‘Het zou wel een statement van PSV zijn om die titel in zo'n topper te pakken’

Vrijdag, 13 april 2018 om

Met een overwinning op Ajax kan PSV komende zondag de landstitel veiligstellen. Gerald Sibon beschouwt het niet als ‘ultieme vernedering’ als de Eindhovenaren tegen de naaste achtervolger kampioen weten te worden. De oud-spits van onder meer Ajax en PSV stelt dat het wel een ‘statement’ is als de ploeg van trainer Phillip Cocu komende zondag de titel grijpt.

“Of het voor Ajax de ultieme vernedering is als PSV kampioen wordt in een onderling duel? Nee, zo zie ik dat niet. Al zou het wel een statement van PSV zijn om die titel in zo'n topper te pakken”, zegt Sibon in gesprek met het Algemeen Dagblad. De oud-spits denkt niet dat een overwinning van Ajax de titelstrijd weer spannend zal maken. “Dat PSV nog zoveel punten gaat verspelen, zie ik echt niet gebeuren.”

Sibon beaamt dat PSV niet altijd als het ‘meest aantrekkelijk voetballende team’ wordt gezien, maar de Eindhovenaren ‘staan’ er volgens hem wel. “Niet heel Nederlands tegenwoordig, maar bij PSV is ook het systeem in het laatste kwartier van de wedstrijd nog te herkennen. Degelijk van minuut 0 tot en met 90”, stelt hij. “En PSV is straks niet alleen kampioen van de degelijkheid, er is ook genoeg creativiteit met Lozano en eerder nog Locadia. Veel scorend vermogen ook.”


Poll

Gaat PSV de titel komende zondag veiligstellen tegen Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door scepticus)

Ik wil niet de zuurpruim uithangen maar statement? Omdat het schema precies net zo uitkomt dat ze in deze ronde de titel kunnen pakken? Nou wat een statement zeg. Overigens is de titel opzichzelf natuurlijk meer dan verdiend

13 april 2018 om 09:27

Nouja er is veel gezegd over het kampioenschap van PSV. Slecht, saai spel, onverdiend. Dan is het wel een statement om tegen de concurrent het kampioenschap veilig te stellen. Ik denk dat PSV idd kampioen word, maar hoop zeker niet dat dat tegen AJAX is, maakt het toch extra zuur.

13 april 2018 om 09:41

Het is extra leuk voor de fans om het nog wat meer in te wrijven maar verder is het alles behalve een statement. Ik heb door een verblijf in het buitenland de laatste duel niet kunnen zien en deze aankomende ook niet. Maar op basis van het spel onder Ten Hag en ondanks zijn behoudende denkwijze het aantal tegengoals flink is toegenomen geef ik ze weinig kans om het titelfeestje te dwarsbomen.

13 april 2018 om 09:43

Het* laatste duel natuurlijk

13 april 2018 om 09:46

11 tegengoals onder Ten Hag, 17 in de eerste competitiehelft. Ofwel, het aantal tegengoals is afgenomen, niet 'flink toegenomen', bovendien is het bepalen van de kans om te winnen van PSV op basis van iets meer/minder tegengoals en verder niets natuurlijk sowieso grote onzin!

13 april 2018 om 10:03

2de competitie helft is nog niet afgelopen... Denk dat ze uiteindelijk ongeveer gelijk uitkomen en dat dan met minder attractief voetbal. Waardeloze trainerswissel .

13 april 2018 om 11:11

Ik zeg ook niet dat ie al afgelopen is? Goals tegen per wedstrijd is gewoon minder, i.t.t. wat Diego_Forlan stelt, that's it. Vooralsnog pakt de trainerswissel nog niet echt goed uit inderdaad, laten we maar hopen dat Ten Hag na een volledige voorbereiding volgend jaar verbetering in het spel gaat laten zien; bij Utrecht lukte het hem goed, dit moet bij Ajax ook kunnen!

13 april 2018 om 11:24

Ten Hag verdient wel de kans om met een hele voorbereiding het team klaar te stomen. Hij moet het nu vanaf zijn aanstelling al doen met een achterstand op de koploper. Toegegeven; het is allemaal niet best op dit moment, maar ik denk eerlijk gezegd wel dat hij (veel) meer in mars heeft dan dat er nu uitkomt.

13 april 2018 om 12:06

Ik ging er inderdaad iets te gemakzuchtig van uit dat het is toegenomen. Maar realistisch gezien kunnen we beide vaststellen dat dat er veel meer konden zijn. De verdediging is zeker niet stabiel, de aanval is los zand en het pijnlijkste voorbeeld vind ik Neres. Wat een verschil onder Keizer en nu onder Ten Hag. En nee, het feit dat ik PSV als favoriet zie is gebasseerd op meer dan alleen het aantal tegengoals

Wat voor statement dan? Omdat het toevallig zo loopt dat ze in een onderling duel tegen Ajax kampioen kunnen worden?

13 april 2018 om 10:06

Omdat je dan in een rechtstreeks duel laat zien de betere te zijn als zowel beste over het hele jaar. Volgens mij wint Ajax deze ontmoetingen vaker, maar dat weet ik niet zeker.

13 april 2018 om 12:58

Psv 33 keer winst ajax 21

13 april 2018 om 13:18

"126 keer gespeeld. Dat de wedstrijd van zondag spannend is blijkt ook wel uit de statistieken, 52 keer won Ajax De Topper, 51 ging PSV er met de overwinning vandoor." In Eindhoven won PSV wel 31 van de 52 ontmoetingen, de laatste 5 keer thuis tegen Ajax bracht echter maar 1 overwinning (2x verlies, 2x gelijk).

13 april 2018 om 10:06

Omdat je dan in een rechtstreeks duel laat zien de betere te zijn als zowel beste over het hele jaar. Volgens mij wint Ajax deze ontmoetingen vaker, maar dat weet ik niet zeker.

13 april 2018 om 10:51

Als jij daar als Ajax speler op het veld staat en heel het Phillips stadion ontploft, spelers vieren feest je ziet je grootste concurrent recht voor je neus kampioen worden!

Lijkt mij echt dat niks zo erg als dat je grootste concurrent langs jou feest staat te vieren.

De gifbeker moet helemaal leeg. Voor mij persoonlijk het meest gitzwarte seizoen ooit. Het drama van Nouri, het enigszins logische maar niet minder pijnlijke Europese echec. Het gestuntel daarop onder Keizer, de vernederende uitschakeling tegen de hekkensluiter van de Eredivisie in de beker. En net toen Keizer het op de rit kreeg het controlevoetbal van Ten Hag. Met drie ballen op de paal tegen Den Haag en een ongeziene aanslag van Gortler op Tagliafico als onnodig puntverlies voor het ongeinspireerde zooitje in Arnhem punten liet liggen. Een ultieme vernedering in Eindhoven past hier wel bij.

13 april 2018 om 09:27

Ik zie en hoor veel ajacied de gemiste rode kaart tegen Utrecht uit als reden van het puntverlies aanhalen. Maar wanneer Gorkler rood had gekregen was het toch niet een zekere overwinning? Ajax heeft die pot amper kansen gecreëerd door o.a. het intens slechte veld, maar ik had het nog maar moeten zien. Utrecht had zich na de rode kaart waarschijnlijk ingegraven en geloerd op de counter. Die reken ik niet als onnodig puntverlies.

13 april 2018 om 09:30

Gortler kwam na een halfuur weg met zijn aanslag. Ik acht de kans vrij aannemelijk dat we in een uur spelen tegen tien man het net wel zouden vinden. In de slotfase kregen we via Kluivert Schone en Huntelaar ook nog drie vrij aardige kansen. Maar het was die wedstrijd vrij matig voor derest.

13 april 2018 om 16:51

@suarez 7

Als Ajax met 5 - 0 verliest, zou je kunnen spreken over een vernedering. Maar om het een vernedering te beschouwen als je een wedstrijd tegen PSV verliest (wat allesbehalve abnormaal is) omdat je de concurrent dan moet feliciteren met het kampioenschap en een hand en een bosje bloemen moet overhandigen, is volslagen achterlijk. Dat wordt zo alleen in de voetbalwereld ervaren en zie je in geen enkele andere sport. Verliezen hoort ook bij de sport en door je een goed verliezer te tonen, toon je de winnaar niet alleen het respect dat deze verdient met zijn prestatie, maar blijf je zelf ook gewoon kaarsrecht overeind staan. Het is volstrekt belachelijk om te doen of het een schande is om te verliezen omdat de tegenstander sterker is. En vooral heel erg kleinzielig. Vooral voor een club uit de grote stad.

Mwa, statement. Titel is volkomen terecht. PSV is de beste ploeg dit jaar, maar statement gaat mij wel erg ver. Eerder een bevestiging.

Of PSV nu dit weekend, of komende week de titel pakt maakt niet meer uit. De strijd is gestreden en persoonlijk vind ik het nu onderin veel leuker om te kijken dan bovenin.
Afgelopen weekend tegen AZ, was de laatste kans die Ajax nog had om aan te hakken.

13 april 2018 om 10:08

Als Ajax wint, kan PSV de titel niet persé de week erop veiligstellen.

13 april 2018 om 11:22

PSV speelt al par dagen later, op woensdag, tegen Roda. Alleen als Ajax dan een dag later thuis van VVV verliest, is PSV alsnog kampioen.

13 april 2018 om 16:46

Er zijn de week erop toch 2 speelrondes? Als PSV zondag gelijk speelt kan men woensdag zelfstandig kampioen worden. Als PSV zondag verliest kan het het weekend zelfstandig kampioen worden.

Ik voorspel dat Ajax wint in Eindhoven en dat PSV het erg zwaar krijgt in Kerkrade midweeks
( aan deze voorspelling kunnen geen rechten worden ontleend )

13 april 2018 om 09:53

PSV heeft deze competitie nog niet een keer twee keer achter elkaar punten verloren. Jouw voorspelling is dus puur op hoop gebaseerd en verder nergens op.

13 april 2018 om 10:11

Resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Ajax blijft toch een club die dit soort wedstrijden wint en Roda is op stoom. Dus zijn voorspelling kan zo maar waar zijn. Plus dat PSV geen kampioen kan worden tegen Roda dan, mits Ajax wint.

13 april 2018 om 11:21

Groningen uit (3-3) was toch direct na het verlies bij Ajax? Of heb ik dat fout?

13 april 2018 om 11:31

Ja je hebt gelijk.

13 april 2018 om 12:39

Ik denk dat PSV lekker op zijn PSV’s wint om het seizoen extra mooi af te sluiten in de 91e minuut 2-1 door lozano

13 april 2018 om 12:49

Ik voorspel dat PSV wint en dat ze nog dronken zijn midweeks in Kerkrade! Houdoe en bedankt!

Weet je waar ik dus bang voor ben dat Ajax straks met dikke cijfers van PSV wint...... Dan laait die hele kansloze discussie over Mickey Mouse competitie en kampioen van de armoede weer op. PSV is gewoon terecht kampioen in een seizoen zonder echt memorabele momenten.....

13 april 2018 om 10:33

Het zou wel des Ajax zijn om (flink) te winnen van Psv, donderdag te winnen van Vvv, terwijl PSV punten laat liggen tegen Roda en dan zondag thuis zelf tegen AZ punten te laten liggen zodat PSV dan kampioen wordt. Daar ben ik nog veel banger voor...

Kampioen vd armoede en MM competitie zijn voor mij nutteloze termen. Als je aan t eind vd rit bovenaan staat, ook de grote rivaal, ben je terecht kampioen. Hoe je dat ook doet; met mazzel, antivoetbal of wat dan ook...

13 april 2018 om 11:29

Hahaha dit is precies wat ik ook denk. Dat is ook typisch het Ajax van de laatste jaren. Op het moment dat het moet tegen directe tegenstander er staan en wanneer ze echt moeten/kunnen doordrukken verzaken ze. Dit gebeurt al aantal jaren op rij. Het zou niets verrassend zijn als dat weer gebeurd.

13 april 2018 om 11:31

Zie ajax in deze pot juist totaal niet met dikke cijfers winnen, gezien ze echt bizar zwak zijn de laatste weken in de afronding.

Een Mickey Mouse competitie blijft het overigens sowieso, is niet alsof de competitie nu zo sterk is als PSV gewoon wint. Benaming van de competitie heeft vooral te maken vanwege de krachtsverschillen met andere europese competities.
Blijft alleen wel apart altijd dat in die 4 jaar dat Ajax kampioen was, alles werd gebagatelliseerd en zij altijd maar de kampioen van de armoede waren omdat de concurrentie veel punten lieten liggen. Maar nu PSV en Feyenoord de schaal binnen sleepten, lag het alleen maar aan de kracht van deze clubs... Neemt niet weg dat degene die uiteindelijk met de schaal staat ook gewoon de terechte kampioen is (welke club dat dan ook is in welk seizoen dan ook)

Ajax gaat zondag gewoon winnen van Psv. Het doelsaldo van Ajax is ook gewoonlijk stukken beter, maar ja.. Waar kom je met doelsaldo? Wij, Ajax, hebben het gewoon te vaak laten liggen tegen de kleine clubs. PSV is geen eens indrukwekkend om naar te kijken, maar ze hebben wel aan het langste eind getrokken. Wij daar in tegen; we verspelen het te vaak tegen de kleine clubs. Anders kunnen we met 2 vingers in onze neus keer op keer kampioen worden.

het zou voor psv en zijn fans fantastisch zijn om tegen directe concurrent en minst geliefde tegenstander kampioen te worden. dat maakt een kampioenschap nog meer memorabel. voor ajax zie ik het ook wel positief als de prima donna's de vernedering tenminste om kunnen zetten in motivatie voor komend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

45 jaar
15 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Juventus wil Ivan Rakitic graag naar Turijn halen in de winterstop. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren