AZ imponeert; Jahanbakhsh maakt jacht op topscorerstitel

Vrijdag, 13 april 2018 om 21:50

AZ lijkt de derde plaats in de Eredivisie niet meer te kunnen ontgaan. De club uit Alkmaar won vrijdagavond overtuigend van Heracles Almelo (0-3) en heeft inmiddels een voorsprong van elf punten opgebouwd op achtervolger Feyenoord. De Rotterdammers hebben nog wel een wedstrijd tegoed, maar lijken in de resterende drie speelrondes na dit weekeinde geen aanspraak meer te maken op de huidige positie van AZ.

John van den Brom ontbrak vanwege een schorsing in de dug-out van AZ, maar meevaller voor de Alkmaarders was wel het meespelen van Ron Vlaar. De centrumverdediger ging succesvol in beroep tegen de rode kaart die hij vorige week ontving tegen PSV, waardoor hij in Almelo het hart van de defensie vormde met Stijn Wuytens. Ondanks de aanwezigheid van Vlaar kende AZ een ongelukkige start. Een overtreding van Guus Til werd door scheidsrechter Jocham Kamphuis bestraft met een strafschop, waardoor Brandley Kuwas vanaf elf meter een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de thuisploeg op voorsprong te schieten.

De buitenspeler zag zijn penalty echter gekeerd worden door Marco Bizot. Heracles kreeg vervolgens nog in het eerste half uur de rekening gepresenteerd voor de misser van Kuwas. AZ kwam na een lastige openingsfase beter in zijn spel en combineerde zich na 25 minuten voetballen fraai naar de 0-1. Til fungeerde van dichtbij als afmaker na een voorzet van Jonas Svensson. Daarna pakten de bezoekers meteen door: Weghorst ontfutselde Dries Wuytens de bal, waarna hij alleen op doelman Bram Castro af kon. De ex-spits van Heracles koos er voor de bal breed te leggen op Oussama Idrissi, die vervolgens bij de tweede paal simpel kon binnentikken.

Van de vijftien thuisduels die Heracles dit seizoen speelde op eigen veld wist het er liefst negen winnend af te sluiten, maar tegen AZ zat er eigenlijk al snel geen resultaat meer in voor het team van John Stegeman. Het bezoek uit Alkmaar speelde een gewonnen wedstrijd na de eerste twee doelpunten en gooide de krachtmeting na een uur spelen definitief in het slot. Alireza Jahanbakhsh werd op de rand van het strafschopgebied aangespeeld door Svensson en vond vervolgens de bovenhoek met een verwoestende uithaal. De Iranees international liet daarmee zijn vijftiende competitietreffer van het seizoen aantekenen en hoeft daarmee alleen Willem II'er Fran Sol (zestien doelpunten) nog voorrang te verlenen op de topscorerslijst van de Eredivisie.


Poll

Wint Alireza Jahanbakhsh de topscorerstitel in de Eredivisie?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door holy_shit)

Zeer gemakkelijke overwinning. De eerste 10 minuten zette Heracles aan, kregen zelfs nog een pingel maar ik heb ze de resterende 80 minuten niet meer gezien. Totaal weggespeeld door dit AZ. Het is echt genieten geblazen dit seizoen als AZ supporter, hebben ook op nagenoeg elke positie een goede speler. De bekerwinst zou de kers op de taart zijn voor dit geweldige seizoen, maar heb er toch nog sterk mijn twijfels over of ze het dan ook kunnen laten zien. Lijken toch elke keer net niet in hun spel te komen tegen een ploeg die wat meer druk zet. Heb er in ieder geval nu al zin in!

13 april 2018 om 22:28

Je mag met recht trots zijn op je club en haar spel! Begon na een goal van Jakahanbaks spontaan te klappen. Beweging zonder bal, fysiek sterk en het vermogen om te blijven voetballen. Kortom een top elftal!

AZ laat de kans liggen op een 0-5/0-6, met name weghorst en jahanbaksh kunnen dat kwalijk nemen...

13 april 2018 om 22:12

Smaakt de azijn lekker Jan?

13 april 2018 om 22:26

Ik geef een kritische kanttekening, tegen Heracles krijg je 15 kansen en tegen een Feyenoord maar 3-4 max, dan mag je best zeggen dat je efficiënter met kansen om kan gaan...

14 april 2018 om 00:01

Ryan heeft gewoon gelijk Jan. Ga nou niet doen alsof AZ kampioen kan worden. Dit was gewoon een goede pot voetbal van AZ punt.

14 april 2018 om 03:10

Tegen Feyenoord krijgt Az ook minimaal 10 kansen. Let maar op.

14 april 2018 om 10:44

Ik heb het helemaal niet over kampioen worden. Wil je de beker winnen moet je efficiënter zijn, dat is al vaker dit jaar bij AZ. Vaak krijgt AZ genoeg kansen dat je alsnog wint

14 april 2018 om 11:44

Wanneer heb je voor de laatste keer een positieve opmerking over ons AZ gemaakt?

Het is mij opgevallen dat je altijd wat hebt op te merken en niet begrijpt dat dit wederom een jaar is om van te genieten. Zonde als je dit pas later bemerkt en niet volledig hebt kunnen genieten.

Vroeger was je veel positiever. Dat weet ik.

Heerlijke pot voetbal gezien. Enige jammer is het kansenverzuim van Weghorst. Alireza was weer lekker op dreef zeg. En wat zijn onze Noren toch belangrijk, ongelofelijk. Verder merk je wel dat Idrissi veel tijd nodig heeft aan de bal. Erg jammer, want dat haalt de tempo eruit. In de zomerstop hoop ik dat AZ Sol kan halen en/of Mahi als toevoeging

Goede pot van AZ.

Ben daarintegen wel benieuwd waar The Ref nu mee komt, qua scheidstrechter analyse...

Als Twentenaar ben ik wel jaloers op AZ. Een frisse club die bijna altijd meedoet in de subtop/top. Er wordt goed beleid gevoerd bij de club uit Alkmaar, daar heb ik veel respect voor.

13 april 2018 om 22:28

Allicht Twente over 4-5 jaar, AZ heeft na 2009 ook veel karige jaren gehad

13 april 2018 om 22:35

Is niet met elkaar te vergelijken. Twente staat nu op degradatie, start financieel een stuk slechter voor en heeft qua talentenpoule toch een kleinere vijver om uit te vissen.

13 april 2018 om 22:44

Met goede scouting kan met snel terug komen

13 april 2018 om 22:46

Moet je dat eerst wel kunnen betalen, en laat dat nu met het probleem zijn

Wat een topgozer die alireza

14 april 2018 om 13:32

Rickie ook een topgozer

Wat een heerlijke sfeer vanavond in een volgepakt Polman stadion, daar zijn veel clubs in de eredivisie toch jaloers op!

13 april 2018 om 22:35

Haha ja de AZ supporters maakte er een mooi feestje van zoals zo vaak!

13 april 2018 om 22:51

Vond het toch aardig stil maar kan aan mij liggen

13 april 2018 om 23:54

Klopt het Heracles publiek alleen gehoord met de wissel van illias!

14 april 2018 om 06:34

Nou.. vooral het zingen over de degradatie van Twente ging super lekker..

14 april 2018 om 11:21

Ja dat viel mee ook op. Na twee minuten begon AZ over Twente te zingen en Heracles reageerde daarop. Dat gebeurde nog een paar keer. Verder nog een beetje bel Hassani toegezongen en verder niks maar dan ook helemaal niks. Als Twente degradeert is de wedstrijd van het jaar weg en word het bij Heracles wel heel gezapig. Na dik tien jaar eredivisie mag het wat meer worden.

14 april 2018 om 18:38

I.m.o. dacht ik aan de hand van een spandoek die het fanatieke gedeelte van Heracles toonde, dat az supporters inderdaad het wel bekende: "Twente waar zijn je centen, Twente waar is je poen zongen". En daarna reageerde Heracles met "wie niet springt die degradeert "

14 april 2018 om 18:38

I.m.o. dacht ik aan de hand van een spandoek die het fanatieke gedeelte van Heracles toonde, dat az supporters inderdaad het wel bekende: "Twente waar zijn je centen, Twente waar is je poen zongen". En daarna reageerde Heracles met "wie niet springt die degradeert "

Weghorst veroorzaakte niet de strafschop. Til was de dader.

Ik ben inderdaad ook benieuwd naar de totale onzin van The Ref, Jasonrhijn en nog een paar van de "altijd objectieve" voetballiefhebbers..............

Verdiend gewonnen maar relativeer het wel. In wou dat de tegenstanders van AZ tegen Ajax net zo open speelde. Die zelfde Heracles groef zich vorige week (net als vele tegenstanders van Ajax) helemaal in en liet aanvallend amper wat zien en voor mooi voetbal heb je 2 ploegen voor nodig.

13 april 2018 om 22:59

Ik vond dat Heracles niet per se open speelde. Werden toch flink onder druk gezet door AZ, dus ze waren eigenlijk alleen maar aan het verdedigen. Ben het overigens wel met je eens dat AZ wat teveel gehyped wordt, maar goed dat is onvermijdelijk met het spel wat ze laten zien. En wat Ajax betreft heb je misschien gelijk dat tegenstanders meer gemotiveerd zijn om punten te pakken, maar doe nou niet alsof je dan geen mooi spel kan laten zien want dat kan best.

13 april 2018 om 23:24

Als ik de tweede plaats van Ajax relativeer dan kan ik slechts tot de conclusie komen dat .......

Janta, wat een geweldige bijdrage man. Een compliment voor een ander team dan Ajax maken is moeilijk.

We komen weer superlatieven tekort wat AZ betreft en verslaggevers struikelen over alle mooie woorden, maar als het er een keer echt omgaat geeft AZ niet thuis.
Als je al meer dan 15 wedstrijden niet van een van de topclubs kan winnen, ben je toch niet zo goed als verondersteld. Met 0-3 van Heracles winnen is geen prestatie.
Een 2-0 voorsprong in een kwartier weggeven is dat wel.
Mooi dat iedereen zo lyrisch doet over AZ, maar het mag allemaal wel wat kritischer beoordeeld worden.

13 april 2018 om 22:45

AZ kreeg geen overduidelijke penalty tegen Feyenoord in Rotterdam en PSV en Ajax kregen onterechte/goedkope penalties in Alkmaar..

13 april 2018 om 22:47

Oh en AZ heeft 1/4de budget zelfs van Ajax/PSV.. plek 3 is een top prestatie en het spel is mooi.... niemand in Alkmaar vindt een hogere plek realistisch..

13 april 2018 om 23:07

Dat kan, maar dat moet toch wel de ambitie zijn. Ook met minder budget kun je kampioen worden. Vorig jaar had ook niemand Ajax in de EL finale verwacht, maar Ajax heeft iig de ambitie om de beste te willen zijn, zelfs in Europa waar de verhoudingen helemaal zoek zijn,.
Ik vind het altijd zo jammer dat bij AZ dat bescheidene altijd overheerst en die doe normaal dan doe je al gek genoeg mentaliteit.
Waarschijnlijk hoort dat bij de club, maar ik vind het mindere eigenschappen, .

13 april 2018 om 23:32

Ajax presteert een keer en ga je dat nu de komende twintig jaren blijven roepen?

Het enige waarin Ajax volgens mij echt overheerst is het aantal gefrustreerde Ajax journalisten die afgeven op de andere 17 deelnemers aan de competitie en de supporters die de grote onzin van deze journalisten niet door hebben.

Wees trots op de prestatie van vorig jaar, maar wees ook positief over de prestaties van de andere teams. Dat vind ik een goede mentaliteit. En bekijk eens de prestaties van AZ die het met een bescheiden budget hebben neergezet tijdens de afgelopen 10-15 jaar. Je zult verrast zijn.

13 april 2018 om 23:51

Zonder al die arbitrale dwalingen was AZ tweede geworden met een kleine achterstand op PSV. Nu al 65 punten is een enorm aantal met een begroting van 22 miljoen. Was dat ook 80 miljoen dan was AZ dit decennium waarschijnlijk de enige landskampioen geweest.

14 april 2018 om 00:07

@vazieman

Wie speelt er mooier voetbal dan?
(dat is een serieuze vraag trouwens).

14 april 2018 om 00:24

Wat een onzin. Natuurlijk hebben ze die ambitie. De prestaties tegen de mindere goden in de competitie mogen er toch ook gewoon zijn? Spelen als Ajax en toch bescheiden blijven als een provincieclub als PSV. Best of both worlds zou ik zeggen. We (PSV) zijn daar heel goed weggekomen vorige week. Niets dan lof voor AZ!

13 april 2018 om 23:06

Met 0-3 van Heracles winnen geen prestatie noemen... Grappenmaker dat is gewoon een erg goed resultaat. AZ krijgt van mindere ploegen gewoon heel erg veel tijd om rond te spelen en dat kunnen ze als de beste. Op het moment dat de tegenstander veel druk zet zie je ook meteen dat ze niet in hun spel komen. Ze missen gewoon ervaring met het spelen onder druk en daardoor komen ze telkens net te kort tegen topploegen.

13 april 2018 om 23:07

Ik proef hier enige jaloezie

Ik snap dat slappe geleuter niet zo dat AZ niet kan winnen van de topclubs. Als dat het enige is wat er op AZ aan te merken is dan denk ik dat AZ het prima voor elkaar heeft. Half Nederland ligt er wakker van behalve AZ en haar supporters. Buitengewoon lachwekkend dat jullie elkaar weer aan het napraten zijn en dat geldt zeker voor mensen zoals jij die de 40 allang gepasseerd zijn. Maak je nou maar geen zorgen over AZ, die overwinning op een club uit de traditionele top 3 komt er echt wel

13 april 2018 om 23:12

Dus mensen van over de 40 praten elkaar na en mensen van over de 20 of Over de 30 niet? Wonderlijke stelling en dito vergelijking...

13 april 2018 om 23:34

Ik ben onder de indruk van je fantastische bijdrage. Knap.

13 april 2018 om 23:42

Het is toch wel redelijk triest dat de topscorer van de Eredivisie, wie het dan ook wordt, net boven de 15 goals uitkomt...

14 april 2018 om 01:05

@vazieman
Jouw post is wonderlijk, evenals jouw reactie op de mijne. Ik schrijf werkelijk nergens dat mensen van over de 40 elkaar napraten maar als jij dat er van wilt maken vind ik het helemaal goed

14 april 2018 om 00:05

Lol jij ben degene die hier hetzelfde doet, namelijk roepen dat de O zo sterke AZ al meer dan 15 wedstrijden niet... blablabla. Ja en dus? Wil je daarmee de goede prestaties van Az bagatelliseren dan is dat heel erg zwak. Bedoel je gaat toch ook niet roepen als Valencia continue 4e wordt maar niet kan winnen van de top3 dat ze dan alsnog matig zijn oid. Het is gewoon een super prestatie van Az dat geleidelijk de weg omhoog inslaat en die winst van de top3 gaat er heus wel komen!

gun AZ wel die 2e plek eerlijk gezegd.

Az imponeert? Tegen de lamme en de blinden ja tegen de 'klassieke top 3' geven ze nooit thuis en die zijn ook 3x niks dit jaar...

14 april 2018 om 02:28

Beter dan bijna nooit imponeren...dat is wat de rest laat zien..

14 april 2018 om 08:13

Liever met de 6de begroting van Nederland ons vermaken dan de rest van de Eredivisie die struikelen al bij de gedachte over een bal. Azijnzeikers heb je overal, de supporters van AZ zijn dik tevreden over hun club, en dat lijkt mij het belangrijkste. Nu nog ook tevreden worden over de scheidsrechters in Nederland (wederom een zeer makkelijk gegeven pingel tegen).

14 april 2018 om 11:49

Sleddens, wat een inhoudelijke bijdrage...... Super man.

Ik ben tevreden met de optredens van de scheidsrechters en ook het gezeik van supporters van andere clubs.

Des te beter het met AZ gaat des te slechter zijn de optredens van de scheidsrechters en de afgunstige, gefrustreerde opmerkingen van anderen. Het zooitje in Zeist heeft het moeilijk met AZ. Niet allemaal, zie de uitkomst van de zaak Vlaar, maar ik ben van mening dat er nog steeds een anti-AZ beleid is om de zogenaamde top drie te beschermen. Oudere PSV-aanhangers zullen zich de tijd kunnen herinneren toen er slechts sprake van een top twee was. PSV heeft toen moeten knokken.

Gisteren zag ik in ieder geval tweemaal een doorgebroken AZ-speler worden neergetrokken en vervolgens een lachende scheidsrechter die niet optreedt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

47 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 AZ 33 21 3 0
2016/2017 AZ 30 11 4 0
2015/2016 AZ 23 3 5 0
2014/2015 NEC 28 12 3 1
2013/2014 NEC 27 5 6 0

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Als Alphonse Aréola vertrekt, brengt Mino Raiola Gianluigi Donnarumma mogelijk naar Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren