wk2018

‘Buffon werd de kans ontnomen om de strafschop van Ronaldo te stoppen’

Zaterdag, 14 april 2018 om 13:25

Massimiliano Allegri heeft begrip voor de woede van Gianluigi Buffon nadat de keeper van Juventus met een rode kaart werd weggestuurd tegen Real Madrid. In de blessuretijd van de return in de kwartfinale van de Champions League protesteerde Buffon hevig tegen een strafschop voor Real Madrid. Volgens zijn trainer verdient de routinier begrip van de buitenwereld.

Door de rake penalty van Cristiano Ronaldo stootte Real Madrid door naar de halve finale, ondanks een 1-3 nederlaag. Als hij de strafschop gemist zou hebben, had er een verlenging aan te pas moeten komen. "Het is altijd makkelijk om als buitenstaander te oordelen", zegt Allegri over de reacties op de woede-uitbarsting van Buffon. "Gigi is al twintig jaar een voorbeeld van hoe een man zou moeten zijn, zowel op als buiten het veld." Door de rode kaart van Buffon moest Wojciech Szczesny binnen de lijnen komen met als taak om Ronaldo het scoren te beletten, wat dus niet lukte.

"Ik weet niet of de strafschop terecht was en dat interesseert me ook niet. Maar Buffon werd ook weggestuurd en werd daarom de kans ontnomen om de strafschop van Cristiano Ronaldo te kunnen stoppen. Zijn reactie is begrijpelijk. Het is niet eerlijk om een oordeel te vellen vanuit de huiskamer, zonder de psyche van Buffon op dat moment in acht te nemen", benadrukt Allegri in de Italiaanse media. "Als de gemoederen zijn bedaard, moet je kalm zijn. Maar ik daag iedereen uit om op dat moment zelf kalm te blijven. Wie de psyche van Gigi op dat moment niet begrijpt, moet maar eens een cursus psychologie doen. Anders kan ik ze niet helpen."

Volgens de oefenmeester floot arbiter Michael Oliver negentig minuten lang een goede wedstrijd. Op het eind raakte de Engelsman echter 'de weg een beetje kwijt', aldus Allegri. "Het was alsof je Monopoly speelt en een kaart trekt die zorgt voor een onverwachte wending. Ik denk dat hij ook een fout maakte bij het toekennen van de blessuretijd. Er werden vier minuten bij getrokken, maar er was slechts één moment in de tweede helft waarin werd gewisseld. Er hoefde ook geen enkele arts het veld op, dus al die extra tijd was onnodig. Maar na drie dagen waarin werkelijk iedereen het erover heeft gehad, moeten we het laten rusten en ons gaan richten op Sampdoria", doelt hij op het competitieduel van zondag. "We kunnen er niets meer aan veranderen."


Poll

Kende Michael Oliver te veel blessuretijd toe?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door el principe)

Ook al kreeg Buffon geen rood, deze penalty van Ronaldo was voor geen ene keeper houdbaar denk ik. Snoeihard in de bovenhoek. Echter had Ronaldo 't misschien anders genomen als Buffon in het doel stond.

14 april 2018 om 15:48

Natuurlijk was die penaltyfase anders verlopen als Buffon geen rood zou gekregen hebben. Nu moesten we minutenlang wachten op de nieuwe keeper. Ik zeg absoluut niet dat Buffon veel meer kans maakte tegen Ronaldo, maar het zou wel een wereld van verschil zijn.

Maar goed, Real is door. Ik denk dat we nu mogen ophouden over die kwartfinale.

14 april 2018 om 15:55

Je kan het niet zo zeker zeggen zoals jij het doet overkomen, misschien had Ronaldo juist op deze penalty getraind om hem zou feilloos en onhoudbaar erin te schieten. Ronaldo kennende kiest hij bijna nooit voor de bovenhoek, maar altijd laag en hard.

En waarom zouden we ophouden? Er is net 3 dagen geleden een van de meest memorabele kwart-finales van de afgelopen decennium gespeeld die een langdurig impact heeft veroorzaakt.

Er was geen enkele keeper op deze wereld die die penalty had gestopt, maar het was idd wel mooi geweest als Buffon op z'n minst de kans werd gegeven.

14 april 2018 om 23:35

jij snapt het niet man, ik denk dat ronaldo heel wat anders achter de bal staat als bufon in de goal staat ij vergelijking met die ene pool

Denk dat geen enkel keeper die bal had gehouden.

Niet dat hij die penalty ooit had gestopt..

Ach het is ieder jaar hetzelfde liedje en ieder jaar word het als toeval of rechtvaardigheid bestempeld. Word tijd dat we eens wakker worden.

14 april 2018 om 13:35

As roma?

14 april 2018 om 13:48

Jij slaat de spijker op zn kop als je achterliggende gedacht van deze reactie inhoudt dat Real eigenlijk altijd wel bevoordeelt wordt in de cl wedstrijden. Bij Barca bijvoorbeeld is het ook wel eens gebeurd hoor. Maar vind het gewoon hypocriet van de Real fans dat zij dit allemaal goedkeuren en zoals jij zegt rechtvaardigen. Maar ooh oohh als het tegen hun gebeurt of als het bij Barça zou gebeuren. Vorig jaar Bayern, deze keer is Juventus de pineut. Langzaam maar zeker begint de cl zijn glans te verliezen.

14 april 2018 om 14:04

Het was gewoon een penalty, snap echt niet waarom we hier moeilijk over doen. Sprong Varane zo in de rug bij Dybala hadden we het er niet over. Zoals je zelf inderdaad ook al aangeeft. Beide Spaanse ploegen hebben gewoon erg vaak de scheids mee, al was dit gewoon een penalty.

14 april 2018 om 14:09

We hebben tegen Bayern vorig jaar toch ook een onterechte pingel tegen gekregen en tegen juve stond Isco ook niet buitenspel! Penalty kan je gewoon geven hoor! Real was ook de betere ploeg

14 april 2018 om 15:22

Real de betere ploeg noemen bij een 0-3 stand is nog krankzinniger dan Bizot die vindt dat hij zo goed keepte, na een enorme blunder te hebben gemaakt

14 april 2018 om 20:34

Geweldige reactie

14 april 2018 om 23:40

Heb je die twee doelpunten gezien van Juventus. Goed gekeept maar niet heus! Wie pakt het kadotje uit?

effe serieus, Ik was voor Juve, maarbbuffon heeft dit toch echt zelf gedaan en daarmee zijn team nog benadeeld ook.
Daarnaast hebben scheidsrechters echt wel enige clementie bij getoonde emoties, maar als iemand met zijn voorhoofd bijna tegen mij aanstaat en dan zo begint te bleren?
Ik had hem ook weggestuurd en misschien zelfs in de consternatie van zo bedreigend naar me toekomen zelfs meteen een kopstoot gegeven. aar ja, daarom ben ik geen scheids.

14 april 2018 om 14:00

@Tangible, helemaal mee eens. Ik gunde het Juve ook, en zeker Buffon. Maar ze mogen best wat zelfkritischer zijn. Dat ze krediet hebben betekent niet dat ook de scheids maar lekker met alles mee moet werken.

14 april 2018 om 14:30

Ben het met je eens. Maar vergeten niet dat de scheids met 2 maten meet. Joe Hart deed het ook in de PL! Niet eens een rode kaart. Dus de regels zijn echt krom. Blijkbaar in de PL andere regels dan in de CL!

14 april 2018 om 14:38

Of misschien heeft ie geleerd van dat voorval.

14 april 2018 om 14:49

Badceo, je weet ook verder niet wat Buffon heeft geroepen he. Dit is makkelijk oordelen van een afstand.

Weer zo'n poll die gewoon totale onzin is. Hij rekent 3 minuten extra tijd wat ik overigens gewoon redelijk vond. Dat er dan in de laatste 30 seconden een penalty word gegeven, tja dat is zuur voor Juventus.

14 april 2018 om 14:21

Hij rekende 4 minuten erbij, zoals in de tekst staat.

En Allegri heeft inderdaad gelijk. Juventus wisselde maar één keer en die wissel was in de 1e helft (Lichtsteiner voor De Sciglio). Real Madrid wisselde drie keer, echter kwamen Asensio en Vazquez er na de rust (bij aanvang van de 2e helft) erin. Alleen Kovacic kwam er in de 2e helft ik voor Modric.

Verder kan ik me helemaal geen momenten herinneren waar het spel stil lag en/of waar er tijd werd gerekt.

Ik snap Allegri dus opzich wel en 4 minuten waren teveel van het goede. Misschien dat Oliver standaard 3 minuten erbij rekent (aangezien er bijna altijd zes keer word gewisseld), maar in dit geval was het echt fout.

14 april 2018 om 14:30

Hij heeft serieus 3 minuten extra tijd gerekend hoor? Kan zoveel in de tekst staan maar klopt geen kant van. Die pingel werd in de laatste minuut gegeven, dat was minuut 93 dat die 5 minuten laten door commotie word genomen is niks aan te doen.

14 april 2018 om 14:32

https://youtu.be/tGj7ivDNL9E je ziet zelfs dat er 3 minuten zijn aangeven. Dus die tekst kan je met een korrel zout nemen.

14 april 2018 om 14:48

Je hebt gelijk. Alsnog was het misschien teveel, maar dat kan gebeuren. Bedoelde gewoon dat ik Allegri wel kan snappen, niet dat hij gelijk heeft.

14 april 2018 om 15:09

Maar toch had hij nog 2x15min langer op het veld willen staan

14 april 2018 om 15:44

Als ze in de, volgens hem te veel, blesuretijd zelf hadden gescoord had je hen niet gehoord. Beetje zielig om over 1 of 2 minuten extra tijd te zeuren als ze in je nadeel zijn uitgevallen. Wat Buffon betreft.... gewoon dom verder niets. Ook daar moet hij gewoon eens eerlijk zijn. Trieste reactie dus en dan te bedenken dat ze eigenlijk beter de nadruk op de bijna stunt hadden kunnen leggen. Nee liever op het negatieve als op het positieve de aandacht richten...

Wel grapppig dat men het nog steeds over deze wedstrijd heeft. Geeft wel aan dus dat dit echt een wedstrijd is waarbij de emoties, ook bij mensen die niet fan van Real of Juve zijn, erg hoog op zijn gelopen. Al bij al hebben deze teams de mensen uitstekend vermaakt en dat is mooi om te zien.

14 april 2018 om 13:43

Ik vind het niet zo raar dat men het er 'nogsteeds' (3 dagen geleden pas de wedstrijd he) over heeft. Een kwartfinale CL tussen 2 grote ploegen die bijna 1 van de meest memorabele comebacks ever werd, daar mag je het 3 dagen nadien best nog over hebben toch?

14 april 2018 om 13:55

Hij zegt ‘grappig’ niet ‘raar’.

Met of zonder buffon op goal had echt niet veel uitgemaakt. Ronaldo's srrafschoppen zijn 9 van de 10 keer snoeihard diep in een hoek. Daar komt letterlijk geen enkele keeper bij. Laatste jaren zijn Ronaldo's zijn strafschoppen gewoon een zekerheid.

14 april 2018 om 14:23

Nou ja, hij heeft er nog steeds wel een aantal gemist (vorig seizoen miste hij er nog ook een aantal).

14 april 2018 om 15:25

Klopt. Deze had echter niemand gehouden.

' Buffon ontnam zichzelf de kans om de strafschop van Ronaldo te stoppen'

Ik vind het een beetje ver gaan. Genoeg mensen die het wel een penalty vinden, Buffon's reactie was enorm overtrokken, maar men doet dusdanig hard dat hem onrecht is aangedaan dat Michael Oliver teveel zooi over zich heen krijgt. Mag nu wel afgelopen zijn.

14 april 2018 om 15:24

Vond buffon echt te ver gaan in het interview na de wedstrijd. Was daar de scheids gewoon verrot aan het uitschelden. Vuilnisbak op de plek van je hart etc. Dat is heel erg onsportief, terwijl die altijd wel een goede respectvolle verliezer was. Je mag het hebben over de beslissingen van de scheids maar toch niet over zijn karakter/personaliteit etc. Was daar de scheids gewoon persoonlijk aan het aanvallen. Vond hem zelfs op het veld te ver gaan.

14 april 2018 om 15:26

Je kunt het ook als prestatie en iets moois van Buffon zien. Hij heeft met zijn charisma en 'gentlemeness' de harten van veel mannen en vrouwen gestolen. Dat me zo ver gaat, geeft alleen maar aan hoe groot het respect en de gunfactor is richting Gigi. Volledig terecht lijkt mij. Buffon is er ook wel het type na om een jaar na zijn afscheid in een interview aan te geven dat ie wellicht iets te ver ging, maar z'n Europese carrière gewoon niet zo had willen beëindigen. In deze situatie had je een oogje toe kunnen knijpen als scheidsrechter, je weet dat Buffon heel z'n carrière nog niets verkeerds heeft gedaan bij wijze van en je weet dat dit mogelijk z'n laatste wedstrijd Europees was. Neem hem ff apart en dan zeg je tegen 'm: Gigi ik begrijp je goed, maar dit was echt een penalty, kalmeer jezelf even en stop die bal dan. Volgens mij red je het daar ook prima mee.

14 april 2018 om 15:52

Die scheids werd ook naar alle kanten getrokken en geduwd door bijna alle juve spelers. Van een scheids blijf je altijd af, dat weet zowat iedereen. Van mijn part mogen ze trouwens iedereen geel geven die komt protesteren. Dan kan dat gezaag is eindelijk stoppen. De scheids heeft gehandeld volgens de regels, weliswaar zeer streng maar wel correct. Zelf zou ik buffon ook slechts geel geven.

14 april 2018 om 16:54

Ben ik met je eens hoor Bert, puur volgens de regels kon het ook gewoon niet wat daar gebeurde van Juve kant, maar ook ik ben zo'n fan van Buffon die het hem graag anders hard gegund. Volgens mij stelden ze jaren geleden in dat vragen om geel zelf geel is, bij ziggo lieten ze net nog de spits van sevilla zien die zelfs rood kreeg vanwege 2x geel na protesten, echter als ze dat zouden handhaven, dan zou oa jouw Barcelona elke wedstrijd met 8 man eindigen. In Europa mogen de grote ploegen altijd net wat meer mekkeren, zoals dat op nationaal niveau vaak ook geldt. Je moet je ook een beetje inleven in de emotie van het moment en die was bij Juve zeer goed te begrijpen. Volgens mij lijdt je als scheids geen schade en bereik je zelfs meer als je de spelers op een andere rationele manier bij zinnen brengt. Je zult zelfs denk ik veel meer respect afdwingen. Maar goed puur volgens het boekje kun je de scheids niet veel verwijten en de penalty was ook gewoon terecht.

Volgens mij oordeelt niemand Buffon, maar baalde juist iedereen vooral dat hij werd weggestuurd. De beste club mag winnen, maar Juventus verdiende een verlenging en Buffon een kans tegen Ronaldo. Al schoot die hem wel onhoudbaar binnen.

Dan mag hij lekker Costa daar de schuld voor geven. Fie geeft de scheids stiekem een douw en de scheids dacht dat het zbuffon was omdat hij zo dicht op em zat!

Heb helemaal niets met Real Madrid maar kom op dit is gewoon karma voor Juve... boter op hun italiaanse hoofd.

Als mij een ding duidelijk is geworden dan is het wel dat de haat jegens Real Madrid enge proporties heeft aangenomen. Voor mij is het veelzeggend dat een Juve-legende als Del Piero wel objectief naar deze kwestie kan kijken en gewoon aangeeft dat het een penalty was. Ook al had Buffon geen rood gekregen, had dat toch niets uitgemaakt verder. Overigens is Juventus, een club waarvoor ik de laatste jaren wel wat sympathie had gekregen, in principe, naar objectieve maatstaven gemeten, best te kwalificeren als een smerige club wat betreft CL-zeges: winnen bij het heizel-drama (lkkr juichen als een bezetene terwijl er echt wel wetenschap was omtrent de ernst van de situatie) en met doping in ‘96. Niet dat het er verder toe doet nu, maar hoe ze zich nu laten kennen past wel binnen dat referentiekader wat mij betreft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1035 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9562
2.Napoli9148
3.AS Roma7733
5.Lazio7240
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

309 fans
Keeper, 40 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Juventus 21 0 1 0
2016/2017 Juventus 30 0 0 0
2015/2016 Juventus 35 0 1 0
2014/2015 Juventus 33 0 0 0
2013/2014 Juventus 33 0 0 1
Laatste voetbalnieuws

Buffon baalt al na vijf minuten en verliest met PSG van amateurclub

Gianluigi Buffon heeft geen gelukkig debuut achter de rug bij Paris Saint-Germain. De doelman veroorzaakte zondag in het oefenduel met Chambly al vroeg een penalty, die werd benut door de amateurclub....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
James Rodriguez gaat deze zomer niet terugkeren naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren