wk2018

Onverschillige Messi onder vuur: ‘Ronaldo is een grotere leider’

Vrijdag, 13 april 2018 om 23:05

Barcelona werd deze week in de kwartfinales van Champions League geëlimineerd door AS Roma. De Catalanen verloren in Italië met 3-0, waardoor de 4-1 zege uit de heenwedstrijd ontoereikend was om de laatste vier van het miljardenbal te halen. Lionel Messi kon het verschil niet maken, waardoor de Argentijnse superster behoorlijk onder vuur is komen te liggen.

In dezelfde week dat Cristiano Ronaldo Real Madrid met een benutte strafschop in blessuretijd voorbij Juventus leidde, gaf Messi niet thuis. De Argentijn maakte tegen Roma nagenoeg de gehele wedstrijd een onverschillige indruk, zag ook Alexander Hleb, die in het seizoen 2008/09 ploeggenoot was van Messi bij Barcelona.

"Natuurlijk is hij de beste speler ter wereld, de leider van Barcelona, maar hij heeft de taak om de ploeg op moeilijke momenten te helpen en slaagde daar niet in", is de Wit-Rus in gesprek met Sport-Express kritisch over de linkspoot. Hleb is wel lovend over de rol die Ronaldo woensdagavond in het thuisduel van Real Madrid met Juventus vervulde.

De Portugees kon weliswaar niet voorkomen dat de Koninklijke tot in de blessuretijd tegen een 0-3 achterstand aankeek, maar oogstte wel lof met onder meer de manier waarop hij zijn teamgenoten motiveerde. "Ronaldo is een grotere leider dan Messi, met alle respect voor Leo", besluit Hleb, die tegenwoordig in eigen land op de loonlijst staat bij BATE Borisov.


Poll

Cristiano Ronaldo is een grotere leider dan Lionel Messi


Gerelateerd

68 reacties (laatste reactie door macereal)

Blijf het wel raar vinden dat wanneer ze echt tegenstand krijgen in de latere fases van de CL Messi niet thuisgeeft waar Ronaldo dan juist zijn beste spel laat zien. Toen Messi voor het laatst scoorde in de kwartfinale had Real Madrid 3 CL titels minder...

13 april 2018 om 23:12

Zo goed speelt ronaldo niet hij scoort gewoon meer. Hij is een echte goalgetter geworden

13 april 2018 om 23:18

Bij de nationale ploeg is dit al jaren het geval. En als het dan tegen zit en hij veel kritiek krijgt wat zegt hij dan..... Juist toen zei hij dat hij niet meer voor de nationale ploeg wilde spelen.... En daar kwam hij later weer op terug...

13 april 2018 om 23:21

Vind ik een beetje onzin. 13/14 was Ronaldo niet bijster goed in mijn ogen. 15/16 scoorde Ronaldo alleen een hattrick tegen Wolfsburg na de poule volgens mij. Pas sinds 16/17 en in 17/18 is hij wel elke wedstrijd belangrijk.

14 april 2018 om 00:17

Het beste wat Real kon overkomen is Ronaldo naar spits positie laten verhuizen. Zo neemt hij minder deel aan het spel waardoor samenspel veel beter is geworden en kan hij doen waar hij goed in is: het eindstation zijn.

14 april 2018 om 00:22

Veel mensen vinden Messi een betere voetballer. Ik snap wel waarom ze dat zeggen, aangezien Messi dingen kan op het veld die niemand anders kan. Maar als je puur naar prestaties kijkt dan doen ze individueel weinig voor elkaar onder en is Ronaldo een stuk succesvoller de laatste jaren. Voor mij is het dan ook terecht dat hij de afgelopen seizoenen steeds de Balon D'Or won.

14 april 2018 om 11:50

Hij scoort er nu op los wat fenomenaal is, maar het 2e deel van 2017 was hij werkelijk dramatisch. Voor een gouden bal moet je wel een jaar goed presteren ipv 3 maanden ofzo

14 april 2018 om 12:29

Maar dat geldt ook voor Messi. En als Messi jaar in jaar uit niet thuisgeeft in de knock-out fase van CL, dus verdient hij die bal ook niet.

14 april 2018 om 22:37

Messi sinds winterstop matig? Geeft al jaren in CL niet thuis ( belangrijke momenten)

14 april 2018 om 00:22

Wat houdt best spel een penalty scoren meen je dit nou lijkt wel alsof de wereld gek begint te worden

14 april 2018 om 22:38

Hahaha, direct op een wedstrijd baseren? En toevallig ook zijn mindere wedstrijd? Waar was Messi tegen F. Roma?

14 april 2018 om 02:20

Ronaldo tegen juve ook niet gezien (2e wedstrijd op de penalty na) Messi nam Barça ook op sleeptouw de eerste wedstrijd. Het is dat Ronaldo een wereldgoal maakte . Daarbij vind ik het filmpje wel erg selectief. Ronaldo flappert ook constant met z'n armen als er een bal verkeerd gaat. De scheidsrechter een schwalbe doorziet etc etc.

14 april 2018 om 07:56

Dit artikel gaat er niet over hoe goed Ronaldo of Messi zijn, het gaat over leiderschap. Dus je verantwoordelijk pakken, het aansporen en ondersteunen van je teamgenoten, de kartrekken een voorbeeld zijn, dat soort dingen.... En niet over de hoeveelheid doelpunten of over de mooie acties en zo

Ik word zo moe van de hele Messi en Ronaldo discussie. Het zijn beide fantastische spelers die we waarschijnlijk nooit meer gaan meemaken. Tenminste niet spelers van hun niveau. Want dat is echt buitenaards. Laten we ze gewoon beide respecteren zolang het nog kan. Want ze zitten ook al in de 30. We kunnen er nu nog van genieten. Laten we dat ook vooral doen!

14 april 2018 om 13:52

Messi is al 4 jaar niet meer van het niveuea die hij had bereikt onder pep, dat kun je duidelijk zien. Vroeger had hij max 1 a 2 maal balverlies en altijd geslaagde driebels en nu zie je dat niet en hij is zeker geen Leider want altijd als zijn ploeg er niets van bakt loopt hij te wandelen met zijn hoofd omlaag, bij Ronaldo heb je dit niet want hij gelooft er echt in. Ik als Barça fan geef het graag niet toe maar cr7 heeft meer karakter dan messi

14 april 2018 om 13:52

Dribbels

Het enige wat ik Ronaldo heb zien doen is bij het geringste contact naar de grond zien duiken en een heerlijk penalty erin zien schieten. Natuurlijk heb ik de scène in de catacomben ook wel gezien, maar dat vallen was toch wel armoedig om te zien. Dat hij een de penalty in de kruising schiet is wel weer pure klasse.

13 april 2018 om 23:48

Hij speelde gewoon zeer goed tegen Juve. Ook al was ie ook aardig irritant.

14 april 2018 om 00:35

Heb jij de wedstrijd wel gezien? Op de penalty na was hij echt heel Slecht en dan zie je ook meteen de ware Ronaldo die alleen maar gaat liggen en om kaarten gaat vragen

14 april 2018 om 02:04

De ware Ronaldo, hou op man. De ware Ronaldo is een absolute winnaar. En ja die bespeelt dan ook wel eens de scheidsrechter.

14 april 2018 om 22:39

Dat doet 80% van de spelers?

Messi vind ik de beste voetballer aller tijden, maar inderdaad, hij geeft vaak te vroeg op. Barca krijgt nu al een paar jaar achter elkaar op de een of ander manier een pakslaag in de KO fase van de CL, en dan hebben ze het lastig. Messi moet tijdens dat soort momenten opstaan en het team leiden, maar zoals wel vaker gooit hij dat koppie omlaag en komt hij heel apatisch over. Alsof het hem niet boeit of hij heeft geen zin meer. Wat dat betreft verslaat Ronaldo hem. De man heeft een onverwoestbare winnaarsmentaliteit.

Jammer dat er weer een poging wordt gedaan een strijd tussen deze twee eindbazen te creeren. Doe toch eens niet, geniet simpelweg. Beide hebben positieve en negatieve momenten, beiden falen zelfs soms, en beide hebben het voetbal de afgelopen jaren naar een nieuw niveau weten te tillen. Absolute fenomenen. Ik blijf het bizar vinden te constateren dat mensen daar niet meer overweg lijken te kunnen. In plaats van beide spelers te bewonderen moet er eentje naar beneden worden gebracht ten koste van de ander. Eeuwig zonde.

14 april 2018 om 06:27

"in plaats van beide spelers te bewonderen moet er eentje naar beneden worden gebracht ten koste van de ander. Eeuwig zonde."

Precies dit. Het is alsof je een kant moet kiezen en de ander moet haten.

Het zijn ook 2 verschillende type mensen, ik ben wel enorm verbaasd over hoe Ronaldo is veranderd als mens op het veld in de zin van hoe hij meer een leider is geworden, iemand die iedereen erbij wilt betrekken met zijn succes. Op het EK ging hij iedereen steunen als een gek vanaf de zijlijn, dit seizoen heeft hij vaker opkomen voor Bale of Benzema, heeft het publiek aangesproken om ze niet uit te fluiten, heeft Benzema een penalty gegunt, heeft een fantastische band met jonkies als Asensio, Ceballos, Isco, Kovacic, Varane hij stuurt ze. Het is echt mooi om dat allemaal te zien.

14 april 2018 om 00:10

Ja apart. Messi had die volwassenheid op zijn 16e al om iedereen erbij te betrekken en het gunnen van penaltys en succes aan anderen.
Moet wel zeggen dat het mij ook is opgavallen van Ronaldo. Hij is inderdaad veranderd en ik ben ervan overtuigd dat het veel met Zidane te maken heeft. Denk dat Messi wat dat betreft geen geluk heeft gehad met coaches sinds Rijkaard/Guardiola. Hij heeft allemaal coaches gehad die op hem leunen waar je eigenlijk een trainer nodig hebt die jou kan blijven sturen/inspireren. Dat is denk ik grootste verschil met Zidane.

14 april 2018 om 08:15

Het ligt ook altijd aan een ander, nu ligt het weer aan de trainer dat messi pech geeft gehad?

Vind Ronaldo op dat gebied ook veel verder. Hij geeft nooit op en leeft echt heel erg voor het spelletje zoals je zeker kunt zien aan de EK finale hoeveel emotie er uit kwam en hoe hij het team oppepte. Kijk Messi vind ik te snel opgeven als het even erg tegenzit zo komt het dan over op TV.

14 april 2018 om 00:43

Mwah, ik weet niet of wij daarover kunnen oordelen. Wij zitten niet bij Messi of Ronaldo in de kleedkamer. Over de show die Ronaldo opvoerde aan de zijlijn tijdens de Ek-finale: ik heb er dubbele gevoelens bij. Enerzijds zie ik een gedreven sportman die probeert zijn landgenoten naar de overwinning te schreeuwen maar anderzijds zie ik een showman die altijd graag in het middelpunt van de belangstelling staat en zelfs als hij niet meedoet alle aandacht op zich weet te vestigen. Messi heeft ook heus wel een winnaarsmentaliteit?! Bij Barca zijn alleen de taken nu zo verdeeld dat Messi doet waar hij goed in is en de anderen knappen het vuile werk voor hem op. En dat werkt over het algemeen prima, want het levert Barca de landstitel op. Probleem is echter wel dat Barca in de penarie zit op het moment dat Messi geen potten kan breken, zoals tegen Roma.

14 april 2018 om 01:29

Showman? Denk niet dat dat de reden was waarom Ronaldo dat deed. Hij was altijd al een van zijn doelen om ooit een prijs te winnen met Portugal en wilde zeker na die verloren finale in eigen land in 2004 nog een kans krijgen om een prijs te winnen en als je machteloos aan de kant staat na een blessure dan wil je natuurlijk je team op een andere manier helpen als Captain.

Messi is de allerbeste voetballer in mijn mening, maar hij is absoluut geen leider type. De laatste echte leider bij Barca was Puyol.

14 april 2018 om 10:03

Wat mis ik een type Puyol bij Barcelona. Iemand die heel de selectie motiveert wanneer het even niet lekker loopt.

Ik moet echt lachen om dit filmpje. Cristiano hoeft zelf eigenlijk zo weinig te doen, behalve afmaken. Hij moedigt zijn ploeg aan om goede voorzetten te geven zodat hij ze in kan tikken/koppen of zo veel mogelijk te vallen in de 16 in de hoop voor een penalty. Haha typisch. Messi moest en moet zowat alles zelf doen door een ongekend grote afhankelijkheid. Natuurlijk, hij speelde niet fenomenaal en dan zie je maar hoe Barca ervoor staat als de rest flink ondermaats speelt en de bal niet bij hem krijgt. Niet meer dan logisch dat je gefrustreerd raakt tijdens zo een wanprestatie, minuut na minuut.

13 april 2018 om 23:26

Hoeft zelf weinig te doen? Alsof Messi zich suf loopt die wandelt ook alleen maar als er geen bal aankomt. Ronaldo heeft tenminste de passie en wil om na een 0-3 achterstand nog het team op te peppen omdat niemand dat anders dat kan behalve Ramos.

13 april 2018 om 23:37

Dat op peppen zit niet in elke speler. Je bent een leider of je bent het niet! Je kan het niet leren. Daarnaast is het spel van Barca afhankelijk van Messi en ook de goals. Bij real zijn de goals afhankelijk van CR7 en het spel wordt gemaakt door kroos en modric. Zet een top spelmaker bij barca en Messi scoort weer 91 goals in een jaar!

13 april 2018 om 23:45

Dat is ook het punt van dit artikel toch? Messi was Captain op dat moment dus dan verwacht je toch wel iets van dat hij de ploeg kan op peppen of heeft hij de aanvoerdersband voor de sier? Maak dan Pique aanvoerder ofzo als hij dat niet kan.

13 april 2018 om 23:57

Wij hebben geen leider! Sinds Puyol al niet meer.Er staat niemand die door het vuur wilt gaan en iedereen op zijn donder kan geven!

14 april 2018 om 00:02

Je weet zelf dat het traditie is dat de langst spelende speler bij Barcelona de aanvoerdersband draagt. En volgens mij was Iniesta de aanvoerder tegen Roma.

14 april 2018 om 00:08

Ik zeg ook op het moment en toen was Iniesta al gewisseld.

14 april 2018 om 00:55

Je krijgt de aanvoerdersband voor 9 minuten dan moet je hem ook weer weggeven.. oke.

14 april 2018 om 01:26

Dat betekend dus dat Barcelona niet iemand heeft die ze kan motiveren door te gaan op moeilijke momenten sinds Puyol en Xavi weg zijn is best zorgelijk want zulke momenten zijn er wel in een seizoen.

14 april 2018 om 06:20

Ter Stegen? Pique? Bovendien weten we allebei niet hoe de kleedkamer in beide teams eruit ziet.
Je zegt net dat Barcelona niemand kan motiveren, maar ik zie zelf vaak genoeg Barcelona spelers o.a Suarã©z, Messi, Iniesta, Alba, etc. moed bij elkaar praten en te motiveren. Iemand die al een tijd droog staat probeert Messi altijd een goal te gunnen door middel van een penalty of vaker op doel te zetten.

Verder komt Messi me over als een introvert, die zijn meestal niet zo uitgesproken, en Ronaldo een meer extrovert.

Dat is dan meteen ook wat er aan Messi scheelt. Dat zie je zeer duidelijk bij de nationale ploeg. Waar Maradona in staat was om de nationale ploeg op sleeptouw te nemen en de titel te bezorgen, kan Messi daar ook zijn stempel niet op drukken. Ronaldo doet dit bij Madrid en bij de nationale ploeg duidelijk wel. Krijgt ladingen kritiek over zich heen maar blijft door gaan en pakt zijn verantwoordelijk.

13 april 2018 om 23:47

Messi loodste het losse-zand elftal naar 3 finales in hoofdtoernooien en heeft ruim zestig goals voor de nationale ploeg gemaakt, waaronder 4 goals en 3 assists op het WK 2014

13 april 2018 om 23:54

Zo knap vind ik panama, paraguay en de vs uitschakelen niet. Die goals op het wk waren ook allemaal tegen in de groepsfase tegen iran, bosnie etc. Zat vervolgens oa bij ron vlaar in de broekzak en in de finale was die helemaal spoorloos.

14 april 2018 om 07:48

Dat deed hij door zijn klasse., maar niet door als een leiderfiguur het team op sleeptouw te nemen. Toen er weer eens kritiek op hem was, wilde hij zelfs stoppen met het bationale team. Ronaldo stond zelfs nog geblesseerd langs de lijn zijn team aan te moedigen..... Dat zie je denk ik Messi niet zo gauw doen...

13 april 2018 om 23:50

Zonder Messi haalde Argentinië die afgelopen drie finals niet en hadden ze nu het WK niet eens gehaald. Beetje makkelijk dit.

14 april 2018 om 07:44

Maar een echte leider die het team op sleeptouw zou nemen, zou niet wegrennen voor zijn verantwoordelijk. Zo als Messi wel deed door te zeggen dat hij iets meer beschikbaar zou zijn voor het nationale team, was een beetje kinderachtige reactie. Ronaldo daarin tegen zou dit niet zeggen die knokt gewoon door. Dit gaat niet over wie de beste voetballer is, maar wie er staat voor het team. Zeker als het er echt op aankomt. Natuurlijk geeft de klasse van Messi vaak de doorslag, maar echt een leider figuur......?

14 april 2018 om 08:40

Ronaldo en echte leiderschap.. Smh. Hij is zeer zeker ongelofelijk gemotiveerd en gedreven. Hij koppelt een absolute wil om te winnen een een oneindige wens om zelf doelpunten te maken. Dat valt zeker te prijzen en de mate waarin hij daarmee het absolute verschil kan maken is verbazingwekkend.

Leiderschap is wat mij betreft iets heel anders. Dat is niet alleen je team oppeppen zodat jij de allesbeslissende goal kunt maken. Dat is niet alleen geirriteerd en onverschillig doen als jij de bal niet krijgt. Maar dat is ook een stapje harder zetten op de momenten dat het minder gaat met je team. Onbaatzuchtig het team boven je persoon plaatsen. Daarin laten zien dat je nooit verslapt en op basis van je instelling nooit bent te stoppen. Die onbaatzuchtigheid koppel je dus aan een puur inzicht over wat je moet doen om resultaat te behalen.

Ronaldo is zoals gezegd enorm gedreven maar wat mij betreft ontbreekt het bij hem aan elke vorm van onbaatzuchtigheid en is hij als persoon niet op zoek naar het wij in Real Madrid maar juist naar ik in de boeken. Als hij nu enkel assists zou afleveren en Isco of Bale gaan opeens Ronaldoiaanse of Messiaanse doelpuntenaantallen produceren, zou Ronaldo de eerste zijn die afhaakt.

Naar mijn idee ontbreekt het bij zowel Ronaldo als Messi aan puur leiderschap. De een is behoorlijk zelfingenomen en de ander lijkt soms met het een shrug naar de wereld te kijken. Ik denk dat een dergelijke instelling ook voortvloeit uit het gegeven dat zij beide gewoon extreem goed zijn.

En in termen van leiderschap zou je ook kunnen stellen dat het beide pure leiders zijn. Zowel Ronaldo als Messi dragen al jarenlang de verantwoordelijkheid voor hun teams, zijn de absolute uithangborden van enkele grootste teams van de wereld en worden praktisch verantwoordelijk gehouden voor elke scheet die er in Barcelona en Madrid wordt gelaten.

Ondanks die druk op hun schouders, ondanks de soms tergende hoeveelheden aan shit die zij over zich heen krijgen, blijven beide heren nog steeds bijzonder eenzaam aan die absolute top staan. Dus hetgeen hierboven uiteengezet kan samengaan met een situatie waarin Ronaldo enkel op zijn eigen doelpunten lijkt te geven (aangezien hij een perfecte afmaker is, scoort hij veel en heeft Madrid er dus ook echt iets aan). En een situatie waarin Messi structureel laat zien voetbaltechnisch bij de grote aller tijden te behoren. Zijn shrug houding of het boeit me allemaal niet houding lijkt voor mij ook samen te hangen met de beleidsmatige ideëen in Barcelona. Waar Ronaldo een Modric, Isco of bv Kroos heeft wordt er bij Barcelona na het gouden middenveld met Iniesta, Xavi en Busquets geen enkele moeite gedaan om spelers van vergelijkbare klasse binnen te halen. Als Messi je uithangbord is verdient hij toch minstens gelijkwaardige spelers om zich heen.

Ronaldo is een leider maar dit filmpje slaat nergens op.
Het zit niet in Messi om zo als leider naar voren te stappen, dat is niet erg en totaal geen reden om op hem af te geven. Dat zijn verschillende type mensen.

Wat wel mooi is dat Ronalo echt anders is geworden als het om dit soort dingen gaat, hij is veel meer een teamspeler geworden en dat is mooi. Ik las hierboven dat hij niet veel hoeft te doen, dat is natuurlijk onzin. Je moet als aanvaller het doel van de tegenstander onder vuur nemen, op welke wijze dan ook. Het vrijlopen, koppen, springen, doorkoppen, klaarleggen enz vraagt ook om precisie, kracht en overzicht. Snap niet dat mensen dat roepen maargoed.

Aan de andere kant, wat kon Messi nog meer doen? Hij werd niet bereikt, kreeg geen ruimte en zat niet helemaal in de wedstrijd.

Deze discussie slaat nergens op, 2 verschillende spelers die alles geven voor club en land, de 1 doet dat alleen met z'n voeten, de ander doet dat verbaal als het met z'n voeten niet gaat zoals op het EK. Het blijven 2 geweldenaren!

14 april 2018 om 04:19

Het zijn verschillende voetballers met verschillende kwaliteiten. Zo zijn ze beide leiders maar ook op een andere manier. Kijk bijvoorbeeld eens naar de thuiswedstrijd tegen Chelsea hoe Messi met Dembele bezig is. Zonder Messi had Barcelona dit seizoen 17(!) punten minder gehad in La Liga. Beslissend zijn en je team voetballend op sleeptouw nemen is ook een vorm van leiderschap. Daarnaast heeft Messi aangegeven dat hij op dit moment niet fit is en niet kan brengen wat hij normaal wel kan. Dan krijg je dus zo’n situatie.

14 april 2018 om 06:25

Hoe kom je erop dat Barcelona 17 punten meer zou hebben? Dat lijkt me wel heel willekeurig genomen.

14 april 2018 om 17:14

@perspectief

Dit stond laatst in de Spaanse krant Marca. De doelpunten en assists van Messi zorgen ervoor dat Barcelona 17 punten meer heeft.

14 april 2018 om 17:14

@perspectief

Dit stond laatst in de Spaanse krant Marca. De doelpunten en assists van Messi zorgen ervoor dat Barcelona 17 punten meer heeft.

Waan van de dag weer hoor. Ronaldo scoort, maar niemand lijkt meer te weten dat hij een slechte pot speelde. Ronaldo speelt veel vaker dan Messi een slechte pot. Echter wanneer Messi zoals nu een wedstrijd minder is en Ronaldo scoort dan hoor je iedereen hoe geweldig Ronaldo is.

wat een geleuter zeg, ronnie klapt een paar keer met zn handjes en is een goede leider. Als messi er 1 inschiet en ze gaan door is het degene die het altijd doet maar soms valt het kwartje zo en soms de andere kant. Het bestuur van barca moet leiden en de coach. Al jaren worden er prutsaankopen (andre gomes, sorry voor je faalangst maar je hebt letterlijk nog geen halve wedstrijd ook maar iets goed gedaan) gedaan en worden goede spelers (dani alves, thiago) de deur uit gedaan. Real en zidane weten al jaren wat de kracht is en dat is ronnie in stelling brengen daar speelt heel het team voor, het is soms jammer dat hij alle eer krijgt want in mijn optiek zijn spelers als marcelo, sergio ramos, modric even belangrijk voor ronaldo als hij voor hun. Messi had ooit een geweldig team om zich heen maar sinds het vertrek van neymar en iniesta die toch echt aan vervanging toe is (mijn favoriet helaas) wordt messi geacht de bal bij de keeper op te halen en hem bij de tegenstander in het mandje te leggen. Dit barca heeft gewoon te laat goed ingekocht en betaalt nu de hoofdprijs voor 2 spelers die niet meedoen tegen AS roma, maar nee messi is een slechte leider daarom verloren ze....... PS: die wedstrijd verloren ze specifiek omdat valverde wou verdedigen en het team wou dat niet en is t niet gewend, heel simpel...

Ps2: die pingel zat er wel weer geweldig in zeg, beste penaltynemer ter wereld, ookal was t geen pingel maargoed

14 april 2018 om 08:41

Bijzonder goede analyse Hala_madrid

Vandaar dat RM 15 punten achterstand heeft in de competitie op Barcelona. Hahaha wat een lachertje.

ronaldo speelde ook een slechte wedstrijd en was alleen maar op zoek naar overtredingen en had geluk dat real in 90+ een penal kreeg. wat nou als barca er een kreeg en die schoot messi raak en real kreeg niks dan was het omgedraaid

Ik ben groot fan van Ronaldo maar dit kan je niet zeggen. Messi heeft Barca aardig wat prijzen bezorgd en Ronaldo ook. Beide zijn geweldige leiders en een boegbeeld voor hun team. Na afgelopen cl ronde kon Ronaldo wel het verschil maken en Messi niet maar Ronaldo deed dat niet door een geweldige wedstrijd te spelen. Vervelend dat dit weer zo uitvergroot moet worden...

Ronaldo heeft een veel beter elftal dan het elftal waar Messi in speelt, Ronaldo krijgt ballen perfect op maat en Messi moet alles zelf doen.

Ben ik de enige die Ronaldo een kut wedstrijd heeft zien spelen? Het blijft verbazingwekkend dat Ronaldo en Messi nog steeds vergeleken worden met elkaar. Heb ooit eens gelezen dat mensen die de muziek van Lil Wayne goed vinden, doorgaans minder intelligent zouden zijn. Kunnen we niet zo een wetenschappelijk onderzoek op de discussie Ronaldo vs Messi loslaten.

14 april 2018 om 13:56

Niet dat Lil Wayne goede muziek maakt hoor maar dit slaat natuurlijk helemaal nergens op. Ronaldo en Messi staan al 10 jaar aan de top, consistent alles kapot te schieten. Zoals waterreus zei; je bent geen voetbalfan als je niet van beide kan genieten. Ronaldo speelde een redelijke pot, hij kreeg geen ruimte en het feit dat Bale erin stond zorgde ervoor dat er voorin veel minder dynamiek was, een benzema had het verschil kunnen maken.

De aanvoer nasr Messi was niet goed . Bij Madrid was de aanvoer van het middenveld beter. Bij Barcelona was het beter om paulinho te laten spelen op het middenveld

Barcelona is bijna kampioen. Dit maar toevallig een wedstrijd waat t tegenzet. Real staat op de vierde plaats in de competitie en focust zichnallern maar op de champion league

Ronaldo leider? Het enige wat hij doet is klagen naar de scheidsrechter en zwaaien met zijn armen. Want ja hij is zielig. De grootste kwal ja dat klopt, arrogant ja klopt ook, aansteller ook dat klopt. Geen leider nee

14 april 2018 om 20:59

De huidige beste speler klopt ook.

Huilie huilie.

Messi draagt barca al 2 jaar lang min of meer in zijn eentje . Suarez vind ik de laatste 2 jaar minder geworden en vorig seizoen heeft neymar ook een serieuze dip gekend. Barca moet dringend zijn transferbeleid op orde krijgen. Zodat ze eindelijk een middenveld hebben die kan concurreren met city en Madrid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4864 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3745 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
2013/2014 Real Madrid 30 31 4 1
Laatste voetbalnieuws

Topscorers WK 2018: Gouden Schoen is voor Harry Kane

Wie volgt James Rodriguez op als topscorer van het WK? De aanvallende middenvelder was vier jaar geleden zesmaal trefzeker en verdiende daarmee de Gouden Schoen. Het aantal van de Colombiaans international...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
James Rodriguez gaat deze zomer niet terugkeren naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren