over de streep. Voor de club uit Los Angeles was het de eerste uitoverwinning van het nieuwe seizoen in de MLS.

Wordt Zlatan Ibrahimovic dit seizoen topscorer van de MLS?