wk2018

NAC vangt 42.000 euro voor vertrek talenten naar Feyenoord en Vitesse

Vrijdag, 13 april 2018 om 16:10

NAC Breda investeerde de laatste jaren in de eigen jeugdopleiding en daardoor heeft het opleidingsprogramma van de club meer aanzien gekregen, vertelt Tim Gillissen, het hoofd van de jeugdopleiding. Het succes heeft ook een keerzijde, want twee van de grootste talenten van de Bredanaars zijn weggehaald uit Breda. Ilyas el Moussaoui en Luuk Wensink verlaten NAC voor respectievelijk Feyenoord en Vitesse.

De twee talenten hebben zich in de kijker gespeeld bij de nationale jeugdploegen en hopen over een paar jaar door te breken via Feyenoord en Vitesse. “We merken dat onze spelers steeds gewilder worden en andere clubs op het vinkentouw zitten om onze spelers over te nemen”, aldus Gillissen op de clubwebsite. “Dat spelers in dat proces een andere keuze maken is voor ons natuurlijk jammer, maar binnen de huidige regelingen helaas niet uit te sluiten.”

NAC ontvangt voor beide spelers een opleidingsvergoeding van totaal 42.000 euro. “Toch ben ik ervan overtuigd dat we met ons opleidingsprogramma niet onder doen voor de andere clubs en dat de ingeslagen weg er uiteindelijk voor gaat zorgen dat we in de toekomst voldoende regionale talenten kunnen afleveren aan ons eerste elftal. Dat we als opleiding op de goede weg zitten wordt immers wel duidelijk door alle belangstelling voor vele van onze spelers.”Gerelateerd

3 reacties (laatste reactie door reds1965)

Ik zou wel eens een kostenplaatje willen zien van hoeveel clubs omgerekend hebben geïnvesteerd in een speler en of zo'n opleidingsvergoeding wel de gemaakte kosten dekt. 21.000 euro is natuurlijk niets voor iemand die 6 of 7 jaar ergens een opleiding heeft genoten.

13 april 2018 om 18:05

Vind het ook een vrij laag bedrag. Maar deze jongens speelden slechts één en twee jaar bij Nac. Dus valt wel mee. Tein Troost (talentvolle keeper van 16 die Feyenoord ook weggekaapt heeft) levert wel 70.000 op, die speelde wel wat langer in de jeugd. 10.000 per jaar ofzo? Wat is de opleidingsvergoeding?

13 april 2018 om 21:25

Dank je, dat wist ik niet. 10.000 per jaar lijkt me in ieder geval wel kostendekkend

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Karol MetsVerdediger10
Pablo Mari VillarVerdediger10
Menno KochVerdediger10
Arno VerschuerenMiddenvelder10
Mounir El AllouchiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren