‘Wat Erik nu bij Ajax meemaakt, heb ik ook ervaren bij Feyenoord’

Zaterdag, 14 april 2018 om 07:02

Fred Rutten was tussen 2009 en 2012 hoofdtrainer van PSV met Phillip Cocu en Erik ten Hag aan zijn zijde als assistenten. Zondagmiddag staan de twee laatstgenoemden als trainers van respectievelijk PSV en Ajax tegenover elkaar in het Philips Stadion, in wat voor de Eindhovenaren de kampioenswedstrijd kan worden. “Voor de spanning in de competitie zou het mooi zijn als Ajax wint, maar ik verwacht dat PSV het gaat redden”, aldus Rutten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Hoe eindigt PSV - Ajax?


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door vitesadam)
14 april 2018 om 07:44

Dus als je denkt dat Ajax of PSV gaat winnen, dan heb je geen verstand van voetbal? Gelijkspel omdat ze even goed zijn? Juist, want elke keer als 2 clubs (ongeveer) even goed zijn, wordt het een gelijkspel.. bijna. En Ajax gaat echt niet expres uit Europa hoor, dat doet geen enkele club.

14 april 2018 om 08:14

Gelukkig is de bal rond toch?

14 april 2018 om 08:36

Dan moet psv toch echt eerst de voorronde CL overleven, want zo goed is psv nooit tegen op papier zwakkere onbekende clubs.

14 april 2018 om 08:47

Dit is echt een van de vreemdste reacties die ik ooit gelezen heb.
Gelijkwaardige teams spelen altijd gelijk?
Als je denkt dat er een winnaar komt heb je geen verstand van voetbal?
Ajax gaat bewust snel uit de Europa-league om volgend jaar kampioen te worden?
Volgens mij speelde Ajax dit jaar ook geen europees en kijk waar we nu staan...

14 april 2018 om 09:57

Ja, maar afgelopen jaar stopte we onbewust met Europees voetbal en was er niet het idee om dit seizoen kampioen te worden. Volgend seizoen doen we dat beter... Als je denkt dat dat niet gebeurd, heb je geen verstand van voetbal....... Haha, natuurlijk gaat Ajax ook volgend jaar weer op alle fronten hun best doen en we gaan zien wat het oplevert.

14 april 2018 om 08:57

Wat is dit voor voorspelling dan? Is dit John Heitinga toevallig?

14 april 2018 om 09:58

Natuurlijk niet, hier zitten gewaagde uitspraken tussen. John speelt altijd op safe..

14 april 2018 om 10:35

Haha wat een onzin typ ke allemaal

14 april 2018 om 10:57

Stop met drinken in de ochtend haarlemfc. Je gaat er van raaskallen

14 april 2018 om 10:58

Het moet nog maar blijken of PSV in de CL terecht gaat komen. De Nederlandse kampioen moet nu een voorronde spelen tegen een waarschijnlijk gelijkwaardige tegenstander. We hebben in het begin van dit seizoen kunnen merken hoe “goed” onze clubs met dat fenomeen kunnen omgaan...

Ik verwacht een open wedstrijd. Bij PSV zal de meeste spanning in de benen zitten aangezien hun wat kunnen winnen zondag, maar voetballen tegen een aanvallende ploeg is iets wat precies in hun straatje past. Seizoen voor Ajax is klaar, die worden 2 de, winst of verlies gaat daar helaas geen verandering in brengen.

14 april 2018 om 08:21

Hoezo zou bij PSV de meeste spanning in de benen zitten? Ajax vecht voor zijn laatste kans en voor PSV is nog niets verloren bij een nederlaag (behalve prestige).

14 april 2018 om 08:55

Titel in eigen huis pakken tegen je grootste rivaal is toch het mooiste wat er is. En even serieus, ik ben Ajax fan, maar ik geloof echt niet meer in de titel hoor, ook niet bij winst. Ajax kan vrij uit voetballen. Alleen prestige staat voor hun op het spel.

Leuk verhaal, ik heb nooit geweten dat Cocu en Ten Hag ooit samen assistenten waren onder Rutten. Wel mooi om dan nu in een kampioensstrijd tegenover elkaar te staan. Ik durf geen voorspellingen over de wedstrijd te doen want ervaring of geen ervaring, de druk zal enorm zijn en in de Arena was Ajax toch beduidend sterker dan PSV.

Dat meer ervaring bij PSV lees ik veelvuldig, maar waarom denken mensen dat???? Het ontloopt elkaar namelijk niet zoveel. Zeker als je je bedenkt dat Tagliafico, schone en Huntelaar gewoon basisspelers zijn. Dat is toch gewoon qua wedstrijden pure ervaring.

14 april 2018 om 08:53

Onana heeft minder wedstrijden dan Zoet, Kristensen minder dan Arias, De Ligt en Wöber minder dan Isimat en Schwaab, Tagliafico is er pas net, maar heeft wel meer wedstrijden dan Brenet denk ik, Hendrix en Van Ginkel hebben ook al veel ervaring, Van Ginkel zelfs bij clubs als Milan en Chelsea natuurlijk. Schone heeft veel ervaring, maar alleen in Nederland. Donny komt in verhouding pas net kijken, Ziyech en Hendrix ongeveer even veel potjes denk ik? Kluivert komt ook pas net kijken en heeft minder ervaring dan Lozano, Neres en Bergwijn zal niet zo veel verschillen denk ik, maar ik denk dat Bergwijn meer potjes heeft gespeeld. Huntelaar meer ervaring dan Luuk. Het hangt er een beetje van af wie je gebruikt natuurlijk, want als je Veltman rechtsback zet, dan scheelt het denk ik ook niet veel met Arias. Anderzijds kun je ook dolberg afzetten tegen Luuk, dan wint Luuk het weer ruim. Maar zo gek vind ik die gedachte dus helemaal niet. Ajax speelt veel met jonge spelers, terwijl bij PSV op veel posities spelers spelen die net wat ouder zijn. Tuurlijk heeft Ajax ook wel ervaring, maar PSV heeft wel meer. Dit doe ik overigens uit mn hoofd, dus het kan best zijn dat sommige vergelijkingen niet kloppen.

14 april 2018 om 10:25

@falonso

Een wonderlijke discussie. Ervaring is van belang voor het evenwicht in een elftal, maar het is uiteindelijk de kwaliteit van de spelers die de doorslag geeft. Alleen een gebrek aan ervaring kan daarin eventueel een doorslaggevende factor zijn, maar het is onzinnig om te denken dat ervaring het altijd van kwaliteit wint. Het bewijs daarvan wordt geleverd door Jong Ajax en PSV in de Jupiler League, die vrijwel iedere wedstrijd met een veredeld jeugdelftal spelen en gewoon bovenin meedraaien en in de meeste gevallen teams met veel meer ervaring (ver) achter zich laten. En dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat ze over meer kwaliteit beschikken dan de gemiddelde Jupiler League club. Als ze ook nog wat meer ervaring zouden hebben, zouden die clubs samen ook de dienst uitmaken in de Jupiler League. Ervaring is belangrijk en de waarde ervan moet je zeker niet onderschatten, maar je moet het ook weer niet overschatten omdat de waarde ervan meteen een flink stuk omlaag gaat als deze niet gepaard gaat kwaliteit.

14 april 2018 om 10:39

Is het spelen van meer wedstrijden echt meer ervaring? In het geval Van Ginkel heb je compleet gelijk, die heeft over de grens het nodige meegemaakt en dan kan je spreken van ervaring, zelfde als met Luuk de Jong. Maar Onana heeft wel een Europa League finale meegemaakt, net als Ziyech, Donny van de Beek en Dolberg. Dat zegt mij toch iets meer dan een paar luttele potjes in de Eredivisie. Ervaring is niet persé hoeveel wedstrijden je hebt gespeeld in mijn optiek, maar meer waar je die wedstrijden hebt gespeeld en op welk niveau. Leeftijd vind ik ook geen argument. Een Mathijs de Ligt heeft voor zijn leeftijd al behoorlijk wat ervaring, kwaliteit is wat mij betreft wat de doorslag geeft. Maar even on-topic: PSV zal de punten wel in huis houden.

14 april 2018 om 10:14

Tel daar Ziyech en Veltman ook maar bij, maar bij PSV staat er natuurlijk wel meer ervaring in het veld. Spelers als Zoet, Hendrikx, Ramselaar, Brenet, Franse shopper zijn daar naast Bergwijn de jongere spelers. Ze staan echter nog altijd qua ervaring boven De Ligt, Wober, Onana, Van de Beek, Kluivert, Neres..

14 april 2018 om 10:37

Zoet hoort bij jongere spelers?? Met zijn 27 jaar is hij een van de oudsten op het veld hoor. Alleen schwaab is ouder en even oud als luuk de jong. Die franse shopper isimat is ook al 26. Je had beter lozano of pereiro met 22 jaar kunnen noemen

In het geval van ten Hag is het helemaal niet lastig in halverwege in te stappen. Keizer heeft nl al het vuile werk opgeknapt, klappen opgevangen, weg geplaveid; ten Hag kan letterlijk voortborduren en kreeg de missende transfers..

Alvast ter weerlegging vd ‘keizer kon juist voortbrduren’... niet waar. Miste de as Sanchez, klaasen, Traore en wissels Tete, Bazoer Riedwald

14 april 2018 om 10:04

Ook als spelers vertrekken kan je ergens op voortborduren.... Dat is gewoon het doortrekken van wat Bosz had ingezet qua speelstijl. Die lijn had hij zo door kunnen trekken, want dat werkte en paste bij Ajax. Keizer had echter andere spelopvattingen. En over de spelers die vertrokken; Neres, Van de Beek en De Ligt waren er al als vervangers van Traore, Klaassen en Sanchez. Bazoer vertrok al in de winter, maar kon ook goed opgevangen worden met Frenkie. Voor Riedewald kwam Wober, talent voor talent. En ook een rechtsback kwam. Natuurlijk is het dan afwachten hoe het uitpakt en er zat geen Sanchez tussen deze keer, maar Overmars behield wel Onana, Ziyech, Dolberg, Younes, Viergever voor wie ook interesse was. Keizer kon echt wél verder met die groep, maar brak een hoop af door aan de spelopvatting van Bosz te sleutelen en zijn ideeën niet goed over te brengen.. Of het waren slechte ideeën..

14 april 2018 om 12:58

Dat is natuurlijk vrij naïef gedacht. Barcelona zonder piqué, iniesta en Messi is ook geen gevalletje andere poppetjes neerzetten... En Wober is idd een mooi voorbeeld. Die kwam pas nadat er al 5 eredivisie wedstrijden waren gespeeld..

Daarbij was Sinkgraven geblesseerd, Dolberg en Kluivert hopeloos uit vorm en er elke pot een ander geblesseerd. Indrukwekkend hoe iedereen destijds elkaar napraatte over het nooit met 1 team spelen... Is vrij lastig als er 3 linksbacks in 3 duels achterelkaar geblesseerd raken. Dat zijn al 3 duels. Dat leidt weer tot schuivingen centraal en op rechts waardoor er gepast en gemeten moet worden. Kluivert en Neres werden van flank gewisseld omdat het niet liep. Men zal het nu collectief vergeten zijn, maar Neres werd als miskoop betiteld door iedereen. Desondanks was Keizer zgn een pannenkoek als hij hem wisselde. De Jong en Huntelaar beslissen als wissel 3 duels op rij. Ze worden vervolgens in de basis gezet en men valt over die keuze..

Vreemd natuurlijk. Want ad ene kant moet keizer vasthouden aan een team, maar als daar geen succes mee wordt geboekt zijn de wissels die hun waarde bewezen ook niet goed volgens de meute..

Keizer had het op de rit en heeft met veel pech (Nice werd weggetikt, Twente overleeft tot penale) de media tegen zich gekregen.

Blegh.. een topper tussen 2 extreem saaie coaches. Geen spanning en sensatie of wat dan ook. Weten allebei nooit echt mooi positie-spel op de mat te leggen. Ook nog eens domme uitspraken van Ten Hag waarin hij nog gelooft in de kampioenschap voor Ajax. Een tukker die amsterdammer probeert te zijn.. ga ervanuit dat PSV dit gewoon wint.

14 april 2018 om 10:11

Ten Hag bracht bij Go Ahead en Utrecht anders wel goed positiespel. Daar lukte het hem wel om er een duidelijke tactiek in te slijpen. Bij Ajax zie ik dat echter nog niet terug. Hetzelfde geldt voor Gio bij Feyenoord en Cocu bij PSV. Zeer jammer om te zien dat de trainers bij de topclubs op dat gebied zo zwak zijn... De Boer lukte het trouwens nog wel. Die had wel duidelijk een speelstijl erin gekregen. Van Cocu had ik op dat gebied ook meer verwacht, omdat hij als speler juist iedereen goed kon neerzetten en het overzicht/inzicht had.

Ik dacht dat Rutten bedoelde met ‘wat Erik nu bij Ajax meemaakt, heb ik ook ervaren bij Feyenoord’
het feit dat niemand in de Randstad ze verstond!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

94 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2018- Fenerbahçe
2013-2018 PSV
2012-2013 PSV U19
2012-2012 PSV
2007-2008 Al Jazira
Laatste voetbalnieuws

Trotse Cocu incasseert ‘harde klap’: ‘Zij hebben meer ervaring’

Fenerbahçe speelde dinsdagavond met 1-1 gelijk tegen Benfica in de derde voorronde van de Champions League, een uitslag die na de 1-0 nederlaag in Portugal uitschakeling betekende voor de Turkse topclub...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Lazio heeft deze week een bod van 95 miljoen euro afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren