Bizarre comeback leidt einde van Europees avontuur De Vrij in

Donderdag, 12 april 2018 om 22:54Dominic Mostert • Laatste update: 07:56

Red Bull Salzburg heeft zich voor het eerst sinds 1994 geplaatst voor de halve finale van een Europees toernooi. De Oostenrijkers gingen vorige week nog met 4-2 onderuit bij Lazio, maar wisten die schade voor eigen publiek te repareren: 4-1. Het was een bizarre comeback van Salzburg, want tussen minuut 72 en 76 scoorde de thuisploeg liefst drie keer. Lazio zal het seizoen afsluiten zonder eremetaal.

Stefan de Vrij had een basisplaats bij Lazio, dat vooral moest waken voor een vroeg tegendoelpunt. De Italianen slaagden erin om het doel schoon te houden in de eerste helft; sterker nog, de grootste doelkansen waren voor de ploeg van Simone Inzaghi. Op slag van rust kreeg Ciro Immobile de kans om de ban te breken, maar doelman Alexander Walke maakte zichzelf groot en voorkwam de 0-1. Hoewel Salzburg meer balbezit had, waren de Oostenrijkers in de afrondende fase niet dreigend genoeg. Keeper Thomas Strakosha hoefde slechts sporadisch in actie te komen en dus kon Lazio tevreden terugkijken op het eerste bedrijf.

Na de onderbreking duurde het niet lang voordat de wedstrijd alsnog tot ontbranding kwam. In een tijdsbestek van minder dan anderhalve minuut kwamen beide ploegen tot scoren: Lazio noteerde de voorsprong, waarna Salzburg direct langszij kwam. Namens de Italianen was Immobile trefzeker. De aanvaller werd gelanceerd door een scherpe steekpass van Luis Alberto en mocht ongehinderd afstormen op het doel van Walke. Net binnen het strafschopgebied plaatste Immobile de bal onberispelijk in de verre bovenhoek: 0-1. Vanaf ongeveer dezelfde afstand zorgde Moanes Dabour voor de 1-1, nadat zijn schot van richting werd veranderd door Stefan Radu.

Salzburg had twee doelpunten nodig en was halverwege de tweede helft bijzonder dicht bij de eerste. Vanaf een meter of 27 vuurde Xaver Schlager richting doel: zijn inzet was Strakosha te machtig, maar spatte uiteen op de paal. Duidelijk was dat de gastheer niet opgaf en binnen een mum van tijd resulteerde dat daadwerkelijk in de 2-1 en 3-1. Een afstandsknal van Amadou Haidara zeilde achttien minuten voor tijd in de linkerhoek en even daarna was het de beurt aan Hee-Chan Hwang, die profiteerde van zwak verdedigen van de bezoekers. Aan die tussenstand had men al genoeg om door te bekeren, maar de schade werd nog groter voor Lazio. Uit een corner bepaalde Stefan Lainer de eindstand op 4-1 voor Lazio.


Poll

Verdient Red Bull Salzburg het om door te bekeren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door arie vink)

Wat een come-backs deze week. Heerlijk!

13 april 2018 om 08:24

als de juve comeback nou eens gelukt was

Zo zonde had dit echt niet verwacht, Vooral na de 0-1. Maar ik vind Salzburg ook een leuke ploeg die ik graag wel zie stunten. Al vind ik het wel echt jammer dat het ten koste gaat van een italiaans team

Drie goals in vijf minuten, dat kan helemaal niet. En toch gebeurt het. Weet echt niet wat ik hiervan moet denken.

12 april 2018 om 22:59

Ik heb het niet gezien, maar inderdaad zeg je zou zowat gaan denken dat dit niet helemaal zuiver is.

12 april 2018 om 23:04

Het zal vast wel zuiver zijn maar toch, hoe kan een ploeg het nou zo weggeven? Over 160 minuten waren ze gerwoon beter en ineens worden ze weggespeeld alsof het een amateur ploeg is. Terwijl het de kwartfinale EL is. Ze kunnen er CL voetbal mee halen, nu moeten ze komende weken vol aan de bak om Inter achter zich te houden.

12 april 2018 om 23:03

Hoezo kan dat niet? De Lazio verdediging stond echt te stuntelen.

12 april 2018 om 23:06

Ja dat is waar maar zo uit het niets achter elkaar. tussen de goals door moesten de spelers nog terug lopen en een aftrap nemen.het is echt bijna onmogelijk om drie keer te scoren in goed vijf, zes minunten tijd. Terwijl Lazio best een aardige ploeg is.

12 april 2018 om 23:26

Arsenal scoorde eerder dit seizoen tegen Liverpool drie doelpunten in vijf minuten, in het voetbal is alles mogelijk haha @speedyafc.

12 april 2018 om 23:04

Gebeurde zaterdagavond ook al...

13 april 2018 om 02:02

Tuurlijk ka het wel, zie Liverpool - AC Milan. Dat was zelfs nog een niveau hoger.

De laatste 10 minuten heeft de ref wel salzburg goed meegeholpen. Immobile die 1 op 1 was met de keeper en een overtreding tegenkrijgt terwijl hij niks deed. Dan ook een positie met immobile waar er een penalty gegeven kon worden aangezien die speler alleen met immobile bezig is en hem belemmert.

Maar hoe kan je in 6 minuten 3 tegendoelpunten tegenkrijgen. Lazio heeft me wel echt teleurgesteld.

5 schoten op doel en ze hebben er 4 gescoord. De keeper kon er wel 1tje binnenhouden.

12 april 2018 om 23:05

Dan heb je in mijn ogen een zware bril op. Bij dat penaltymoment gebeurde helemaal niks en bij die overtreding liep hij die speler gewoon op de hakken.

12 april 2018 om 23:07

De salzburg speler heeft geen enkele oogcontact met de bal, maar wel met immobile om hem te stoppen. Zet zijn arm express richting immobile om hem te stoppen.

De overtreding zal ik opnieuw moeten bekijken naar de voeten, maar zag er niet veel aan.

Wat een ongekende week zeg qua voetbal.. En dan moet het weekend nog komen!

13 april 2018 om 00:34

ik ga in mijn Toto maar op alle underdogs inzetten

Hoe is het mogelijk? Niets aan het handje voor Lazio tot de 71e minuut. Wat er daarna gebeurt is echt onbegrijpelijk. Je zou Lazio fan zijn...van een zeker lijkende halve finale, naar helemaal niets. Knap van RBS, alles viel weer eens op z’n plek voor de jongens uit Salzburg. Komt me bekend voor..

12 april 2018 om 23:15

Real - Juve inderdaad. En 3x raden wat RBS + Real met elkaar gemeen hebben, en wat Juve en Lazio met elkaar gemeen hebben... UEFA mafia

12 april 2018 om 23:23

Alles is corrupt ja. De italianen zijn de laatste die daar over mogen mee praten

13 april 2018 om 08:07

Het enige wat zij gemeen hebben is dat zij wel door zijn, en dat Lazio en Juve niet door zijn.. Of bedoel je dat niet?

13 april 2018 om 09:33

Rbs en real zijn geldclubs, juve en lazio zijn italiaanse clubs

13 april 2018 om 10:55

Gebaseerd op transfers? Volgens mij betaald Juve ook gewoon 70 mil. voor Higuain?

13 april 2018 om 13:04

Daar doelde ik - als Ajacied - niet op.

Leek een hele saaie wedstrijd te worden.. Mannen van VI hadden er ook al spijt van dat deze wedstrijd werd uitgezonden, krijg je dit in de 2e helft. 3 doelpunten in 3 minuten! Knotsgekke wedstrijd! Hoop dat Salzburg de EL wint, echte vechtmachine.

13 april 2018 om 06:43

Haha, het is inderdaad mooi om te zien dat de mannen van VI er weer naast zaten. Zoals vaker in hun voorspellingen 😁 niemand van hen had deze wedstrijd uitgekozen toen er naar gevraagd werd in de rust 😇

Zijn wisselbeleid heeft Inzaghi hier vanavond genekt. Toen Savic eruit ging, was de balans op het middenveld weg. Nog erger was de inbreng van Jordan Lukaku. Die jongen kan er echt he-le-maal niks van. Letterlijk een paard aan de bal: alleen maar rennen en nul techniek aan de bal.

Salzburg uitstekend Lazio’s nonchalance uitgebuit. Vooral die Luis Alberto zal de wind wel van voren krijgen in de kleedkamer. Had de wedstrijd op slot kunnen gooien en verprutste het.

12 april 2018 om 23:14

Jordan Lukaku moet linea recte naar een manege verwezen worden. Wat een dramatische voetballer! De enige rede dat hij het geschopt heeft tot Lazio is door de achternaam van zijn broer. Dramatisch, dat Lazio dit nog weggeeft.

12 april 2018 om 23:45

Verschrikkelijke voetballer. De kleine Lukaku. Blijft ook altijd netjes naast de lijn lopen. En dan rechtdoor. 0 spelinzicht, abominabele techniek. Bezopen dat zo iemand voor Lazio mag spelen. En hij blijft daar maar zitten ook he. Ongelooflijk.

Wat een gekke week is dit toch of niet! Liefhebbers van het voetbal hebben genoten. Dankjewel voetbalgoden!

Italiaanse clubs spelen de hoofdrol in deze bizarre Europese speelronde... Je zou toch zeggen dat alle clubs hadden kunnen leren van de fout van Barca, maar dan doen nog twee clubs exact hetzelfde in de 2 dagen die daarop volgen, hoewel 1 van die twee clubs er uiteindelijk alsnog mee wegkomt.

12 april 2018 om 23:07

Dit heeft niks met Barcelona te maken man, niet oordelen over een wedstrijd die je niet gezien hebt. Deze overwinning van Salzburg heeft puur te maken met slechte arbitrage en van richting veranderde schoten.

12 april 2018 om 23:14

Eens, gewoon een terecht doelpunt afgekeurd, erg sneu. Gunde jullie zeker de volgende ronde!

12 april 2018 om 23:16

Ach je raakt er gewend aan

13 april 2018 om 07:25

Dat zullen de Barca fans ook zeggen over Barcelona dus dat komt aardig overeen dan.

Een minuut stilte voor de mensen die deze Europa League avond gemist hebben!
On: Wat een wedstrijden met veel doelpunten. Ben best wel verbaasd dat Lazio het nog heeft weggegeven na die 0-1.

Is toch niet te geloven dit haha, als iemand toto deze week heeft gedaan is ie rijk!

12 april 2018 om 23:07

Helaas had bijna iedereen Lazio ingevuld, inclusief ondergetekende

12 april 2018 om 23:18

Ja bedoelde ook op alle wedstrijden die ‘zo goed als beslist’ leken!

Lekker avondje Europa League man!

Vreemde wedstrijd. De eerste helft viel er weinig te genieten. Lazio is benadeeld door de, in mijn ogen, onterecht afgekeurde 1-2 van Immobile. Vond de keeper van Lazio daarnaast zeer pover ogen. Het is Salzburg gegund maar persoonlijk vind ik het jammer voor de EL en uiteraard voor de punten die Oostenrijk nu Europees behaald.

Als je denkt alles gezien te hebben .. Na de 1e helft leek Lazio het al binnen te hebben . Toen na de 0-1 was het over en sluiten .. 10 min later staat het 4-1. Overigs hadden ze wel erg veel pech door 2 van richting veranderende schoten

Prachtige wedstrijden deze week. Ik ben op de juiste moment ingeschakeld toen men nog zei dat het niet spannend was. Ik had alle 4 wedstrijden op beeld. Salzburg die door gaat net als de andere spektakel in Marseille. Cska die op 2-0 komt, Sporting die sowieso meer dan een keer had moeten scoren.

By the way, is het in theorie mogelijk dat als Leipzig door was gegaan dat zij tegen Salzburg kunnen spelen? Beide clubs zijn toch van Red Bull? Zijn daar bepaalde regels voor?

12 april 2018 om 23:26

Goede vraag

13 april 2018 om 00:05

Natuurlijk is dat mogelijk anders had de uefa ze toch niet beiden toegelaten?

13 april 2018 om 00:23

Uefa verwachtte niet dat beide clubs zo ver zouden komen.

13 april 2018 om 07:43

De uefa doet niet mee aan speculatie en zou gewoon een club uitsluiten.

Waarom ze beiden mogen aantreden in Europa, geen idee. Wellicht heeft RB 1 of andere truc bedacht.

Pfff wat ongelofelijk onverdiend dit weer, 4-1 terwijl Lazio gewoon de betere ploeg was. Minder balbezit maar veel meer grote kansen gecreerd. Ook de arbitrage was weer ongelofelijk dramatisch in het voordeel van Salzburg

Serieus, wat heeft de UEFA tegen Italiaans voetbal...

12 april 2018 om 23:08

Tegen Roma heeft de Uefa echt niets hoor, wie had nou verwacht dat Barcelona door hen uitgeschakeld zou worden. Denk dat de Uefa liever Barcelona verder zag bekeren.

12 april 2018 om 23:11

Lees je comment even goed na, je geeft me al gelijk door te zeggen dat de UEFA liever Barca verder ziet bekeren dankjewel

13 april 2018 om 09:11

Hij geeft je geen gelijk. Ik snap dat het pijn doet als fan, maar laat je niet zo kennen met je conspiracy theories

Overigs heeff niemand het hier over de arbritale blunder . Immobile stond gewoon op 1 lijn en dus zou het 1-2 moeten staan . Dan had Salzburg er never nooit niet nog 3 gemaakt

Hoelang gaan we dit nog accepteren... in de eindfase van een groot toernooi zulke arbitrale fouten toestaan... en niet geheel toevallig is het een Red Bull club die er voordeel uit haalt en een Italiaanse ploeg die er nadeel uit haalt. Maar ja, het zal wel weer toeval zijn he, en ik zal wel weer een calimero zijn.

12 april 2018 om 23:28

Ja

13 april 2018 om 09:12

Een slechte arbitrage was het zeker. Maar zet alsjeblieft je aluminium hoedje af wat betreft die speculaties.

We zijn wel verwend hoor de afgelopen 2 weken. Heerlijk!

12 april 2018 om 23:35

Haha tenzij je barcelona fan bent, zoals ik

12 april 2018 om 23:36

Lazio en juventus fans zijn denk ik ook niet heel blij

12 april 2018 om 23:51

Klopt maar als Real fan ben ik er ook niet gerust op met die lekke verdediging...
Heb gister Niet genoten haha.

12 april 2018 om 23:40

Arsenal😂😂 laat me niet lachen

12 april 2018 om 23:50

Hoezo moet je lachen? Arsenal zit in de halve finale terwijl Lazio is uitgeschakeld..

13 april 2018 om 02:07

Lazio laat nooit wat zien europeed dus waar doe je zo raar over?

Dit is een hardgelach voor Red Bull. Sinds enkele jaren richt men daar alle pijlen op Leipzig en laat men Salzburg (tot ongenoegen van het kleine groepje Oostenrijkse supporters dat mede hierdoor nog over is) volledig links liggen. Enige keren dat de Red Bull heren en dan met name Ralf Ragnick zelf zich melden in Salzburg is als het volgende talent wordt opgehaald en bij Leipzig wordt ondergebracht.. Bijna de volledige basis van Leipzig bestaat uit Salzburg spelers, tot woede en groot ongenoegen van de Oostenrijkse supporters. Mooie is dat ze op deze manier toch een lange neus richting Leipzig kunnen trekken!

13 april 2018 om 00:24

Salzburg mag blij zijn dat ze nog een voetbalclub hebben,die waren failliet verklaard en zijn toen overgenomen door Red Bull waar de supporters niet blij van waren.
Daarom ben ik blij voor die echte Salzburg supporters dat hun club door zijn naar de halve finale.

13 april 2018 om 00:51

Die echte Salzburg supporters, destijds van Casino Salzburg en later Austria Salzburg, hebben de club de rug toegekeerd na de overname door Red Bull. Overname is niet het juiste woord, Red Bull heeft altijd gezegd we stampen een nieuwe club uit de grond, zonder enkele historie. Austria Salzburg us vervolgens op amateur niveau doorgestart, met financiële hulp van de supporters.

13 april 2018 om 00:40

4 tegendoelpunten dus ik denk niet goed maar ik heb de wedstrijd niet helemaal gevolgd

13 april 2018 om 00:40

Hij speelde een zeer zwakke wedstrijd. Hij werd vaak te makkelijk gepasseerd.

Ik lees reacties over 'corrupt' en 'maffia'. Best wel grappig. Succes met julli denkwijzen (wie de schoen past natuurlijk)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Red Bull Salzburg

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. CapaldoMiddenvelder112
N. SeiwaldMiddenvelder110
B. ŠeškoAanvaller113
R. KristensenVerdediger103
A. UlmerVerdediger101
P. KöhnKeeper100
K. AdeyemiAanvaller108
Voor de complete selectie: Clubpagina Red Bull Salzburg.

257 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Internazionale 8 0 0 0
2020/2021 Internazionale 32 1 2 0
2019/2020 Internazionale 34 4 5 0
2018/2019 Internazionale 28 2 2 0
2017/2018 Lazio 36 6 3 0
Laatste voetbalnieuws

Matthijs de Ligt opvallende afwezige in wedstrijdselectie Juventus

Matthijs de Ligt ontbreekt in de wedstrijdselectie van Juventus voor de wedstrijd van zondagavond tegen AS Roma. De Oranje-international zou kampen met een hamstringblessure, zo bericht De Telegraaf. De ernst van...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren